![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
The Hunger Games - Catching Fire (2013)
Last Updated: Mar 15 2014 06:26, Started by
edigee
, Apr 15 2013 09:31
·
0

Posted 14 November 2013 - 00:57

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/r3CuL7N82-k?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
![]() ![]() ![]() |
Posted 23 November 2013 - 16:17

Ok, l-am vazut! La IMAX in 2D, ca oricum in 3D nu l-au facut. Am zis pe-aici ca ma temeam ca, dupa cum arata trailerul, o sa fie un dezastru. Ei bine, n-a fost. Filmul prinde esenta cartii si ii ramane fidel pana la capat.
Cu foarte mici exceptii, modul in care joaca actorii este perfect - inclusiv cei in roluri secundare (cu mentiuni speciale pentru cei care ii joaca pe Prim, Heavensbee si - spre supriza mea - Effie!). Cum de data asta actiunea a permis sa nu se mai puna in distributie copii, filmul are un aer mai matur, care se potriveste personajelor principale. Exista cateva scene care au fost (putin) modificate fata de carte, dar schimbarile au sens din punct de vedere cinematic, asa ca pot spune ca filmul le-a iesit. I-as da nota 9 din 10. Acum tot ce-mi ramane e sa astept ultima parte - ma rog, ultimele doua - si sa sper ca n-o s-o dea in bara cu astea la faza cu lungitul peltelei gen The Hobbit. Edited by kratima, 23 November 2013 - 16:30. |
Posted 23 November 2013 - 16:46

http://www.rottentom..._catching_fire/
http://www.metacriti...s-catching-fire 8,3 deocamdata pe imdb , cred ca va sfarsi undeva 7,5-8. Oricum e foarte bine pentru un astfel de film. Regizorul Francis Lawrence si-a facut bine treaba. |
Posted 27 November 2013 - 01:32

Cartile, cel putin din punctul meu de vedere, sunt ieftine si proaste, insa filmele sunt clar superioare; pentru ce schelet au, sunt de-a dreptul bunicele.
Si Francis Lawrence, pe romaneste, a facut bici din rahat, iar Jennifer Lawrence, oricat de antipatica mi-ar fi, chiar joaca bine. Mi-a placut, i-am dat 7.5 Si asta e impresia pe care mi-a lasat-o filmul in conditiile in care 13 din 15 oameni prezenti in sala vorbeau despre moda, despre telefoane sau isi povesteau prima parte a filmului. Nu stiu ce-i in neregula cu oamenii, din ce in ce mai des confunda o sala de cinema cu o carciuma sau un circ. Edited by HighHopes, 27 November 2013 - 01:32. |
Posted 27 November 2013 - 12:10

Cartile, cel putin din punctul meu de vedere, sunt ieftine si proaste, insa filmele sunt clar superioare; pentru ce schelet au, sunt de-a dreptul bunicele. Si Francis Lawrence, pe romaneste, a facut bici din rahat,... Nu doar tu ai aceasta parere: http://variety.com/2...vel-1200885504/# Din punctul meu de vedere Gary Ross pare un regizor chiar mai serios decat Francis Lawrence ,dar nu avut buget si a facut uz prea mult de filmarile alea jerky cu camera umblatoare. |
Posted 27 November 2013 - 12:45

Pe mine nu m-a impresionat filmul... necitind cartile anumite personaje si scene mi s-au parut aruncate ca nuca in perete... unele personaje au murit exagerat de simplu, ma asteptam ca baba aia sa aibe un rol mai important... parca multe chestii nu s-au legat deloc.
Aaaa! Finalul a fost de tot rahatul, daca continuarea venea luna viitoare intelegeam dar sa te lase asa in aer pt un an de zile mi se pare o mare porcarie... Tot ce am zis este parerea personala ![]() |
Posted 27 November 2013 - 13:00

Aaaa! Finalul a fost de tot rahatul, daca continuarea venea luna viitoare intelegeam dar sa te lase asa in aer pt un an de zile mi se pare o mare porcarie... Edited by edigee, 27 November 2013 - 13:02. |
Posted 05 December 2013 - 15:30

Am fost ieri si l-am vazut.
Prima parte a filmului mi s-a parut plictisotoare, fara prea multa actiune. Insa de cand au reintrat in arena, a devenit pe placul meu. Rochiile lui Effie erau interesante rau (chiar sunt curios cine s-a ocupat de ele). Cele ale lui Katniss erau traznet! Nu ma asteptam sa fie Lenny Kravitz in rolul lui Cinna. Mi-a placut cum a jucat. Pacat ca aceste ultime doua parti sunt cam previzibile. Nu cred ca am rabdare doi ani aa vad cum se termina exact si ma bate gandul sa citesc cartile. Merita? Aprppo, am vazut ca volumul trei este tradus in romana ,, Revolta", iar cartea in engleza se numeste ,, Mockingjay". De unde provine aceasta diferenta? Edited by LordRevan, 05 December 2013 - 15:43. |
Posted 05 December 2013 - 16:29

Multi iti vor spune ca merita, eu insa nu sunt de acord. Este o lectura extrem de usoara, saraca in vocabular si detalii, pe care o citesti intr-o zi (pe toate trei) ca pe ziar. Actiunea e prezentata fugitiv, zici ca e un rezumat al unui elev de liceu la profil real. Si e pacat de idee si de actiune, care ar fi putut fi despicata in 14 si valorificata mai mult. Adica da, este o carte pentru copii, dar asta nu inseamna ca nu poate fi buna.
|
|
Posted 05 December 2013 - 20:20

Aprppo, am vazut ca volumul trei este tradus in romana ,, Revolta", iar cartea in engleza se numeste ,, Mockingjay". De unde provine aceasta diferenta? |
Posted 06 December 2013 - 20:19

Sa inteleg ca este sub nivelul sagai A Song Of Ice And Fire. Dar find o lectura usoara, i-as da o sansa.
Vad ca in film au tradus termenul mockingjay cu gaita zeflemitoare. Mi se pare inspirata traducerea. |
Posted 06 December 2013 - 21:35

Posted 06 December 2013 - 23:06

Pai aia nu s-au obosit sa traduca altfel decat cu google translate si au dat-o in bara.
Mokingbird e o pasare ,un fel de mierla. Jay e intr-adevar o gaita. Dar traducerea nu e nici pe departe gaita batjocuritoare sau zeflemitoare. E un fel de mutant : http://thehungergame...ockingjay_(bird) |
Posted 01 January 2014 - 23:09

Cartile/filmele Hunger Games au o idee interesanta, dar din pacate nu e bine pusa in practica
|
Posted 01 January 2014 - 23:50

|
Posted 02 January 2014 - 02:47

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users