Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Interpretare XML

PPCEnergy - Emiterea facturii in ...

Telefon Nou de la Digi

La multi ani @creativestar!
 La multi ani @Nimcid25!

"Spionul" nostru cel de t...

Care aplicatie are cele mai ok co...

Parere antrenament incepator
 Dilema sursa

Ajutor Android Redmi10

Poti sa conduci o masina cu putin...

Ce inseamna "izdavoi" ?
 Poco X6 Pro vs OnePlus Nord 3

Lirapay

Durata maxima video in Google Pho...

Deschidere fisiere docx si poze s...
 

Windows 8.1 RTM Codename: Blue

- - - - -
  • Please log in to reply
2873 replies to this topic

Poll: IMPORTANT - CITITI PRIMUL POST (69 member(s) have cast votes)

Cititi primul post din topic !

  1. Contine informatii utile si linkuri. (47 votes [68.12%])

    Percentage of vote: 68.12%

  2. Va va scuti de repetarea acelorasi intrebari si raspunsuri. (22 votes [31.88%])

    Percentage of vote: 31.88%

Vote Guests cannot vote

#1711
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Posteiffel, on 06 decembrie 2013 - 13:22, said:

Felicitari.

Ptr driverul video instaleaza driverul asta - https://downloadcent...Ž GMA 3150)

Dupa care faci cum am zis eu intr-un post mai de sus - vei avea practic si panelul de control Intel de unde sa poti seta corect rezolutia.

La instalare mi-a cerut confirmare pentru inlocuirea driverului mai nou; am mers mai departe, s-a instalat aplicatia, dar tot nu imi afisa toate rezolutiile care apareau in "List All Modes...".
Bifarea optiunii de mentinere a raportului de aspect nu avea nici ea efect, adica pt. rezolutii de tip 4/3 imaginea ramanea tot latita (nu apareau benzile verticale in stanga si in dreapta).
Asa ca am dezinstalat si sters driverul acesta, apoi l-am pus la loc pe cel nou.
Am mai instalat aplicatia pentru touchpad de la Synaptics.
In rest nu am pus alte drivere sau aplicatii de la Asus.
Unele functii accesibile cu Fn + taste functionale nu merg.
WebCam-ul arata imaginea "upside down" si n-am gasit de unde sa o rotesc la 180 grade.
(Incercasem sa instalez driverul vechi, dar mi-a dat erori dupa restart aplicatia Camera, asa ca am revenit la driverul initial.)
Cam astea au fost peripetiile.

Windowsul se incarca in mai putin de 30 secunde din momentul apasarii butonului Power pana la aparitia ecranului Start (i-am scos solicitarea parolei cu netplwiz, inclusiv din PC Settings pt. revenirea din sleep).
Dupa instalarea updateurilor procesorul statea in 3%, RAM-ul in aprox. 65%, HDD-ul in general in 0% (nu ca la Windows 7 care lucreaza aproape in permanenta cu disk-ul). Am rulat mai multe aplicatii Metro simultan, tinand cate doua deschise pe ecran si se misca incredibil de bine. Inclusiv in browser (Internet Explorer) este foarte responziv. Per total sunt multumit de Windows 8.1 Pro pe T101MT.
Sper sa gasesc o solutie pt. problema cu aspect ratio (eventual si cu imaginea rasturnata de la camera, desi mai putin ma intereseaza acest aspect)... Altfel il voi utiliza in principal in mod Desktop cu rezolutia lui nativa 1024x600 si voi intra in Ecranul Start doar ca sa lansez aplicatii pentru Desktop (buton Start nu vreau sa ii pun si nici Desktopul sau taskbar-ul nu vreau sa le umplu cu scurtaturi).

View Postopsy091, on 06 decembrie 2013 - 13:48, said:

Asa arata store-ul din din windows 8 pro?

Acolo este doar o instanta a Store-ului care asa arata dupa updatarea aplicatiei Store pe un display de rezolutie mica...

#1712
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Am incercat sa mai instalez cate ceva din aplicatiile de la Utilities de pe site, excluzand ceea ce stiam ca este bloatware. O parte dintre aplicatii nu vor sa se instaleze (in mod de compatibilitate n-am incercat), altele se instaleaza dar nu fac nimic, altele sunt crapware...
O problema neplacuta este ca nu pot sa rotesc imaginea pentru a utiliza convertibilul in mod portret. Butonul hardware care ar trebui sa roteasca imaginea nu functioneaza, iar in setarile display-ului nu am optiunea de rotire. Speram ca una dintre aceste aplicatii sa rezolve problema. N-a fost sa fie. Pana la urma le-am dezinstalat pe toate...
Cand ma gandesc ca toate aceste probleme sunt rezolvabile in Linux, devine frustrant. Nu am inteles niciodata de ce Asus au ramas campioni ai incetarii rapide a suportului inclusiv pentru produsele lor mai importante...

#1713
petre1st

petre1st

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 529
  • Înscris: 29.05.2012
cu o placa asrock care are instant boot si un ssd,  windows 7 intra in cateva secunde aproape instantaneu ,sic !!! ... iar cu un program care se numeste superfast shutdown se inchide instantaneu asta de parca l-ai porni de 100 de ori  pe zi !!! nu de alta dar atata caz se face ca porneste mai rapid decat 7-le si apropos : win 8 booteaza mai rapid decat 8.1

Edited by petre1st, 06 December 2013 - 20:29.


#1714
opsy091

opsy091

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,136
  • Înscris: 12.02.2012

View Postpetre1st, on 06 decembrie 2013 - 20:28, said:

cu o placa asrock care are instant boot si un ssd,  windows 7 intra in cateva secunde aproape instantaneu ,sic !!! ... iar cu un program care se numeste superfast shutdown se inchide instantaneu asta de parca l-ai porni de 100 de ori  pe zi !!! nu de alta dar atata caz se face ca porneste mai rapid decat 7-le si apropos : win 8 booteaza mai rapid decat 8.1

De cate ori bootezi tu pe zi?

#1715
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,029
  • Înscris: 15.04.2011
"Has Microsoft failed with Windows 8.1 ?" http://www.thetechne...t-windows-fail/

#1716
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,648
  • Înscris: 30.07.2003
Nu e nici prima si nici ultima parere a cuiva.

#1717
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,029
  • Înscris: 15.04.2011
Interesante comenturile:

"Windows 8 was working fine with me, but now that I updated to Windows8.1 everything is a disaster, several programs won't open, my printer isn't working well, and if I want to downgrade to Windows 8, I have to reinstall almost all the software that I have, it sucks!"

"I bought my first two Apple products this year because of Windows 8. (2 iPads)"

Problema e daca au un plan B pentru Windows 8? Eu nu cred.

Edited by Papillon_, 07 December 2013 - 14:51.


#1718
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,648
  • Înscris: 30.07.2003

View PostPapillon_, on 07 decembrie 2013 - 14:48, said:

Problema e daca au un plan B pentru Windows 8? Eu nu cred.
Or sa-l nascoceasca. Nu cred  in falimentul MS.

#1719
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,029
  • Înscris: 15.04.2011
Nu se pune problema de faliment, nici macar de insolventa dar treaba devine destul de tragica pentru ei. Nu stiu daca ai citit tot ce zice omul dar prin asta trece si "Average Joe".

"Surface has always been a confusing product. Surface with Windows RT, Surface RT, Surface Pro, Surface with Windows Pro, Surface RT with touch-cover, Surface RT with type cover, Surface Pro with Touch cover, Surface Pro with Type Cover, uhmm Wut? " Sa mai mentionam si Windows Phone OS? Parca suna mai bine Windows Mobile.

Nu e bine ca Ballmer nu o sa mai fie CEO pentru ca nu o sa mai stim ce produse o sa aiba succesPosted Image
"Fun fact: Whenever Ballmer (In case you don’t know he is CEO of Microsoft) laughs on a product, that product nails the market. iPhone, ha-ha way too expensive. Not a capable email machine. iPad, ha-ha way too gimmicky."

Alt articol pentru cine e interesat "Windows 8.1 won't save Windows 8" http://www.theinquir...-save-windows-8

Edited by Papillon_, 07 December 2013 - 15:01.


#1720
654321

654321

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,817
  • Înscris: 12.03.2007
Cu Average Joe asa a fost mereu. La mine la munca cred ca 50% din utilizatori nu stiu ce e Windows si 90% nu stiu daca au Vista sau XP. Pentru ei exista doar un termen: "calculatorul"

#1721
SOCRATE_MMXII

SOCRATE_MMXII

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,004
  • Înscris: 29.01.2013

View PostPapillon_, on 07 decembrie 2013 - 14:48, said:

Interesante comenturile:

"Windows 8 was working fine with me, but now that I updated to Windows8.1 everything is a disaster, several programs won't open, my printer isn't working well, and if I want to downgrade to Windows 8, I have to reinstall almost all the software that I have, it sucks!"

"I bought my first two Apple products this year because of Windows 8. (2 iPads)"

Problema e daca au un plan B pentru Windows 8? Eu nu cred.

Iau frumusel codul de la Windows 7 SP1 ii mai adauga ceva chichite tehnice si-l prezinta ca Windows 9.

#1722
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,720
  • Înscris: 15.06.2004

View Post_-_, on 06 decembrie 2013 - 18:41, said:

La instalare mi-a cerut confirmare pentru inlocuirea driverului mai nou; am mers mai departe, s-a instalat aplicatia, dar tot nu imi afisa toate rezolutiile care apareau in "List All Modes...".
Bifarea optiunii de mentinere a raportului de aspect nu avea nici ea efect, adica pt. rezolutii de tip 4/3 imaginea ramanea tot latita (nu apareau benzile verticale in stanga si in dreapta).
Ptr ca n-ai procedat asa cum am spus eu. Instalai driverul care l-am dat, apoi din WU dadeai sa se instaleze driverul nou peste cel instalat - care nu are insa Tray Center-ul, si apoi faceai modificarea in registrii.

Quote

Am mai instalat aplicatia pentru touchpad de la Synaptics.
In rest nu am pus alte drivere sau aplicatii de la Asus.
Unele functii accesibile cu Fn + taste functionale nu merg.
Nu ai instalat aplicatia care se ocupa de ele ( ASUS ACPI ) - nu stiu cum se cheama la modelul tau.
E posibil sa nu se instaleze folosind setup exe - la mine unele din aplicatii se instaleaza ruland direct fisierul msi ( ACPI ) iar altele install.bat ( SuperHybrid Engine ).

Camera eu n-am incercat-o, dar mi-ai dat o idee. Eu o tin dezactivata in permanenta.

#1723
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Posteiffel, on 07 decembrie 2013 - 18:26, said:

Ptr ca n-ai procedat asa cum am spus eu. Instalai driverul care l-am dat, apoi din WU dadeai sa se instaleze driverul nou peste cel instalat - care nu are insa Tray Center-ul, si apoi faceai modificarea in registrii.

Nu ai instalat aplicatia care se ocupa de ele ( ASUS ACPI ) - nu stiu cum se cheama la modelul tau.
E posibil sa nu se instaleze folosind setup exe - la mine unele din aplicatii se instaleaza ruland direct fisierul msi ( ACPI ) iar altele install.bat ( SuperHybrid Engine ).

Camera eu n-am incercat-o, dar mi-ai dat o idee. Eu o tin dezactivata in permanenta.

Nu a vrut sa se updateze. Descarca update-ul, insa nu se mai putea instala pentru ca genera o eroare. Aveam insa deja facuta modificarea in registry. Eventual o sa pun la loc pe 0 cheia respectiva si incerc din nou.
O sa mai verific inca o data lista de drivere, poate ca am sarit ceva cand le-am descarcat. Sunt multe in pagina de suport (inclusiv versiuni mai vechi)...
Deocamdata nu am chef sa ma mai ocup de el. Oricum, rar il utilizez. Intr-o zi cand o sa ma plictisesc o sa mai fac experimente.
Multumesc pentru idei.

#1724
Tritonal

Tritonal

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 714
  • Înscris: 15.07.2010
Am de vreo doua saptamini w8.1, am intalat ultimile drivere video de la intel si nvidia, insa ceva nu merge cum ar tebui. Imi arata sacadat cind privesc ceva video de pe net.
Dupa ceva timp au mai aparut drivere noi atit pentru nvidia cit si pentru intel, le-am dezinstalat pe cele care erau si le-am sustituit cu ultimile (acualele) dar problema persista. Nu stiu ce sa fac, sa astept alte drivere ori sa ma intorc la w8.

#1725
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,834
  • Înscris: 26.11.2001

View PostPapillon_, on 07 decembrie 2013 - 14:30, said:

"Has Microsoft failed with Windows 8.1 ?" http://www.thetechne...t-windows-fail/

Cu ani in urma, cand pc-urile erau la inceput, trebuia pe langa treaba ta, sa intelegi si modul in care pc-ul era menit sa functioneze, in care soft-ul era programat sa functioneze.

Acum insa, cum toata planeta are acces la pc-uri, au iesit la suprafata retardatii, care nu sunt in stare sa faca mai mult, lor trebuie sa li se dea totul la nas si sa mearga.

Ce cacat de articol este asta? "Only people who care to google know that pressing Start Button + D can make you switch to Desktop mode. It’s way too difficult."

Really??

Ca sa nu mai zic de aberatiile platite despre cum pierde Ms market share in fata OSX. Plain stupid. Nu reusesc sa mute mai departe un produs din cauza modului diferit in care este gandit insa daca pierd ceva din vreun market, pierd in defavoarea XP-ului sau Win7, nu in defavoarea unui sistem care nu a depasit niciodata 10% din market.

Si daca nu va aduceti aminte de atat de laudatul win7 la inceputuri, va spun eu ca spre deosebire de acum, de pe la Vista incoace cand driverele sunt cat de cat compatibile, la trecerea dintre XP si 7, era un scandal urias pe net, pentru ca niciun driver din xp nu mergea pe 7.

Si ce sa vezi, niste ani mai tarziu, 7 este cel mai cel...

View PostTritonal, on 07 decembrie 2013 - 18:51, said:

Am de vreo doua saptamini w8.1, am intalat ultimile drivere video de la intel si nvidia, insa ceva nu merge cum ar tebui. Imi arata sacadat cind privesc ceva video de pe net.
Dupa ceva timp au mai aparut drivere noi atit pentru nvidia cit si pentru intel, le-am dezinstalat pe cele care erau si le-am sustituit cu ultimile (acualele) dar problema persista. Nu stiu ce sa fac, sa astept alte drivere ori sa ma intorc la w8.
update la flash?

#1726
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004

View PostSOCRATE_MMXII, on 07 decembrie 2013 - 15:02, said:

Iau frumusel codul de la Windows 7 SP1 ii mai adauga ceva chichite tehnice si-l prezinta ca Windows 9.

Pai cred ca asa a luat nastere si Windows 8, s-a luat codul de 7 si s-au mai adaugat niste chichite tehnice pentru a imbunatati putin performanta. In ceea ce priveste Metro el a fost adaugat ca ceva suplimentar peste ce a rezultat din codul de 7 cu chichitele adaugate, Metro nu a inlocuit desktopul clasic din 7.

La fel cred ca s-a intamplat si cu trecerea de la Vista la 7, adica Microsoft a luat codul de Vista si i-a mai adaugat niste chichite ca sa ii imbunatateasca performantele. Ma rog in cazul ala au fost necesare foarte multe chichite pentru ca Vista avea mari probleme cu utilizarea ineficienta a resurselor hardware. Probabil au trebuit sa regandeasca foarte multi algoritmi din Vista pentru ca in 7 codul sa fie mult mai eficient.

#1727
SOCRATE_MMXII

SOCRATE_MMXII

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,004
  • Înscris: 29.01.2013

View Poste2k, on 07 decembrie 2013 - 20:36, said:

Pai cred ca asa a luat nastere si Windows 8, s-a luat codul de 7 si s-au mai adaugat niste chichite tehnice pentru a imbunatati putin performanta. In ceea ce priveste Metro el a fost adaugat ca ceva suplimentar peste ce a rezultat din codul de 7 cu chichitele adaugate, Metro nu a inlocuit desktopul clasic din 7.

La fel cred ca s-a intamplat si cu trecerea de la Vista la 7, adica Microsoft a luat codul de Vista si i-a mai adaugat niste chichite ca sa ii imbunatateasca performantele. Ma rog in cazul ala au fost necesare foarte multe chichite pentru ca Vista avea mari probleme cu utilizarea ineficienta a resurselor hardware. Probabil au trebuit sa regandeasca foarte multi algoritmi din Vista pentru ca in 7 codul sa fie mult mai eficient.
Vista RTM a fost un fiasco din cauza "massive memory-leak". Windows Vista SP2 e OK, in schimb.
Sincer, io am folosit Windows 7 de la build 6801 (pre-beta) si n-am avut absolut nici o problema cu driverele. Si l-am instalat si pe niste petarde de PC-uri si a mers brici.
Sincer, eu nu vad rostul metro-ului deloc, da' deloc.
E doar un alt "D.E." ca sa ma exprim elegant. Ceea ce ma deranjeaza e ca mi-l forteaza pe gat, atunci cand eu nu doresc asta.
In linux macar ai posibilitatea sa alegi: KDE, Gnome, Unity, xfce, Lxde, Mate, Cinnamon. Nimeni nu-ti baga pe gat nimic.
Vrei metro? Fa frate MetroWin 1.0 si da-i cu metro acolo pana le iese utilizatorilor pe nas, da' lasa desktop-ul clasic in pace.
Iar MS-ului nu i-ar fi deloc greu sa faca asta, doar ca retarzii aia care cica-s "project manager" n-au creier nici cat o musca.

Iar asa, s-ar vedea cati utilizatori prefera Metro si cati nu.

#1728
charlyboy

charlyboy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 15.10.2009
Sal. Ce pot face sa-mi cresc autonomia la laptop. De cand am trecut la 8.1 mi se descarca cu o ora si 15 min mai repede decat pe 8, in aceleasi cinditii de utilizare. Am win 8 cu licenta pe un asus x55a. Si mai am o problema. Din cand ma duc intr-o alta camera nu ma mai pot conecta la net. Imi apare limitat. Ca si antivirus am bitdefender total security cu licenta. Conexiunea imi apare ca si publica, fapt ot care firewall nu ma lasa sa ma conectez. Am incercat sa-o modific in privata dar nu reusesc. In camera in care am wifi-ul merge fara probleme si imi apare ca o conexiune privata. Ma puteti ajuta cu niste sfaturi. Mersi anticipat

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate