Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum se aude limba romana?

Up time 11 zile

La multi ani @-koss-!

Originea unor cuvinte in Lb. Fran...
 Policlinica Titan sta sa se prabu...

Mașina avariata in parcare l...

Ar veni si la noi un cutremur mar...

Sugestie boxe
 Transfer joc Huawei pe xiaomi

Tastatura si mouse pe nintendo sw...

Separatoare sau disjunctoare?

mecanica
 Accident usor

Achizitie apartament doua camere/...

Recomandare boiler indirect 2 sep...

Cargus Ship & Go - De la 1 Le...
 

Interogare din interogare

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#19
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,899
  • Înscris: 30.07.2003
Se pare ca acea functie nu-i suporata de driverul Access.
Cauta sa o inlocuiesti: http://social.msdn.m...2-48586368a20b/

#20
Sargon

Sargon

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 20.09.2007
Am inlocuit-o cu IIF(ISNULL... si merge bine.

Acum tot incerc sa rearanjez ordinea coloanelor

Edited by Sargon, 08 April 2013 - 09:24.


#21
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,899
  • Înscris: 30.07.2003
Te poti juca si cu ordinea coloanelor direct in grid, nu neaparat sa fie la fel in datatable.

#22
Sargon

Sargon

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 20.09.2007
Mai ar fi inca o problema... daca vreau sa folosesc acest datagridview ca un monitor care sa-mi afiseze datele in timp real, ce ar trebui sa fac?

Acum, daca motific datele din formurile Access, si tin deschis datagridview-ul facut cu VB ... acesta nu actualizeaza datele.

Cred ca are legatura cu "AcceptChanges":
http://msdn.microsof...#code-snippet-1

dar nu reusesc sa modifc codul...

Edited by Sargon, 10 April 2013 - 17:20.


#23
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,390
  • Înscris: 24.02.2007
N-are legatua cu AcceptChanges, n-ai decat sa reinteroghezi baza de date la un interval de timp.

#24
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,899
  • Înscris: 30.07.2003
Daca vorbesti de monitorizarea bazei de date cu ce fac alti useri, in sistemele adevarate SQL exista conceptul "notification services" dar nu e cazul la Access.
Insa banuiesc ca te referi strict la datele introduse de tine (Access-ul nu-i cel mai fericit mod de a partaja date) si in cazul asta tu stii foarte bine cand sa-ti actualizezi ce ai pe acolo.

Edited by neagu_laurentiu, 10 April 2013 - 18:16.


#25
Sargon

Sargon

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 20.09.2007
si cum reinteroghez?Creez o linie Start: ?


   Dim ds As New DataSet
		Dim dt As New DataTable
Start:


		ds.Tables.Add(dt)
		Dim da As New OleDbDataAdapter
		da = New OleDbDataAdapter("SELECT [...);", Con)
		da.Fill(dt)
		' dt.AcceptChanges()
		DataGridView1.DataSource = dt.DefaultView
	  
		Con.Close()
		'Thread.Sleep(500)
Goto Start

Nu merge... se blocheaza

Laurentiu, nu. Nu vreau sa monitorizez activitatea altor useri, ci doar vreau sa incarc aplicatia VB pe un alt calculator si sa-mi afiseze in timp real moficarile (datele introduse) de la un alt calculator care opereaza cu aceeasi baza de date.

Edited by Sargon, 10 April 2013 - 18:54.


#26
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,899
  • Înscris: 30.07.2003

View PostSargon, on 10 aprilie 2013 - 18:53, said:

vreau sa incarc aplicatia VB pe un alt calculator si sa-mi afiseze in timp real moficarile (datele introduse) de la un alt calculator care opereaza cu aceeasi baza de date.
Pai e ce spuneam, tot un alt user esti pe a doua statie. Access-ul nu te anunta in nici un fel.
Ori interoghezi periodic baza ori implementezi un mecanism mai sofisticat cu un server central si acesta te va anunta pe tine cand sa ceri datele ca sa nu freci reteaua degeaba ca in primul caz. Ai tot ce-ti trebuie in .NET sa faci o comunicatie TCP/IP sau sa te folosesti de tot ce inseamna "application server" in .NET. Cum de altfel nici Access-ul asta nu-i bun de nimic daca vrei retea !
E un bun punct de plecare in a studia serios .NET Posted Image

Edited by neagu_laurentiu, 10 April 2013 - 23:04.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate