Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

gps pt animale

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
redfany

redfany

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 335
  • Înscris: 15.01.2011
Vreau un gps pentru al pune pe un animal de copanie sau pe cai sau vaci de exemplu.
Sa va dau un un exemplu: eu stau la un sat de munte si am 3 vite care le dau drumul la pasunat , seara trebuie sa le aduc din padure , dar cum padurea are la vreo 500 de ha nu pot sa le caut peste tot.
Anul trecut au ramas in padure de vreo 12 ori si la noi e mare pacat cand pierzi o vaca buna de lapte.
Nu sunt numai eu in aceasta situatie mai sunt si alti oameni de genul asta cu cai sau caini de rasa pt stana .
Daca ar fi un sistem ceva cu autonomie mare , inpermeabil ,fara mute chichite si sa poata fi localizat de acasa de pe net, sau de pe un telefon cu net.
Am gasit ceva dar la un pret mare care are mai multe functii, dar i-mi trebuie doar sa-mi arate locatia animalului pe o harta de preferat google maps .
Daca exista asa ceva , va rog sa ma ajutati cu sugestii.
  Va multumesc.

Edited by redfany, 15 March 2013 - 16:13.


#2
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
a. sper ca e clar ca iti trebuie net si pentru fiecare dispozitiv ca sa poata sa iti trimita pozitia
b. autonomia nu poate sa fie fantastica, o sa trebuiasca sa le incarci sau schimbi bateriile destul de des
c. sint o groaza de sisteme ieftine dar sint in general axate pe auto, unde nu trebuie sa fie prea rezistente si in pus ai power.

#3
Expertu

Expertu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 425
  • Înscris: 21.08.2004
[ http://1.bp.blogspot.com/_ZOrL3_2HYA8/SKp5emsSHlI/AAAAAAAAAL8/VEVnScnrcZQ/s320/cowgps.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Cu panouri solare și tot tacâmul. CowGPS©

Edited by Expertu, 15 March 2013 - 16:50.


#4
PhaseZ

PhaseZ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 28.01.2011
Se numesc gps real time tracker sau gps personal tracker. Cele mai de baza au o cartela sim cu un nr care cand il apelezi trimite inapoi prin sms coordonatele(deci trebuie sa ai credit pe cartela) Cele mai avansate sunt pe baza de serviciu, abonament si te contectezi la un site si vezi acolo in mod real pe unde se plimba... tinta. Ba chiar poti desemna o anumita zona si daca iese din acea zona primesti o alerta. Anyway, ca autonomie ar trebui sa se duca destul de mult, intre 8 si 12 ore. Eu am un asemenea dispozitiv dar pentru ca l-am luat din state nu merge sa bag o cartela sim din Europa deci nu am incercat partea cu real time tracking. E o chinezarie ieftina, no name dar o folosesc si pe post de logger adica odata ajuns acasa descarc traseul si e foarte power-efficient, cred ca in jur de 10 ore. In schimb trebuie sa am grija pentru ca nu e waterproof.
Daca vrei sa incerci ceva in genul poti vedea asta:

http://dx.com/p/mini...er-white-116908

L-am ales dintr-o lista de cautare, pentru ca avea 3 review-uri pozitive
http://dx.com/s/gps+tracker

dar mai poti incerca cautand pe google.
Sau daca vrei sa comanzi mai multe pe alibaba.com, ofera aceleazi chinezarii dar fac reduceri pentru comenzi mai mari, de pe la 10 in plus.

#5
redfany

redfany

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 335
  • Înscris: 15.01.2011
am cautat dar nu e ce vreau eu  e prea scump, poate sa intre apa in el si cate odata nu este semnal  la telefon in unele zone
cred ca pe piata nu sa dezvoltat inca asa ceva  
si cred ca un telefon naspa sau ceva s.h. care are incorporat un gpr ar avea autonomie mult mai mare
daca eu ii dau drumul la vaca la ora 6-7 dimineata si vine la 20 seara  poate sa ramana fara baterie , mai ales dupa vreo dou luni de utilizare.

#6
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
Un gps tracker nu cred sa fie util in cazul tau. Locul unde paste vaca trebuie sa fie degajat, sa vada satelitii, daca intra vaca-ntr-o vagauna unde nu vede macar 3-4 sateliti, iti "teleporteaza" vaca la 10 km. Apoi, trebuie sa ai semnal la telefon, coordonatele GPS sunt transmise prin GPRS sau SMS, plus ca ai un consum destul de maricel de curent.
Cred c-ar fi mai util ceva in genul "vanatorii de vulpi", adica vaca are atasat un microemitator de consum mic, tu ai receptorul cu antena directionala, cand indrepti antena spre vaca, ai semnal maxim, deci stii in ce directie e.

#7
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
Am vazut la TV ca puneau niste zgarzi la cerbi, apoi ii urmareau cu niste antene directionale. Simplu si eficient.
Eventual mai sunt emitatoare pentru pesti (de fapt, rechini si alte lighioane maritime), sunt mici si tin bateriile mult, dar nu am idee cat costa (cred ca mii de dolari).

#8
PhaseZ

PhaseZ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 28.01.2011
Un telefon cu siguranta nu tine mai mult.
In linkul care ti-l dadusem scrie stand by time 48h. Sincer nu stiu ce inseamna. Eu il folosesc in modul logger, adica la fiecare 5 secunde inregistreaza pozitia in memorie poate de aceea tine 10 ore. In modul tracking unde de fapt nu face nimic, doar asteapta sa fie apelat banuiesc ca tine mult mai mult dar nu sunt sigur ca am dreptate. Trebuie investigat.

Acesta este cel mai ieftin. Daca vrei autonomie mai mare pretul creste la fel. De exemplu acesta se lauda cu  autonomie 30 de zile
https://intouch-stor...utmccn=(organic)|utmcmd=organic|utmctr=(not%20provided)&__utmv=-&__utmk=211832342#

Iar acesta 3 luni de zile
http://www.loc8tor.c...___store=ukview

Ca rezistenta, cred ca poti gasi o carcasa de plastic etansa relativ ieftin, atata timp cat nu e din metal sau a naibii de groasa.

Solutii exista, uite de exemplu aici fix pentru vite:
http://www.telemetry...beef-cattle.php

Nu afiseaza pretul, trebuie sa le ceri oferta, dar pun pariu ca sunt scumpe.  Asta e problema principala bugetul. Pentru un animal de companie la care tii, e ok dai 100 de euro/dolari ca deh e doar unul dar imi inchipui ca la 10-20 de vaci deja e o suma enorma. Cred ca iesi mai ieftin daca le asigurati. Chiar, oare exista asigurari de vaci? Poate va face vre-o oferta o firma de asigurare.

Poate ar trebui sa te reorientezi spre altceva care sa va usureze cautarea. Ca sa fac o paralela, stii cand uiti unde ai parcat masina, si ai pe telecomanda o optiune sa bipaie. Poate exista ceva in genul asta pe o raza mult mai mare de 500 de metri de ex. De fapt stiu sigur ca exista pentru ca am fost odata la o prezentare unde erau niste kit-uri de search&rescue pentru cei ingropati de avalanse. Insa preturile porneau de la 200 de euro pana la 400.

Sau mai ieftin luati un caine de mic si platiti un dresor sa-l antreneze sa gaseasca o vaca. Daca sunt antrenati sa gaseasca un om poate il pot dresa sa-l gasesca si un alt animal. Banuiesc ca e scump, si poate dureaa un timp, un an dar e un caine la toti posesorii de vaci deci se impart costurile.

Sincer sa fiu acuma, cel mai ieftin ai iesi cu o talanga, acum 15 ani cand eram la tara de astea se foloseau si se auzeau destul de tare cat sa-ti poti da deama directia de unde vine sunetul. Sau poate exista niste talange/talangi electronice. Cum ar fi o cireada de vaci care sa bipaie asa in cor, la fiecare 10 secunde? :))

#9
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
Acum mi-am amintit de-o stire de anul trecut,un urs monitorizat prin GPS a fost impuscat de braconieri in Maramures, deci exista dispozitive, dar nu stiu cat costa si trebuie sa ai acces la internet in zona. La fel am citit pe undeva de niste cipuri ce se introduc sub piele, destinate bogatasilor din America, sa poata fi gasiti in cazul c-ar fi rapiti.

#10
redfany

redfany

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 335
  • Înscris: 15.01.2011
pai asta e problema ca dispozitivul atasat pe animal poate sa fie pierdut sau stricat  sau alte posibilitati de a da banii degeaba.
pierdut iimi dau seama ca il gasesc dar daca il pierde undeva  unde nu am semnal?
si nu a-si vrea sa dau mai mult de 50 de euro pe treaba asta. ]
dar antena directionala , cum e aia si cum se foloseste si daca sunt pe piata cat costa?
si cat de repede pot gasi animalul?
imi trebuie o solutie ieftina si viabila
poate vede cineva topicul asta si afce un dispozitiv care va avea succes si vanzari bune.
si daca il vede cineva care vrea sa il faca sa puna si intrebari pentru utlizatori din toate zonele geografice , ca sa fie universal sau de tipul care trebuie.

#11
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
Ca idee, poti porni de aici: http://www.schemeele...toare-de-vulpi/ .
Schemele nu-s complicate, problema-i ca lucreaza in benzile de radioamatori pt care e nevoie de autorizatie. Ideea-i sa le modifici sa lucreze intr-o banda "libera", cum ar fi CB, dar acolo risti sa fi bruiat de toate masinile care au "statii" pe masina, dar daca zici ca esti prin padure, suficient de departe de arterele circulate, (peste 15-20 km), sau un deal mai sanatos intre vaci si drum, ai sanse sa nu fi bruiat. Cat de repede gasesti animalul, depinde de cat de departe s-a ascuns, :) Antenele se pot construi, cea de pe vaca e omnidirectionala, ca cele de pe masini, sau invelesti coarnele in staniol. :)  "directionala" inseamna ca nu-i un "bat" ca cele de pe masini, ci una gen TV, de pe vremuri, sensibila la directia din care vine semnalul, de una de asta ai nevoie la receptorul cu care le cauti.

Edited by rumegus, 18 March 2013 - 15:08.


#12
redfany

redfany

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 335
  • Înscris: 15.01.2011
mai dat gata cu vanatoarea , nu ca nu asi faceo dar e prea mult pt mine  (se vede dupa scris)
cum montez pe vaca un emitator si eu cum fac receptorul ?
se poate face acasa sau trebuie cumparat?
poti sa-mi dai explicatie pas cu pas in ceea ce trebuie cumparat, construit si aplicat?
sau poate este un topic pe asa ceva.

#13
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
Eu ti-am dat o idee, mai cauta si tu pe google "vanatoare de vulpi", sau " radio fox hunting", radiogoniometrie, gasesti informatii destule. Se poate construi si acasa, revista "tehnium" prin anii '70-'80 era plina de asa ceva, dar bineinteles e nevoie de cunostinte si experienta in electronica, deci apeleaza la un amic care se pricepe. Poti incerca si cu niste walkie talkie cu mici modificari. Astea bat la 3-5 km, au 8 canale, fiecare vaca pe canalul ei. Vaca doar emite niste beep-uri, tu c-o antena directionala atasata la scula ta doar receptionezi. Bineinteles, intrerupi bucla de control automat al castigului (agc) si folosesti un potentiometru, pt control manual, eventual atasezi un aparat de masura, sa si vezi nivelul semnalului. Te joci cu antena, directia in care ai semnal maxim, acolo-i vaca.

#14
redfany

redfany

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 335
  • Înscris: 15.01.2011
[ http://1.1.1.4/bmi/forum.softpedia.com//public/style_emoticons/default/frust.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#15
dorixro

dorixro

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 27.12.2006
Pe www.scd-com.com au solutii GPS diverse.Si dispozitive speciale pentru animale, cu localizare WEB, Android, IOS: http://www.scd-com.c...ANIE-c3_9_2.htm

#16
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
.

Edited by gumball3000, 12 July 2015 - 19:37.


#17
DanTe79

DanTe79

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 09.10.2007
uite o idee: http://www.gadgetway...e-tractive.html

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate