Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Momentul Aprilie 1964

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...
 Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming

Cu ce va aparati de cainii agresi...
 Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 

Sisteme Fotovoltaice ON-Grid

* * * * * 6 votes
  • Please log in to reply
8970 replies to this topic

#2035
cavit

cavit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,089
  • Înscris: 08.05.2016
Trebuie sa ia taxe de undeva, dar trebuie sa admita ca taxele pentru energie vor fi platite din energia livrata in sistem, daca ia bani de altundeva de unde se fac foarte greu. descurajaza consumul la modul cel mai serios si implicit vanzarea de electocaznice.
muriprul de rand nu le cere certificate si nici nu declara instalatiile, apare doar un surplus de energie care poate fi valorificat de distribuitor.

Si asta cu energia e o afacere trebuie sa aduca bani si sa plateasca taxele din ei

Ma gandesc ca nemtii platesc pentru energia livrata iar abciza pentru toata energia produsa se plateste din banii aia. baremul de 10 kwp a fost intituit in aceasta ideea sa fie livrata destula energie pentru a plati taxele.

Raspunsul este sa nu mai inchei contract cu ei. sau sa le cer condititii tehnice imposibil de indeplinit de retea. asfel incat contractul sa nu poata fi incheiat.

#2036
deloghi

deloghi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,498
  • Înscris: 16.08.2015
Raportând la puterea de cumpărare (PPS), se remarcă faptul că referitor la costul altor bunuri şi servicii, cele mai ieftine preţuri ale electricităţii au fost în Finlanda (12,8 PPS per 100 KWh), Luxembourg (14,4) şi Olanda (14,7), iar cele mai mari au fost în Portugalia (30,2), Germania (28,7), Belgia (25,7), Spania (25,6) şi România (25,4 PPS per 100 KWh). Romania vinde curentul produs in regim intern raportat la salariul mediu de aproximativ 3 ori mai scump decat in vestul Europei. Tot ce pleaca la export prin bursa, este mai ieftin. Practic Romania vinde mai scump propriilor cetateni in detrimentul exportului. Este un paradox ceia ce se intampla pe acesta piata in care romanii sunt fortati sa achite facturi de cogenerare si taxa verde umfland astfel facturile. Curentul exportat nu contine aceste taxe astfel oricine detine surplus poate exporta foarte avantajos in extern. Raportat la zona centrala a Europei acest paradox este unul straniu deoarece Romania prin cele mai mari hidrocentrale dar si Centrala Atomoelectrica trebuia sa bifeze in primul rand la scaderi semnificative ale pretului unitar la propria populatie. Practic 25,4 PPS per 100 KWh trebuia sa fie in realitate de doar 11,8 PPS per 100 KWh. Diferenta inseamna santaj si hotie aplicate sistematic populatiei. Exprimate în euro, cele mai scăzute preţuri medii ale electricităţii pe gospodărie, în a doua jumătate a anului 2016, au fost în Bulgaria (9,4 euro per 100 KWh), Ungaria (11,3 euro/KWh) şi Lituania (11,7 euro/KWh), iar cele mai mari au fost în Danemarca (30,8 euro/KWh), Germania (29,8 euro/KWh) şi Belgia (27,5 euro/KWh). Romania se afla in fruntea clasamentului pe locul 4 cu 26, 4 euro/KWh. In concluzie Romania isi taxeaza foarte scump populatia fara a produce legi de protectie adecvate salariilor per cetatean.
Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei 2017 are - "Toate drepturile rezervate" si nu poate fi pusa in discutie seriozitatea, onestitatea si sinceritatea fata de cetatenii romani. Prin "Toate drepturile rezervate", ANRE se face parte dintr-un mare jaf national protejand interesele jucatorilor in piata in detrimentul consumatorului care ii da autoritatea de a functiona. Practic ANRE limiteaza cu buna stiinta drepturile celor care vor sa produca ieftin ecologic pentru a nu produce o scadere a preturilor in piata.

Edited by deloghi, 16 May 2017 - 06:21.


#2037
godaro

godaro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,722
  • Înscris: 25.01.2007
Raportat la pps totul este scump in .ro, nu numai curentul. Inclusiv euro este mai scump in .ro fata de alte natii, dar asta e o alta discutie. Incet incet ne dam seama care e locul in UE.

Cu toate acestea trebuie sa admitem ca Romania traverseaza cea mai prospera perioada din istorie. Nu este ceea ce ne-am dori, sunt multe nedreptati care ne supara, insa uitandu-ne un pic in cartea de istorie ne dam seama ca suntem mai norocosi decat inaintasii nostri.

Insa ai dreptate: un roman trebuie sa munceasca mai mult pt 1 kwh. Insa nu demult muncea la kolhoz, pe degeaba. Imi aduc aminte acum 30 de ani cum in Galati se lua curentul pt ca acel combinat sa produca tabla, care apoi ajungea la Gaddhafi si Saddam care nu ti le-a platit niciodata. Romania exporta atunci de 12mld usd si acum exporta de 60mld eur.

Inca odata, exista multa nedreptate in special legata de sclavia moderna: oameni platiti cu 200 eur care cumpara la preturi mai mari ca in Vest. Insa trebuie sa ne alegem stapanii incapabili fiind "sa ne croim o alta soarta" de unii singuri.

#2038
terry_m

terry_m

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 150
  • Înscris: 08.10.2011

View Postrusman, on 15 mai 2017 - 09:00, said:

In Germania se taxeaza autoconsumul pentru sistemele noi instalate cu puteri mai mari de 10kWp. Evident ca in viitor nu o sa ii impiedice nimeni sa scada plafonul de ex. la 5 kWp sau sa taxeze toate sistemele indiferent de puterea instalata. Si dupa Germania urmeaza toata Europa.


#2039
cavit

cavit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,089
  • Înscris: 08.05.2016
Romania traieste cea mai prospera perioada ...ca fac chinezii chestii ieftine, da oare aia cum traiesc, ce e sustenabil si ce nu in treaba asta?

In trecut unii erau exploatati altii traiau o viata semisalbatica, si era destul de buna si fata prea multe griji.

Principiul e simplu, unde sunt aglomeratii este concurenta, dar Dumnezeu a facut lumea destul de mare.

#2040
deloghi

deloghi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,498
  • Înscris: 16.08.2015

View Postgodaro, on 16 mai 2017 - 08:39, said:

Romania exporta atunci de 12mld usd si acum exporta de 60mld eur.
azi exportam de 60 mld euro dar profitul se externalizeaza. pe hartie intradevar apare aceasta suma dar in realitate suntem sub cei 12 mld $ din 1990. din ce se aude prin bnr la nenea isarescu acesta inchide ochii cand trebuie sa intervina in piata la hotia de pe bursa la cursul euro-leu. toata lumea a vazut cum inainte de sarbatori euro scade. astfel bancile cumpara ieftin ca sa profite mai tarziu. ei zic ca asa e regula - asa este jocul in economia de piata!  daca era sa ramana in tara toata suma de 60 mld euro nu mai aveam nevoie de fonduri ue sau banca mondiala ori cea europeana. da-mi exemplu o lege care ii obliga pe straini sa nu externalizeze profitul obtinut. aaa....in bilantul de final ne spun ca am exportat, duduie economia, avem crestere economica...etc dar nu ne spune nimeni ce lege ii obliga pe cei din multinationale sa nu vireze tot profitul, tot absolut in banci externe. am scris mai sus de pretul celor 100 kwh din romania. ca exemplu incearca sa le spui celor de la enel sau de la anre ca nu mai vrei sa platesti taxa de cogenerare sau cea verde. o sa primesti un flit iar daca insisti iti taie curentul. suntem buni doar de muls. daca vrei drepturile tale nu le primesti.
apropo daca mai punem si inflatia cei 60 mld euro daca ii echivalam si facem paritatea din anii 90 o sa fie sub 9 mld $

Edited by deloghi, 16 May 2017 - 22:50.


#2041
deloghi

deloghi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,498
  • Înscris: 16.08.2015
al 3-lea tip de contor din partea de sus de la stanga la dreapta este folosit de enel. asa numitul "contor inteligent" este intradevar facut inteligent ca sa inregistreze plusuri la consum chiar daca nu ai nimic in priza. pretul de achizitie este de aproximativ 98 euro iar enel il factureaza la consumumator cu aproximativ 350 euro. pe langa acest fapt noi suntem la final cumparatorii si cu toate acestea nu ne apartine. in concluzie din teste se poate observa ca inteligenta de a fura nu are limite. https://www.bugetul....le-inteligente/

Edited by deloghi, 17 May 2017 - 07:03.


#2042
deloghi

deloghi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,498
  • Înscris: 16.08.2015
reorganizarea politicilor nationale in domeniul resurselor energetice trebuie puse in slujba romanilor. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/GEccaARXEQY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by deloghi, 17 May 2017 - 08:37.


#2043
godaro

godaro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,722
  • Înscris: 25.01.2007
Total de acord cu ceea ce se scrie aici. Si eu personal am de suferit din aceasta nedreptate. Am insa o intrebare: pentru astea cine plateste ?

http://www.mediafax....neagra-12452526

E o stire mai veche, dar nu asta e important ci filosofia politica si economica din spatele a ceea ce discutam pe acest topic.

#2044
vulcanescu35

vulcanescu35

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 194
  • Înscris: 21.04.2007
Salutare, astazi enel ul mi-a schimbat contorul cu unul care are capabilitati de inregistrare dublu sens(CERM 01),  iar la ei pe site scrie urmatorul lucru la descrierea noului echipament:
Dacă utilizezi surse de energie regenerabile (de exemplu, panourile solare) contorul
va înregistra energia consumată separat de cea injectată în rețea.
● Astfel, cu ajutorul contorului inteligent, vei ști când și cum folosești energia
regenerabilă.

Sa-nteleg ca pot trece la on-grid acum ?


#2045
Scorpionul_Lenes

Scorpionul_Lenes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 841
  • Înscris: 22.05.2015

View Postvulcanescu35, on 22 mai 2017 - 17:19, said:

Salutare, astazi enel ul mi-a schimbat contorul cu unul care are capabilitati de inregistrare dublu sens(CERM 01),
...
Dacă utilizezi surse de energie regenerabile (de exemplu, panourile solare) contorul
va înregistra energia consumată separat de cea injectată în rețea.
...
Sa-nteleg ca pot trece la on-grid acum ?

Ar fi prea frumos si prea simplu asa... nu cumva contorul superinteligent sa interpreteze asa: daca se consuma 100 W din grid si se produc fotovoltaic 50 W sa taxeze totalul de 150 W... Posted Image

Pentru noi, cel mai inteligent contor era cel cu disc si dublu sens de rotatie... acela era ideal pentru fotovoltaice... :)

Edited by Scorpionul_Lenes, 22 May 2017 - 17:36.


#2046
vulcanescu35

vulcanescu35

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 194
  • Înscris: 21.04.2007
Cred ca energia reactiva ii intereseaza, o sa ma uit in viitoarea factura sa vad daca apare!Attached File  20170522_190241.jpg   42.9K   25 downloads

#2047
deloghi

deloghi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,498
  • Înscris: 16.08.2015
vezi ca poate este atat de inteligent incat sa plangi dupa bani. in us deja sunt procese pe rol cu astfel de contoare. mai nou de ce schimba ei contorul? nu mai era bun? asa sa fie? sau este alt motiv https://www.bugetul....le-inteligente/
modelul instalat la tine este dupa cate vad cel de sus, ultimul de pe panoul prezentat de olandezi.
nu prea poti afla din factura cat consumi in comparatie cu consumatorii din casa. eventual sa cumperi un contor pe priza si sa monitorizezi,  apoi sa compari cu ce afiseaza contorul cel nou.

Edited by deloghi, 22 May 2017 - 20:27.


#2048
vulcanescu35

vulcanescu35

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 194
  • Înscris: 21.04.2007
Nu am  cerut eu schimbarea, au venit si au schimbat pe toata strada in Bucuresti, Sector 1.

#2049
CostyOK

CostyOK

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,862
  • Înscris: 23.03.2009
Contorul pe care l-au schimbat se afla in casa, pe exteriorul casei sau la poarta ?
Se poate afla cand pleci de acasa foarte usor, cand vii acasa, cand nu e nimeni acasa zile, saptamani, e un spionaj destul de bun pentru ca nu vei stii cine are acces la respectivele masuratori sau mai ales la logurile salvate.

Edited by CostyOK, 22 May 2017 - 23:27.


#2050
deloghi

deloghi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,498
  • Înscris: 16.08.2015
ma fac sa rad cei de la enel.au scris despre acest model ca este "mult mai ecologic" !! banuiesc ca cele care erau inainte eliminau co2 sau fum, nu se incadrau in norma de poluare de la anre. prosteala pe fata ! cu acest model ei cica monitorizeaza "inteligent" ce bagi in priza, cand pleci si cand esti acasa. cica e mai eficient asa. te supravegheaza "fratele cel mare" sa nu faci greseli. banuiesc ca nu stii sa bagi in priza corect !

#2051
vulcanescu35

vulcanescu35

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 194
  • Înscris: 21.04.2007

View PostCostyOK, on 22 mai 2017 - 23:25, said:

Contorul pe care l-au schimbat se afla in casa, pe exteriorul casei sau la poarta ?
Se poate afla cand pleci de acasa foarte usor, cand vii acasa, cand nu e nimeni acasa zile, saptamani, e un spionaj destul de bun pentru ca nu vei stii cine are acces la respectivele masuratori sau mai ales la logurile salvate.
in casa!

#2052
CostyOK

CostyOK

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,862
  • Înscris: 23.03.2009

View Postvulcanescu35, on 24 mai 2017 - 04:07, said:

in casa!
Inainte sa schimbe contorul din casa, cel vechi era cu display sau cu disc ? Avea mai mult de 8 ani vechime de cand il aveai ?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate