Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Alimentatie raw vegana + rezultate hemoleucograma
#37
Posted 28 March 2013 - 18:18
Eu am luat-o logic. 80% din grasimile ingerate intr-o zi sunt folosite de creier. Daca nu-i dau grasime, ce sa faca bietul creier?
|
#38
Posted 28 March 2013 - 18:22
Cred ca nu-i mai ramane decat sa mearga pe glucoza ca un creier normal.
|
#39
Posted 28 March 2013 - 18:28
Oameni buni, am cerut o umila opinie legata de rezultatul unor analize rutiniere. Hemoleucograma o fac in fiecare an la recomandarea medicului pediatru + sunt gratuite de la medicul de familie. Discutia s-a dorit a fi despre interpretarea acelor hartii si nu de cum ii hranesc pe copii; cu atat mai putin cand, cum, si cat de mult v-ati dori unii sa ma impuscati. Inteleg perfect ca-i forum si sunt si dejectii dar va rog sa pastram o directie civilizata. Multumesc
Copiii (cu 3 de i) sunt tonici, veseli, fac sport, cantariti, masurati, palpati, investigati (de medic generalist), nu din necestiate ci pentru ca asa e normal. Despre mancat daca sunteti cu adevarat curiosi deschid un alt topic. Petre69 - alimentatia s-a facut treptat doar la cel mare desi carnea a fost aliment rar pentru toti. Deci? E vreun medic sa zica ceva de hartiile alea ca apoi drept recompensa va las sa aruncati si cu pietre in mine. |
#40
Posted 28 March 2013 - 18:33
Si cu timpul nu se poate intampla sa aiba imunitatea scazuta ?
Adica ,daca nu mai ciugulesti un microb ,o mortaciune ,un nu stiu ce Nu afecteaza sistemul Usosr usor o sa devenim sterilizati si cum se baseste o musca ne imbolnavim cu totii Am exagerat dar banuiesc ,ca intelegi unde bat |
#41
Posted 28 March 2013 - 18:44
leongabi, nu sunt medic dar ca sa nu scriu numai aiurea, m-am uitat la analizele copiilor tai iar unul e mai sanatos decat celalalt. Repeta analizele celui care are limfocite 66,8% si granulocite 27,1%, eventual la alt laborator.
Poate testezi si B12, costa dar merita sa stii. Te felicit ca ai avut curajul sa nu le dai animale sa manance. Medicii la care ajungi cu copiii (cand ajungi) ce atitudine au? |
#42
Posted 28 March 2013 - 18:48
River_Song, on 28 martie 2013 - 18:18, said:
Eu am luat-o logic. 80% din grasimile ingerate intr-o zi sunt folosite de creier. Daca nu-i dau grasime, ce sa faca bietul creier? Ii dai grasime vegetala. Mult mai buna si mai sanatoasa. petre69, on 28 martie 2013 - 18:33, said:
Si cu timpul nu se poate intampla sa aiba imunitatea scazuta ? Adica ,daca nu mai ciugulesti un microb ,o mortaciune ,un nu stiu ce Nu afecteaza sistemul Usosr usor o sa devenim sterilizati si cum se baseste o musca ne imbolnavim cu totii Am exagerat dar banuiesc ,ca intelegi unde bat Din contra. Lipsa carnei contribuie la o imunitate mai buna. |
#43
Posted 28 March 2013 - 18:52
EXIT, on 28 martie 2013 - 18:22, said:
Cred ca nu-i mai ramane decat sa mearga pe glucoza ca un creier normal. Un creier normal nu foloseste numai glucoza. Grasimea vegetala se digera mai greu. Omul e evoluat pentru ca a inceput sa manance animale, primind astfel energie repede si fara mult consum caloric. Asta i-a permis creierului sa folseasca surplusul de energie pentru a evolua. Daca nu treceam la proteina/grasimea animala, probabil ca dezvoltam un stomac multicameral si ne petreceam timpul digerand ierburi, nu descoperind focul. |
#44
Posted 28 March 2013 - 18:52
EXIT, on 28 martie 2013 - 18:44, said:
leongabi, nu sunt medic dar ca sa nu scriu numai aiurea, m-am uitat la analizele copiilor tai iar unul e mai sanatos decat celalalt. Repeta analizele celui care are limfocite 66,8% si granulocite 27,1%, eventual la alt laborator. Poate testezi si B12, costa dar merita sa stii. Te felicit ca ai avut curajul sa nu le dai animale sa manance. Medicii la care ajungi cu copiii (cand ajungi) ce atitudine au? Daca ia spirulina nu are nevoie de analize pentru B12 pentru ca sigur nu au deficiente. Cantitatea de care avem nevoie este foarte mica, de fapt nici nu are nevoie sa ia spirulina zilnic. |
#45
Posted 28 March 2013 - 18:53
EXIT, on 28 martie 2013 - 18:44, said:
leongabi, nu sunt medic dar ca sa nu scriu numai aiurea, m-am uitat la analizele copiilor tai iar unul e mai sanatos decat celalalt. Repeta analizele celui care are limfocite 66,8% si granulocite 27,1%, eventual la alt laborator. Poate testezi si B12, costa dar merita sa stii. Te felicit ca ai avut curajul sa nu le dai animale sa manance. Medicii la care ajungi cu copiii (cand ajungi) ce atitudine au? Una absolut normala, acum 4 luni la recomandarea medicului de familie ne-a trimis la cardiologie pediatrica pentru e ecografie la G. Alexandrescu, (i s-a parut ei ceva dubios) Ne-a expediat medicul imediat dupa ecografie ca tinem ecograful ocupat pentru fabulatii. |
#46
Posted 28 March 2013 - 19:03
River_Song, on 28 martie 2013 - 18:52, said: Un creier normal nu foloseste numai glucoza. Grasimea vegetala se digera mai greu. Omul e evoluat pentru ca a inceput sa manance animale, primind astfel energie repede si fara mult consum caloric. Asta i-a permis creierului sa folseasca surplusul de energie pentru a evolua. Daca nu treceam la proteina/grasimea animala, probabil ca dezvoltam un stomac multicameral si ne petreceam timpul digerand ierburi, nu descoperind focul. unrealgeb1978, on 28 martie 2013 - 18:52, said:
Daca ia spirulina nu are nevoie de analize pentru B12 pentru ca sigur nu au deficiente. Cantitatea de care avem nevoie este foarte mica, de fapt nici nu are nevoie sa ia spirulina zilnic. Dupa 6 ani de nemancat animale si secretii de-ale lor, vitamina B12 din sangele meu era cu vreo 100 de puncte sub limita minima admisa (adica mai aveam doar 99 unitati). Asa ca ai grija! |
|
#47
Posted 28 March 2013 - 19:11
Trecerea de la scavenger la vanator a fost posibila datorita aportului caloric dat de carne. Nu s-a apucat sa manance cane pentru ca nu avea incotro, dimpotriva, a cautat activ sa-si mareasca portia de carne, incercand nu numai sa manance animalele deja moarte, ci vanandu-le si depunand energie pentru a le ucide. E destul de clara importanta proteinei animale in evolutia omului. De ce avem canini, sa sfasiem scoarta copacilor?
Edited by River_Song, 28 March 2013 - 19:13. |
#48
Posted 28 March 2013 - 19:17
pacopaco1967, on 28 martie 2013 - 17:13, said:
Da copii cum se simt ? Daca sunt plini de vitalitate e super , nu te uita la toti care recomanda carne , nici elefantul, girafa , caprioara nu consuma carne , consulta si medici care recomanda dieta vegana sa compari parerile ca pe aici toti ne dam cu parerea . pacopaco1967, on 28 martie 2013 - 17:42, said:
De cativa ani am urmat dieta vegana si sincer mi-sa imbunatatit sanatatea chiar ma simt foarte bine fata de perioada cand consumam carne si atunci foarte rar , organismul se adapteaza rapid la noul regim , si in principiu organismul nostru isi fabrica din proteinele vegetale asimilate restul proteinelor . Carnea mai mult contine hormoni de crestere injectati plus alte substante (mizerii) , nu mai risc sa bag in mine mortaciuni . Raspunsurile tale sunt: - hazlii - periculoase - denota nestiinta (prostie). Cumva mananci doar vegetale bio, crescute in gradina proprie cu kaka de vaca, fara pesticide si chestii utile agriculturii moderne? Cand cineva incepe cu "mortaciuni", e indejuns sa ii aduce aminte ca si vegelalele putrezesc la fel de spectaculos, ba mai si fermenteaza. Imi place a cred ca de pe acest forum si invatam lucruri, nu doar ne ciondanim in contradictoriu. Omul e OMNIVOR, adica manaca de toate (carne/vegetale). Excesele in orice parte creaza probleme. Asadar, iata cateva idei pe care le-ai uitat din cartile de liceu: 1. Organismul uman isi creaz aproteinele din aminoacizi! Acestea sunt ca niste piese de LEGO. 2. Problema este ca unii aminoacizi, numiti esentiali - NU pot fi construiti! Ei pot fi ingerati doar in mica cantitate din vegetale, dar marea majoritate se gasesc doar in carne/oua etc (produse de origine animala). Lipsa lor duce la mari problema, iar cele de natura imunologica sunt unele dintre ele. Quote How to Get Essential Amino Acids While Eating Vegetarian A bad habit many people fall into is eating the same foods over and over. In any diet, it is important to vary your food intake to ensure a wide variety of nutrients. With a vegetarian diet, this becomes even more important. Varying the diet ensures that you consume all the necessary amino acids, giving the body much-needed amino fuel to synthesize the proteins it needs to function. Every day, be sure you eat from each of the following categories: Grains Nuts and seeds Soy Eggs Dairy Beans and legumes These are all excellent sources of protein. Some, such as egg whites and soy, provide proteins of equal quality to those provided by meats. Proteins synthesized by the body from essential amino acids available in this variety of foods are also of high quality--perhaps even better than meat proteins. It's not necessary to combine plant proteins in each individual meal, but be sure to get a good variety of plant-based proteins throughout the day, and you'll be assured of sufficient protein to keep your body happy. |
#49
Posted 28 March 2013 - 19:22
EXIT, on 28 martie 2013 - 19:03, said:
Parca am citit si eu despre spirulina dar am ramas cu impresia ca consensul stiintific zice ca spirulina nu este o sursa de B12. Dupa 6 ani de nemancat animale si secretii de-ale lor, vitamina B12 din sangele meu era cu vreo 100 de puncte sub limita minima admisa (adica mai aveam doar 99 unitati). Asa ca ai grija! Eu am citit ca spirulina are B12. Unde ai citit ca nu ar avea ? http://ods.od.nih.go...B12-QuickFacts/ Ai nevoie de 2.4 micrograme pe zi Iar din ce am citit B12 se pastreaza in ficat ani de zile. Deficienta de B12 apare dupa foarte mult timp. |
#50
Posted 28 March 2013 - 19:26
River_Song, on 28 martie 2013 - 19:11, said:
Trecerea de la scavenger la vanator a fost posibila datorita aportului caloric dat de carne. Nu s-a apucat sa manance cane pentru ca nu avea incotro, dimpotriva, a cautat activ sa-si mareasca portia de carne, incercand nu numai sa manance animalele deja moarte, ci vanandu-le si depunand energie pentru a le ucide. E destul de clara importanta proteinei animale in evolutia omului. De ce avem canini, sa sfasiem scoarta copacilor? Problema cu creierul, proteina animala si caninii e larg dezbatuta pe Internet. Omul nu are nevoie de proteine ci de aminoacizi care sunt la fel indiferent din ce proteine provin. Poti face un mic experiment, incearca sa sfasii carne cruda cu caninii tai. Daca reusesti, treci la nivelul 2 - sfasie carne acoperita de piele. Nivelul 3 - sfasie carne acoperita de piele si blana/par. unrealgeb1978, on 28 martie 2013 - 19:22, said:
Eu am citit ca spirulina are B12. Unde ai citit ca nu ar avea ? http://ods.od.nih.go...B12-QuickFacts/ Ai nevoie de 2.4 micrograme pe zi Iar din ce am citit B12 se pastreaza in ficat ani de zile. Deficienta de B12 apare dupa foarte mult timp. Da, se pastreaza pana se consuma. Circa 6 ani. Edited by EXIT, 28 March 2013 - 19:31. |
#51
Posted 28 March 2013 - 19:26
Adm, on 28 martie 2013 - 19:17, said:
2. Problema este ca unii aminoacizi, numiti esentiali - NU pot fi construiti! Ei pot fi ingerati doar in mica cantitate din vegetale, dar marea majoritate se gasesc doar in carne/oua etc (produse de origine animala). Lipsa lor duce la mari problema, iar cele de natura imunologica sunt unele dintre ele. Although proteins from plant sources tend to have a relatively low biological value, in comparison to protein from eggs or milk, they are nevertheless "complete" in that they contain at least trace amounts of all of the amino acids that are essential in human nutrition.[9] Eating various plant foods in combination can provide a protein of higher biological value.[10] Certain native combinations of foods, such as corn and beans, soybeans and rice, or red beans and rice, contain the essential amino acids necessary for humans in adequate amounts. De pe wiki. Ca idee semintele de chia au cam 40 de grame de proteine la 100 de grame. Carnea se invarte undeva pe la 20 in stare cruda iar in functie de cum este preparata acestea scad destul de mult. |
|
#52
Posted 28 March 2013 - 19:28
Quote
Poti face un mic experiment, incearca sa sfasii carne cruda cu caninii tai. Se poate.Astia de aici consuma si carne de vaca cruda de aia din kobe. |
#53
Posted 28 March 2013 - 19:30
EXIT, on 28 martie 2013 - 19:26, said:
Am citit pe Wikipedia. Da, se pastreaza pana se consuma. Circa 6 ani. Pai tocmai pentru asta nu reprezinta o problema. Eu am spirulina si chlorella in stare de pulbere pe care o pun in smoothie cam o data pe saptamana. Ulpiatraiana, on 28 martie 2013 - 19:28, said:
Se poate.Astia de aici consuma si carne de vaca cruda de aia din kobe. Noi oamenii nu avem dentitie de carnivori. |
#54
Posted 28 March 2013 - 19:37
Ulpiatraiana, on 28 martie 2013 - 19:28, said:
Se poate.Astia de aici consuma si carne de vaca cruda de aia din kobe. unrealgeb1978, on 28 martie 2013 - 19:30, said:
Pai tocmai pentru asta nu reprezinta o problema. Eu am spirulina si chlorella in stare de pulbere pe care o pun in smoothie cam o data pe saptamana. ... |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users