Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Samsung S21 FE - nou cu poze in el

Smart Meter

Problema infiltratie apa
 Elon Musk prezinta robotul Optimu...

La multi ani @laurstef!

Plita gaz Arctic ARNGN64127SB

Vaccin - alergie polen, ambrozie ...
 E labrador sau nu?

Generator Honda EU22i

Situatia masinilor cu volan pe dr...

Noul legamant
 ecranul laptopului se intuneca ri...

Centrala ferroli pe peleți

Tv cu slot card CI și intrar...

Otel carbon
 

poporul Israel

- - - - -
 • This topic is locked This topic is locked
672 replies to this topic

#1
blueday

blueday

  blue monday

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,134
 • Înscris: 20.12.2010
Intrebarea care se pune este urmatoarea: Mai sunt evreii poporul ales astazi ? Mai au ei un rol special in Planul de Mantuire care se apropie de finalul lui ?


Fara a da un raspuns transant la aceste intrebari, trecerea in revista a catorva argumente biblice, preluate mai ales de pe paginile Noului Testament, ne va ajuta sa ne raspundem singuri.
Noul Testament, in general, si Evangheliile, in special, ne ofera cateva indicii potrivit carora poporul evreu era pe cale de a fi lepadat de Dumnezeu dupa prima venire a lui Iisus Christos.

Iata cateva din acestea:
1) Matei 10 – Ni se relateaza despre trimiterea ucenicilor in lume pentru a predica Evanghelia mantuirii. In indemnurile pe care Mantuitorul le-a dat ucenicilor Sai, exista cateva indicii care arata ca poporul evreu, in marea lui majoritate, va respinge Evanghelia:
“Iata, Eu va trimit ca pe niste oi in mijlocul lupilor…” ( vers.16 pp. ). Poporul evreu e asemanat in acest context cu o haita de lupi gata sa-i sfasie pe cei care vor accepta noua invatatura.
“Paziti-va de oameni, caci va vor da in judecata soboarelor si va vor bate in sinagogile lor” ( vers. 17 ). Cei doi termeni: “sobor” si “sinagoga” fac referire la poporul evreu, devenit ostil Evangheliei, si nu la popoarele pagane. Este evident ca Domnul vorbeste aici de o persecutie crunta care ii asteapta pe crestini din partea “poporului ales” al lui Dumnezeu.
2) Matei 11,16-19 - Mantuitorul rosteste un cuvant de mustrare poporului iudeu, care l-a respins mai intai pe Ioan Botezatorul, apoi pe Insusi Fiul lui Dumnezeu, pentru diferite motive inventate.
3) Matei 11,20-24 – Domnul mustra cateva cetati evreiesti in care facuse multe minuni, dar care nu se pocaisera: Horazin, Betsaida si Capernaum, spunand ca in ziua judecatii va fi mai usor pentru unele cetati pagane , ca Tir, Sidon si Sodoma, decat pentru acestea. Mai mult decat atat, despre Capernaum El spune: “Si tu, Capernaume, vei fi oare inaltat pana la cer ? Vei fi coborat pana la Locuinta mortilor…” ( vers. 23 ).
4) Matei 11,25 – Rugaciunea lui Iisus este surprinzatoare: “Te laud, Tata, Doamne al cerului si al pamantului, pentru ca ai ascuns aceste lucruri de cei intelepti si priceputi si le-ai descoperit pruncilor.”
Cine erau acei “intelepti si priceputi” care si-au inchis inima fatza de adevarurile mantuitoare ale Evangheliei, daca nu carturarii, fariseii si invatatorii Legii, adica toata spuma religiozitatii si intelectualitatii poporului evreu ?
5) Matei 12, 1-8 – Domnul ii mustra pe farisei, clasa cea mai religioasa din vremea aceea, pentru ca acestia nu cunosteau ce inseamna “mila voiesc, iar nu jertfa.” Mustrarea Mantuitorului arata ca poporul evreu pierduse din adevaratele valori morale si din cunoasterea adevaratului caracter al lui Dumnezeu.
6)  Matei 12, 9-14 – Cu prilejul vindecarii omului cu mana uscata, vindecare care a avut loc in zi de Sabat si in sinagoga, fariseii se revolta si se sfatuiesc “cum sa omoare pe Iisus” ( vers. 14 ). Este evidenta atitudinea ostila a conducatorilor religiosi ai poporului evreu fatza de Iisus si Evanghelie.
7) Matei 12, 24-32 – Cu ocazia vindecarii unui indracit mut si orb, aceiasi farisei le sugereaza celor prezenti ca “omul acesta nu scoate dracii decat cu ajutorul lui Beelzebul, domnul dracilor” ( vers. 24 ). In acelasi context, Mantuitorul vorbeste despre pacatul impotriva Duhului Sfant, care nu va putea fi niciodata iertat. Spunand acestea, Iisus face aluzie la faptul ca poporul evreu, prin conducatorii sai religiosi, era pe cale sa comita acest pacat de neiertat, ale carui consecinte sunt vesnice. In aceeasi imprejurare, Domnul ii numeste pe farisei “pui de naparci” ( vers. 34 ).
8) Matei 12, 43-45 - Domnul rosteste Pilda duhului necurat care iese din om si care, la intoarcerea lui, gasind casa goala, mai aduce cu sine alte sapte duhuri rele. Concluzia Mantuitorului este evidenta, facand aluzie la poporul evreu: “Tocmai asa se va intampla si cu acest neam viclean” ( vers. 45 up. ).
9) Matei 12,46-50 – Ne este relatata scena in care Iisus este cautat de mama si fratii Lui . Raspunsul Domnului: “Caci oricine face voia Tatalui Meu care este in ceruri, acela Imi este frate, sora si mama” ( vers. 50 ) ne arata clar ca Dumnezeu nu poate avea partasie cu un popor care respinge mantuirea oferita prin Fiul Sau.
10) Matei 13, 10-15 – La intrebarea ucenicilor adresata Mantuitorului: “De ce le vorbesti in pilde?”, Acesta le raspunde, folosindu-se de o profetie din Vechiul Testament ( Isaia 6,9 ): “Caci inima acestui popor s-a impietrit. Au ajuns tari de urechi, si-au inchis ochii ca nu cumva sa vada cu ochii, sa auda cu urechile, sa inteleaga cu inima, sa se intoarca la Dumnezeu si sa-i vindec” ( vers.15 ).
11) Matei 13, 53-58 – In Nazaret, locul Sau natal, Iisus nu a putut face multe minuni. Cauza ? “Si n-a facut multe minuni in locul acela din pricina necredintei lor.” Necredinta locuitorilor din Nazaret era o stare generala, caracterizand intregul popor care se pregatea sa-L respinga pe Mesia.
12) Matei 15, 1-9 – Scena e cunoscuta sub titlul : “Fariseii si datina batranilor”, demonstrand inca odata ca intre conducatorii religiosi ai natiunii iudaice si Iisus, Fiul lui Dumnezeu, era un conflict care mocnea latent. Concluzia pe care o trage Mantuitorul este dureroasa: “Norodul acesta se apropie de Mine cu gura si Ma cinsteste cu buzele, dar inima lui este departe de Mine” ( vers.8 ).
13) Matei 15, 12-14 – Discutand cu ucenicii sai, dupa dialogul avut cu fariseii pe tema datinei batranilor, Mantuitorul face o afirmatie socanta, ca un avertisment al unei posibile lepadari a poporului evreu: “Orice rasad pe care nu l-a sadit Tatal Meu cel ceresc, va fi smuls din radacina” ( vers. 13 ). Apoi, referindu-se la aceiasi conducatori religioasi ai natiunii, El adauga: “Lasati-i ! Sunt niste calauze oarbe; si cand un orb calauzeste pe un alt orb, vor cadea amandoi in groapa”( vers.14 ).
14) Matei Matei 15, 21-28 – Vindecarea fiicei femeii siro-feniciene este un alt indiciu cu privire la faptul ca Domnul incepe sa se indrepte si spre cei din afara poporului ales, tratandu-i pe pagani cu aceeasi dragoste.
15) Matei 16, 1-6 – La cererea fariseilor si saducheilor de a le da un semn al mesianitatii Sale, Iisus pune un diagnostic dureros: “Un neam viclean si preacurvar cere un semn: nu i se va da alt semn decat semnul prorocului Iona” ( vers. 4 ). Apoi, indreptandu-se spre ucenicii Sai, ii sfatuieste sa se pazeasca de “aluatul “ fariseilor si saducheilor, adica sa nu se lase contaminati de spiritul lor necredincios.
16) Matei 17, 11-13 – La intrebarea ucenicilor cu privire la revenirea lui Ilie, Domnul le raspunde ca “Ilie a si venit, si ei nu l-au cunoscut, ci au facut cu el ce au vrut. Tot asa are sa sufere si Fiul omului din partea lor” ( vers. 12 ). Domnul Iisus face aluzie la Ioan Botezatorul si la sfarsitul lui tragic, subliniind ca poporul evreu a avut prin acesta o ocazie de pocainta pe care a pierdut-o.
17) Matei 17, 14-21 – Pasajul cuprinde relatarea vindecarii unui lunatic, vindecare pe care ucenicii nu au putut sa o faca. Intrebat de ce, Iisus le raspunde printr-o mustrare care pune un diagnostic al spiritualitatii intregului popor: “O, neam necredincios si pornit la rau ! Pana cand voi fi cu voi ? Pana cand va voi suferi ?” ( vers. 17 ). Cuvintele Domnului arata ca exista o limita a harului oferit de Dumnezeu chiar si poporului Sau ales.
18) Matei 21,28-32 – In Pilda celor doi fii, Domnul ii acuza pe iudei ca au respins lucrarea lui Ioan Botezatorul, punandu-se intr-o situatie mai rea decat aceea a vamesilor si desfranatelor care au primit lucrarea lui, s-au intors la Dumnezeu si vor mosteni Imparatia cerurilor. Iisus ii identifica pe evrei cu fiul din parabola care promite , dar nu face, cazand astfel in dizgratia tatalui sau.
19) Matei 21,33-46 – Pilda vierilor reprezinta una din cele mai clare avertismente cu tinta precisa: poporul ales. Cuvintele de mustrare ale Mantuitorului sunt fara echivoc: “Via o va da altor vieri” ( vers. 41 ) si “Imparatai lui Dumnezeu va fi luata de la voi si va fi data unui neam care va aduce roadele cuvenite” ( vers. 43 ).
20) Matei 23, 13-36 – In “vaiurile” pe care le rosteste Mantuitorul catre conducatorii religiosi, El prevede persecutia crestinilor din partea poporului evreu ( vers. 34 ), avertizandu-i ca tot sangele varsat de ei se va intoarce asupra capului lor ( vers. 35 ).
21) Matei 23, 37-39 – Domnul Iisus plange pentru Ierusalim, simbolul natiunii iudaice. El deplange toate ocaziile oferite de Dumnezeu acestui popor de a se intoarce la El, ocazii care au culminat cu venirea Fiului lui Dumnezeu in lume, dar pe care ei le-au respins: “Ierusalime, Ierusalime, care omori pe proroci si ucizi cu pietre pe cei trimisi la tine ! De cate ori am vrut sa strang pe copiii tai cum isi strange gaina puii sub aripi, si n-ati vrut” ( vers. 37 ).
Privind in viitor cu ochii Sai profetici, Mantuitorul deplange urmarile pe care acest popor razvratit urma sa le suporte datorita atitudinii sale ostile fatza de Fiul lui Dumnezeu, fatza de Evanghelia Sa si fatza de cei care au primit aceasta Evanghelie in viata lor: “Iata ca vi se lasa casa pustie” ( vers. 38 ).
22) Matei 24,31 – Vorbind despre ziua revenirii Sale, Iisus spune: “El va trimite pe ingerii Sai cu trambita rasunatoare si vor aduna pe alesii Sai din cele patru vanturi, de la o margine a cerurilor pana la cealalta.”


Din cele spuse de Mantuitorul reisese clar faptul ca la revenirea Sa “alesii Sai” nu vor mai fi reprezentatii unei singure natiuni, fie aceasta chiar si natiunea iudaica, ci “oameni din orice neam, din orice semintie, din orice norod si din orice limba” ( Apocalipsa 7,9 ), oameni care L-au primit pe Fiul lui Dumnezeu ca mantuitor personal si care fac voia Tatalui ceresc oglindita in Legea Sa.
Ei sunt adevaratul popor ales, Israelul spiritual, “caci”, spune apostolul Pavel, “nu toti cei ce se coboara din Israel sunt Israel si, macar ca sunt samanta lui Avraam, nu toti sunt copiii lui Avraam… Aceasta inseamna ca nu copiii trupesti sunt copii ai lui Dumnezeu, ci copiii fagaduintei sunt socotiti ca samanta” ( Romani 9, 6 up.-8 ).
Cat despre biserica sa, formata din credinciosi din orice neam, popor, limba si semintie, apostolul Petru declara: “Voi insa sunteti o semintie aleasa, o preotie imparateasca, un neam sfant, un popor pe care Dumnezeu Si l-a castigat ca sa fie al Lui, ca sa vestiti puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din intuneric la lumina Sa minunata” ( 1 Petru 2,9 ).

Lori B.

#2
root_mit

root_mit

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 491
 • Înscris: 05.04.2012
Prima data evreul si pe urma grecul. Chiar si in cartea apocalipsa se urmeaza acest principiu. Cei 144000 si pe urma marea multime.

Edited by root_mit, 09 April 2013 - 12:42.


#3
blueday

blueday

  blue monday

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,134
 • Înscris: 20.12.2010

 root_mit, on 09 aprilie 2013 - 12:40, said:

Prima data evreul si pe urma grecul. Chiar si in cartea apocalipsa se urmeaza acest principiu. Cei 144000 si pe urma marea multime.

da, dar asta luat la modul "individual" si pe baza credintei in numele mantuitor Isus.

ei beneficiaza de "intaietate" .

alegerea divina se face numai pe baza credintei in jertfa mantuitoare.

prin urmare, poporul din statul Israel de astazi, nu mai este "ales", pentru ca mantuirea nu se ofera pe baza etnica.

de asemenea, Biblia arata ca "cortul cazut al lui David", este biserica crestina, poporul Israel din Vechiul a prefigurat poporul lui Dumnezeu/ trupul lui Cristos/ Biserica.

#4
SOCRATE_MMXII

SOCRATE_MMXII

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 13,004
 • Înscris: 29.01.2013
Oare pica drobul de sare in capul copilului sau nu?

#5
ofi_tm

ofi_tm

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,932
 • Înscris: 21.02.2006

 blueday, on 09 aprilie 2013 - 12:31, said:

... care se apropie de finalul lui

... de 2000 de ani ...

Edited by ofi_tm, 09 April 2013 - 13:08.


#6
JhonLocke

JhonLocke

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,301
 • Înscris: 17.04.2011

 blueday, on 09 aprilie 2013 - 12:31, said:

Intrebarea care se pune este urmatoarea: Mai sunt evreii poporul ales astazi ? Mai au ei un rol special in Planul de Mantuire care se apropie de finalul lui ?rom 9:24 Astfel, El ne-a chemat nu numai dintre iudei, ci şi dintre Neamuri,  25 după cum zice în Osea: „Voi numi „popor al Meu” pe cel ce nu era poporul Meu şi „preaiubită” pe cea care nu era preaiubită.  

evrei care erau alesi spre manuire se numesc acum crestini , pavel, petru, etc erau tot evrei
dupa cum si zice in isaia10:22 Chiar dacă poporul tău, Israele, ar fi ca nisipul mării, totuşi numai o rămăşiţă se va întoarce, căci nimicirea este hotărâtă, făcând să se reverse dreptatea.

dar eu sunt curios cum ai ajuns la concluzia ca sa ajuns la finalul planului...

 root_mit, on 09 aprilie 2013 - 12:40, said:

Prima data evreul si pe urma grecul. Chiar si in cartea apocalipsa se urmeaza acest principiu. Cei 144000 si pe urma marea multime.
nu are nici o legatura una cu alta
prima data evreului si apoi "grecului"  i-a fost vestita evanghleia:
rom1:16 Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a iudeului, apoi a grecului;

Luca 24:46 Şi le-a zis: „Aşa este scris şi aşa trebuia să pătimească Hristos şi să învie a treia zi dintre cei morţi.
47 Şi să se propovăduiască tuturor neamurilor, în Numele Lui, pocăinţa şi iertarea păcatelor, începând din Ierusalim.
in plus de la israel va incepe si judecata -1petru4:17 Căci suntem în clipa când judecata stă să înceapă de la Casa lui Dumnezeu

dar dupa cum se stie
 • 18 Oricine crede în El nu este judecat; dar cine nu crede a şi fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.


#7
blueday

blueday

  blue monday

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,134
 • Înscris: 20.12.2010
evreii oricum sunt mai avantajati decat neamurile,chiar si acum nu doar pe timpul lui Pavel, nu ca ar primi mantuirea mai usor dar sa ne gandim ce bogatie spirituala au: tot Vechiul Testament, pe care-l studiaza de mici, conform traditiei lor.

trebuie doar sa Il accepte pe Isus.

#8
abbulafia

abbulafia

  mafiotul gandacos

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,549
 • Înscris: 18.02.2010
Poporul Israel nu este propriu zis popor,nu este nici prpiu zis natiune.
Easte un ansamblu de triburi ca sa zic asa, un pazzel alcatuit din evrei din europa de vest,de est,din America,din Australia,Africa de Nord,Iran,Irak...etc

Dupa mai multe generatii va redeveni un popor unitar.
Ales ?
Fiecare dintre noi este ales cu darul cel mai de pret....Viata

Edited by abbulafia, 09 April 2013 - 18:58.


#9
JhonLocke

JhonLocke

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,301
 • Înscris: 17.04.2011

 blueday, on 09 aprilie 2013 - 18:19, said:

evreii oricum sunt mai avantajati decat neamurile,chiar si acum nu doar pe timpul lui Pavel, nu ca ar primi mantuirea mai usor dar sa ne gandim ce bogatie spirituala au: tot Vechiul Testament, pe care-l studiaza de mici, conform traditiei lor.

trebuie doar sa Il accepte pe Isus.

vorbesti ca din basme
ioan6:44 Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu-l atrage Tatăl, care M-a trimis; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi.

#10
abbulafia

abbulafia

  mafiotul gandacos

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,549
 • Înscris: 18.02.2010

 JhonLocke, on 09 aprilie 2013 - 18:43, said:


vorbesti ca din basme


de aia ar fi bine sa ne limitam la zilele de azi si la datele mult mai noi decat niste scriei indoieleneice.

#11
blueday

blueday

  blue monday

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,134
 • Înscris: 20.12.2010

 abbulafia, on 09 aprilie 2013 - 18:36, said:

Poporul Israel nu este propriu zis popor,nu este nici prpiu zis natiune.
Easte un ansamblu de triburi ca sa zic asa, un pazzel alcatuit din evrei din europa de vest,de est,din America,din Australia,Africa de Nord,Iran,Irak...etc

Dupa mai multe generatii va redeveni un popor unitar.
Ales ?
Fiecare dintre noi este ales cu darul cel mai de pret....Viata

exact, evreii din statul Israel de astazi nici macar nu-si mai cunosc semintia din care fac parte, decat intr-o mica masura.

ei sunt corciti cu populatiile din care au provenit, nici fizionomia, la o mare parte dintre ei, nu mai este de tip oriental ci mai mult caucazian.

#12
Eugen3

Eugen3

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,686
 • Înscris: 02.02.2011

 blueday, on 09 aprilie 2013 - 12:31, said:

Intrebarea care se pune este urmatoarea: Mai sunt evreii poporul ales astazi ? Mai au ei un rol special in Planul de Mantuire care se apropie de finalul lui ?


Fara a da un raspuns transant la aceste intrebari, trecerea in revista a catorva argumente biblice, preluate mai ales de pe paginile Noului Testament, ne va ajuta sa ne raspundem singuri.


Erau suficiente două referinţe scripturale pentru a răspunde la întrebarea ta.

(Matei 21:42, 43) Isus le-a zis: „N-aţi citit niciodată în Scripturi: «Piatra pe care au respins-o zidarii a devenit piatra din capul unghiului; de la Iehova a venit lucrul acesta şi este minunat în ochii noştri»? 43 Iată de ce vă spun: Regatul lui Dumnezeu va fi luat de la voi şi va fi dat unei naţiuni care va face roadele lui.

(Faptele 15:13–17) Când ei au terminat de vorbit, Iacov a răspuns, zicând: „Bărbaţilor, fraţilor, ascultaţi-mă! 14 Simeon a istorisit amănunţit cum, pentru prima oară, Dumnezeu şi-a îndreptat atenţia spre naţiuni ca să scoată din ele un popor pentru numele său. 15 Şi cu aceasta corespund cuvintele Profeţilor, după cum este scris: 16 «După aceste lucruri mă voi întoarce şi voi rezidi coliba căzută a lui David. Îi voi rezidi ruinele şi o voi ridica din nou, 17 pentru ca aceia care rămân dintre oameni să-l caute stăruitor pe Iehova, împreună cu oameni din toate naţiunile, oameni numiţi cu numele meu, spune Iehova, care face aceste lucruri,

#13
JhonLocke

JhonLocke

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,301
 • Înscris: 17.04.2011
Dar intrebarea are si un sens "duhovnices" la care nici nu te-ai gandit cand ai pus-o.. si care are mai multa importanta ..

Ia de aici:

Romani 2: 28 Iudeu nu este acela care se arată pe din afară că este iudeu; şi tăiere împrejur nu este aceea care este pe din afară, în carne.
29 Ci iudeu este acela care este iudeu înăuntru; şi tăiere împrejur este aceea a inimii, în duh, nu în slovă; un astfel de iudeu îşi scoate lauda nu de la oameni, ci de la Dumnezeu.

#14
husand

husand

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,437
 • Înscris: 09.09.2009

 root_mit, on 09 aprilie 2013 - 12:40, said:

.
Prima data evreul si pe urma grecul.

Numai ca:

Si iata ca sunt unii din cei de pe urma, care vor fi cei dintai, si sunt unii din cei dintai, care vor fi cei de pe urma." (Luc.13:30)

 JhonLocke, on 09 aprilie 2013 - 18:43, said:


vorbesti ca din basme
ioan6:44 Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu-l atrage Tatăl, care M-a trimis; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi.


Evrei au fost atrasi si au intrat ?

nici voi nu intrati in ea, si nici pe cei ce vor sa intre nu-i lasati sa intre. (Mat.23:13)

Nu.

O ramasita .

#15
ThinkAbout

ThinkAbout

  RhetoricalWind

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 68,013
 • Înscris: 19.03.2011

 blueday, on 10 aprilie 2013 - 08:38, said:

exact, evreii din statul Israel de astazi nici macar nu-si mai cunosc semintia din care fac parte, decat intr-o mica masura.
ei sunt corciti cu populatiile din care au provenit, nici fizionomia, la o mare parte dintre ei, nu mai este de tip oriental ci mai mult caucazian.
De cand esti tu in masura sa judeci religia unui om.
Nu au facut-o nici profetii care si-au luat neveste neevreice si s-au corcit cu alte neamuri.

#16
blueday

blueday

  blue monday

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,134
 • Înscris: 20.12.2010

 ThinkAbout, on 10 aprilie 2013 - 16:00, said:

De cand esti tu in masura sa judeci religia unui om.
Nu au facut-o nici profetii care si-au luat neveste neevreice si s-au corcit cu alte neamuri.


nu am judecat religia nimanui.

doar am spus niste realitati, deoarece am purtat conversatii cu evrei.

multi dintre ei nu-si mai stiu tribul (semintia) din care fac parte, iar ca fizionomie, nu seamana a orientali.

#17
JhonLocke

JhonLocke

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,301
 • Înscris: 17.04.2011

 husand, on 10 aprilie 2013 - 14:55, said:


Numai ca:

Si iata ca sunt unii din cei de pe urma, care vor fi cei dintai, si sunt unii din cei dintai, care vor fi cei de pe urma." (Luc.13:30)
Evrei au fost atrasi si au intrat ?

nici voi nu intrati in ea, si nici pe cei ce vor sa intre nu-i lasati sa intre. (Mat.23:13)

Nu.

O ramasita .

O ramasita care a fost aleasa prin har

Romani11:
 • Tot aşa, şi în vremea de faţă, este o rămăşiţă datorită unei alegeri prin har.
 • 6 Şi dacă este prin har, atunci nu mai este prin fapte; altminteri, harul n-ar mai fi har. Şi dacă este prin fapte, nu mai este prin har; altminteri, fapta n-ar mai fi faptă.
 • 7 Deci ce urmează? Că Israel n-a căpătat ce căuta, iar rămăşiţa aleasă a căpătat; pe când ceilalţi au fost împietriţi,
 • 8 după cum este scris: „Dumnezeu le-a dat un duh de adormire, ochi ca să nu vadă, şi urechi ca să n-audă, până în ziua de astăzi.”


#18
ThinkAbout

ThinkAbout

  RhetoricalWind

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 68,013
 • Înscris: 19.03.2011

 blueday, on 10 aprilie 2013 - 16:18, said:

doar am spus niste realitati, deoarece am purtat conversatii cu evrei.
multi dintre ei nu-si mai stiu tribul (semintia) din care fac parte, iar ca fizionomie, nu seamana a orientali.
Este interesant daca ne mantuim, mai nou dupa fizionomie.
Chipul este asa mai metaforic, iar asemanarea se dobandeste.
Restul este in Romani 1, referitor la evrei, iar daca urmasii dintre un Moise evreu si o Tzipora din Ithro au fost considerati tot evrei, tre` ca altele sunt criteriile.
Cum este si normal de fapt datorita lui abraham si a lui keturah

Edited by ThinkAbout, 11 April 2013 - 14:28.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate