Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...
 Resoftare camera supraveghere

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 

[CUM] MUNCA PE VASE DE CROAZIERA

- - - - -
  • Please log in to reply
96 replies to this topic

#37
asdman

asdman

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 02.11.2010
salut, mai se uita cineva pe forumul asta?
vp19 ? ai reusit sa mai afli ceva?

#38
bogdan23vl

bogdan23vl

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 96
  • Înscris: 06.12.2008
Eu unde am lucrat ca si fotograf mi-au dat ei aparat cu tot ce-i trebuie, geanta completa, mi-am luat si eu unul, dar nu e asa performant, insa l-am vandut intre timp. Dar chestia asta cu venitul aparatului tau? Ei au incredere in aparatul tau ? ca va merge ca nu se buleste, ca nu are probleme la shutter, ca are 150.000 cadre ? A?
[/quote]




La ce companie ai lucrat ? si cum ai ajuns acolo ca fotograf le aveai cu asa ceva sau ai facut ceva cursuri prin acea companie si apoi te-au trimis pe vas... mai multe detalii se poate ? De la majoritatea astept . Multumesc !!!!

#39
bogdan23vl

bogdan23vl

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 96
  • Înscris: 06.12.2008
Mai citeste cineva acest subiect ???

#40
atzitzi

atzitzi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 16.02.2007
Eu ce va recomand este sa va interesati bine inainte.
Ce spun agentiile de recrutare este una, ce gasiti acolo este "nitel" diferit, asta cam de fiecare data, de cele mai multe ori in rau.
De cele mai multe ori nici nu stii la ce sa te astepti, faza nasoala este ca atunci cind te dezmeticesti ai in circa un contract pe citeva luni.
Daca nu-ti mai place, pe linga faptul ca poate dai si niste bani inapoi mai ramii si pe la dracu-n praznic si-ti platesti singur drumul inapoi acasa, daca nu si pe cel al aluia care vine sa te inlocuiasca.
Cu cit asteptarile au fost mai mari si deziluziile vor fi direct proportionale. Daca insa stii exact la ce te inhami poti sa ramii pe final cu o impresie frumoasa si eventual si cu ceva parale.
Dar cum spuneam, ce trebuie sa faci acolo, cit, cum, in cit timp si asa mai departe trebuie aflat exact de la cineva care a mai fost, fix, pe acelasi post.
Restul e un pic cam "vrajeala".

Cu raspunsul asta fac si un pic de reclama, dar in rest e pe bune.

Edited by atzitzi, 29 November 2010 - 21:29.


#41
ianita_1988

ianita_1988

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 11.12.2010

View Postmdany2009, on 27th January 2010, 14:49, said:

buna sunt daniel tocmai mi-am terminat primul contract ca fotograf pe un vas de croaziera ( COSTA FORTUNA ) am plecat prin JOB SELECTION din brasov ,nu e greu deloc.recomandarea mea daca pleci sa lucrezi pe un vas de croaziera e sa ai grija de romani ,atata tot restul e bine :thumbup:
buna e primul meu mesaj pe acest forum .am incercat si eu la jobselection brasov si m-au sunat si m-au chemat la interviu pana pe 22 dec anul asta poti sa-mi spui cateva lucruri despre interviu te rog mult imi e tare frica ca ma vor respinge.daca vrei ma poti contacta pe [email protected] :confuzzled:

#42
cipri_

cipri_

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 07.04.2010
si pe mine ma tenteaza,chiar as vrea sa merg ca fotograf pe vas

#43
Costin79

Costin79

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 10.03.2007
As dori si eu sa stiu cum decurge un interviu la job selection ?

Edited by Costin79, 13 January 2011 - 19:28.


#44
MarikoSan

MarikoSan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 63
  • Înscris: 26.09.2007

View Postcipri_, on 3rd January 2011, 02:49, said:

si pe mine ma tenteaza,chiar as vrea sa merg ca fotograf pe vas

Buna!
Eu am fost plecata 2 contracte pe Crnival Cruise lines (CCL), prin Protos Brasov.
Dupa ce am fost selectata in urma cv-ului, am fost la un interviu cu romani, apoi la interviu cu revrezentant ccl, pe departamentul foto. Dupa ce am trecut, am facut analize medicale unde vor ei (la bv), platite de mine si am platit si biletul de avion, urmand ca la fiecare alt zbor, sa plateasca ei (ccl), ceea ce au si facut.
Initial ajungi pe un vas-scoala, pe care inveti despre supravietuire pe ocean, pe vas, esti instruit si cum sa te porti cu turistii, cum sa faci poze (acolo esti "tragator" iti trebuie viteza si sa stii retete de copozitie rapide (portrete, grupuri). Dupa 2 sapt sau o luna, esti transferat pe un vas pe care au nevoie de un fotograf. Lucrezi intre 8 si 16 ore, chiar daca ei nu recunosc. Au aparat de pontat si tre sa te log in si out la fiecare 5 min pauza, sau cand te intorci la lucru. Ca fotograf, ai si daoria de a vinde pozele pe care le-ai facut, in galeria foto.
Se fac poze oriunde si oricand, dar organizat: in porturi, la masa, la teatru, cu dansatori, cu mascote, la sarbatori, portrete casual si formal, grupuri, nunti, logodne.
Ca si foto trainee ( asta esti dupa scoala) erai patit 900 dolari (2004), dupa ce ajungeai fotograf ( te desemneaza managerul, daca e multumit de tine) te plateau 1100-1300 + bonusuri daac atingeai targeul de cadre trase sau poze vandute.
Aveai zi libera, pe care o poti nimeri in port, sau pe vas si sa o dormi.
Aparatura toata e pusa la dispozitie de ei, dar e luata pe semnatura)
Tre sa faci cumva sa afli daca ai rau d mare (nu de rau), ca daca pe vasul scoala nu rezisti, te trimit acasa pe banii tai.
Compania face croaziere in state, caraibe, bahamas, mexic si europa. Unele trasee sau perioade sunt mai banoase, altele nu (in sensul ca unii turisti cheltuie mai mult decat altii)
Eu am renuntat pentru ca nu m-am dus pentru bani. Am facut toate traseele vizate, inclusiv Europa, si m-am intors multumita. Calatoresti gratis!
Dar daca te duci sa strangi bani, nu prea reusesti. Porturile te tenteaza, sa cumperi diverse, sa mananci ce nu ai mai mancat, sau sa practici diverse: scuba, sky diving, parasailing, etc.
Sper sa-ti faci o idee din mesajul meu.
succes!

#45
dantheman

dantheman

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 17.02.2011

View Postmorrissey, on 19th May 2010, 12:49, said:

Dupa ce am citit mesajele de aici, as dori sa adaug citeva lucruri, in legatura cu experienta mea pe vasele de croaziera. In primul rind, parerile sint impartite, dar un lucru e clar: sa lucrezi pe vas nu mai e asa usor si rentabil cum era inainte. Globalizarea a afectat si sectorul asta, asa ca angajatorii se orienteaza spre exploatarea la maxim a angajatilor, in schimbul unui salariu cit mai mic. Inainte se mai spera la tips, dar acum asta e din ce in ce mai rar, mai ales ca peste tot se lucreaza cu card si tot mai putin cu cash. Desigur depinde foarte mult de pozitia pe care pleci, compania, managerul, destinatiile...sint multi factori care pot influenta viata pe un vas. Daca va duceti ca si cleaneri, nu sperati la nimic, munca e grea, conditiile sint grele, salariu mic, timp liber putin...doar daca ai nervi tari si speri sa avansezi in timp. Ca fotograf, munca e infinit mai usoara...nu manipulezi greutati, ai un program mai lejer, e un mediu mai elevat din care te poti alege cu o experienta frumoasa. Salariul depinde foarte mult de companie si de vas, daca e un vas mare si luxos, vei face ceva bani, dar vei munci mult...daca e o companie mica, cu pasageri saracaciosi, te vei chinui sa faci bani. In plus, ca fotograf ai privilegii de staff, adica ai acces la facilitatile pasagerilor: bar, restaurant, internet, gym, etc...aproape tot in afara de cazino. Aceste privilegii sint foarte importante, sint niste avantaje care fac o diferenta foarte mare...numai daca ma gindesc ca poti minca la bufetul pasagerilor. Eu am lucrat pe vas aproape 3 ani si pot sa spun ca a fost o experienta care mi-a schimbat viata...in bine. E adevarat, e greu, esti departe de casa, stai intr-o cabina mica, fara pic de intimitate, mincarea de multe ori e oribila, uneori se munceste mult, e stres mare, nu poti avea o relatie cu cineva pe termen mai lung...in schimb exista si parti foarte bune: vezi locuri pe care altfel nu le-ai vedea niciodata, cunosti oameni din diferite medii, e o atmosfera de respect reciproc, e un mediu in care se socializeaza foarte usor...si daca ai noroc, poate faci si ceva bani. Eu am fost plecat ca shop staff, si pot spune ca e una din cele mai bune pozitii pe vas...nu ma refer aici la pozitiile superioare. Se munceste destul de mult, dar e si mult timp liber, de fapt esti liber in mai toate porturile, ai privilegii sporite, etc. In concluzie, nu se poate generaliza decit pentru pozitiile inferioare, acolo e foarte greu si nu as recomanda niciunui roman sa se duca acolo. Nu stiu sa spun nimic despre firmele de recrutari din Romania, pentru ca eu am aplicat direct la compania angajatoare, as aprecia daca ati spune mai multe despre cit de seriosi sint.




Sunt interesat sa plec in Shop,dar as merge mai mult pe varianta direct la firma din afara.Am mai fost plecat un voiaj ca art steward( galeria de arta) acum 4 ani .Stie cineva detalii cu privire la viata in magazin si cum poti pleca cu firma direct de afara fara sa mai dai comision la firmele din bv ?>

#46
MosIonRoata

MosIonRoata

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 366
  • Înscris: 26.10.2007
Salutare!
Urmeaza sa am si eu un interviu la JobSelection din Brasov pentru postul de fotograf pe vas. Daca am inteles bine postul este pe o vas al companiei Costa Crociere. Eu am ceva probleme cu spatele momentan si vreau sa ma gandesc bine daca am sa fiu apt pentru postul de fotograf pe un astfel de vas, cu un astfel de program...Care a mai fost sau care ma poate ajuta cu ceva detalii il rog sa o faca. Multumesc!

#47
muscle_lucy2006

muscle_lucy2006

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 04.05.2011

View Postira-mara, on 28th November 2005, 09:44, said:

Buna ,


Stiu ca sunt o multime de persoane din RO care au muncit pe vase de croaziera, spuneti cum a fost ,  prin care firma de inermediere ati ajuns sa lucrati pe vasul respectiv,  ce sfaturi dati unora care vor sa se angajeze si nu stiu cum sa faca. De ce anume sa se fereasca, la ce sa fie atenti si, ..... ce calificari le trebuie sau daca nu trebuie .......... etc.

Multumesc,
Ira - Mara


View Postira-mara, on 28th November 2005, 09:44, said:

Buna ,


Stiu ca sunt o multime de persoane din RO care au muncit pe vase de croaziera, spuneti cum a fost ,  prin care firma de inermediere ati ajuns sa lucrati pe vasul respectiv,  ce sfaturi dati unora care vor sa se angajeze si nu stiu cum sa faca. De ce anume sa se fereasca, la ce sa fie atenti si, ..... ce calificari le trebuie sau daca nu trebuie .......... etc.

Multumesc,
Ira - Mara


As dori sa lucrez ca personal trainer pentru compania Steiner dar nu am habar deloc cum sta treaba...daca se merita ,daca nu.Cine imi poate oferi informatii?

#48
SIMbIot

SIMbIot

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 19.07.2008
Salutare,

Am 23 de ani si ca toti tineri din ziua de azi care au terminat un liceu/facultate, imi caut un loc de munca.Pana acum am lucrat in domeniu retail si restaurant.Acum cateva luni o cunostiinta mi-a zis de ce nu incerc sa lucrez pe vas,persoana in cauza lucreaza de ani buni pe vase petroliere sau ceva de genu,in orice caz nu pe vase de croaziere.In urma discutiei pe care am avut-o mi-a zis sa urmez niste cursuri de calificare la Constanta,nu-mi mai amintesc exact...nu i-am dat prea multa importanta.
As dori sa stiu de la cei cu experienta care sunt pasii de urmat in vederea angajarii pe un vas(am citit tot topicul si nu am gasit nimic concret).
1.Care este postul cel mai usor de obtinut pe un vas?
2.Este suficient sa aplici pe un site de profil?intreb pentru ca majoritatea iti cer experienta...
PS.Nu urmaresc sa ma imbogatesc peste noapte,este suficient sa raman cu ceva experienta de viata,asta nu inseamna sa fiu sclav...intelegeti ce vreau sa spun.
Multumesc anticipat!

#49
fotostore

fotostore

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 03.12.2008
cursurile se fac la ct,dureaza cateva luni si costa destul investitia.se merita pe nave de transport maritim si de croaziera daca esti ofiter.pt restul,foto,video - trag altii pe carca ta...

feriti-va de manager roman

#50
Rackosh

Rackosh

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 22.07.2011
Ma intereseaza si pe mine sa aflu cum decurge interviul la job selection si cat de bine trebuie sa stii engleza pentru a fi ales.
Si daca se poate sa spuneti si ce tipuri de intrebari se pun la un interviu ca acesta. Eu de exemplu pt inceput vreau sa merg ca ajutor de ospatar si nu am experienta foarte multa dar ma descurc destul de bine fiindca imi place si vreau sa stiu daca intrebarile sunt legate de restaurant si alte chestii din acest domeniu.


Pt raspuns astept PM sau pe adresa de mail [email protected].

#51
mieez

mieez

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 17.10.2008
Salut , inplinesc 36 de ani luna asta , are cineva idee daca mai am vreo sansa de angajare pe vase de croaziera ? Pentru mine conteaza mai putin departamentu' , important este sa ma angajez .Daca stie cineva in ce consta interviul ,sa zicem pentru cleaner sau un alt post care nu necesita neaparat calificare si ce sanse am cu limba engleza la nivel de incepator ? Multumesc anticipat !

#52
AWE

AWE

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,560
  • Înscris: 12.10.2005

View Postmieez, on 7th March 2012, 12:13, said:

Salut , inplinesc 36 de ani luna asta , are cineva idee daca mai am vreo sansa de angajare pe vase de croaziera ? Pentru mine conteaza mai putin departamentu' , important este sa ma angajez .Daca stie cineva in ce consta interviul ,sa zicem pentru cleaner sau un alt post care nu necesita neaparat calificare si ce sanse am cu limba engleza la nivel de incepator ? Multumesc anticipat !

Eu am mers pe vase de croaziera la 38 de ani, nimeni n-a avut nici o problema cu varsta, am avut coleg care si-a sarbatorit aniversarea de 80 de ani pe barca :)

Departamentul conteaza chiar foarte mult. In functie de ce faci poti sa ramai pe barca ani de zile sau sa renunti dupa 1 luna. Limbi straine oricum iti trebuie, engleza conversational, altfel n-o sa stii ce iti cere managerul, asta daca treci de interviu. E o lume foarte pestrita acolo, colegi si pasageri de toate natiile, trebuie sa te poti intelege cu ei pana la urma.

La firma unde am fost eu (Costa Crociere) nu angajau europeni pe joburi gen cleaner, waiter etc, prefera non-EU pt ca pot sa-i tina in contracte mai lungi si nu au restrictii la cat de prost pot sa-i plateasca. Pe Costa tot ce era european era pe foto, casino, entertainment, reception, tour guide sau veniti indirect pe la spa, prin Steiner sau alte firme.

Ideea e ca ai perioade in care lucrezi de-ti sar capacele, eu pe America am lucrat si numai 5-6 ore pe zi, in rest plaja, plimbat prin porturi etc, dar pe Europa (Nord - Norvegia, Danemarca etc) am ajuns si la 16 ore pe zi, si chiar nu stai o clipa. Oricum merita, zic eu, chiar si numai pt ca ajungi sa vezi locuri pe care altfel probabil nu le-ai vedea niciodata. :)

#53
alexc89

alexc89

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 22.01.2008
Ma intereseaza si pe mine un job pe un vas de croaziera, preferabil ajutor de barman sau de bucatar. Va rog sa postati daca aveti informatii referitoare la un astfel de job, conditii de angajare, eventual cei cu experienta in domeniu sa impartaseasca informatii utile. Multumesc anticipat.

#54
Alexis21

Alexis21

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 13.08.2012
Buna ziua,as dori si eu o firma serioasa care chiar merge pe "clientul nostru stapanul nostru" nu ajung acolo si angajatorul ma intreaba ce caut ca de fapt el nu a vorbit cu nimeni . Sunt student,21 de ani si cu foarte putina experienta si aia in domeniul hotelier,bellboy 3 luni si alea la negru Posted Image  si chelner 2 luni,cunostinte engleza avansat,franceza mediu si japoneza mediu,am vreo sansa ?

Edited by Alexis21, 08 September 2012 - 09:03.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate