Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

La multi ani @karax!

La multi ani @Yoda!

La multi ani @OvidiuNS!
 Cuvinte care contin cel putin ...

Tastatura silentioasa profi

Castrarea cocosului (clapon)

Instalație ornamentala lumin...
 probleme conectare wifi de pe tel...

Probleme cu alegerea facultatii

Cont Facebook spart

Modul GSM cu numarator de impulsuri
 Leduri de 12v la polițe de s...

Intrerupator bec

Recomandari Colagen

Recomandari Ciocolata Neagra 70-85%
 

Problemă poziționare div și iframe height

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
DanaS13

DanaS13

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 23.03.2013
Bună!
Am două probleme:

1. Pentru a așeza obiectele din pagină am folosit un tabel, însă nu pot seta ca înălțime frame-ului intern să fie de 100%. Am căutat pe internet dar nu găsesc nimic pentru a-mi rezolva problema. Am încercat să setezi height pt body, html și tabel, nu funcționează.

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" height="100%">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Home</title>
</head>
<body height="100%" bgcolor="black">
<table align="center" width="100%" height="100%">
  <tr>
	<td width=20%><a href="index.html"><img src="home1.jpg" alt="Home"</a></td>
	<td><a href="meniu.html" target="icad1"><img src="book1.jpg" alt="Carte" align="center"></td>
	<td><img src="project.jpg" alt="Proiect" align="center"></td>
	<td><img src="lucrare.jpg" alt="Lucrare si Publicatie"></td>
	<td>Vizualizare</td>
  </tr>
  <tr>
	<td><iframe height="auto" width="100%" name="icad1" frameborder="0" display="block"></iframe></td>
<td colspan="4"><iframe height="100%" width="100%" frameborder="0"></iframe></td>
  </tr>
</table>
</body>
</html>


2. Mi-a recomandat cineva să nu folosesc tabele ci div-uri. Însă nu știu cum să lucrez cu ele, adică să le setez poziția. Aș vrea să fac un meniu din niște imagini. Dacă le introduc pe toate într-un singur div mi le arată foarte apropiate, dacă le pun în div-uri separate mi le arată una sub alta. Aceeași problemă cu iframe-ul, nu îi pot seta înălțimea.

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" height="100%">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Home</title>
</head>
<body height="100%" bgcolor="black">
<div>
<a href="index.html"><img src="home1.jpg" alt="Home"</a>
</div>
<div>
<a href="meniu.html" target="icad1"><img src="book1.jpg" alt="Carte" align="center">
</div>
<div>
<img src="project.jpg" alt="Proiect" align="center">
</div>
<div>
<img src="lucrare.jpg" alt="Lucrare si Publicatie">
</div>
</body>
</html>



#2
failb0x

failb0x

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 124
  • Înscris: 30.06.2010
Ai fost bine indrumat cu div-uri.Poti folosi ori un .css separat pe care il incluzi la inceputul codului

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" height="100%">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
<title>Home</title>
</head>


Atrubui div-ului respectiv o clasa sau un id

<div id="gigel">
<a href="meniu.html" target="icad1"><img src="book1.jpg" alt="Carte" align="center">
</div>


si in fisierul style.css dai atribute divului cu clasa respectiva

.gigel {
position:relative;
float:right;
weight:100%[/i]
/*si ce atribute iti trebuie tie (vezi w3schools - css) */
}



Ori poti directi in div sa faci asa:

<div style="position:relative">
<a href="meniu.html" target="icad1"><img src="book1.jpg" alt="Carte" align="center">
</div>


Dar e mult mai simpla prima varianta.
Parerea mea

Edited by failb0x, 01 April 2013 - 23:28.


#3
Fane_Ciorap

Fane_Ciorap

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 22.03.2013
Nu e nici o problemă dacă lucrezi cu tabele și nu cu div-uri. Problema tabelelor apare mai mult în compatibilitatea site-ului în browsere, dar daca te înveți să le folosești așa cum trebuie, cu un cod valid, atunci nu vei avea probleme.

Asta nu înseamnă că pentru o chichineață de text ar trebui să folosești un tabel. Dar acolo unde ai un conținut mai larg, sau unde există maii multe coloane, sau unde vrei să setezi height pentru fiecare coloană la fel, atunci un tabel este ideal.

Pentru distanțierea imaginilor sau div-urilor din meniu poți folosi padding pentru interior și margin pentru exterior.

Problema iframe-ului tau se rezolvă cu javascript dacă te referi la conținut-ul din iframe. Vezi aici un răspuns pentru jquery : http://stackoverflow...ent-when-loaded

Dacă nu te referi la conținutul iframe-ului, ci pur și simplu vrei să aibe height cât elementul părinte, atunci poți folosi height 100%. Din câte știu, atât timp cât elementul părinte are și el setat height 100%, + body,html {height:100%;} ar trebui să meargă

Edited by Fane_Ciorap, 01 April 2013 - 23:28.


#4
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

View PostDanaS13, on 01 aprilie 2013 - 22:19, said:

Bună!
Asa ceva doresti?

Attached Files



#5
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

View PostDanaS13, on 01 aprilie 2013 - 22:19, said:

Bună!
Am două probleme:

1. Pentru a așeza obiectele din pagină am folosit un tabel, însă nu pot seta ca înălțime frame-ului intern să fie de 100%. Am căutat pe internet dar nu găsesc nimic pentru a-mi rezolva problema. Am încercat să setezi height pt body, html și tabel, nu funcționează.
Pentru height la iframe foloseste dimensiunea in pixeli cat de mare doresti sa fie =>  height="1000px";

Cat este necesar mai mult de 1000px sau mai putin de 1000px.

#6
Fane_Ciorap

Fane_Ciorap

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 22.03.2013

View Postpoadol, on 02 aprilie 2013 - 01:00, said:

Pentru height la iframe foloseste dimensiunea in pixeli cat de mare doresti sa fie =>  height="1000px";
Cat este necesar mai mult de 1000px sau mai putin de 1000px.
El vrea ca acel iframe să-și ia înălțimea automat, fie în functie de cât este elementul părinte, în cazul lui tabelul, fie cât este conținutul iframe-ului.

PS : În atributul height nu se trece "px".

#7
DanaS13

DanaS13

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 23.03.2013

View Postpoadol, on 01 aprilie 2013 - 23:55, said:

Asa ceva doresti?
Da așa vreau, ca în prima imagine. Merci frumos.

View PostFane_Ciorap, on 02 aprilie 2013 - 01:16, said:

El vrea ca acel iframe să-și ia înălțimea automat, fie în functie de cât este elementul părinte, în cazul lui tabelul, fie cât este conținutul iframe-ului.

PS : În atributul height nu se trece "px".
Da eu vrea să se redimensioneze în funcție de browser, să ocupe tot spațiul rămas liber. Fără javascript nu se poate? Am setat toate containerele la 100%, degeaba.


Și până la urmă e bine că am folosit tabel, nu? Nu e neapărat să mă chinui cu div-uri.

Edited by DanaS13, 02 April 2013 - 10:20.


#8
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

View PostFane_Ciorap, on 02 aprilie 2013 - 01:16, said:

PS : În atributul height nu se trece "px".
Multumesc, de corectare.

View PostDanaS13, on 02 aprilie 2013 - 10:05, said:

Da așa vreau, ca în prima imagine. Merci frumos.


Da eu vrea să se redimensioneze în funcție de browser, să ocupe tot spațiul rămas liber. Fără javascript nu se poate? Am setat toate containerele la 100%, degeaba.


Și până la urmă e bine că am folosit tabel, nu? Nu e neapărat să mă chinui cu div-uri.
Din pacate 100% nu functioneaza pentru height, deoarece inaltimea paginii web in general poate fi mai mare decat inaltimea ferestrei in care se afiseaza pagina web. Se pare ca singura solutie viabila este Javascript sau PHP.
Din cate am aflat (poate corect, poate mai putin corect) se incarca mai usor in browser paginile web in "constructia" carora s-au folosit div-uri. Deci se recomanda folosirea div-urilor acolo unde acest lucru este posibil, deoarece sunt locuri unde tabelele sunt de preferat. :)

Este corecta si folosirea tanelelor, daca asa te descurci mai usor la "constructia" paginilor, dar ulterior poate aparea acel mic neajuns
incarcarea ceva mai lenta a paginilor, in plus la oricare din cele 2 solutii atentie sporita la dimensiuni.

tanelelor = tabelelor :D

La ce iti este de folos acel iframe?

View Postpoadol, on 02 aprilie 2013 - 01:00, said:

Pentru height la iframe foloseste dimensiunea in pixeli cat de mare doresti sa fie =>  height="1000px";

Cat este necesar mai mult de 1000px sau mai putin de 1000px.
Corect asa: height="1000";

#9
DanaS13

DanaS13

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 23.03.2013

View Postpoadol, on 02 aprilie 2013 - 12:28, said:

Multumesc, de corectare.Din pacate 100% nu functioneaza pentru height, deoarece inaltimea paginii web in general poate fi mai mare decat inaltimea ferestrei in care se afiseaza pagina web. Se pare ca singura solutie viabila este Javascript sau PHP.
Din cate am aflat (poate corect, poate mai putin corect) se incarca mai usor in browser paginile web in "constructia" carora s-au folosit div-uri. Deci se recomanda folosirea div-urilor acolo unde acest lucru este posibil, deoarece sunt locuri unde tabelele sunt de preferat. Posted Image

Este corecta si folosirea tanelelor, daca asa te descurci mai usor la "constructia" paginilor, dar ulterior poate aparea acel mic neajuns
incarcarea ceva mai lenta a paginilor, in plus la oricare din cele 2 solutii atentie sporita la dimensiuni.

tanelelor = tabelelor Posted Image

La ce iti este de folos acel iframe?

Corect asa: height="1000";

În primul iframe încarc un submeniu, iar în al doilea paginile aferente acelui submeniu.

#10
Fane_Ciorap

Fane_Ciorap

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 22.03.2013

View PostDanaS13, on 02 aprilie 2013 - 10:05, said:

Da eu vrea să se redimensioneze în funcție de browser, să ocupe tot spațiul rămas liber. Fără javascript nu se poate? Am setat toate containerele la 100%, degeaba.
Uite aici primul exemplu dat. Dacă te chinui puțin vei avea același rezultat și dacă iframe-ul este în vreo celulă al unui tabel. Doar să folosești height 100% pentru tabel / celulă

View PostDanaS13, on 02 aprilie 2013 - 10:05, said:

Și până la urmă e bine că am folosit tabel, nu? Nu e neapărat să mă chinui cu div-uri.
Ți-am spus mai sus cazurile în care poti folosi un tabel, dar acolo unde este loc de div, folosește div.

Tabelele erau folosite înainte pentru crearea site-urilor sau mai bine zis pentru secționarea cadrelor unui site, dar de ceva timp mai toți au trecut la div-uri. Cei care folosesc tabelele și-n ziua de azi este pentru că le fac munca mai ușoară, mai ales celor începători.

Dacă folosești un tabel, atunci nu vei avea foarte mare nevoie de css, dar dacă folosești div-uri atunci pozitionarea lor (și nu numai) necesită css. Dacă stăm să ne gândim, oricum am da-o situația e aproximativ aceeași. Un singur tabel într-un site cu doar câteva celule nu înseamnă absolut nimic pentru viteză. Deci de asta să nu-ți fie frică.

În schimb, când ai enșpe mii de celule, rânduri (tr, td într-o veșnicie) etc, atunci codul este mult mai mare și, cum ti-a ziș și poadol, încărcarea site-ului va fi ceva mai grea, iar din punct de vedere seo iar va fi o mică problemă.

Vizavi de compatibilitatea în browsere, table vs div-uri, e cam aceeași mâncare de pește. Ambele fac figuri. Mai ales în chestia aia numit Internet Explorer.

Oricum, va trebui ușor - ușor să înveți css și-atunci o să treci și la div-uri.

PS : Poadol a pus o întrebare bună : "La ce iti este de folos acel iframe?" !

Iframe-ul îți va mânca timp considerabil. Pentru așa ceva există php (readfile,include,require). Iframe-urile mai erau folosite împreună cu javascript pentru schimbarea conținutului, dar s-a dus și asta că există ajax.

Succes !

#11
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

View PostDanaS13, on 02 aprilie 2013 - 13:21, said:

În primul iframe încarc un submeniu, iar în al doilea paginile aferente acelui submeniu.
Submeniu asa?

Attached Files



#12
DanaS13

DanaS13

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 23.03.2013

View Postpoadol, on 02 aprilie 2013 - 14:06, said:

Submeniu asa?

Nu, în momentul în care efectuez click pe item1,item2 etc să-mi apară același submeniu cu aceleași opțiuni (ex: am carte, proiect, lucrare, pentru fiecare trebuie să modific, vizualizez, adaug și șterg-submeniu).

View PostFane_Ciorap, on 02 aprilie 2013 - 13:27, said:

Uite aici primul exemplu dat. Dacă te chinui puțin vei avea același rezultat și dacă iframe-ul este în vreo celulă al unui tabel. Doar să folosești height 100% pentru tabel / celulă


Ți-am spus mai sus cazurile în care poti folosi un tabel, dar acolo unde este loc de div, folosește div.

Tabelele erau folosite înainte pentru crearea site-urilor sau mai bine zis pentru secționarea cadrelor unui site, dar de ceva timp mai toți au trecut la div-uri. Cei care folosesc tabelele și-n ziua de azi este pentru că le fac munca mai ușoară, mai ales celor începători.

Dacă folosești un tabel, atunci nu vei avea foarte mare nevoie de css, dar dacă folosești div-uri atunci pozitionarea lor (și nu numai) necesită css. Dacă stăm să ne gândim, oricum am da-o situația e aproximativ aceeași. Un singur tabel într-un site cu doar câteva celule nu înseamnă absolut nimic pentru viteză. Deci de asta să nu-ți fie frică.

În schimb, când ai enșpe mii de celule, rânduri (tr, td într-o veșnicie) etc, atunci codul este mult mai mare și, cum ti-a ziș și poadol, încărcarea site-ului va fi ceva mai grea, iar din punct de vedere seo iar va fi o mică problemă.

Vizavi de compatibilitatea în browsere, table vs div-uri, e cam aceeași mâncare de pește. Ambele fac figuri. Mai ales în chestia aia numit Internet Explorer.

Oricum, va trebui ușor - ușor să înveți css și-atunci o să treci și la div-uri.

PS : Poadol a pus o întrebare bună : "La ce iti este de folos acel iframe?" !

Iframe-ul îți va mânca timp considerabil. Pentru așa ceva există php (readfile,include,require). Iframe-urile mai erau folosite împreună cu javascript pentru schimbarea conținutului, dar s-a dus și asta că există ajax.

Succes !
Adică în celelalte fișiere de php să includ (include) fișierul cu clasicul submeniu. Dar pentru submeniu cum fac? Aș vrea ceva în genul cum i-am spus lui Poadol mai sus. Mulțumesc de informații.

Edited by DanaS13, 02 April 2013 - 17:00.


#13
Fane_Ciorap

Fane_Ciorap

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 22.03.2013

View PostDanaS13, on 02 aprilie 2013 - 16:59, said:

Nu, în momentul în care efectuez click pe item1,item2 etc să-mi apară același submeniu cu aceleași opțiuni (ex: am carte, proiect, lucrare, pentru fiecare trebuie să modific, vizualizez, adaug și șterg-submeniu).
Adică în celelalte fișiere de php să includ (include) fișierul cu clasicul submeniu. Dar pentru submeniu cum fac? Aș vrea ceva în genul cum i-am spus lui Poadol mai sus. Mulțumesc de informații.
Hmm... esti cam în ceață vizavi de ce faci sau nu știi să te exprimi. Te las cu poadol, poate te înțelegi mai bine cu el.

#14
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

View PostDanaS13, on 02 aprilie 2013 - 16:59, said:

Nu, în momentul în care efectuez click pe item1,item2 etc să-mi apară același submeniu cu aceleași opțiuni (ex: am carte, proiect, lucrare, pentru fiecare trebuie să modific, vizualizez, adaug și șterg-submeniu).
Sa inteleg ca ai mai multe carti sau proiecte care ar trebui in mod normal sa le treci intr-o structura tabelara?
Intreb fiindca acuma cand am discutat de iframe ai precizat ca vrei sa apara subdomeniu cu aceleasi optiuni.
Daca avem prea putine date sau intelegem gresit se prea poate sa-ti dam sfaturi gresite.
Fa o schita si ataseaza pe forum fisierul schitei cu ceea ce vrei sa faci si trece acolo niste date, nu sunt necesare datele originale, in asa fel sa ne putem da seama ce vrei sa faci ca sa te ajutam cu date corecte in ceea ce priveste codul HTML si CSS.
Sunt necesare explicatii mai detaliate despre structura de care ai nevoie.
Cat de des trebuie sa modifici, adaugi, stergi: "pentru fiecare trebuie să modific, vizualizez, adaug și șterg-submeniu"?
Eventual daca ai vazut in alta parte asa ceva pune un link.

apara subdomeniu = apara submeniu

#15
DanaS13

DanaS13

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 23.03.2013
De fiecare dată când accesez Carte, Proiect, Lucrare din meniu, să-mi apară submeniul în stânga, în funcție de ce aleg (adăugare, ștergere, etc) să-mi încarce în iframe-ul din stânga pagina aferentă ștergerii, adăugării. Dacă îmi poți da o altă idee fără să mă complic atât, aștept.
http://postimg.org/image/dy5gtb11b/

#16
Fane_Ciorap

Fane_Ciorap

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 22.03.2013

View PostDanaS13, on 02 aprilie 2013 - 19:16, said:

De fiecare dată când accesez Carte, Proiect, Lucrare din meniu, să-mi apară submeniul în stânga, în funcție de ce aleg (adăugare, ștergere, etc) să-mi încarce în iframe-ul din stânga pagina aferentă ștergerii, adăugării. Dacă îmi poți da o altă idee fără să mă complic atât, aștept.
http://postimg.org/image/dy5gtb11b/
Vrei să zici că la click pe submeniul din stânga paginii să-ți apară frame-ul în dreapta paginii, că-n stânga ai submeniul.

Abia acum mi-am dat sema că tu vrei sa faci site-ul folosind frameset cu frame-uri pentru meniu / submeniu și conținutul paginii, idee care e foarte neprofesionistă.

A, și bănuiesc că prin apăsarea butoanelor din stânga va apărea conținut în care vei adăuga, modifica ceva ? Acolo te-ai gândit ce faci ?

Edited by Fane_Ciorap, 02 April 2013 - 19:41.


#17
DanaS13

DanaS13

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 23.03.2013

View PostFane_Ciorap, on 02 aprilie 2013 - 19:40, said:

Vrei să zici că la click pe submeniul din stânga paginii să-ți apară frame-ul în dreapta paginii, că-n stânga ai submeniul.

Abia acum mi-am dat sema că tu vrei sa faci site-ul folosind frameset cu frame-uri pentru meniu / submeniu și conținutul paginii, idee care e foarte neprofesionistă.

A, și bănuiesc că prin apăsarea butoanelor din stânga va apărea conținut în care vei adăuga, modifica ceva ? Acolo te-ai gândit ce faci ?
Ce-i drept, sunt începătoare și sunt confuză.
În dreapta se va încărca o listă din baza de date, în funcție de randul selectat voi șterge, sau voi adăuga.

#18
Fane_Ciorap

Fane_Ciorap

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 22.03.2013

View PostDanaS13, on 02 aprilie 2013 - 21:01, said:

Ce-i drept, sunt începătoare și sunt confuză.
În dreapta se va încărca o listă din baza de date, în funcție de randul selectat voi șterge, sau voi adăuga.
Am observat asta.

Rezolvă ce ai de rezolvat și vino cu întrebări la subiect : "am făcut aia și m-am încurcat la aia, nu știu cum să merg mai departe", etc. Poate îți mai raspund când am timp.

Edited by Fane_Ciorap, 02 April 2013 - 23:54.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate