Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Radio Bucur 1

Creare site gen OLX / Autovit

Imagini gratuit sau contra cost i...

Fisuri beton de egalizare
 Reincepe mineritul in UE

Playlist melodii radio - unde?

P0335 senzor arbore cotit - senzo...

Avocatul Poporului vs European Om...
 Recomandari firme pentru draperii...

Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...

Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...
 Zoom comparat cu Google Meet

Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...

De la un proiect scris in python ...
 

Windows 8.1 RTM Codename: Blue

- - - - -
  • Please log in to reply
2873 replies to this topic

Poll: IMPORTANT - CITITI PRIMUL POST (69 member(s) have cast votes)

Cititi primul post din topic !

  1. Contine informatii utile si linkuri. (47 votes [68.12%])

    Percentage of vote: 68.12%

  2. Va va scuti de repetarea acelorasi intrebari si raspunsuri. (22 votes [31.88%])

    Percentage of vote: 31.88%

Vote Guests cannot vote

#1693
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004
@ripper: eu n-am bibilit nimic si imi merge 8.1 perfect fara nici un fel de problema. Anul trecut la scurta vreme dupa lansare mi-am upgradat 7-le Home Premium, platit Posted Image, la 8 cu ajutoul pachetului de upgrade. Pana sa imi instalez driverul de la placa de retea a facut figuri apoi a mers fara probleme. De cateva luni mi-am schimbat placa de baza (+CPU si RAM) dar am pastrat acelasi hard disk pe care aveam 8-ul, nu am facut un clean install si cu toate astea a mers si merge si acum foarte bine.Apoi am facut upgrade la 8.1 si merge perfect si acum. O sa fac un clean install abia cand imi schimb hard diskul.

Edited by e2k, 03 December 2013 - 21:15.


#1694
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Nici eu n-am "bibilit". O singura problema am avut pe Desktop-PC cu aplicatia Store care s-a rezolvat in cateva minute si pe tableta cu driverul de placa video care se rezolvase provizoriu prin downgrade la driver, apoi prin update la ultima versiune de driver chiar in ziua lansarii lui. La mine se misca mai bine decat 7-le din toate punctele de vedere...

#1695
ripper

ripper

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,257
  • Înscris: 25.03.2002

View Poste2k, on 03 decembrie 2013 - 21:14, said:

@ripper: eu n-am bibilit nimic si imi merge 8.1 perfect fara nici un fel de problema. Anul trecut la scurta vreme dupa lansare mi-am upgradat 7-le Home Premium, platit Posted Image, la 8 cu ajutoul pachetului de upgrade. Pana sa imi instalez driverul de la placa de retea a facut figuri apoi a mers fara probleme. De cateva luni mi-am schimbat placa de baza (+CPU si RAM) dar am pastrat acelasi hard disk pe care aveam 8-ul, nu am facut un clean install si cu toate astea a mers si merge si acum foarte bine.Apoi am facut upgrade la 8.1 si merge perfect si acum. O sa fac un clean install abia cand imi schimb hard diskul.

Mai, depinde de ce configuratie ai...

#1696
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,510
  • Înscris: 15.06.2004
N-am avut ce face zilele astea si cum mi-am luat un SSHD nou ptr netbook, am zis sa mai fac un experiment cu anticul meu netbook:

Attached File  IMG_0359.JPG   109.06K   39 downloadsAttached File  IMG_0360.JPG   123.33K   42 downloadsAttached File  IMG_0361.JPG   120.05K   43 downloads
Attached File  IMG_0362.JPG   126.32K   40 downloadsAttached File  IMG_0363.JPG   126.96K   40 downloadsAttached File  IMG_0364.JPG   126.84K   37 downloads

Am avut deja experienta cu Windows 8 si am pastrat driverele si softurile necesare, si cu notele de-atunci, asa ca nu mi-a luat mult sa fac un netbook 100% functional atat pe partea de sistem cat si de aplicatii ASUS. Putin mai greu a fost tot la driverul video, ptr ca s-au schimbat cheile din registrii asa ca a trebuit sa fac modificari manual, vechiul fisier reg salvat data trecuta nemai fiind util. Evident am folosit softuri si drivere de 7 sau XP de la alte versiuni de netbook care suportau 7.

Si ptr ca cineva de-aici zicea ca aplicatiile Metro au nevoie de UAC activat ca sa functioneze - cu referire special la pdf - am atasat si o poza cu un pdf deschis in timp ce UAC e dezactivat.

Timpul de Boot e bun - cam 30 secunde, dar pare sa scada, iar timpul de inchidere e maxim 3 secunde.

#1697
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Si cum se misca in aplicatii pe N270 si cu 1GB RAM?
Ma gandeam si eu sa instalez Win8 pe vechiul Eee-PC T101MT, insa rezolutia nativa a display-ului este de 1024x600 si m-am gandit ca nu ar functiona cu Win8.
Tu cum ai reusit sa scalezi la 1024x768?

#1698
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,510
  • Înscris: 15.06.2004
N-am instalat inca foarte multe, dar se deschid extrem de rapid. Totusi procesorul pare a fi un pic cam solicitat. In WMP ca sa redea muzica flac se ducea ocazional si la peste 90% - acum e posibil sa fi lucrat si ceva in background. Sistemul inca nu l-am optimizat.

O problema pare a fi la update-uri, dureaza foarte mult pana se instaleaza - mai exact partea cu restartul.

ASUS are utilitarul de scalare pe care l-am pozat. L-am instalat dupa care a trebuit sa modific driverele grafice. Mai exact am instalat ultimele drivere scoase de intel ptr windows 7 la chipsetul 945 Mobile. L-am lasat sa-si faca iar upgrade la ultimul driver pus in WU - mai nou dar fara tot ce tine de panoul de comanda si tray - astea le-au eliminat si culmea exact de astea e nevoie. Practic in felul asta au ramas cam tot ce tinea de control ( mai putin cateva fisiere care le-am scos din cache si le-am copiat inapoi in System32 ), dar s-au updatat driverele. Iar apoi a trebuit modificat in registrii o cheie ce permite scalarea - cea de care am amintit ca nu mai era in acelasi loc. Plus un patch de registrii care sa corecteze afisarea rezolutiilor in utilitarul ASUS.

Al tau e mai nou, facut ptr 7 , deci va merge sigur si la tine, daca te descurci cu partea grafica.

#1699
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Cand imi fac timp o sa ma apuc si eu de teste pe T101MT. Tocmai ma uitam la un videoclip pe YouTube in care cineva demonstra ca acest model functioneaza cu Windows 8, desi se pare ca exista o problema cu rezolutia.
In pagina de suport de la Asus (pentru T101MT) nu am gasit utilitarul de scalare.
Cand ai timp, poti sa imi spui si mie cum se numeste sau unde il pot gasi?

#1700
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,510
  • Înscris: 15.06.2004
Nu stiu daca la tine n-ar fi Eee Docking Utility. Oricum din cele de-acolo ar trebui sa fie - la utilitare. Daca nu se poate din driver, dar e mai incomod.
La mine apare dupa ce instalez ASUS ACPI driver, imi instaleaza si Asus Tray Utility, si activeaza si tastele speciale Fn.

Acum in 7 nu ai asa ceva ?

Oricum tu ai ceva avantaje - ai AHCI si un procesor mai bun.

Problema cu rezolutia se rezolva asa cum am zis mai sus.

Uite si cum se modifica in registrii:

1.Start Regedit.exe
2.Mergi la HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Video\{93CDE6C5-1677-4078-8CEE-73EDE255A474}000
Ce este cu negru ingrosat e calea, ce este cu albastru subtire cel mai probabil va fi diferit. Va trebui sa cauti in cele 3-4 chei similare cu ce e in textul albastru sa vezi unde exista setarea Display1_DownScalingSupported
3.Dublu click pe  Display1_DownScalingSupported
4.Seteaza valoarea 1 in loc de 0
5.Restart.
6.Acum se poate seta rezolutia 1024 x 768

#1701
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Multumesc.
Nu, in Windows 7 nu am.
O sa incerc sa imi fac timp (posibil in weekend).
Un avantaj major la mine este acela ca al meu este cu touchscreen (chiar daca este de tip rezistiv); are si stylus.
Chiar sunt curios cum va functiona cu Windows 8, fiindca in Windows 7 Home Edition upgradat de la Starter (care nu suporta touch in doua puncte simultan) abia se misca.
Mai incercasem pe el Android x86 4.0, dar se misca mai rau decat Windows 7 si chiar Linux Mint care imi facuse o gramada de probleme, dupa care il cam abandonasem (il porneam o data la cateva saptamani).

#1702
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,834
  • Înscris: 26.11.2001

View Posteiffel, on 04 decembrie 2013 - 09:08, said:

Si ptr ca cineva de-aici zicea ca aplicatiile Metro au nevoie de UAC activat ca sa functioneze - cu referire special la pdf - am atasat si o poza cu un pdf deschis in timp ce UAC e dezactivat.

da, au prevazut insa si asta, prin urmare, chiar daca acolo e dezactivat, in realitate, ruleaza pe fundal. Il poti opri de tot numai din registii si apoi restart. Daca esti curios, vezi daca dupa aceea mai merg aplicatiile Metro.

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System

Key: EnableLUA

Value data: 0

#1703
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,510
  • Înscris: 15.06.2004
Pai da, dar cu UAC-ul dezactivat din User Accounts ( corect spus sunt dezactivate notificarile ) te lasa sa faci destul de multe, nu e nevoie sa intrii in registrii sa-l dezactivezi total - multa lume nici nu stie sa umble acolo.

Raman foarte rare cazurile cand mai trebuie sa iti dai OK-ul. Eu personal m-am lovit doar cand am vrut sa redenumesc partitia C. In schimb pot copia in C, pot modifica fisiere crea foldere sau sterge foldere, ca si cum ar fi dezactivat complet.

Deci ptr 99,99% din utilizatori UAC dezactivat inseamna sliderul jos in User Accounts.

#1704
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Am o intrebare legata de windows 8.1
Inainte cand aveam windows 8 , toate aplicatiile descarcate din windows store mi se actualizau automate(imi aparea in coltul din dreapta sus mesaj cu aplicatiile ce se vor actualiza)
Acum pe windows 8.1 nici urma de actualizare . Care ar fi explicatia ?

#1705
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Se actualizeaza automat in Windows 8.1.
Daca vrei sa nu se mai actualizeze automat, atunci intra in Store, deschide Charm-ul Settings si din "App Updates" muta slider-ul de la "Automatically update my apps" pe "No".

#1706
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Post_-_, on 04 decembrie 2013 - 14:06, said:

Se actualizeaza automat in Windows 8.1.
Daca vrei sa nu se mai actualizeze automat, atunci intra in Store, deschide Charm-ul Settings si din "App Updates" muta slider-ul de la "Automatically update my apps" pe "No".

am gasit setarea
multumesc

#1707
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,510
  • Înscris: 15.06.2004
Daca sunt foarte multe ce se vor actualiza si acum apare in colt.
Pe eeePC-ul de mai sus, cand am intrat in Store mi-a aparut in colt ca sunt 20 de update-uri.

#1708
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
N-am mai avut rabdare pana in weekend si am pus Windows 8.1 Pro 32-bit si MS Office Pro Plus 2013 pe Asus Eee-PC T101-MT:

L-am instalat de pe un stick bootabil: am apasat tasta ESC la pornire si am bootat de pe stick. Atasez imagini:
1. Am fost bucuros ca toate driverele s-au instalat automat, mai putin Intel GMA driver pe care l-am instalat printr-un singur click...
2. Cand am incercat sa deschid aplicatia Store am primit un mesaj de eroare legat de rezolutia ecranului care este prea mica;
3. In proprietatile display-ului cea mai mare rezolutie selectabila era de 1024x600;
4. Am cautat si comutat cheia Display1_DownScalingSupported din 0 pe 1 in Registry Editor;
5. Am cautat-o cu F3 si in alte locatii, dar nu a fost necesar sa ii mai schimb valoarea, deoarece trecuse automat pe 1 peste tot;
6. Am repornit computerul si am schimbat rezolutia atat pe 1024x768 cat si pe 1152x864 (din pacate, ambele rezolutii au rata de aspect 4/3, in loc de 16/9 sau macar 16/10 );
7. Am activat Windows si Office... Detaliile despre sistem se pot observa in imaginea nr. 7 (procesor Intel Atom N450, 1GB RAM, touchscreen w/ 2 touch points...).
8. Dupa schimbarea rezolutiei, am deschis aplicatia Store si am instalat o aplicatie. Aplicatia s-a deschis si a functionat fara probleme.
Am scalat marimea elementelor de pe ecran la 125% pentru ca altfel unele texte apareau prea mici. La "Screen Resolution" nu stiu din ce cauza nu imi mai apare rezolutia 1024x600, insa o pot alege din "List All Modes"...
Se misca mult mai bine decat Windows 7 Home Edition. Ar fi trebuit sa fac asta mai demult.
Multumesc lui eiffel ca m-a provocat sa instalez Windows 8 pe acest netbook antic Posted Image

Attached Files


Edited by _-_, 06 December 2013 - 13:01.


#1709
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,510
  • Înscris: 15.06.2004
Felicitari.

Ptr driverul video instaleaza driverul asta - https://downloadcent...Ž GMA 3150)

Dupa care faci cum am zis eu intr-un post mai de sus - vei avea practic si panelul de control Intel de unde sa poti seta corect rezolutia.

#1710
opsy091

opsy091

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,136
  • Înscris: 12.02.2012
Asa arata store-ul din din windows 8 pro?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate