Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Recomandare firma/freelancer pentru creare site imobiliare.

- - - - -
  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#37
pax0xFF

pax0xFF

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 869
  • Înscris: 21.10.2012
Nu ai spus nimic de bugetul tău. Daca crezi in ideea ta, si ai banii ăia, apeleaza la o companie. Dacă nu, incepe cu wordpress si schimbi in viitor.

Edited by pax0xFF, 10 April 2013 - 13:14.


#38
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006

 pax0xFF, on 10 aprilie 2013 - 13:13, said:

Nu ai spus nimic de bugetul tău. Daca crezi in ideea ta, si ai banii ăia, apeleaza la o companie. Dacă nu, incepe cu wordpress si schimbi in viitor.
Cea mai proasta decizie sa incepi cu gandul ca investitia ta a fost de rahat si nu-ti mai satisface nevoile

 pax0xFF, on 10 aprilie 2013 - 12:52, said:

Niste programatori profesioniști au făcut wordpress. Ei l-au făcut open-source pentru a putea fi folosit de oricine. Nu toata lumea are treaba cu IT-ul, asa ca tot ai nevoie de cineva sa-ti seteze wordpress-ul. Cei care au facut wordpress nu sunt programatori? Deci exemplul cu aeronavele cade. Cel care îți seteaza site-ul nu e programator, el instalează munca unor programatori care au lucrat la wordpress si la plugin-uri.

Nu am zis că tu aduci atacuri, am zis că tu iei mesajele mele ca pe niște atacuri la persoană. Nu am zis că ești "tampit", dar ție așa ți s-a părut.
Si ia sa te vad pe tine sau pe alti "profesionisti" care doar instaleaza/configureaza cum rezolva problemele aparute pe parcurs.

 george167, on 10 aprilie 2013 - 12:52, said:


Voi tine cont de sfatul tau.
Sa inteleg ca wordpress nu rezista prea bine la trafic mare?
Multumesc!
Nu este vorba ca tine sau nu tine. Este vorba ca wordpress a fost facut pentru altceva, optimizat pentru altceva. Se poate face si pe wordpress ce vrei tu, DAR vei folosi doar url handlerul, partea de user login/register si probabil partea de pagini. in rest totul trebuie sa fie custom pentru anunturi, administrare si toate cele.

#39
webSorin

webSorin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 364
  • Înscris: 16.10.2009
Depinde si ce anume vrei de la site-ul respectiv!
Daca vrei rezultate, uita de wordpress.
Daca vrei sa "incerci" ... merge o carpeala de tip wordpress!
100% din candidatii pentru ocuparea posturilor de programatori (pe care inca le avem vacante), odata ce le-ai luat wordpress-ul, opencart, joomla din fata... isi prind degetele in tastatura.
Dar nu despre asta vroiam sa-ti vorbesc!

In primul rand ceea ce doresti tu nu este un site de anunturi, ci este un utilitar de business.
Aplicatia trebuie sa fie livrata cu ceva garantii, perioada de mentenanta gratuita, perioada de diagnosticare, optimizare seo onpage inclusa in pret, compatibilitate cross-browser, compatibilitate cu mobile-devices etc.

Ma rog, intai faci research amanuntit atat de seo cat si a concurentei si mai apoi incepi sa notezi pe agenda functionalitati.
Studiezi concurenta si iti raspunzi la intrebarea:
De ce un vizitator ar adauga anuntul in site-ul tau (presupunem c-ar fi gata) ... de ce ar utiliza site-ul tau si nu ar utiliza celelalte jdemii de "site-uri" existente???

Raspunsurile la elementele de mai sus creeaza practic un brief de creatie - cel mai bun brief de creatie, brief cu care te prezinti la diversi prestatori in domeniu!
Vezi ce-ti ofera fiecare si faci alegerea ce-a mai avantajoasa PENTRU TINTA PROIECTULUI, nu alegi din punct de vedere financiar!

Trebuie sa vezi suma ca pe o investitie, nu ca pe o cheltuiala. Suma devine cheltuiala in momentul in care n-ai un target, un plan, o tinta.
nu stii ce vrei, nu stii unde vrei sa ajungi si cum sa ajungi acolo, la acea tinta!

Cere prestatorilor sa detalieze cum vor cladi aplicatia, ce limbaje vor utiliza, care este strategia lor de securizare a aplicatiei, care este strategia de dezvoltare viz-a-vis de modificari ulterioare.
Ce garantii sunt oferite si in ce conditii, in cat timp se obtin rezultate pe partea de optimizare seo si care sunt acestea, daca-si asuma responsabilitatea PRIN CONTRACT in cazul in care rezultatele nu sunt livrate... etc etc

Eu detin o agentie web specializata pe dezvoltarea aplicatiilor web de la zero, insa evit sa lucrez cu acei clienti care nu stiu ce vor, sau nu stiu efectiv ce implica proiectul care si-l doresc.

O persoana ( orice persoana ) care nu intelege sau nu cunoaste ce presupune creearea si administrarea unui website de tip utilitar de business, va fi tentat sa aleaga avand in vedere strict argumentul costului; ceea ce este extrem de dezastruos pentru proiectul in cauza.

Sigur, exista si strategia de ati livra un minim de functionalitati care sa se incadreze in bugetul initial si ulterior sa dezvoltam restul. Este o strategie buna, insa trebuie avut in vedere scalbilitatea ulterioara a aplicatiei.
Sa nu te trezesti ca peste 5 luni ceri sa se dezvolte ceva in site si sa primesti refuz pe motivarea ca "nu e compatibila modificarea" cu ce s-a dezvoltat pana acum, sau ca trebuie refacut X% din tot site-ul ... etc etc.

Ca si business, nu ma intereseaza sa cladesc site-uri in nestire ci ma intereseaza sa cladesc proiecte care au sansa sa existe online si peste, sa zicem 2-3 ani!!

Succes!

Edited by webSorin, 10 April 2013 - 13:59.


#40
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
Foarte bine punctat @webSorin.
Din pacate clientul ia ce-i mai ieftin sau se bazeaza pe promisiuni.

#41
alexpromd

alexpromd

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 151
  • Înscris: 11.09.2010

 george167, on 10 aprilie 2013 - 13:10, said:

Poate pentru inceput ar fi fost bun wordpress, dar pe viitor cand traficul sa speram ca va creste nu vreau sa am probleme.

Am dat un search pe google "example site in wordpress high traffic"
si am gasit urmatorul articol:
http://wp.smashingma...ordpress-blogs/

#42
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
So, exact ce am zis eu. Nu se preteaza la aplicatii mari. Ca sit personal e ok, ca blog mic/mediu e ok, dar cand ajungi la anumit nivel, o aplicatie optimizata pentru un anumit scop is a must. Altfel investesti in zeci de servere ca sa poti tine sandramaua online, cand acelasi lucru l-ai putea face cu maximum 2 servere configurate corect si cu o aplicatie fair, ce stie sa faca cache-ing intern si load balancing intre mai multe ip-uri.

#43
blue_wings

blue_wings

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 944
  • Înscris: 24.05.2007

 pax0xFF, on 10 aprilie 2013 - 11:40, said:

Nu cred ca ajunge la 5000 de euro. De ce îi trebui așa mare securitate? Nu cred că va fi ținta atacurilor. Un site de anunturi se poate face cu wordpress + ceva plugin-uri, si ajungi la 200 de euro. Contacteaza un freelancer sau pune anunt aici, pe Softpedia. Nu cred ca iti cere nimeni mai mult de 200 de euro pentru un wordpress.

Ba al naibi, cu 200 Euro poti sa faci pe wordpress si un site de prezentare si un portal de anunturi sau unul de cazari gen booking.com... sa fiu al naibi dar pe toate topicurile de pe SoftPedia se discuta de 50-100-200 Euro... parca ar fi vorba de zugravitul balconului...

Iti spun eu ce poti face cu 200 Euro... cumperi gazduire pe un VPS pentru 6 luni... ca la un asemenea site ai nevoie de VPS, nu de gazduire shared...

Mai dai 50-100 Euro la cineva care se pricepe bine la Linux sa iti configureze cum trebuie serverul, sa iti instaleze firewall, sa adauge niste reguli de bun simt in iptables, sa activeze protectiile impotriva atacurilor brute-force, etc...

Cu 50 Euro iti instaleaza si configureaza cineva Wordpress, mai dai 40-60$ pe o tema profesionista de pe ThemeForest.... si apoi bagi bani intr-un programator care stie sa iti faca partea de portal de anunturi asa cum trebuie, iar aici pretul depinde mult de ce functii vrei.

Vrei optiune de adaugare locatie pe harta? Pluseaza 200-300 Euro
Vrei optiune de plata/abonamente? Mai pluseaza vreo 500 Euro, acum depinde si prin ce vrei sa faci plata, ce optiuni vrei sa ai la abonamente (durata, trial)
Vrei galerie foto sau doar o singura imagine? Vrei forum de discutii la fiecare anunt/licitatie? Vrei un buton magic care la apasare sa produca automat o anumita sarcina? Vrei si nu stiu ce bifa care atunci cand e activa sa afiseze un cap de dragon? Atunci pluseaza cu banii pentru ca fiecare optiune costa.

Din nefericire pentru altii care bat campii, am experienta in domeniu si va pot spune ca un site ca mercador poate porni de la 1000 Euro si poate ajunge usor la 3000 Euro doar punand pe hartie cateva optiuni... totul sta in optiuni, in functii...
Problema este ca 90% din cititori se gandesc doar la design, la un buton verde, la un logo, la un meniu...dar asta reprezinta doar 10% din intregul site...

#44
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,738
  • Înscris: 13.01.2005
Hai c-o dați în SF-uri și avione de prost gust. La 500000 de vizitatori pe lună, dacă nu folosește vreun 486DX2 de pe vremea bunicii, cam orice se comportă absolut decent. Poți să pui un Apache chior și un MySQL optimizat de bunica peste un wordpress și o să meargă absolut ok.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate