Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Casa pe structura de lemn (timber...

In ce an ati facut scoala de sofe...

Problema masina de spalat

Achiziție lentile ochelari o...
 Alegere rucsac 20 litri

Pareri legate de tunel solar - su...

Recomandare birou copii de 6 si d...

Ieșire din indiviziune teren...
 Imprimanta A4 si A3 cu scanner

Morți stupide (Italia)

Vom ajunge la deflatie?

Partaj succesoral
 IFN-urile mi-au distrus scorul FI...

Sfat achiziție laptop

Maneaua la concertele Coldplay

Ce este cu aceasta inflație ...
 

Windows 8.1 RTM Codename: Blue

- - - - -
  • Please log in to reply
2873 replies to this topic

Poll: IMPORTANT - CITITI PRIMUL POST (69 member(s) have cast votes)

Cititi primul post din topic !

  1. Contine informatii utile si linkuri. (47 votes [68.12%])

    Percentage of vote: 68.12%

  2. Va va scuti de repetarea acelorasi intrebari si raspunsuri. (22 votes [31.88%])

    Percentage of vote: 31.88%

Vote Guests cannot vote

#1729
yoonutzz88

yoonutzz88

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 20.11.2013

View Postcharlyboy, on 08 decembrie 2013 - 10:18, said:

Sal. Ce pot face sa-mi cresc autonomia la laptop. De cand am trecut la 8.1 mi se descarca cu o ora si 15 min mai repede decat pe 8, in aceleasi cinditii de utilizare. Am win 8 cu licenta pe un asus x55a. Si mai am o problema. Din cand ma duc intr-o alta camera nu ma mai pot conecta la net. Imi apare limitat. Ca si antivirus am bitdefender total security cu licenta. Conexiunea imi apare ca si publica, fapt ot care firewall nu ma lasa sa ma conectez. Am incercat sa-o modific in privata dar nu reusesc. In camera in care am wifi-ul merge fara probleme si imi apare ca o conexiune privata. Ma puteti ajuta cu niste sfaturi. Mersi anticipat

vezi aici , tutorialul este pentru windows 8.1 RT dar ma gandesc ca merge si pe restu

#1730
charlyboy

charlyboy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 15.10.2009
Am incercat si nu ajuta, desi este specificat ca este doar pt surface rt

#1731
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postcharlyboy, on 08 decembrie 2013 - 10:18, said:

Sal. Ce pot face sa-mi cresc autonomia la laptop. De cand am trecut la 8.1 mi se descarca cu o ora si 15 min mai repede decat pe 8, in aceleasi cinditii de utilizare.

Si autonomia tabletei mele a coborat cu cel putin o ora dupa ce am trecut la Windows 8.1 (ca sa mai castig un pic de timp reduc frecvent luminozitatea ecranului, tin BlueTooth-ul si GPS-ul dezactivate, ejectez cardul de memorie extern, evit situatiile care suprasolicita in mod nejustificat procesorul, caut aplicatii care consuma resurse cat mai mici etc.).

#1732
SOCRATE_MMXII

SOCRATE_MMXII

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,004
  • Înscris: 29.01.2013

View Post_-_, on 08 decembrie 2013 - 11:03, said:


Si autonomia tabletei mele a coborat cu cel putin o ora dupa ce am trecut la Windows 8.1 (ca sa mai castig un pic de timp reduc frecvent luminozitatea ecranului, tin BlueTooth-ul si GPS-ul dezactivate, ejectez cardul de memorie extern, evit situatiile care suprasolicita in mod nejustificat procesorul, caut aplicatii care consuma resurse cat mai mici etc.).

Decat sa recurgi la artificii de genul asta, mai bine revii la Windows 8.

#1733
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Prefer Windows 8.1 si autonomie ceva mai mica... Mai curand as opta pentru o baterie externa portabila (cu incarcator USB) compatibila cu tableta. De altfel, am cumparat una care scoate acelasi amperaj ca si incarcatorul original si voltaj apropiat (un pic mai mare, desi teoretic ar fi trebuit sa fie identic) insa tableta nu vrea sa se incarce de la el (scrie ca este conectata la priza dar ca nu se incarca) si nici nu alimenteaza tableta (bateria interna se descarca mai departe).

#1734
SOCRATE_MMXII

SOCRATE_MMXII

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,004
  • Înscris: 29.01.2013

View Post_-_, on 08 decembrie 2013 - 11:56, said:

Prefer Windows 8.1 si autonomie ceva mai mica... Mai curand as opta pentru o baterie externa portabila (cu incarcator USB) compatibila cu tableta. De altfel, am cumparat una care scoate acelasi amperaj ca si incarcatorul original si voltaj apropiat (un pic mai mare, desi teoretic ar fi trebuit sa fie identic) insa tableta nu vrea sa se incarce de la el (scrie ca este conectata la priza dar ca nu se incarca) si nici nu alimenteaza tableta (bateria interna se descarca mai departe).
Atunci, have fun.

#1735
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,852
  • Înscris: 15.06.2004
_-_ - am testat si camera pe EeePC-ul meu - se vede normal.

#1736
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Cred ca pana la urma voi reveni la Ubuntu pe netbook. In primul rand datorita rezolutiei minime cerute de Windows 8. In cazul celorlalte computere am renuntat la Linux si la Windows 7 (cu licenta) in favoarea lui Windows 8 si n-am regretat, dar in acest caz nu prea se justifica sa pastrez Windows 8...

#1737
Klewerly

Klewerly

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 04.12.2013

View Post_-_, on 08 decembrie 2013 - 13:47, said:

Cred ca pana la urma voi reveni la Ubuntu pe netbook. In primul rand datorita rezolutiei minime cerute de Windows 8. In cazul celorlalte computere am renuntat la Linux si la Windows 7 (cu licenta) in favoarea lui Windows 8 si n-am regretat, dar in acest caz nu prea se justifica sa pastrez Windows 8...
Pai de ce nu pui Windows 7 inapoi ? ma ales ca il ai si cu licenta ? Windows 7 este peste Ubuntu de 7000 de ori. Am folosit si diverse distributii Linux ( Mint, Ubuntu, Lubuntu, Suse, Mandriva, si Gentoo), si normal am folosit si folosesc si Windows 7. Windows 7 este enorm de mult peste Linux ca valoare, ca aplicatii, usurinta in utilizare,  ca de toate.
A, sau tu ai doar 1 gb ram....dar merge si asa tot 7 cred mai bine cu "best performance" activat.

#1738
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View PostKlewerly, on 09 decembrie 2013 - 08:12, said:

Pai de ce nu pui Windows 7 inapoi ? ma ales ca il ai si cu licenta ? Windows 7 este peste Ubuntu de 7000 de ori. Am folosit si diverse distributii Linux ( Mint, Ubuntu, Lubuntu, Suse, Mandriva, si Gentoo), si normal am folosit si folosesc si Windows 7. Windows 7 este enorm de mult peste Linux ca valoare, ca aplicatii, usurinta in utilizare,  ca de toate.
A, sau tu ai doar 1 gb ram....dar merge si asa tot 7 cred mai bine cu "best performance" activat.

As putea utiliza Windows 7 numai daca il reinstalez din partitia de recovery si am grija sa nu las sa se instaleze decat update-urile extrem de importante, ceea ce ar fi prea complicat. Dupa atatea update-uri cate s-au adunat in ultimii ani ar fi pentru mine aproape inutilizabil, deoarece s-ar misca tare, tare greu... De exemplu, stateam cam 1 minut ca sa se deschida Firefox, Thunderbird ingheta frecvent, Total Commander, in afara de faptul ca se deschidea foarte tarziu de la lansarea in executie, deseori ramanea cu mesajul "not responding" si trebuia sa-l inchid fortat; nu mai spun ca orice videoclip banal sacada ingrozitor... Ii caraia HDD-ul fara oprire si uneori nici cursorul mouse-ului nu se mai misca pe ecran. Chiar si cu Windows XP SP3 se comporta la fel. In Linux sau Windows 8, in schimb, este alta viata... As fi preferat Windows 8, insa ma deranjeaza in primul rand ca display-ul nu suporta in mod nativ rezolutia minima ceruta de Windows 8 pentru rularea aplicatiilor Metro. Pur si simplu nu am gasit cum sa ii setez o rezolutie acceptata de Windows fara ca imaginea sa apara latita (turtita)... In Linux, in schimb, totul functioneaza normal. Oricum, de cand am tableta cu Windows 8 l-am deschis doar de cateva ori. As putea la fel de bine sa il si vand...

#1739
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,852
  • Înscris: 15.06.2004
Pai fara imagine turtita, nu se poate - si la mine e la fel. Metro are nevoie totusi de minim 1024x768.
Din pacate nu se poate face scroll pe desktop cum se putea in XP.

Pe mine nu ma deranjeaza deloc, ptr ca nu prea suport Metro - il folosesc mai mult in Desktop.

Cat despre 7 - unul din ultimele update-uri iti permite curatarea vechilor update-uri.

#1740
Klewerly

Klewerly

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 04.12.2013
Deci incetinirea asta o aduce instalarea update-urilor. Eu am vazut asta si la mine, si eu am 6 gb ram. Dupa instalarea fresh a Windowsului merge instant, apoi dupa instalarea update-urilor, se cunoaste- intra in windows de la apasare butonului power -cam in 1 minut, 1 minut si 20 sec. Fra updateuri intra cam in 10-12 secunde. E diferenta enorma.
Dar parca nici Ubuntu n-as pune....
Windows 8 e bun, n-am problem cu el, dar cere update la 8.1 si asta ma enerveaza.
Windows 8.1 e bun si el, dar am problem la driverul WiFi (treaba cu conexiune Limitata - se deconecteaza din senin), si driverul audio Conexant- nu-l recunoaste.

#1741
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Posteiffel, on 09 decembrie 2013 - 08:54, said:

Cat despre 7 - unul din ultimele update-uri iti permite curatarea vechilor update-uri.

Nu stiam de chestia asta. Este bine ca s-au gandit si la asa ceva.

View PostKlewerly, on 09 decembrie 2013 - 08:54, said:

Windows 8.1 e bun si el, dar am problem la driverul WiFi (treaba cu conexiune Limitata - se deconecteaza din senin), si driverul audio Conexant- nu-l recunoaste.

Poti incerca un adaptor de retea extern. Exista unele micute. Eu utilizasem unul extern din cauza routerului vechi (un D-Link) care nu se impaca deloc cu adaptorul WiFi intern. Apoi am trecut la un TP-Link si nu mai am probleme.
In ceea ce priveste driverul pentru placa de sunet ar trebui sa apara in viitor un driver compatibil. Cam la fel a fost si dupa lansarea lui Windows 7 (in cateva luni au aparut si driverele)... Pana atunci poti utiliza o placa de sunet pe USB.

#1742
SOCRATE_MMXII

SOCRATE_MMXII

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,004
  • Înscris: 29.01.2013

View PostKlewerly, on 09 decembrie 2013 - 08:54, said:

Deci incetinirea asta o aduce instalarea update-urilor. Eu am vazut asta si la mine, si eu am 6 gb ram. Dupa instalarea fresh a Windowsului merge instant, apoi dupa instalarea update-urilor, se cunoaste- intra in windows de la apasare butonului power -cam in 1 minut, 1 minut si 20 sec. Fra updateuri intra cam in 10-12 secunde. E diferenta enorma.
Dar parca nici Ubuntu n-as pune....
Windows 8 e bun, n-am problem cu el, dar cere update la 8.1 si asta ma enerveaza.
Windows 8.1 e bun si el, dar am problem la driverul WiFi (treaba cu conexiune Limitata - se deconecteaza din senin), si driverul audio Conexant- nu-l recunoaste.
Rezolvarea-i foarte simpla: dezactivezi Windows Update. Cu un firewall bun si un antivirus nu patesti nimic daca nu-ti instalezi update-urile.

#1743
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,852
  • Înscris: 15.06.2004

View PostKlewerly, on 09 decembrie 2013 - 08:54, said:

Deci incetinirea asta o aduce instalarea update-urilor. Eu am vazut asta si la mine, si eu am 6 gb ram. Dupa instalarea fresh a Windowsului merge instant, apoi dupa instalarea update-urilor, se cunoaste- intra in windows de la apasare butonului power -cam in 1 minut, 1 minut si 20 sec. Fra updateuri intra cam in 10-12 secunde. E diferenta enorma.

Sa nu exageram. Primii timpi care ii dai sunt de HDD, ceilalti sunt de SSD.
Pe HDD oricat de fresh ar fi instalat nu poate boota in mai putin de 50 de secunde. Asa e 7-le. Si Vista boota mai repede decat el. Iar mai nou 8-ul booteaza mai repede. Dar niciunul de 4 ori mai repede.

Instalarea update-urilor nu franeaza sistemul, cel mult il fragmenteaza un pic - daca e pe HDD. Daca instalezi toate cele vre-o 130 de update-uri pe un sistem proaspat instalat, dupa care cureti tot backupul cu Disk Cleaner, si cureti si temporarele, eventual si registrii cu CCleaner si dai o defragmentare, vei avea aceiasi timpi de boot.
Poti si sa nu faci aceasta curatare a update-urilor si sa obtii tot aceiasi timpi. Ptr ca update-urile ocupa doar loc pe HDD si il fragmenetaza la inceput, dar nu se incarca si ele in memorie.

#1744
Klewerly

Klewerly

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 04.12.2013
Cum 50 de secunde ????? Deci instalez Windows 7, pun toate driverele , absolut toate, si el isi instaleaza intre timp vreo 3 updateuri. atat. Restul raman sa le dau eu manual. Daca nu le dau si bag programele, vreo 10-12, apoi ma joc putin pe el, il inched, apoi il deschid. In maxim 15 secunde de la apasarea butonului start pot folosi browserul , sa intru pe Google, etc. Ce dracu? Am HDD.
Backupul cu Disk Cleaner nu l-am curatat niciodata, iar registrii cu CCleaner nici atat. Stiam ca nu e bine sa umbli la registry, sa-I stergi. Stiu ca sunt registry vechi, dar e indicat sa-I stergi ?
L.E.   SCUZEEE. mi-am adus aminte. timpii obtinuti sunt fara instalarea driverilor. Sunt doar cu driverii generic ai windowsului. Asa e aveti dreptate. Scuze inca o data.

Edited by Klewerly, 09 December 2013 - 10:26.


#1745
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,852
  • Înscris: 15.06.2004
Poate imi zici si mie ce HDD ai, ca eu pe WD Black Caviar de 1 Tb nu pot obtine sub 52 de secunde. Cronometrat.

#1746
Klewerly

Klewerly

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 04.12.2013
Nu, e NO NAME, dar face bootarea asa rapid fara instalarea driverelor, am editat mai sus. Am gresit eu. Dupa instalarea driverelor merge mai greu. Cel de sunet ingreuneaza , IRST, VGA intel, si cel de management al bateriei. Astea ingreuneaza mult start-upul.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate