Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

Mica afacere in Statele Unite

- - - - -
  • Please log in to reply
63 replies to this topic

#55
River_Song

River_Song

    Regina Mundi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,298
  • Înscris: 17.07.2012

 Karhu, on 26 aprilie 2013 - 20:43, said:

Cam rare spre inexistente cazurile in care cineva cu un doctorat se inscrie ulterior la un masterat.

S-a inteles gresit, eu vorbeam de concurenta pe piata muncii intre un master si un doctor.

#56
avenirv

avenirv

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,554
  • Înscris: 01.05.2009

 0phelie, on 27 aprilie 2013 - 12:43, said:


... destinati vesnic virginitatii au ajuns acuma sa-si permita vizite dese la prostituate ...

hai te rog hotareste-te,  sunt VESNIC destinati virginitatii sau merg la prostituate ?

aaaaaaa, cred ca ai dreptate, la prostituate discuta aristotel si socrate...

tu vorbesti aici despre cel mai de jos stadiu al IT, cum ar veni spui ca in auto exista numai cei de la banda.
dar in IT sunt MULT mai multe pozitii decat coderii: arhitecti, system designeri, BAs, interface designer, BIs, etc, etc.
si in IT sunt muuuulte gagici mishto.

crezi ca exista vreun domeniu fara sa fie total atins de IT zilele astea ?

#57
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,552
  • Înscris: 02.10.2009

 0phelie, on 27 aprilie 2013 - 12:43, said:


Domnule, pai dumneata nu cunosti ca daca nu lucrezi in IT esti fix pix in ziua de azi?

Este IT si restul lumii.

Vrei sa-ti povestesc despre IT? Ok, iti povestesc. Cunosc , am terminat liceul de matematica- informatica, cu informatica intensiv,vreo 8 ore /saptamana.

IT-ul (aici ma refer la programare) este de fapt un cacat plictisitor, fara legatura cu lumea reala.  E vorba de niste ciudati care stau toata ziulica la computer si asculta muzica nasoala in casti, copiind programe gata facute si modificandu-le astfel incat sa iasa ce tre' sa iasa.

Pentru asta ei sunt platiti de 3-4-5 ori mai mult ca un om care lucreaza intr-un alt domeniu.

Un limbaj de programare se invata in aproximativ 6 luni - 1 an, iar in pauzele in care buchisesti compilarile mai te joci un joc de copii acneici  si te uiti cum ti se umplu conturile vazand cu ochii.

IT-ul a scos multi rupti in fund din foame. Niste ahtiati dupa jocurile pe calculator, paraplegici si fara viata sociala, destinati vesnic virginitatii au ajuns acuma sa-si permita vizite dese la prostituate si vacante in locuri mitice, unde doar Gandalf si alte personaje de Warcraft mai pot ajunge.

Asta este "domeniul IT".  Oamenii merita sa fie platiti astfel.

Inchipuie-ti ca stiu de cele de mai sus, de aceea si cometariul mau nu tocmai magulitor la adresa celor din IT in general (dar nu a tuturor, nu pot pune la gramada).
Tot asa, mentionam ca lumea a existat si functionat chiar mai bine in unele aspecte si fara IT, dar azi e greu sa explici noii generatii lucrul asta, nu poate intelege si la urma urmei nici nu trebuie sa inteleaga, lumea s-a schimbat
Hai sa nu iesim din subiect prea tare, sunt altele unde se discuta de educatie. Daca e vorba de lucrat in IT, in US de exemplu, posibilitatile sunt inca destul de mari de a gasi ceva, mai ales daca NU e vorba de programare pura, ci intretinerea sistemelor, a programelor, asistenta zilnica in companii. Orice companie, chiar si numai de cativa oameni are nevolie de un IT ist care sa aiba grije de programe si sisteme. Contrar parerii multora, programele mai complexe si care nu sunt "de masa", ca Word sau chiar AutoCad trebuie foarte atent "potrivite" pentru necesitatile companiei respective, intretinute si ajustate aproape permanent. Cum totul se face pe calculator (intr-o masura mult mai mare dect este acum in Ro), necesarul de oameni in domeniu este inca mare, dar cresterea pe viitor nu mai este la fel de insemnata: odata ca sunt multi oameni bine pregatiti a doua ca insasi programele si utilizatorii sunt mai bune.
Spuneti ca IT este totul si ca sunt platiti de 3-5 ori mai mult ca alti oameni.... poate in Ro. Odata ca vi s-a mai explicat de atatea ori ca IT-ul nu-ti pune mancare in farfurie si nu-ti construieste masina, apoi acel 3-5 ori nu inseamana mai mult ca alti oameni cu aceeasi pregatire si de 3-5 ori cat merita munca aia!
Majoritatea inginerilor certificati castiga mai mult ca unul din IT cu multa vechime si functie buna, nu mai vorbesc de alte ocupatii din domeniul economic, stiintific sau medicina. Suntem la capitol despre US sau "vest".
Conteaza desigur si domeniul in care se desfasoara activitatea, una e sa fi la o companie petroliera si alta la una care face balustrade din lemn, dar si atunci inca sunt lucruri care depind de alte aspecte.
- In legatura cu concurenta pe piata muncii dintre unn absolvent cu master si unul cu doctorat: in mod normal astfel de concurenta nu exista, fiecare calificare va avea un anumit domeniu precis de manifestare. Nu se va duce un doctor pentru o functie in care se cere doar master si invers, ca nu vorbim de Ro. Studiati ce inseamna termenul de "overqualified" pentru un post. La un moment dat, datorita unei crize pe piata muncii intr-o anumita regiune se poate ca un "doctor" sa fie preferat, sau invers dar asta este un caz mai special.
Va spun eu ce se intampla de fapt, frecvent: daca aplici pentru o pozitie in care se cere doar bachelor sau (f. rar, master) si ai titlu de PhD, pur si simplu TACI, nu zici nimic de acea calificare pentru ca risti ca hartia ta sa ajunga la cosul de gunoi in 5 secunde. Dupa aia, daca te iau, te descurci cumva. Le trebuie master si gata (trebuie sa se analizeze insa cu atentie cerintele slujbei). La fel se intampla si daca cer absolvent de colegiu si tu ai master. Nu mentionezi ca ai master, dar ramane vesnica problema: daca ai cont pe LinkedIn sau Facebook sau mai stiu eu ce informatii pe Net de unde se vede cine  esti, degeaba ascunzi, cosul de gunoi va inghiti hartia ta.
A treia varianta este cam asa: ai master sau doctorat dar zici ca e intr-o tara straina, ca trebuie sa mai inveti, etc.

#58
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003
IT-ul, ca toate celelalte, e cerere si oferta. asta determina plata, de la code monkey pana la senior consultant.

#59
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,570
  • Înscris: 30.07.2003

 Rosebud09, on 27 aprilie 2013 - 19:03, said:

mai ales daca NU e vorba de programare pura
Ia vezi ce spune http://www.indeed.com/

#60
MrPanjabi

MrPanjabi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 04.11.2007
100k e o suma mica dar substantiala pt sua, iti ajunge de un downpayment doar. te asigur ca in sua sunt mult mai multe oportunitati ca in euro chiar si cu suma asta. de ex am vazut proprietati pe hotpads.com apt la 3 camere,2 bai 2 locuri de parcare cu 30 mii cash. dupa o remodelare investesti 10 mii si o revinzi cu profit 15-20. sau un downpayment pt vreo companie de transport ca tot sunt la moda acum :) foarte multi se reprofileaza din domeniul constructiilor pe transport, in special transport de masini pt ca acolo sunt bani mai multi, as putea da exemple de astea pana maine dimineata.

#61
Enigel

Enigel

    1612

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,012
  • Înscris: 20.05.2008

 River_Song, on 23 martie 2013 - 23:03, said:

Personal, m-as orienta spre Texas, se pare ca se dezvolta foarte repede.


Te referi la faptul ca ar fi avantajos s-o pui de o afacere in Texas sau ca e bine de trait in Texas?
Stii mai multe despre Austin? Te-ai muta acolo? :)

#62
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,552
  • Înscris: 02.10.2009

 neagu_laurentiu, on 28 aprilie 2013 - 08:06, said:

Ia vezi ce spune http://www.indeed.com/

Ce spune indeed.com e treaba lui si a celor care se iau dupa el.  Pana la urma conteaza numarul celor care gasesc de lucru nu al celor care cauta sau dau click.
Faptul ca 50.000 de oameni au gasit de lucru intr-un domeniu anume nu inseamna deloc ca vei gasi si dumneata.

 MrPanjabi, on 28 aprilie 2013 - 08:27, said:

100k e o suma mica dar substantiala pt sua, iti ajunge de un downpayment doar. te asigur ca in sua sunt mult mai multe oportunitati ca in euro chiar si cu suma asta. de ex am vazut proprietati pe hotpads.com apt la 3 camere,2 bai 2 locuri de parcare cu 30 mii cash. dupa o remodelare investesti 10 mii si o revinzi cu profit 15-20.

Te-ai intrebat vreodata de ce casa aia a ajuns la 30.000? Pesemne ca nu.
Pot sa-ti spun eu o varianta: pentru ca poate nu valoreaza nici 5.000. Nici gratis un om intreg la cap nu s-ar muta acolo. Depinde de multe lucruri. Poate e buna casa, poate nu.
E plina America de case ieftine, ramase asa dupa criza de acum cativa ani. Rareori e vorba de case cu adevarat valoroase si in buna stare, in comunitati bune , sigure sau curate. Probabil ca nici una din casele astea ieftine nu indeplinesc conditiile. Asa ca pe viitor, cand e vorba de preturi de case, trebuie studiat foarte aproape de ce a ajuns pretul ala de 10 ori mai mic decat media, unde se afla, care sunt problemele din zona, si dupa aia vino cu sfaturi de investire.
Au fost oportunitati bune de cumparare, acum cativa ani mai ales, in regiuni mai rasarite si cu potential. Cine e avut bani atunci a dat lovitura sau in tot cazul a facut o afacere buna. Zilele trecute citeam ca sunt aprope  o jumatate de milion de canadieni care detin o a doua casa in Florida! Afluxul de cumparatori (intr-o zona cam nesigura de altfel) a dus la cresterea substantiala a preturilor in zonele respective, asa ca acum nu mai e chiar asa rentabil sa cumpere.

#63
River_Song

River_Song

    Regina Mundi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,298
  • Înscris: 17.07.2012
La 30.000 de dolari, casa e mai mult ca sigur "a fixer upper", adica ceva de genul:

http://gulfport.crai...3771023396.html

 Enigel, on 28 aprilie 2013 - 10:40, said:

Te referi la faptul ca ar fi avantajos s-o pui de o afacere in Texas sau ca e bine de trait in Texas?
Stii mai multe despre Austin? Te-ai muta acolo? Posted Image

Ambele. Da, acolo vream sa ne mutam initial, din pacate f. multe nu stiu asa, de la fata locului.

#64
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002

 DeuxEx, on 27 martie 2013 - 12:33, said:

Vezi tu, in SUA cele mai mari crime sunt sa iei viata unei alte persoane si sa inseli IRS-ul (fiscul). Ori sa-i ajuti sa treaca dincolo si sa le mai incasezi si pensiile e ca si cum le-ai comite pe amandoua. In plus, ai grija ce vorbesti. Asta e instigare la omor, si fapta asta se pedepseste si in Romania!

Eu as indrazni sa spun ca a insela fiscul american, este o crima infinit mai mare decat sa iei viata unui om, pentru ca si fiscul lor e om si trebuie sa traiasca si el nu ?
In ce priveste cu munca, eu cu banii aia mi-as lua o rulota, as face ce le place mai mult la americani, burgeri adevarati, hot-dog, as incerca ceva productie proprie de mici, carnaciori facut in casa, salate, limonada, totul imbracat sub cuvantul natural, si m-as plimba prin toata tara.

 Melly1313, on 08 aprilie 2013 - 07:08, said:

NU DISTRUGE VIIATA COPILULUI TAU,sfatul meu. cu 100000 de dolari nu primesti o viza de afaceri aici in USA. Deci vii ca turist si ramii la negru, un statut de nimic la fel ca al mexicanilor ilegali . Tu realizezi lucrul acesta sau esti cu capul in nori la 45 de ani? Ce afacere sa faci,daca esti illegal?Ce viata vei avea ca illegal?Sa tremure inima in tine la fiecare colt??Si daca faci o afacere cu unul si pe urma acela te raporteaza?tu nu ai un VOICE,esti un ilegal, un NOBODY...nimic si nimeni nu te va apara....catusele pe mina,ai idee cum sunt puscariile californiene? cele mai brutale din state, cea mai brutala populatie neagra si latina, in jur la LA MS 13, te rog cauta pe goole MS 13,ti se va face parul maciuca, ei controleaza puscariile de la LA si din sudul Californiei. Sa iti povestesc,cum se spune bun venit in jail aici? Viol in masa de bun venit,incearca sa iti imaginezi putin si pe mina negrilor nu iti doresc sa pici.

Ok, alt subiect...cu ce te deplasezi? aici in CA esti mort fara masina TA. Care nu poate fi pe numele tau,ca esti illegal...si ce problem vei avea...asigurarea,inregistrarea...hmmm,cum le rezolvi,te-ai gindit? ..aici in California se opreste autostrada si se fac razii inopinate pentru mexicanii ilegali....ajungem iar la initiere,vai ce viata minunata te va astepta in California...

45 de ani...hmmm....e plin de latini ilegali aici, tineri puternici...tu la 45 de ani,nici la munca de jos nu te va lua nimeni,ca esti prea batrin,sorry adevarul...tu stii,pe cit lucreaza ilegalii aici?4,5,6 dolari pe ora,munca grea pe cimp,constructii...sclavi adevarati vezi aici in California si ce brutali sunt americanii cu ei,cred ca ii intrec si pe italieni...

cu o suta de mii poti plati copilului tau,cind e gata cu liceul sa mearga la o buna facultate in Europa...sa aiba un tata onorabil, nu un hoinar si golan illegal....nu sa ramina fara tata ani de zile, tu blocat illegal aici. Sper ca nu ti-a trecut prin cap sa ii aduci si pe ei. Sa ramina copilul illegal aici,cum merge la scoala?Ilegalii au dreptul la scoala aici,dar e vai de viata lor si a parintilor lor.Plus dieferenta au rude aici, la care stau illegal si le folosesc numele.Tu esti fiul ploii aici. Nu te baza pe prieteni,iti trag o teapa...gindestete la initiere...smile,,,doar citeva sfaturi...think about it!don't ruin your life!

Asta se petrece in State, sau prin statele americii de sud, venezuela? etc etc?

Edited by Platon, 29 April 2013 - 05:06.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate