Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
tavan fals rigips

Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?

Cum pot sa vad pe un proiector pr...
 Joc Drone

Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !
 Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...

Identificare font

problema ping in jocuri online

Problema calculator
 Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Rfg crescut

Cum reactivez Google Maps?
 

scaune auto cu perna frontala

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
andra321

andra321

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 19.04.2013
Buna,
Trebuie sa schimbam scoica auto cu un scaun pentru o grupa mai mare. Foloseste cineva scaun auto cu perna frontala? Cum se comporta copilul? Perna aceea nu-i obtureaza miscarile? Nu se incinge in el? Nu poate iesi printre scaun si perna? Ca, de , vorbim de un copil plin de energie, care nu sta locului in general, poate acum la 10 luni nu-l duce capul sa iasa, dar mai tarziu?
Astept cu interes sfaturile parintilor experimentati, care au trecut prin asa ceva.

#2
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
La 10 luni nu se foloseste scaun care se monteaza cu spatele inainte? La varsta asta, copilul doarme in cea mai mare parte a drumului si cum nu o poate face sin sezut, va trebui inclinat pe spate si in consecinta distanta de la pozitia de somn pana la perna va fi foarte mare iar consecintele pentru coloana la un accident in care capul se deplaseaza atat vor fi pe masura.

#3
andra321

andra321

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 19.04.2013
Din pacate, nu mai incape in scoica... la greutate se incadreaza (inca), e pana la 13 kg si el are 12, dar la inaltime, ii iese capul afara cam  2 degete, nu mai e protejat de loc. Grupa 1 sau grupa 1-2-3 incep de la 9kg.

#4
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Eu am folosit un o varianta mai veche a scaunului Chicco Neptune BLACK LABEL. Se poate monta si cu spatele inainte si am avut mai drumuri de aproximativ 300 km in care am fost doar eu si puiutu, cu scaunul montat in fata lana mine.

#5
andra321

andra321

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 19.04.2013
Iti multumesc pentru raspuns.
Eu am ales niste scaune care au trecut testele de siguranta, si am doua variante intre care trebuie sa ma hotarasc, unul clasic cu centuri, unul cu perna frontala, din acest motiv ma intereseaza cum se comporta cel cu perna frontala (in special daca se supraincalzeste copilul in el sau nu).Am avut surpiza ca unul din scaunele de la Chicco, nu unul ieftin, sa fie "picat" la testele de siguranta, din acest motiv vreau sa aleg doar dintre cele testate.

#6
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Daca ar fi sa aleg strict intre cele 2 variante indicate (chiar daca vag) de tine, tot la cel clasic m-as opri. Perna aia, si daca teoretic poate asigura un plus de protectie, cand e pusa prea jos nu-si indeplineste rolul iar cand e pusa prea sus nu-i va da posibilitatea sa umple timpul jucandu-se si va refuza sa stea in scaun. Scaunul clasic il montezi cu spatele inainte si este mult mai sigur decat cel cu perna iar cand creste suficient nu mai exista riscul fracturii cervicale.
Decizia, totusi, iti apartine.

#7
andra321

andra321

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 19.04.2013
Exista recomandari stricte ale producatorilor pentru a nu se ampasa un scaun proiectat pentru asezare cu fata spre directia de mers, invers (cu spatele spre directia de mers). Cel putin pentru cele 2 modele intre care trebuie sa aleg, in manuale scrie foarte clar acest lucru. Nu stiu daca este valabil pentru toate modelele.

#8
LoveDemon

LoveDemon

    Internet Lodger

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,418
  • Înscris: 22.09.2003
Eu am Cybex Pallas, iata ce a spus un coleg forumist despre el (eu sunt perfect de acord cu el):

 Tyby, on 04 februarie 2013 - 01:00, said:

Pentru ca tot am raspuns pe privat unui utilizator, ma gandesc ca ar ajuta si altora informatiile, la ceva peste un an de cand folosesc Cybex Pallas-ul ISOFix:

Pe rand: pe ambele masini (mut scaunul de colo - colo cand este nevoie) folosesc un set de extendere de centura din cele pe care le gasesti pe la afaceristii din intersectii (ma rog, le-am luat de la un magazin on-line, insa calitatea este aceeasi).
Centurile de pe ambele masini s-au dovedit a fi prea scurte (la limita de fapt) si am fost nevoit sa recurg - temporar - la solutia asta. Si - cum orice lucru temporar se transforma intr-unul definitiv - a ramas asa. Nu ma incurca, doar ca uneori deschiderea "falsului" este un pic mai greoaie. Chestie de obisnuinta, pana la urma.
Da, scaunul este destul de voluminos si "vrea" centura mai lunga datorita pernei de protectie, care iese mult in afara (centura trece printr-un sant al pernei, aflat in partea anterioara a acesteia).
Posibil sa ai probleme de lungime a centurii pe ambele masini (singura de pana acum care a avut suficienta larghete a fost cea de pe Range Rover Sport - ma rog, acolo oricum totul este supradimensionat).
Dupa ce am scaunul de ceva peste un an si peste 50.000 km, din care peste 30 % l-am utilizat efectiv (concedii, plimbari, iesiri de week-end pe la bunicii aflati intre 200 si 300 de km) pot spune ca l-as alege din nou. Copilul este protejat - si asta este aspectul cel mai important, are o libertate relativa de miscare si un confort destul de bun (inclusiv pe timp de vara, pe caldura). Fiica-mea doarme dusa la drum in scaun sau - cand se satura de somn - se uita pe fereastra la diverse si comenteaza. Are momente cand se plictiseste, insa nu cred ca este anormal (mai ales ca - in mod normal - este hiperactiva, nu sta locului.
Partea de sus se stabilizeaza foarte bine pe ambele masini sub marginea de jos a tetierei (deprinzi repede tehnica) si - impreuna cu centura - se fixeaza ferm chiar si fara ISOFix (al una dintre masini am sistemul, la cealalta nu).
Scaunul este destul de mare si incomod la manipulat, insa daca nu faci din asta un sport zilnic, nu reprezinta o problema deosebita. Singurul dezavantaj real - inclinarea mica pentru pozitia de somn, insa si asta poate fi ajustata mai mult decat prevede manualul direct din sistemul ISOFix. Fiica-mea doarme cand pe spate, cand cu mainile pe perna si capul peste ele, cand pe lateral, intr-o pozitie oarecum ciudata, insa nu s-a plans niciodata de asta. Repet, scaunul ofera o protectie excelenta in toate partile - sper sa nu fiu nevoit vreodata sa si testez acest aspect.
Asa cum am spus, l-as alege din nou, chit ca pretul este oarecum sensibil peste media de Cora, Carrefour etc (de multe ori dublu).
Sper sa ajute cele de mai sus.
PS: da, poate fi folosit si pe Logan (vezi mai sus)
Si inca ceva, ca tot am dezgropat topicul si am tot vazut repetata discutia cu transpiratul copilului: oameni buni, daca aveti aer conditionat in dotarea masinii, folositi-l! Copilul nu are nici o problema cu un plus de confort termic pe care - de altfel - il apreciati si multi dintre voi, parintii. Si atunci de ce sa va chinuiti si voi, si copilul?
Fiica-mea a stat cu AC pornit si in casa, si in masina de cand au inceput primele calduri din viata ei, pe la 4 luni, si la fel si anul urmator. 24-25 grade in casa, 20-21 grade in masina. Nu mi-a racit, nu a facut alergii, nu mi-a transpirat excesiv, nu vad nici un motiv pentru care sa nu utilizati AC in preajma copilului (evident, responsabil). Cei care sustin altfel fac parte dinre cei care pun vara, pe canicula, o "caciulita" copilului, sa nu raceasca, il imbraca in montoane si ii pun si o vestuta, de control. Iarna - nu mai spun - tin copilul inconjurat de un maldar de toale, care mai de care fara numar, caciuli fara numar + 1. Dupa care intreaba dragastosi: "iti place mama la zapada?!" si se mira de ce copiii lor racesc la cea mai mica adiere.
C'mon! Nu mai chinuiti copiii aiurea, ca asa spun toate babele din sat! Daca voi stati confortabil intr-un tricou si pantaloni scurti, lasati si copilul la fel!

Iar asta e ce am zis eu acum ceva timp despre pozitionarea prematura a copilului cu fata la sensul de mers (10 luni e prea devreme):

 LoveDemon, on 25 februarie 2013 - 15:05, said:

Este mult prea mic la 7 luni sa-l intorci cu fata la sensul de mers. In multe tari, nu stiu daca si in Romania, e ilegal pentru copiii sub 1 an sa calatoreasca cu fata la sensul de mers. In unele tari e pana la 2 ani, si in Finlanda recomandarea e pana la 4 ani (sa ma contrazica finlandezu' nostru daca gresesc). Daca google-esti "extended rear facing" ai sa gasesti multe argumente pro si explicatii. Am gasit rapid si ceva in romana: http://www.besafe.ro...ensul-de-mers-1


#9
andra321

andra321

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 19.04.2013
Buna,
Iti multumesc pentru raspuns.
Nu e nici o problema cu aerul conditionat, la noi a mers inca de cand am nascut (vara) din maternitate, si apoi acasa, non-stop. N-am avut probleme, si neonatoloaga mi-a spus, tine aerul pornit, daca vrei sa faci supa, fa de pui, nu de copil. La noi e amplasat chiar in dormitor, bineinteles ca nu a batut spre bebe, dar, oricum, nu au fost probleme. Trebuie insa curatat temeinic si periodic, pentu a evita alerigiile.
Referitor la pozitionarea in masina: stiu ca este mult mai sigur sa stea cu spatele la sensul de mers. Ma doare sufletul sa renunt la scoica. Dar el a crescut foarte mult (are greutatea si inaltimea unui copil de 2 ani) si efectiv ii iese capul afara din scoica. Nu mai este protejat. La noi in Europa (nu numai in Romania) sunt foarte putine modele de scaune care se pot amplasa cu spatele spre sensul de mers, si toate sunt pana la 18kg. Sunt si foarte scumpe. Scaunul de masina, din pacate, e un efort financiar mare pentru parinti, desi nu ar trebui sa fie asa. Vreau sa-i cumpar un model testat, sper sa nu fie nevoie sa-i testam noi calitatile vreodata, dar nici nu-mi permit sa-i cumpar altul la anul, ca sa-i iau unul pana la 18kg acum, ca el daca creste tot asa, la anul nu-i mai este bun. Cam asta e problema...

#10
LoveDemon

LoveDemon

    Internet Lodger

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,418
  • Înscris: 22.09.2003
Inteleg. Si noi am avut exact aceeasi dilema - si baietelul nostru este mare pentru varsta lui, si aproape am cumparat Cybex Sirona, dar ne-am dat seama ca in maximum doi ani va trebui sa-l schimbam. Pana la urma am luat Cybex Pallas, de care suntem foarte incantati. Am facut azi niste poze special pentru topicul asta, ca sa vezi ca doarme destul de confortabil in el (in diverse pozitii) Posted Image.

Nu-mi imaginez cum ar putea sa evadeze din el. E destul de strans, chiar ma intreb daca nu-l apasa prea tare pe abdomen si piept, dar chiar nu pare sa stea incomod. Intr-adevar e limitat in miscari, dar totusi se poate juca cu diverse chestii, daca le are la indemana, si oricum s-a obisnuit sa stea in el. Mi se pare cel mai buna varianta daca trebuie sa-l scoti din scoica atat de mic.

Attached Files



#11
andra321

andra321

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 19.04.2013
M-am uitat si la Sirona.  Din aceleasi considerente, nu l-am considerat o solutie viabila. Cum am spus, din pacate la noi inca scaunele auto sunt oarecum un lux (la cele bune ma refer, dar nici celelalte nu sunt ieftine). Vreau sa iau ceva bun, ca e vorba de siguranta copilului meu, dar, pe de alta parte, n-am bani sa-l schimb anual. M-am gandit chiar sa aduc unul din SUA, converter, care merge pana la 18kg cu spatele apoi pana la 36 cu fata, din pacate nu sunt testate in Europa, iar la ei testele sunt facute de guvern si nu sunt publice, asa ca am renuntat. Iti multumesc foarte mult pentru informatii , imi sunt de mare ajutor. Calatorii placute, si mai ales, sigure :)

#12
zstefc

zstefc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 409
  • Înscris: 10.01.2007
ce ai cumparat pana la urma ?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate