Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tantari uriasi

lenovo ideapad 1 15alc7

caut cablu lvds(video-invertor) p...

Adobe premiere pro, problema seta...
 Ochelari distanta intermediara

Cum pot sa montez un SSD Sata in ...

Digi + patronul Prima TV cumpara...

Husa si folie pt. Samsung Galaxy ...
 Plita electrica moderna

problema incalzitor de apa Ferroli

Incarcator PB 3.0

Radu Mazare, eliberat conditionat...
 Permis suspendat din cauze medicale

Presiune apa fluctuanta pompa sub...

Revizie auto la Bucuresti

identificare component defect
 

Wordpress pe NAS ZyXel NSA320

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.08.2008
Salut.
Am un NAS NSA320 la care i-am instalat Wordpress 3.5.1 ultima versiune. Nu am vrut sa folosesc versiunea care se instalează din el caci e mai veche. Site-ul Wordpress se vede din internet si merge si partea de administrare dar am o problema cu instalarile de teme sau module in sensul ca primesc o eroare ca nu gaseste directorul wp-content, unde de altfel este instalat tema curenta care functioneaza.
Aveti idee de la ce ar putea fi sau cum as putea remedia problema?

Multumesc!

#2
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,257
  • Înscris: 22.05.2003
Acum, ca a fost la mare reducere la emag, o sa fie la mare moda.
Din pacate e cu durere de cap...

1. Ai facut upgrade la ultimul Firmware?
2. Ai pus WordPRess din pachetele lor, din cate inteleg.

http://forum.nas-cen...hp?f=249&t=5059

3. Nu poti pune direct pe NAS tema noua?

#3
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.08.2008
corect. o oferta ca a celor de la emag nu se refuza. mai ales ca doream sa-mi iau asa ceva de mult.
primul lucru care l-am facut a fost update-ul de firmware.
wordpress-ul NU l-am pus din pachetele lor ci ultima versiune 3.5.1. Cea din pachetele lor era 3.4 si mi s-a parut ca merge foarte greu la incarcare si nu mi-a placut.
n-am incercat cu instalarea manuala a temei, dar era normal sa mearga varianta mai eleganta.

Edited by dcrst755, 29 May 2013 - 10:04.


#4
Ahasverus

Ahasverus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,362
  • Înscris: 22.10.2006
Pune din pachete, apoi fa upgrade.

#5
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.08.2008
tocmai asta e. ca nu poti face upgrade la cel instalat din pachete. Are "scoasa" sectiunea de actualizare.

#6
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.08.2008
am bagat in paralel si wordpress-ul din pachete si merge dezastruos fata de cel bagat de mine ca si viteza. Parca l-as accesa de departe din internet de 512kbps

#7
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.08.2008
mda....se pare ca are probleme si cu FTP over SSL/TLS. un bug al NAS-ului. De fapt al firmware-ului. Aveti idee cu drak accesez linuxul din el? Am gasit un script care cica ar rezolva problema.

#8
bardu

bardu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,485
  • Înscris: 09.05.2007
putty + Fonz Fun Plug :) .
Poti folosi si WinScp + FFP daca te coafeaza mai bine.

http://zyxel.nas-cen.../wiki/FFP-stick

#9
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.08.2008
mda....
este prima data cand lucrez cu un NAS si pe cat am fost de incantat la inceput, pot spune ca m-am mai dezumflat.
Are niste toane ciudate. Ca sa enumar printre ele, la modelul de fata NAS320, are fi:
- FTP over SSL/TSL prost. nu merg conexiunile din internet. Bug sesizat de multi pe net. Merge doar in retaua locala
- dupa copierea unei cantitati de informatie pe NAS ceva mai serioasa, acesta o ia razna si munceste de-i sar capacele tinand CPU 100% pentru indexarile lui de rahat. De ex. am copiat 170GB pe el si de 2 zile procesorul sta numai in 100%. La doar 10MB de informatie 15 minute procesorul sta in 100%. Nu stiu ce drak de criterii de indexare are dar categoric sunt proaste.
- pachete soft care le are sunt putine si proaste calitativ ca versiuni. de ex Wordpress-ul ver 3.4 este execrabil. Nu are functie de upgrade si merge foarte foarte greu la incarcarea paginii.
- pe serverul ftp nu poti stabili un anumit director ca radacina ftp pentru un anumit user.
- sistemul de prindere a hdd-urilor in interior nu au pic de amortizare, astfel ca NAS-ul este mai zgomotos.
- accesul ssh la el a fost blocat si astfel trebuie facute artificii care nu-s pentru oricine pentru a avea acces la linuxul intern
- Power control schedule la mine nu merge. Nu stiu de ce. Era pus ca la o anumita ora sa se opreasca si la o alta ora sa porneasca dar degeaba.
Toate acestea cu ultima versiune de firmware.

 Adm, on 29 mai 2013 - 09:49, said:

Acum, ca a fost la mare reducere la emag, o sa fie la mare moda.
Din pacate e cu durere de cap...
....cata dreptate ai avut.....
Mai mult de 320 cat am dat pe el cu reducere nu se merita avand in vedere ca am luat si 2 HHD-uri de 1TB pentru mirroring. Dar la pretul asta mai merge cu tot cu bug-uri :)

Edited by dcrst755, 30 May 2013 - 20:11.


#10
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.08.2008

 bardu, on 30 mai 2013 - 09:48, said:

putty + Fonz Fun Plug Posted Image .
Poti folosi si WinScp + FFP daca te coafeaza mai bine.

http://zyxel.nas-cen.../wiki/FFP-stick

mersi mult de informatie. Am reusit sa intru in el. Am pus htop si am vazut ca cine imi papa tot procesorul: Twokyserver. Ai idee de? Am crezut ca i din cauza indexarilor.
Apropo am instalat si mc (MidnightCommander - asa sunt obisnuit) dar zice ca am lipsa o librarie. Ai idee cum il pot face sa mearga?

#11
bardu

bardu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,485
  • Înscris: 09.05.2007
Twonky a pasta, pune minidlna sau plex.
Ca sa functioneze MC instaleaza-i libraria (desi sunt mult mai multe dar iti va cere tot cate una), din pacate sistemul de instalare slacker nu "stie" sa instaleze dependintele asa cum face pacman pt Arch sau apt la Debian.

#12
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.08.2008

 bardu, on 30 mai 2013 - 20:55, said:

Twonky a pasta, pune minidlna sau plex.
Ca sa functioneze MC instaleaza-i libraria (desi sunt mult mai multe dar iti va cere tot cate una), din pacate sistemul de instalare slacker nu "stie" sa instaleze dependintele asa cum face pacman pt Arch sau apt la Debian.

ok dar cum instalez libraria? ca nu stie cu slacker -i

#13
bardu

bardu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,485
  • Înscris: 09.05.2007
de ex
slacker -a lib
si selectezi pentru instalare ce librarii iti lipsesc.

#14
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.08.2008
da...se pare ca l-am cam zapacit ffp-ul
ai idees ce face procesul din atasament?

am rezolva cu MC. imi cerea libglib-2.0.so.0 si nu era in lista de la FFP 0.7 decat cu alt nume ceva de genul glib2

Mersi mult Bardu inca odata ca mi-ai deschis ochii. Mi-ai dat startul cum se spune, ca-ci nu stiam absolut nimic despre "nisha" asta a NAS-urilor si arch-linux.
avand niste cunostinte minime de linux sunt convins ca o sa dau pe brazda si FTp-ul over ssh/tls

Attached Files


Edited by dcrst755, 30 May 2013 - 22:35.


#15
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.08.2008
se pare ca problema cu FTP over TSL/SSL este problema generala la Zyxel. Dupa accesarea arch-linuxul am pus un script care cica ar rezolva problema.
#!/bin/sh
# Change in your public IP, or dyndns domain
PUBLICIP=1.2.3.4
Background()
{
sleep 60
# Add public ip to the line
local CURARGS=` cat /var/zyxel/pure-ftpd.arg `
if echo $CURARGS | grep "\"-P $PUBLICIP\""
then
	 exit 0
fi

echo $CURARGS -P $PUBLICIP >/var/zyxel/pure-ftpd.arg
# restart pure-ftpd
/usr/local/sbin/vsftpd_start_silent.sh
}
Background &

la PUBLICIP bine-nteles ca am pus domeniul meu dyndns la care routerul ii raporteaza ip-ul.
din pacate la mine nu rezolva problema ci imi da alte erori. Din pacate numeri pe degetele de la o mana site-urile unde se vorbeste despre aceasta problema.
Sursa codului este AICI poate am inteles eu gresit si nu mi-a scapat ceva.
Sa inteleg ca sunt putini cu NAS Zyxel, iar care au nu folosesc FTP securizat.
Idei ceva???

Edited by dcrst755, 31 May 2013 - 22:15.


#16
bardu

bardu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,485
  • Înscris: 09.05.2007
Link-ul tau, ultimul post:

Quote

by Mijzelf on Sat Jun 01, 2013 3:01 pm
Accoding to this (German) thread it is caused by not specifying a custom port range.
BTW, meanwhile I wrote an FFP package which can do the address changing.


#17
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.08.2008
mersi. acum am vazut si eu postul.
ideea este ca am definit porturile de la 50005-50100 si pentru siguranta am deschis in router pentru proba toate porturile. Degeaba.
Am sa citesc despre pachetul FFP la care face acum referire.

#18
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.08.2008
In sfarsit acum merge FTP-ul securizat. Multumiri lui Mijzelf.
Pentru cine este interesat, solutia sigura se afla AICI.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate