Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Sunt bâlbăit. Nu mai rezist..

- - - - -
  • Please log in to reply
63 replies to this topic

#37
request

request

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 779
  • Înscris: 18.01.2006
@ BomfunkMCs

Nu te descuraja, nu esti singurul si exista rezolvare. Trebuie sa ai rabdare si sa fii perseverent.
Eu am fost balbait, pana la 7 ani deabea puteam sa spun o fraza. Parintii m-au dus la logoped pentru a putea vorbi cursiv ca sa pot merge la scoala.
Pana la urma problema a fost rezolvata.

#38
HurrleyProg

HurrleyProg

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 279
  • Înscris: 15.03.2013
Cunosc bine acest defect si pot sa iti spun , ca prin exercitii poti scapa treptat de aceasta balbaiala: Incearca sa stai 10 min pe zi in fata oglinzii si sa spui un discurs CU VOCE TARE (sau orice vrei tu: poiezie, lectie orice) . Dupa cate am observat, nu esti un copil greu de minte... Deci, prin capacitatile tale intelectuale, incearca sa depasesti momentele urate cand cei din jur rad de tine !  Treci peste, pentru ca: O persoana inteligenta nu ar face una ca asta, ci dinpotriva, ar ajuta cauza ta, pastrand o relatie buna cu tine. Oricum astfel de persoane sunt rar de gasit... Si eu am un prieten care are aceasi problema ca si tine si multi rad de el etc.. Dar eu il inteleg perfect pentru ca si eu am trecut prin aceasi situatie in adolescenta... Dar, prin exercitii (cel cu oglinda e foarte eficient) am scapat ... Iti doresc mult succes .

#39
newwen85

newwen85

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 02.06.2011

Quote

Problemele tale sunt emotionale, te panichezi si incepi sa te balbai.

Quote

Totul în imaginaţia ta.

Acestea sunt raspunsurile pe care le cautai de atata vreme.
Trebuie sa te controlezi! Daca vrei sa scapi de aceasta problema mergi descult pe bulevardul principal din orasul tau dintr-un capat in altul in plina circulatie.Poti incerca si alta metoda, doar daca ai inteles "pe unde bat".
PS: O sa dispara dupa o vreme.

#40
BomfunkMCs

BomfunkMCs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 287
  • Înscris: 08.03.2013

View Postgerbil, on 21 mai 2013 - 21:07, said:

Si eu patesc exact ca tine, ma balbai de numai pot cand vorbesc cu cineva. Daca sunt singur si vorbesc, nu ma balbai sau ma balbai dar foarte foarte putin. Cand cant din gura- la fel nu ma balbai absolut deloc.  Este o balbaiala tampita, exact cum ai zis si tu nu pot rosti anumite cuvinte, simt ca numai am aer ceva de genul. Am fost si eu la logoped cand eram mic, degeaba.

Ai EXACT aceeasi problema ca si mine. Singur nu am niciun stres. Da, simt ca nu am aer uneori. Numai tu poti intelege cat e de nasol..

View Postammazon, on 21 mai 2013 - 20:22, said:

Am un prieten foarte bun care are aceeasi problema ca si tine. Problemele se intensifica foarte mult atunci cand traverseaza situatii emotionale. El a invatat sa-si ignore acest "defect" si duce o viata absolut normala. E un geniu in IT si o duce foarte bine.
Sfatul meu este sa nu te mai gandesti la problema ta, sa incerci sa o ignori cat poti iar pe cei care rad de tine pur si simplu nu-i baga in seama, sunt niste needucati.

Frumoasă carieră :-), şi mă bucur enorm pentru el. Da, e adevarat. În fata situatiilor emotionale creste intensitatea balbaielii. Aş vrea şi eu sa învăt să ignor acest defect, uneori chiar îmi iese .. în special în perioadele în care nu mă bâlbâiesc deloc, dar problema reapare.

View Postpopascu, on 21 mai 2013 - 21:26, said:

Trebuie sa faci recitaluri cu versuri din bumbfunc's si scatman john ca sa scapi de balbaiala

care cap?

Bomfunk MC's, username-ul e mai vechi dar am rămas acelaşi fan. Nu cred că ai auzit de ei, si nici ei nu şi-ar fi dorit să fie ascultati de oameni reduşi ca tine. Multa sănatate!

View PostGonthar, on 21 mai 2013 - 20:55, said:

Deci, problema ta e de la cap! Trebuie sa te duci la doctor sa iti faca un control la cap!

Da, ştiu, te cred. Nu tre' să îmi spui faptul că ai probleme cu creieraşu' tău ăla mic şi cam inexistent, asta se vede prin activitatea ta în special pe acest topic şi-s convins că şi pe forum.

Te-am pupat. Semnat, bâlbâitul!

View Post1orgu, on 21 mai 2013 - 21:51, said:

Gandeste-te ca sunt oameni care nu pot nici macar sa se balbaie. Sunt muti!
Tu ai posibilitatea sa te exprimi verbal, poate nitel mai greu, dar prin modul tau de gandire, de expimare, de cursivitatea si intensitatea modului de exprimare, depasesti cu mult, asa zisi colegi de pe forum. Ignora-i !!!
Legea compensatiei, cred ca se aplica si in cazul tau. Nu putem sa le avem toate in viata. Sunt multi care se pot exprima verbal fara sa se balbaie, dar mesajul lor, este steril!
Mergi inainte. Ai viata ta. Sunt sigur ca esti un invingator!
Toate cele bune!
Mulţumesc mult de sfaturile dumneavoastră si de incurajari. Da, exista si oameni muţi, exista si surdo-muţi .. si mereu e loc de mai rau, la fel cum mereu e loc de mai bine.
E adevărat, am posibiltatea să mă exprim verbal poate puţin mai evidentă decât a altora. Viaţa/ natura nu e dreaptă. Îţi dă într-o parte, îti ia din altă parte.
Eu trebuie să mă bucur că Dumnezeu nu mi-a luat harul de a vorbii, ci mi l-a lăsat aşa cum e el. Numai cu voia Lui se va corecta sau nu, datoria mea este să incerc. Am o viaţă înqinte si sunt convins de asta, si mai sunt convins si de faptul că mulţi au fost înzestrati de harul de a vorbii, dar uneori nu îsi găsesc cuvitnele potrivite.
Nu pot să spun că în clasă nu sunt glumeţ, întorc vorbele urâte într-un mod uneori umilitor pentru ceilalţi, respect doar dacă sunt şi eu la rândul meu respectat.
Vă mulţumesc mult pentru mesaj!

Mulţumesc tuturor celor care şi-au pierdut câteva secunde sau câteva minute pentru a încerca sa mă ajute. Unii au venit cu încurajăr pe care le-am primit cu căldură, unii au venit cu sfaturi, unii (ce-i drept mai puţini) s-au confruntat cu aceeaşi problemă cu care mă confrunt eu de când mă stiu, unii au cunoşinte care au trecut prin aceste lucruri.
Bine-înţeles, au fost şi aici (ca peste tot, sunt obişnuit) care m-au luat la mişto. Vă mulţumesc şi vouă că v-aţi oprit pe aici, chiar şi cu ironiile voastre fine şi subtile. Mereu o să existe oameni ca voi..
Iar eu am un motiv de bucurie. De ce? Pentru că nu sunteţi în majoritate.. cel puţin nu aici. Sincer când am deschis topicul am fost puţin circumspect .. că o să fiu luat la mişto ş.a.
Dar, uite că încă în România sec. 21 exista umanitate..şi e frumos că unii încă mai cred în ea pe când alţii au uitat cu desavârşire..

Sper să revin şi să pot răspunde "DA!", am depăşit bâlbâiala. Până atunci de datoria mea rămân încercările de auto-control, datoria mea este să incerc tot ce îmi stă în putinţă. Cum pot să citesc corect, cum pot sa scriu corect, cum pot să vorbesc fără probleme când sunt singur, la fel o să pot să TREC PESTE BÂLBÂIALĂ. La cei 16 ani ai mei am o viaţă înainte..

Mulţumesc din suflet, noapte bună! Sănătate!

Semnat, "Bâlbâitul".

Edited by BomfunkMCs, 21 May 2013 - 23:29.


#41
Arayan

Arayan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,040
  • Înscris: 03.12.2012
-Eu sant convins ca cel mai bun remediu pentru situatia ta este hipnoza regresiva.Consulta asa dar un psiholog bun,singurul care te poate scapa din aceasta situatie.Restul sant probabilitati neconcludente.

#42
geutz

geutz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 692
  • Înscris: 14.04.2007
Din modul in care scrii, eu vad ca esti un flacau istet si destul de dezgehetat. Iti zic decat atat: NU PUNE LA SUFLET!. Te apropii de varsta la care cei din jurul tau vor aprecia mai mult cei ai in cap, decat aspectul fizic sau modul in care vorbesti. Mistourile fata de baiatul cu ochelari, baiatul gras, baiatul slab sau in cazul tau baiatul balbait sunt apanajul copilariei si al adolescentei. Oamenii adevarati te apreciaza pentru cine esti, nu te judeca pentru cum vorbesti sau cum arati.

#43
evatryme

evatryme

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 870
  • Înscris: 31.08.2012
demostene.

Demostene s-a bîlbîit din copilărie și pronunța incorect sunetele, dar avea o dornță mare de a deveni orator și prin exerciții a devenit un mare orator.

citeste si urmeaza-l

alte defecte sau vicii ascunse sa nu ai, asta se rezolva usor.

ia pietre sau samburi in gura si incearca sa citesti cat mai clar (cu voce tare)

http://ro.wikipedia.org/wiki/Demostene

#44
hesu152

hesu152

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 192
  • Înscris: 16.03.2013
Am un prieten care a vorbit in copilarie, prea repede. Efectiv, vroia sa zica tot odata. Si acum se mai intampla, cand e emotionat. Vorbeste asa repede, ca simt nevoia sa il opresc, pentru ca nu inteleg.


Eu uneori ma balbai la telefon. Genu' ala, cand te-ai gandit ce aveai de spus, dupa care nu stii cu ce sa incepi:

A.. buna ziua...aa... am vorbit... adica v-am contactat pe e-mail....

Alteori, nu. Se intampla, si asta e.

#45
Wittmann2

Wittmann2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,359
  • Înscris: 25.08.2008
Corect. În primul rând, încearcă să nu te grăbesti când vrei să spui ceva. Nu încerca să ”scuipi” totul dintr-odată.

#46
RuneJaguar

RuneJaguar

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 949
  • Înscris: 01.01.2013

View PostBomfunkMCs, on 21 mai 2013 - 19:46, said:

Nu stiu ce sa mai fac, am ajuns la capatul puterilor .. petrec nopti intregi gandindu-ma cum ar fi viata mea altfel .. e foarte frustrant si deranjant in acelasi timp.
Vreau cateva sfaturi, poate au fost cazuri, poate sunt chiar useri care se confruntau cu aceasta problema .. nu stiu ce sa spun.
Vă multumesc!


N-o sa vin cu dume ieftine pe care le-au dat altii si pe care imi era rusine sa le fac si acum multi ani, la primul cont. Nici cu incurajari inutile!
Ai o problema si vrei sa o rezolvi, atunci gasesti solutii. Punct!




1. Citeste carti cu voce tare! Tare si rar! Daca te balbai la un cuvant, reiei pana cand iti iese.
2. Fa exercitii de respiratie! Vei gasi pe internet destule chestii explicative. Un exemplu este Pranayama.
3. Incearca sa vorbesti mereu mai rar! Adu-ti aminte de asta cat mai des! Daca uiti, noteaza-ti pe ceva! Mai ales in situatiile in care te simti stresat sau nervos, inspiri adanc si vorbesti mai rar.
4. Gasesti pe youtube, mai mult ca sigur, multe alte tehnici indeajuns de explicate. Bine, ar trebui sa stii limba engleza.
5. Repeta zilnic textele de mai jos!


Un caricaturist care caricaturizează caricaturi caricaturistice nu poate caricaturiza caricatura sa.
Un cocostarc s-a dus la descocostârcărie, unde se descocostârcăreau şi alţi cocostârci nedescocostârcăriţi, ca să se descocostârcărească de cocostârcăria lui.
Cosaşul Saşa când coseşte, cât şase saşi saşul coseşte. Şi-n sus şi-n jos de casa sa, coseşte saşul şi-n şosea. Şi şase case Saşa-şi ştie.
- Ce şansă!… Saşa-şi spuse sieşi!
Rege Paragarafaramus, când te vei desoriginaliza? Mă voi desoriginaliza când cel mai original dintre originali se va desoriginaliza. Dar cum cel mai original dintre originali nu se va desoriginaliza, regele Paragarafaramus, nu se va desoriginaliza.
Colo-n vale p-un pitroi sta o codobătură si un codobăturoi,codobăturoiu codobătureşte codobătura,codobătura nu poate codobături codobăturoiu...
Un bal fără egal cu final fatal la un halal carnaval estival cu scandal epocal dintr-un opal oval, pal, real şi natural, fără rival, egal si actual.
Spre sfânta sa soră Suzana se suie, Spăşită din suflet suspinu să-şi spuie, Şi-n susul sarcastic suspinu-şi şopteşte, Şi-odată pe scara sucită se opreşte.
Boul breaz, bârlobreaz, lesne-a zice boul breaz, dar mai lesne-a dezbârlobrezi bârlobrezitura din boii bârlobrezenilor.
Până când a cărămidărit cărămidarul pe cărămidăriţă, a cărămidărit cărămidăriţa pe cărămidar.
Sighitibum ala bim bum bam,strigatul cilipanezului în căutarea baldibuzului omorât de un cris cras, într-un stil abracadabrant pentru că nu a vrut să-l omoare pe hipocate-elefanto-camerosul, ascuns după un camilolabilolabalascop deoarece mâncase citopiperazina si se brohănise cu brohoteele în drămandău.
Unilateralitatea colocviilor desolidarizează conştiinciozitatea energeticienilor care manifestă o imperturbabilitate indiscriptibilă în locul nabucodonosorienei ireproşabilităţi.
Papucarul papucăreşte papucii nepapucăriţi ai papucăresei, dar papucăreasa nu poate papucări papucii nepapucăriţi ai papucarului care papucăreşte papuci nepapucăriţi.
O sapa lata, 2 sape late, 3 sape late , 4 sape late , 5 sape late , 6 sape late, 7 sape late si inca alte sape late, si inca alte sape late si inca alte sapte sape late.
O coropişniţă şi`un coropişniţoi se coropişniţeau la noi pe gunoi. Nu coropişniţa coropişniţea pe coropişniţoi ci coropişniţoiul coropişniţea pe coropişniţă.
Ştiu că ştii că ştiuca-i ştiucă
Dar mai ştiu că ştiuca-i peşte
Şi că ştiuca se mănâncă
Şi că ştiuca se prăjeşte.
Nu-i greu a zice titiridva tidva, da-i greu a destitiridvi titiridvitura titiridvei tidvei.
O mierliţă fuflendiţă fuflendi-fuflendăriţă nu poate să fuflendească fuflendi-fluflendăreasacă pe mierloiul fuflendoiul fuflendi-fluflendăroiul. Dar mierloiul fuflendoiul fuflendi-fluflendăroiul poate ca să fuflendească fuflendi-fluflendăreasacă pe mierliţa fuflendiţa fuflendi-fuflendăriţă.
Ceea ce cerea celebrul Cicero gemând geniilor degenerate ,n-au acceptat-o Cezar şi ceata ingeniosilor cetăţeni certaţi cu cerinţele cercurilor centrale.
Cupă cu capac, capac cu cupă.
Balaban Bălăbănescu bâlbâieşte bâlbâituri bâlbâite pe negândite.
Şase saci în şase saşi soseau pe şosea.
Stanca stă-n castan ca saşa Stan.
Un sas cu glas de bas cam gras şi ras pe nas sta la taifas de-un ceas la parastas despre un extras din pancreas.
Unui tamplar i s-a-ntamplat o întamplare. Alt tamplar, auzind de întamplarea tamplarului de la tamplărie a venit şi s-a lovit cu tampla de tamplăria tamplarului cu întamplarea.
Ţânţarul soţ însoţi soaţa ţâţâind sancţionând înţepând nesăţios.
O babă bălană mănâncă o banană babană.
Soră Sară, n-ai sărit aseară să vezi carnea cum se sară?
Creaţă isteaţă, zâmbitoare şi glumeaţă, scandează cu dicţie fără interdicţie fel de fel de poezii - azurii - cu copii şi făclii, pe hârtii, mii şi mii apoi pe-un cal merg la bal triumfal.
Arhiepiscopul din Constantinopol a încercat să se dezarhiepisconstantinopolizeze.
Fofiţă fondofirliţă, forofifo - fenderliţă şi fifoi fondofirloi, forofifo – fenderloi.
Paradimetilaminoanzobenzensurfonic.
Patrusprezece pritocitori într-o pritocitorică mică.
Primprejur plimbările prin ploaie prilejuiesc plăceri proprietarilor provinciali.
Când am zis c-am zis c-om zice, că tu zici c-am zis c-om zice, nici n-am zis c-am zis c-om zice , da tu zici c-am zis c-om zice.
Sisoie se suie seara sus să sară scara singur scara sigur.
-Spune-mi cine soseşte pe şosea?
- Pe şosea soseşte un sas cu un sac şi aici mai sunt şase saşi cu şase saci.
- Cum? pe şosea soseşte un sas cu un sac şi aici mai sunt şase saşi cu şase saci?
-Da, pe şosea soseşte un sas cu un sac şi aici mai sunt şase saşi cu şase saci!
-Aha, dacă pe şosea soseşte un sas cu un sac şi aici mai sunt şase saşi cu şase saci,deci vor fi şapte saşi cu şapte saci.
Armura arămie a asprului atrid Agamemnon, atârnată asupra altarului atic, atrăgea, aşadar atenţia armatorilor anatolieni, amici ai anticilor armate arhaice, aşteptând atenuarea aţâţărilor anarhice ale aprigului Achille.
Capra neagra-n piatra calca, Cum o calca-n patru crapa!
Crape capu caprii-n patru, Cum a crapat piatra-n patru!
Capra neagra calca-n clinci, Crape capu caprii-n cinci
Cum a calcat capra-n clinci.
Capra paste langa casa, Capu caprii crape-n sase!
Capra noastra n-are lapte, Crapa-i-ar coarnele-n sapte!
Capra-n piatra a calcat Piatra-n patru a crapat,
Povestea s-a terminat!
Gandindu-ma ca te gandesti,
Ca ma gandesc la tine,
Gandeste-te ca ma gandesc,
Ca te gandesti la mine.
Bucur si Bucura se bucura ca Bucurel e bucuros in Bucuresti.
Luni la lumina lumânării luminată de lună prin luminator i-a luminat o luminiţă în lumina ochilor.
Cupă cu capac capac cu cupă.
Cântecul cântat de cântăreaţa încântătoare încânta cântăreţul încântat de cântarea cântareţei.
Am o prepeliţă pestriţă cu paisprezece pui de prepeliţă pestriţi. E mai pestriţă prepeliţa pestriţă decât cei paisprezece pui de prepeliţă pestriţi, iar mai pestrit decât prepeliţa cea mai pestriţă este prepeliţoiul cel pestriţ.
O găină porumbacă în porumbar s-a urcat. În porumbar porumbaca tot porumbul l-a mâncat.
Pila-n pungă, punga-n pilă, pilalău cu pila lungă a pili pila pe dungă...pila-n pungă, punga-n pilă, pilalău cu pila lungă a pili pila pe dungă…
Cele şapte muze cu priviri de zuze, scriu,ca să se amuze, versuri andaluze.
Şase călăuze încearcă s-acuze cinci femei lehuze că ar fi farfuze.
Intercontinentalul se dezintercontinentalizează.
Am visat că visam că te visez că mă visai.
O piropopircanita se siropopircanea intr-o piropopircanie pentru un piropopircanel.
Din atatia dogi si doage, Multi mi-s dragi si multi mi-s drage, Ca de mult ce ma dogesc Si mai mult le indragesc. Dogul-doaga, doaga-doaga, Unul drag si alta draga, Dogul doaga doagele, Draga draga dragele. As da dogul pentr-o doaga, Care mi-este cea mai draga. Ea dogeste tot si toate, Si o doaga cine poate. Draga doge, doaga draga! Pana cand o draga doaga Doaga dogele-dogina, Intunericul, lumina, Si mai doaga cineva, Numai pe inima mea!

"If a shipshape shipshop stocks six shishape shop-soiled ships, how many shipshape shop-soiled ships would six shipshape ship shops stock?"
"A noise annoys an oyster, but a noisy noise annoys an oyster more"
"Peter Piper picked a peck of pickled peppers, a peck of pickled peppers Peter Piper picked. If Peter Piper picked a peck of pickled peppers, where's the peck of pickled peppers Peter Piper picked?"
"Betty bought some butter, 'but' she said, 'this butter's bitter' and a bit of better butter would make a better butter. So she bought a bit of butter better than the bitter butter and it made her butter better, so it was that Betty bought a bit of better butter"
"Three tree toads tied together tried to trot to town"
"Amidst the mists and coldest frosts, with barest wrists and stoutest boasts, he thrusts his fists against the posts and still insists he sees the ghosts"
"Two witches had two watches. Which watch did which witch watch?"
"A tutor who tooted a flute tried to teach two teachers to toot. Said the two to the tutor 'is it harder to toot or tutor two tutors to toot?'"
"Sheila uttered a sharp shrill shriek and shrunked from the shrivelled form that slumbered in the shadows"
"I slit the sheets. The sheets I slit are on the slitted sheets I slit."




Succes!

#47
Andreysc7

Andreysc7

    3D Modeler / Automotive Artist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,662
  • Înscris: 05.02.2012
Stai bland. Si eu am avut aceasta problema cand am fost mic . Aceasi chestie, deschideam gura dar uneori cuvintele nu voiau sa iasa. Mi-am dat seama ca de multe ori se datora faptului ca vorbeam repede. Cu timpul am incercat sa controlez asta relaxandu-ma in timp ce vorbeam, si cand eram singur citeam cu voce tare. Si pe deasupra in limba engleza nu ma balbaiam, doar in limba romana.

#48
lawrence38

lawrence38

    GAME......OVER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,009
  • Înscris: 05.02.2008
Ai vazut "The King's Speech" ? :)

#49
Tudor_P_

Tudor_P_

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 29.05.2014
Salut,

Numele meu este Tudor, si ca majoritatea dintre voi de aici, sunt si eu balbait. M-ar interesa, in functie si de dorinta voastra, sa incercam sa ne intalnim o data. O intalnire relaxata, nu sa ne plangem de mila, ci sa vorbim si sa vedem cum e si pentru altii in situatia noastra.

Multumesc.

#50
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,484
  • Înscris: 19.04.2009

View PostTudor_P_, on 29 mai 2014 - 21:31, said:

Salut,

Numele meu este Tudor, si ca majoritatea dintre voi de aici, sunt si eu balbait. M-ar interesa, in functie si de dorinta voastra, sa incercam sa ne intalnim o data. O intalnire relaxata, nu sa ne plangem de mila, ci sa vorbim si sa vedem cum e si pentru altii in situatia noastra.

Multumesc.
Forumul Softpedia este national...
Si nu, nu suntem majoritatea balbaiti.

#51
antll

antll

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 303
  • Înscris: 11.04.2014

View PostTudor_P_, on 29 mai 2014 - 21:31, said:

Salut,

Numele meu este Tudor, si ca majoritatea dintre voi de aici, sunt si eu balbait. M-ar interesa, in functie si de dorinta voastra, sa incercam sa ne intalnim o data. O intalnire relaxata, nu sa ne plangem de mila, ci sa vorbim si sa vedem cum e si pentru altii in situatia noastra.

Multumesc.

cred ca va fi o intalnire foarte... lunga!

#52
Tudor_P_

Tudor_P_

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 29.05.2014
Ca sa restrangem grupul, ma refeream la acei bâlbâiți care au urmarit acest topic (la fel am dat si eu peste el) si care sunt din Bucuresti.

#53
xtremdriving

xtremdriving

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,327
  • Înscris: 18.06.2006

View PostLRP, on 21 mai 2013 - 19:54, said:

Consultă un  logoped,
trebuia sa o faca parintii de cand era mic. Dar e greu sa dea 50 ron / sedinta pentru copil...

#54
antll

antll

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 303
  • Înscris: 11.04.2014

View PostRuneJaguar, on 22 mai 2013 - 12:30, said:


5. Repeta zilnic textele de mai jos!


Un caricaturist care caricaturizează caricaturi caricaturistice nu poate caricaturiza caricatura sa.
Un cocostarc s-a dus la descocostârcărie, unde se descocostârcăreau şi alţi cocostârci nedescocostârcăriţi, ca să se descocostârcărească de cocostârcăria lui.
Cosaşul Saşa când coseşte, cât şase saşi saşul coseşte. Şi-n sus şi-n jos de casa sa, coseşte saşul şi-n şosea. Şi şase case Saşa-şi ştie.
- Ce şansă!… Saşa-şi spuse sieşi!
Rege Paragarafaramus, când te vei desoriginaliza? Mă voi desoriginaliza când cel mai original dintre originali se va desoriginaliza. Dar cum cel mai original dintre originali nu se va desoriginaliza, regele Paragarafaramus, nu se va desoriginaliza.
Colo-n vale p-un pitroi sta o codobătură si un codobăturoi,codobăturoiu codobătureşte codobătura,codobătura nu poate codobături codobăturoiu...
Un bal fără egal cu final fatal la un halal carnaval estival cu scandal epocal dintr-un opal oval, pal, real şi natural, fără rival, egal si actual.
Spre sfânta sa soră Suzana se suie, Spăşită din suflet suspinu să-şi spuie, Şi-n susul sarcastic suspinu-şi şopteşte, Şi-odată pe scara sucită se opreşte.
Boul breaz, bârlobreaz, lesne-a zice boul breaz, dar mai lesne-a dezbârlobrezi bârlobrezitura din boii bârlobrezenilor.
Până când a cărămidărit cărămidarul pe cărămidăriţă, a cărămidărit cărămidăriţa pe cărămidar.
Sighitibum ala bim bum bam,strigatul cilipanezului în căutarea baldibuzului omorât de un cris cras, într-un stil abracadabrant pentru că nu a vrut să-l omoare pe hipocate-elefanto-camerosul, ascuns după un camilolabilolabalascop deoarece mâncase citopiperazina si se brohănise cu brohoteele în drămandău.
Unilateralitatea colocviilor desolidarizează conştiinciozitatea energeticienilor care manifestă o imperturbabilitate indiscriptibilă în locul nabucodonosorienei ireproşabilităţi.
Papucarul papucăreşte papucii nepapucăriţi ai papucăresei, dar papucăreasa nu poate papucări papucii nepapucăriţi ai papucarului care papucăreşte papuci nepapucăriţi.
O sapa lata, 2 sape late, 3 sape late , 4 sape late , 5 sape late , 6 sape late, 7 sape late si inca alte sape late, si inca alte sape late si inca alte sapte sape late.
O coropişniţă şi`un coropişniţoi se coropişniţeau la noi pe gunoi. Nu coropişniţa coropişniţea pe coropişniţoi ci coropişniţoiul coropişniţea pe coropişniţă.
Ştiu că ştii că ştiuca-i ştiucă
Dar mai ştiu că ştiuca-i peşte
Şi că ştiuca se mănâncă
Şi că ştiuca se prăjeşte.
Nu-i greu a zice titiridva tidva, da-i greu a destitiridvi titiridvitura titiridvei tidvei.
O mierliţă fuflendiţă fuflendi-fuflendăriţă nu poate să fuflendească fuflendi-fluflendăreasacă pe mierloiul fuflendoiul fuflendi-fluflendăroiul. Dar mierloiul fuflendoiul fuflendi-fluflendăroiul poate ca să fuflendească fuflendi-fluflendăreasacă pe mierliţa fuflendiţa fuflendi-fuflendăriţă.
Ceea ce cerea celebrul Cicero gemând geniilor degenerate ,n-au acceptat-o Cezar şi ceata ingeniosilor cetăţeni certaţi cu cerinţele cercurilor centrale.
Cupă cu capac, capac cu cupă.
Balaban Bălăbănescu bâlbâieşte bâlbâituri bâlbâite pe negândite.
Şase saci în şase saşi soseau pe şosea.
Stanca stă-n castan ca saşa Stan.
Un sas cu glas de bas cam gras şi ras pe nas sta la taifas de-un ceas la parastas despre un extras din pancreas.
Unui tamplar i s-a-ntamplat o întamplare. Alt tamplar, auzind de întamplarea tamplarului de la tamplărie a venit şi s-a lovit cu tampla de tamplăria tamplarului cu întamplarea.
Ţânţarul soţ însoţi soaţa ţâţâind sancţionând înţepând nesăţios.
O babă bălană mănâncă o banană babană.
Soră Sară, n-ai sărit aseară să vezi carnea cum se sară?
Creaţă isteaţă, zâmbitoare şi glumeaţă, scandează cu dicţie fără interdicţie fel de fel de poezii - azurii - cu copii şi făclii, pe hârtii, mii şi mii apoi pe-un cal merg la bal triumfal.
Arhiepiscopul din Constantinopol a încercat să se dezarhiepisconstantinopolizeze.
Fofiţă fondofirliţă, forofifo - fenderliţă şi fifoi fondofirloi, forofifo – fenderloi.
Paradimetilaminoanzobenzensurfonic.
Patrusprezece pritocitori într-o pritocitorică mică.
Primprejur plimbările prin ploaie prilejuiesc plăceri proprietarilor provinciali.
Când am zis c-am zis c-om zice, că tu zici c-am zis c-om zice, nici n-am zis c-am zis c-om zice , da tu zici c-am zis c-om zice.
Sisoie se suie seara sus să sară scara singur scara sigur.
-Spune-mi cine soseşte pe şosea?
- Pe şosea soseşte un sas cu un sac şi aici mai sunt şase saşi cu şase saci.
- Cum? pe şosea soseşte un sas cu un sac şi aici mai sunt şase saşi cu şase saci?
-Da, pe şosea soseşte un sas cu un sac şi aici mai sunt şase saşi cu şase saci!
-Aha, dacă pe şosea soseşte un sas cu un sac şi aici mai sunt şase saşi cu şase saci,deci vor fi şapte saşi cu şapte saci.
Armura arămie a asprului atrid Agamemnon, atârnată asupra altarului atic, atrăgea, aşadar atenţia armatorilor anatolieni, amici ai anticilor armate arhaice, aşteptând atenuarea aţâţărilor anarhice ale aprigului Achille.
Capra neagra-n piatra calca, Cum o calca-n patru crapa!
Crape capu caprii-n patru, Cum a crapat piatra-n patru!
Capra neagra calca-n clinci, Crape capu caprii-n cinci
Cum a calcat capra-n clinci.
Capra paste langa casa, Capu caprii crape-n sase!
Capra noastra n-are lapte, Crapa-i-ar coarnele-n sapte!
Capra-n piatra a calcat Piatra-n patru a crapat,
Povestea s-a terminat!
Gandindu-ma ca te gandesti,
Ca ma gandesc la tine,
Gandeste-te ca ma gandesc,
Ca te gandesti la mine.
Bucur si Bucura se bucura ca Bucurel e bucuros in Bucuresti.
Luni la lumina lumânării luminată de lună prin luminator i-a luminat o luminiţă în lumina ochilor.
Cupă cu capac capac cu cupă.
Cântecul cântat de cântăreaţa încântătoare încânta cântăreţul încântat de cântarea cântareţei.
Am o prepeliţă pestriţă cu paisprezece pui de prepeliţă pestriţi. E mai pestriţă prepeliţa pestriţă decât cei paisprezece pui de prepeliţă pestriţi, iar mai pestrit decât prepeliţa cea mai pestriţă este prepeliţoiul cel pestriţ.
O găină porumbacă în porumbar s-a urcat. În porumbar porumbaca tot porumbul l-a mâncat.
Pila-n pungă, punga-n pilă, pilalău cu pila lungă a pili pila pe dungă...pila-n pungă, punga-n pilă, pilalău cu pila lungă a pili pila pe dungă…
Cele şapte muze cu priviri de zuze, scriu,ca să se amuze, versuri andaluze.
Şase călăuze încearcă s-acuze cinci femei lehuze că ar fi farfuze.
Intercontinentalul se dezintercontinentalizează.
Am visat că visam că te visez că mă visai.
O piropopircanita se siropopircanea intr-o piropopircanie pentru un piropopircanel.
Din atatia dogi si doage, Multi mi-s dragi si multi mi-s drage, Ca de mult ce ma dogesc Si mai mult le indragesc. Dogul-doaga, doaga-doaga, Unul drag si alta draga, Dogul doaga doagele, Draga draga dragele. As da dogul pentr-o doaga, Care mi-este cea mai draga. Ea dogeste tot si toate, Si o doaga cine poate. Draga doge, doaga draga! Pana cand o draga doaga Doaga dogele-dogina, Intunericul, lumina, Si mai doaga cineva, Numai pe inima mea!

"If a shipshape shipshop stocks six shishape shop-soiled ships, how many shipshape shop-soiled ships would six shipshape ship shops stock?"
"A noise annoys an oyster, but a noisy noise annoys an oyster more"
"Peter Piper picked a peck of pickled peppers, a peck of pickled peppers Peter Piper picked. If Peter Piper picked a peck of pickled peppers, where's the peck of pickled peppers Peter Piper picked?"
"Betty bought some butter, 'but' she said, 'this butter's bitter' and a bit of better butter would make a better butter. So she bought a bit of butter better than the bitter butter and it made her butter better, so it was that Betty bought a bit of better butter"
"Three tree toads tied together tried to trot to town"
"Amidst the mists and coldest frosts, with barest wrists and stoutest boasts, he thrusts his fists against the posts and still insists he sees the ghosts"
"Two witches had two watches. Which watch did which witch watch?"
"A tutor who tooted a flute tried to teach two teachers to toot. Said the two to the tutor 'is it harder to toot or tutor two tutors to toot?'"
"Sheila uttered a sharp shrill shriek and shrunked from the shrivelled form that slumbered in the shadows"
"I slit the sheets. The sheets I slit are on the slitted sheets I slit."




Succes!

sa sa sa sa sa moa moa moa moara pestii mei!
ammmm ci ci ci citit textul, si si si si si aaaaaacum sunt si eu bal bal bal bal balbait...

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate