Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 tavan fals rigips

Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?

Cum pot sa vad pe un proiector pr...
 

Zona euro trebuie sa inchida unele banci

- - - - -
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#19
Pejeu

Pejeu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,662
  • Înscris: 21.05.2012

View PostParapantaFlavia, on 11 aprilie 2013 - 13:41, said:

Numerarul depus de deponenti il consideri si ratele achitate?

Vorbești fără sens.

Banii electronici, ăia care apar pe extrasul de cont sau pe ecran la ATM sau pe chitanța de la ATM ori în fereastra browserului când îți gestionezi online contul din bancă de acasă, sunt doar niște promisiuni de a ți se plăti la cerere sau la termen sau la ambele niște numerar.

Nu sunt bani fizici, reali, sunt doar niște drepturi de retragere de numerar. Deci sunt bani fictivi, întrucât există de n ori mai multe drepturi de retragere decât media numerarului aflat în bănci.

Dar drepturile astea de retragere (ca și legile) sunt făcute a fi încălcate.

De fapt nu prea există deloc.

Sunt doar niște convenții efemere. Nimeni nu va răspunde cu propria avere, va face pârnaie sau își va pierde viața dacă drepturile alea de retragere nu ți se mai onorează.

Când banca îți acordă un credit de fapt emite din nimic niște drepturi de retragere pe care ți le împrumută cu dobândă.

Dar tu poți schimba acele drepturi de retragere pe bani fizici, reali, în limita stocului disponibil sau îi poți cheltui direct, în loc să mai retragi bani fizici care poate nici nu există.

Deci drepturile de retragere pe care ți le-a împrumutat banca, banii ăia electronici, sunt funcțional echivalenți unor bani falși.

Dar este legal, că o face o persoană fictivă în loc de o persoană fizică.

Iar persoana asta fictivă împrumută cu dobândă banii fictivi în loc să îi cheltuie direct în interes propriu.

Dar dobânda o păstrează și cheltuie în interes propriu. Deși e percepută pe niște bani fictivi, ce au fost împrumutați fără să existe.

Deci banca percepe o dobândă de multe ordine de mărime mai mare decât camăta pe care o percep cămătarii. Pentru că banii pentru care percepe dobândă nu există. În timp ce cămătarul îți împrumută numai bani care există.

De asta băncile dădeau împrumuturi NINJA (no income, no job or assets). Ce te costă să împrumuți bani fictivi și să aduni dobândă și/sau să vinzi altuia ipoteca, amestecată cu N alte ipoteci în pachete de investiții?

De asta există inflație.

Pentru că este în interesul băncilor să tot acorde credite, indiferent cui sau pentru ce.

Atâta timp cât roata "expansiunii creditului" se învârte toată lumea implicată direct sau indirect câștigă.

Dar creditele alea acordate din nimic devalorizează veniturile și economiile celor din economia reală, neimplicată în ciordeala cu tiparnița, la periferia economiei fictive a bișniței cu bani cu cerneala udă pe ei.

View PostParapantaFlavia, on 11 aprilie 2013 - 13:25, said:

Io ce dracu' urlu! Sa nu se mai emita drepturi de retragere nenumarate pentru acelasi numerar. Sa poata sa-l retraga deponentul si maxim un alt individ daca deponentul ii acorda vot de incredere pe propria raspundere in fata bancii.
Sa vedem ce sume depuse vor aduce sumele creditate.

Măi dragă, ai auzit de rezerva minimă obligatorie?

Ce ceri tu practic înseamnă ca BNR să impună o rezervă minimă obligatorie de 50%.

Dar asta nu schimbă cu nimic faptul că BNR și BCE pot și vor continua să tipărească în continuare numerar nou.

Singurul lucru care se schimbă este că băncii centrale îi revine mult mai mult control asupra creșterii masei monetare, cu cât RMO e mai mică.

Adică în loc ca masa monetară să aibă un potențial matematic de creștere de 5 lei pentru fiecare leu tipărit de BNR să aibă un potențial de creștere de numai 2 lei.

Asta nu înseamnă că actualmente masa monetară crește imediat cu 5 lei în momentul când BNR tipărește 1 leu nou.

Băncile comerciale trebuie să atragă mușterii să își angajeze credite și să le cheltuie. Ca acestea să poată reveni în sistemul bancar ca depozite.

De aia se folosește metafora "a împinge o ață" când se vorbește de tipărirea de numerar.

Îi dai la pește mai mult fir, nu înseamnă că acesta va merge imediat în cerc mai larg.

View PostParapantaFlavia, on 11 aprilie 2013 - 13:25, said:

Folosesti termenul "drepturi de retragere" fara obiectul retragerii. Se retrag gaini?
In puii mei, tu vorbesti de banci de parca sunt asa niste entitati extraterestre. Au si ele niste licente de functionare de la bancile nationale. Care bancile nationale tin de state. Deci pe fond statul te freaca la chelie cu lipsa lui de interes sau cu excedentul sau de interes in a reglementa bancile.

Banca centrală nu este o ramură a statului, nu servește interesele statului sau ale populației.

E culmea credulității să susții așa ceva.

Banca centrală este guvernatorul local, al provinciei numite Romanelica, din partea cabalului bancar financiar mondial.

Dacă exista monedă națională atunci aceasta era cheltuită fără datorie în economie de către stat. Nu împrumutată cu dobândă de către o bancă centrală.

Iar băncile (instituții care împrumută cu dobândă bani fictivi) nu ar exista.

Dar sclavii la bănci nu vor asta. Sclavii vor să fie în continuare sclavi la bănci.

Când aud de tipărit bani și stat în aceeași propoziție încep și fac spume.

Și chiar dacă nu apare cuvântul "stat" în aceeași propoziție îl pun ei din oficiu și încep și fac spume.

Pentru că atât de fraieri sunt și atât de bine au fost dresați.

Edited by Pejeu, 11 April 2013 - 14:10.


#20
MrSpock

MrSpock

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 11.04.2013

View PostSeb, on 11 aprilie 2013 - 13:51, said:

In principiu sunt si eu de acord cu cele citate, dar chiar daca nu scade pretul terenului, exista si alte riscuri majore in acest caz:
- statul poate oricand sa introduca impozite uriase pe proprietate, iar in cazul incapacitatii de plata sa-ti confiste terenul (s-a intamplat de nenumarate ori in istorie); sau poate sa-ti confiste direct terenul, fara sa se mai incurce cu fineturi (si asta s-a intamplat);
- revolte, razboaie, accidente chimice, accidente nucleare - toate pot duce la pierderea valorii terenului.


Ma rog, n-as vrea ca threadu' asta sa treaca in offtopic. Da, stiu ca nici terenul nu este o investitie 100% sigura, dar tot e mai sigur decat a se tine banii in banci. Si aurul ar fi o idee, dar se pare ca peste 12 ani vor exista tehnologii de aducere a aurului din spatiu(din asteroizi), asa ca s-ar putea sa se devalorizeze.

By the way, voi stiti ca e posibil ca la anul sa fie un mare boom al pretului terenului agricol din Romania? Din 2014 oricine din UE va putea sa cumpere liber pamant in Romania, acum se poate numai daca are firma. Dupa 2007 deja s-a vandut 10% din suprafata arabila a tarii... cam naspa. Prin vest terenul agricol e cam 20k euro hectarul, iar la noi doar 2k-5k. Ideea e ca petrolul se cam termina la nivel mondial, asa ca pamantul se va folosi mai mult pentru producerea benzinei (biodisel), decat pentru hrana. Iar cererea pt benzina cat si pt hrana e in crestere rapida la nivel mondial. Deja se vorbeste despre o iminenta criza alimentara... si tocmai acum Romania sa ramana fara pamant :o Din pacate majoritatea romanilor stramba din nas cand aud de teren agricol, nu se va cunaste adevarata valoare decat cand va fi prea tarziu. In general n-ai cum sa pierzi cumparand teren. Peste tot in tara sunt asociatii care vor lucra terenul pentru tine, daca vrei, si-ti vor da arenda care este > decat impozitul.

Si ontopic: am auzit ca Rabobank (o banca olandeza) cumpara de zor terenuri prin Romania.

Tara noastra pur si simplu dispare de sub nasul nostru, si lucrul asta nu este cunoscut de majoritatea oamenilor. Eu am avut ceva de-a face cu agricultura si am aflat... nu stiu, dar cred ca ar trebui tras un semnal de alarma cumva. Daca pierdem pamantul ar fi intradevar o mare tragedie nationala, cred.

#21
TheWarrior

TheWarrior

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,065
  • Înscris: 16.10.2007

View PostMrSpock, on 11 aprilie 2013 - 16:18, said:

Ma rog, n-as vrea ca threadu' asta sa treaca in offtopic. Da, stiu ca nici terenul nu este o investitie 100% sigura, dar tot e mai sigur decat a se tine banii in banci.

Tara noastra pur si simplu dispare de sub nasul nostru, si lucrul asta nu este cunoscut de majoritatea oamenilor. Eu am avut ceva de-a face cu agricultura si am aflat... nu stiu, dar cred ca ar trebui tras un semnal de alarma cumva. Daca pierdem pamantul ar fi intradevar o mare tragedie nationala, cred.
Nu e nici o tragedie, pamantul nu pleaca nicaieri.
Straini pot si acum sa cumpere pamant, se permite demult achizitia de catre persoane juridice, cultiva cam tot ce cultivam si noi pana acum pe ele.
Productia intra in circuit, acum nu mai sunt frontiere, indiferent ca o produce un agricultor roman sau unul strain.

Revenind la topic, unele banci se inchid, altele se vor deschide, nu se va schimba sistemul, mai e un topic cu bitcoin, povesti........
banul nu poate sta la saltea, el trebuie sa circule, iar daca investeti in pamant acesta trebuie sa produca, ca altfel nu ai facut nimic.

Edited by TheWarrior, 11 April 2013 - 18:18.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate