Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Combinatie de conturi pentru tran...

Adaptor semnal hi to low

Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...
 Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024
 Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?
 Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile
 

Aplicatii iOS/Android - How to make?

- - - - -
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#19
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,601
  • Înscris: 30.07.2003

View Postawss, on 01 august 2013 - 14:37, said:

Daca tot se pot scrie aplicatii nativ pt android in C/C++ si se presupune ca ar rula mai bine, mai rapid si mai stabil decat cele scrise in java (prin urmare trebuiesc interpretate de VM), de ce nu se scriu direct in C++?
De ce sunt atatea religii ?
De ce in jurul lui lui Isus (unul singur) s-au nascut tot felul de curente religioase si fiecare se crede "cel adevarat" ?
De ce oamenii nu-s egali ?
...
Asa si cu programarea asta.

View Postawss, on 01 august 2013 - 14:37, said:

Din cate am intels, C++, ca limbaj, este mai usor decat java.
Cei mai multi spun ca e invers.

#20
luk4

luk4

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,149
  • Înscris: 29.04.2008

View Postradhoop, on 01 august 2013 - 14:20, said:

Daca tot exista un topic legat de andoid am zis sa intreb si eu aici ceva.
1. Nu inteleg exact cum functioneaza chestia cu updatul la aplicatiile android. AI facut aplicatia, ai pus apk pe net la download iar cand faci un update in soft... ce se intampla ?
2. Nu inteleg cum e cu bazele de date. Andoid foloseste in principiu SQLite, nu? Care e o DB locala. Daca eu vreau sa updatez niste date saptamanal, in DB aplicatiei, cum fac? Pot modifica datele fara sa stie utilizatorul sau acele modificari se trimit prin app update ?

Ms.

Update-ul e simplu in cazul cand distribui prin Google Play. Tot ce trebuie sa faci in cazul asta e sa uploadezi noua versiune a aplicatiei iar Google Play va trimite notificari utilizatorilor aplicatiilor tale invitandu-i sa faca update la noua versiune. Pentru update-ul acelor date ai mai multe optiuni: un Service care face poll din cand la serverul tau de date(daca sunt date noi sau updateuri le downloadeaza si face update la baza de date), GCM, versiunea mai eficienta in care serverul tau trimite notificari utilizatorilor aplicatia urmand sa faca download-ul si updateurile necesare. Mai ai si versiunea rudimentara in care scoti o noua versiune a aplicatiei(continand datale noi) dar asta merge doar in cazul updateurilor foarte rare, in caz contrar userii itit vor dezinstala aplicatia.

Quote

Daca tot se pot scrie aplicatii nativ pt android in C/C++ si se presupune ca ar rula mai bine, mai rapid si mai stabil decat cele scrise in java (prin urmare trebuiesc interpretate de VM), de ce nu se scriu direct in C++? Din cate am intels, C++, ca limbaj, este mai usor decat java.

Nu stiu de unde ai inteles tu ca C++ e mai usor decat Java. Aplicatiile se scriu in Java datorita masinii virtuale(Dalvik) pentru portabilitate mai mare. NDK(partea de c++) e in general folosit pentru partile de cod care necesita performanta maxima(gen jocuri, procesare imagini etc). De pe pagina cu descrierea NDk-ului:

Before downloading the NDK, you should understand that the NDK will not benefit most apps. As a developer, you need to balance its benefits against its drawbacks. Notably, using native code on Android generally does not result in a noticable performance improvement, but it always increases your app complexity. In general, you should only use the NDK if it is essential to your app—never because you simply prefer to program in C/C++.

Edited by luk4, 01 August 2013 - 15:36.


#21
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,601
  • Înscris: 30.07.2003

View Postluk4, on 01 august 2013 - 15:35, said:

Aplicatiile se scriu in Java datorita masinii virtuale(Dalvik) pentru portabilitate mai mare.
Mai degraba pentru ca sistemul de operare isi expune API-ul via Java. In NDK nu gasim pus la dispozitie ce exista in SDK.

#22
awss

awss

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 830
  • Înscris: 27.08.2006
In concluzie.. nici o sansa sa avem un android precum IOS, Widows Phone OS sau Ubuntu Phone, nu? Adica ca sa obtii rezultate asemanatoare, pt android iti trebuie un hardware puternic si optimizare pana albesc toti programatorii...

#23
sergiu_spooky

sergiu_spooky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,738
  • Înscris: 23.06.2006
@radhoop
1. Update-ul e o versiune noua a .apk-ului. Cand iti vine tie pe telefon update defapt se suprascrie .apk-ul vechi cu cel nou.
2. Ai acces la sockets pana la urma, si la wrappere peste sockets, printre care si client HTTP. Poti consuma servicii web relativ usor deci.

@awss
Cauta informatii despre limbaje managed vs limbaje compilate.
SDK-ul are un layer in plus de abstractizare fata de NDK. Datele de la senzori de exemplu sunt mai simplu (dar mai lent) de consumat cu Java.
Daca nu ai nevoie de plusul ala de viteza (si probabil nu ai) iti simplifici viata mult folosind SDK-ul.

#24
sorinsidesmoke

sorinsidesmoke

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 361
  • Înscris: 21.11.2010
Eu zic ca cel mai OK pt android e sa incerci cu Java si cu HTML5.

#25
matheszabi

matheszabi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 16.04.2009

View Postawss, on 01 august 2013 - 19:05, said:

In concluzie.. nici o sansa sa avem un android precum IOS, Widows Phone OS sau Ubuntu Phone, nu? Adica ca sa obtii rezultate asemanatoare, pt android iti trebuie un hardware puternic si optimizare pana albesc toti programatorii...

Da si ba!

In iOS se compileaza in machine code, widows phone -aici nu sint sigur- dar e facut cu .net si se compileaza tot pe ceva altceva decit machine code (CLR e tot un virtual machine, ceva)...la Ubuntu parca ai si C/C++ dar ei prefera HTML+CSS.

Nu totdeauna e rau sa ai HTML+CSS!
Ai un login form + 2-3 texfielduri + 2-3 butoane merge. Deobicei e bun ptr step 1 la demo-uri in faza de dezvoltare.
Daca e posibilitatea sa apara un list view cu 4k elemente sau 10k elemente si vrei autocomplete  + alte minuni, acolo Javascript based "multiplatform" nu-i bun, e lent. SDK e bun, mai ales daca faci un custom component ( eu am facut si e cu mult mai bun  decit cel de default a lui Google, dar dureaza sa faci)
Daca e sa redai deva video, video editing, sau ceva crypto ( stochezi locatiile , apoi faci cripto la fisiere de 5-100 mb) nu-i mai bun SDK-ul, iti trebuie acolo NDK. Dar cu NDK merge similar ca la iOS
Eu am pus SQLite3 , care avea intr-o tabela 5 milioane de recorduri. Mergea repede dar am bagat sqlite3 in NDK si nu in SDK. E o diferenta majora cint trebuie sa aloci memorie in C sau in Java, in ambele cazuri pot sa optimizezi, dar daca aloci tu un array mai mare si faci un micro memory management local e super rapid,  numai ca costa timp.
Daca ai Javascript + SDK+NDK  e posibil ca o versiune are un bug si nu merge, trebuie sa limitezi la cit mai putine technologii diferite.

Eu prefer sa le fac cu SDK, dar e costisitor: de 2x pretul ptr Android decit versioune de iOS din cauza layouturilor si fragmentatiei mari + trebuie sa suporti multiple versiune + nu numai ultima, cume e la iOS + poate am nevoie de Vweb View cu HTML+CSS ptr a afisa ceva, poate am nevoie de NDK ptr a calcula , a face ceva.
Insa Androidul vinde mai multe device-uri decit iOS si sint mai ieftine. O sa fie mai popular cindva.
Cindva, cind renunta si managerii la iPhone din cauza statusului o sa fie moartea iOS-ului: se va dezvolta prima data Android, apoi iOS si nu invers...

Windows Phone e ieftin si popular la tarile nordice: Suedia, Norvegia,Finlanda, ect. Daca clientii sint acolo, trebuie sa le dai si lor ceva.

Aplicatii bazate pe Javascript au dezavatajul de "behaviour" si nu la toti place cum se misca, cum se comporta. Daca dai fix la ele, atunci pierzi avatajul de timp si se pune intrebarea ca in acel timp de ce nu ai folosit componente native ( SDK).

Edited by matheszabi, 05 February 2015 - 12:39.


#26
Maneleist

Maneleist

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 425
  • Înscris: 11.07.2009
Vă salut, Vin cu o propunere. Îmi doresc tare mult ca acest mesaj să ajungă la cât mai multe firme de magazine mari din România, La Kaufland, Mega-Image, Shop & GO, Auchan, Cora, Lidl,  Careffour, Billa, Penny, PROFI, Dedeman, METRO, BricoDepot. etc. Îmi doresc tare mult să face o aplicație pentru iOS/Android/Windows Phone ori o aplicație unică cu posibilitatea de a selecta magazinul dorit pentru verificare prețurile la produsul dorit de clientul din magazinul in care se afla clientul. Nu toate magazinele mari au aparat de verificat prețurile sau să te învârti vreo 3 ore prin magazin până amețești pentru a scana un produs iar după aceea este lăsat jos la intamplare sau în alte locuri aiurea. Așa clientul scoate telefonul și scanează produsul direct de la RAFT cu aplicația de scanat Code QR, și află cât costă. Este foarte bine că acea aplicație să facă și un calcul după ce face scanare la mai multe produse și aflând rezultatul la toate produsele sau cu posibilitatea să afle la un produs sau mai multe. Nu sunt programator dar m-am gândit la această variantă foarte utilă pentru clienți. Vă mulțumesc tare mult, Vă doresc o zi bună. Vă mulțumesc.

#27
budacu

budacu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 349
  • Înscris: 21.12.2012
Aplicatia la care te-ai gandit tu, nu cred ca poate fi realizata. Nu sunt programator dar nu cred ca ar fi asa de complicat (pt programatori) de realizat o aplicatie care sa faca niste interogari intr-o baza de date si care apoi sa afiseze rezultatele. Dar cine crezi ca iti va pune la dispozitie (dintre retailleri enumerati) bazele de date cu codurile si preturile produselor? Cred ca solutia de a le introduce "ad labam" iese din calcul. Ce se intampla daca pretul ac. produs difera intre magazinele ac. retelele? Spre exemplu la HelpNet-ul din pta Veteranilor un anumit medicament costa 18 RON, iar daca il cumpar din HelpNet Cora Lujerului ma costa 23 RON.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate