Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
cei mai buni mici
Last Updated: Mar 12 2024 18:14, Started by
grouch
, May 03 2013 21:06
·
3
#19
Posted 04 May 2013 - 02:42
La Selgros/Kaufland etc. gasesti mici doar in Romania. Nu e chiar un produs european. Gasesti cevapcici, insa aia au cu totul alt gust.
|
#20
Posted 04 May 2013 - 09:21
#21
Posted 04 May 2013 - 10:38
grouch, on 03 mai 2013 - 22:38, said:
in irlanda cred ca ma las pagubas pana la urma ,oricum nu am incredere in mici ,mai bine sa ai halca de carne in fata, orice vietate ar fi sau incerc cu cei de la cristim ms mult pt opinii |
#22
Posted 04 May 2013 - 12:25
Corect ! Magazinele mari folosesc din greu aditivi (E-uri) ca nu stiu exact cand si/sau cat vor vinde. Macelariile de cartier , cele care au autorizatie de a prepara semipreparate tocate, ai alte riscuri: sa fie alterat micul si bagat inca o data la framantat/tocat! Sau carnea din mic e "expirata", multe condimente ca sa mascheze gustul, mirosul!
Deci: cei mai buni mici ii faci cu manuta ta chiar daca reteta e putin mai "elaborata". PS: avem in oras un gratangiu renumit pt. mici lui dar a dat putin faliment pt. ca nu facea fata comenzilor a dat peste cap reteta lui , are si macelarie proprie. Edited by mihaiC1, 04 May 2013 - 12:31. |
#23
Posted 04 May 2013 - 13:00
Eu n-am mai mancat mici adevarati de pe vremea lui Ceausescu. Ce cumparam azi cu denumire de "mici" nu au nici o treaba cu micii reali. O carne tocata ( facuta din nimicuri si resturi ) careia daca i-ai pune un pic de verdeata ar iesi chiftele. Daca gaseste cineva mici adevarati sa imi zica si mie de unde i-a luat.
|
#24
Posted 04 May 2013 - 13:32
eu cred ca o sa fac homemade...dupa reteta din 1920...sa vad de unde gasesc ceafa de vita.
|
#26
Posted 04 May 2013 - 17:38
in cluj exista un magazin, "mititerie" sa ii spun asa:)) doar mici vinde.dar vinde cu miile. denumirea e "mici de someseni" .mai buni ca aia nu am mancat niciodata nicaieri.si sunt mare amator
|
#27
Posted 05 May 2013 - 07:57
gerbil, on 04 mai 2013 - 13:00, said:
Eu n-am mai mancat mici adevarati de pe vremea lui Ceausescu. Ce cumparam azi cu denumire de "mici" nu au nici o treaba cu micii reali. O carne tocata ( facuta din nimicuri si resturi ) careia daca i-ai pune un pic de verdeata ar iesi chiftele. Daca gaseste cineva mici adevarati sa imi zica si mie de unde i-a luat. |
#28
Posted 05 May 2013 - 08:32
richelieu, on 04 mai 2013 - 10:38, said:
nu exista mici buni, pe care sa-i poti cumpara din hipermarketuri, sau de la mari producatori gen cristim. Selgros, Metro, Kaufland...etc, i-am incercat pe toti si sunt niste porcarii ordinare cu pretentii de mici. Daca vrei ceva asemanator si gustos, cauta pe la macelarii arabesti si/sau turcesti. Nu-s ca ai nostri, dar sunt buni. In Romania, sanse sa gasesti mici adevarati doar la carmangerii de cartier. |
|
#29
Posted 05 May 2013 - 18:44
Cred că de vină e carnea din care sunt preparați micii, nu rețeta. Eu am observat că sarmalele erau mult mai bune pe vremea lui Ceaușescu. Deci sarmalelele făcute de mine, cu aceeași rețetă sunt mai puțin gustoase, savuroase comparativ cu cele făcute pe timpuri. Cred că ar trebui să cumpăr carne de la țărani ca să fie la fel de bune.
|
#30
Posted 05 May 2013 - 19:37
Da, poate fi si asta un motiv, in special in cazul micilor facuti cu carne de porc.
|
#31
Posted 05 May 2013 - 22:17
Am auzit că se importă la greu carne de porc din China. S-ar putea ca ăsta să fie motivul pentru care micii nu sunt așa gustoși. Alt motiv ar putea fi rasa porcului. Poate că fiecare rasă de porc are alt gust. Făceam o similitudine cu mieii care sunt foarte diferiti la gust și consistența cărnii, în funcție de rasă dar am auzit că depinde și de tipul solului de pe care paște iarba.
|
#32
Posted 08 May 2013 - 12:11
Sau mai depinde si de concentrate, hormonii, furajele (a se citi vegetale crescute cu ingrasaminte, insecticide, ierbicide, pesticide...!) date animalului de catre "tzaranul/fermierul roman"!
Edited by mihaiC1, 08 May 2013 - 12:13. |
#33
Posted 10 May 2013 - 21:11
Incercati mititeii din carne de vita si oaie de la Dan Macelaru, din Drumul Taberei....
Mai e o macelarie cu mici ok pe la piata Trapezului dar pentru mine este cam departe |
|
#35
Posted 13 May 2013 - 19:20
Dan Macelaru este la intersectia b.dul Timisoara cu str.Romancierilor, iar p-ta Trapezului pe Theodor Pallady, spre iesirea pe A2.
O seara buna! |
#36
Posted 13 May 2013 - 19:42
Buna seara, intervin si eu... Sunt un super mare gurmand iar micii sunt in top pentru mine. Mici excelenti gasiti la o carmangerie aflata in com. Berceni, se numeste La Spartu' iar micii de acolo sunt cei mai buni din intreg Bucurestiul. Credeti-ma ca stiu ce zic, nu vreau sa fac reclama nimanui, dar astia chiar sunt super buni. O alta carmangerie cu mici buni dar si cu o pastrama de oaie cum rar mananci e la Pta Giulesti la nea Virgiel. E un magazin pe colt, nu e foiarte mare dar produsele sunt super ok.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users