Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Caut splitter semnal satelit

Instalatii sanitare

Program de slabire cu succes gara...

Reconditionare cada baie din fonta
 Problema imprimanta

Here goes nothing

BCR sau Raiffeisen

Visual Studio 2022 instaleaza Epi...
 Sfat alegere parbriz

EMAG - recenzii false facute de ei?

Recomandare telefon 900-950

Nivel de trai
 Semnal bun da'... prost

De ce statiile de radio FM nu ren...

Pe unde pot sa gasesc statistici ...

Este reconditionat acest laptop?
 

Placare cu Cupru si procesul de stanare.

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#19
AMAN_SER

AMAN_SER

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,566
  • Înscris: 10.11.2008

View Postwide, on 06 mai 2013 - 14:53, said:

pana la urma pe tine ce te intereseaza? sa plachezi trecerile sau sa experimentezi doar de dragul de a experimenta?

pentru placare ai nevoie doar de sulfat de cupru ......... atat



ala de pe okazii e tot magazin. daca ai fi citit ai fi inteles

esti cam ciudat, te incumeti sa cumperi de pe ebay de la mama draku, mult mai scump cu transport si vama cu livrarea la sfantu' asteapta dar nu si de pe okazii unde totusi ai posibilitatea de a verifica produsul si mai ales de al cumpara pe loc ....... no comment

Deci fi atent, ideia este sa fie la indemana sulfatul de cupru, eu okazii il evit pur si simplu. Placarea gaurilor nu e de dragul experimentului e un proces ce doresc sa rafinez si sa il impartasesc si cu alti pasionati de electronica, la placare mai ai nevoie si de alte substante dar acestea sunt usor procurabile.

Am mentionat de eBay pentru ca magazinele de UK vand pe eBay in toata Europa si ai sanse sa gasesti ce nu gasesti la noi, transportul pentru cantitati mici este rezonabil si la fel de rapid ca cel din tara (posta romana) vorbesc din experienta. Plus ca la pachetele din UE nu se face vama.

Eu doresc o varianta alternativa la eBay pentru ca nu toti au de gand sa isi faca cont pe eBay si paypal.

PS.. Ala de pe okazii era cu predare personala in Bcuresti,

Edited by AMAN_SER, 06 May 2013 - 15:17.


#20
asterix1

asterix1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,357
  • Înscris: 21.09.2010

View PostAMAN_SER, on 06 mai 2013 - 14:13, said:

Problema principala era una de chimie, ce se intampla cu solutia de sulfat de cupru si acid sulfuric in timpul electrolizei.

La catod se depune cupru de inalta puritate iar la anod se formeaza acid sulfuric(materialul de la anod este dizolvat sub forma de sulfat de cupru).Acest tip de electroliza(numita cu anod solubil) este frecvent folosita in industrie la rafinarea metalelor.Concentratia acidului sulfuric nu se modifica(semnificativ) si de asemeni cea a sulfatului de cupru.Practic cantitatea de cupru dizolvata la anod se regaseste depusa la catod.
Revenind la subiect, nu este posibil sa obtii sulfat de cupru doar prin electroliza acidului sulfuric cu electrozi de cupru.Calea posibila este:
1)Dizolvarea cu acid sulfuric a cuprului cu o cantitate de apa oxigenata drep oxidant.
2)Dizolvarea cu acid sulfuric a oxidului/hidroxidului/carbonatului de cupru.

Edited by asterix1, 07 May 2013 - 01:02.


#21
AMAN_SER

AMAN_SER

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,566
  • Înscris: 10.11.2008

View Postasterix1, on 07 mai 2013 - 00:52, said:

La catod se depune cupru de inalta puritate iar la anod se formeaza acid sulfuric(materialul de la anod este dizolvat sub forma de sulfat de cupru).Acest tip de electroliza(numita cu anod solubil) este frecvent folosita in industrie la rafinarea metalelor.Concentratia acidului sulfuric nu se modifica(semnificativ) si de asemeni cea a sulfatului de cupru.Practic cantitatea de cupru dizolvata la anod se regaseste depusa la catod.
Revenind la subiect, nu este posibil sa obtii sulfat de cupru doar prin electroliza acidului sulfuric cu electrozi de cupru.Calea posibila este:
1)Dizolvarea cu acid sulfuric a cuprului cu o cantitate de apa oxigenata drep oxidant.
2)Dizolvarea cu acid sulfuric a oxidului/hidroxidului/carbonatului de cupru.

Multumesc pentru raspuns, asta doream sa aflu.

#22
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
sulfatul de cupru are multe alte utilizari nu doar la stropit via si cred se poate vinde in continuare dar nu pentru stropit via. Oricum prepararea de cantitati mici e nimica toata daca ai ceva acid sulfuric . Si clorura e foarte usor de preparat fara mari aparate de laborator. Pacat ca nu ai fost pe la orele de chimie. Oricum saruri de cupru care pot fi folosite in acest scop se pot prepara cu materiale care se gasesc la menaj sau magazine de metalochimice.

#23
AMAN_SER

AMAN_SER

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,566
  • Înscris: 10.11.2008

View Postchilly willy, on 08 mai 2013 - 16:15, said:

sulfatul de cupru are multe alte utilizari nu doar la stropit via si cred se poate vinde in continuare dar nu pentru stropit via. Oricum prepararea de cantitati mici e nimica toata daca ai ceva acid sulfuric . Si clorura e foarte usor de preparat fara mari aparate de laborator. Pacat ca nu ai fost pe la orele de chimie. Oricum saruri de cupru care pot fi folosite in acest scop se pot prepara cu materiale care se gasesc la menaj sau magazine de metalochimice.

Prea putin interes am avut in scoala de chimie din pacate, ma rog asta nu este un impediment, clorura nu ma intereseaza, persulfatul de sodiu ma intereseaza mai cu seama. Sunt de principiul, daca vrei inveti, chiar si mai tarziu, sau intreaba publicul.
Cu sulfatul de cupru am rezolvat-o.

#24
wide

wide

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,292
  • Înscris: 08.02.2012
ai reusit pana la urma sa faci ceva cu trecerile acestea metalizate? ........ sulfatul de cupru mai gasesti la un magazin din sectorul 6 daca mai esti interesat, am cumparat eu si e super ok

#25
wide

wide

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,292
  • Înscris: 08.02.2012

View PostAMAN_SER, on 06 mai 2013 - 06:56, said:


Pentru trecerile placate este nevoie doar de o substanta activatoare initial am folosit grafit insa nu este suficient de bun si ma gandesc sa folosesc o substanta pe baza de argint.


ce substanta ai folosit mai exact pe baza de grafit?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate