Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 

BCR te obliga sa-ti faci card !

- - - - -
  • Please log in to reply
74 replies to this topic

#1
blueday

blueday

    blue monday

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 20.12.2010

Quote

BCR va transforma, din 27 aprilie, toate conturile clientilor persoane fizice in pachete de cont curent, ce contin minim un card de debit, internet si phone banking si noul serviciu de transfer de bani cu telefonul mobil, doar pe baza numarului, intre clientii bancii.
Banca plateste si o dobanda pentru banii pastrati in contul curent in lei, de 4% pe an, dar numai daca s-au efectuat plati de minini 1.500 de lei cu cardul de debit pe parcursul unei luni.
Costul pachetului de baza este de 4,5 lei, neschimbat de la introducerea primelor pachete anul trecut, insa mai mare cu 1 leu fata de vechile conturi simple, dar care nu dipuneau si de card sau internet banking, pentru care clientii plateau separat.
Pentru accesarea conturilor online, clientii bancii nu mai au acum nevoie de token, care oferea un cod unic suplimentar pentru fiecare accesare a contului, ca masura de protectie suplimentara, accesul facandu-se acum doar pe baza de nume utilizator si parola "dar la fel de sigur", dupa cum isi asigura clientii banca.
Clientii bancii nu vor mai putea ramane doar la varianta contului bancar simplu, astfel ca daca nu vor dori sa treaca la unul dintre cele trei pachete de cont, vor trebui sa inchida vechiul cont la BCR pana la 26 aprilie, inainte ca banca sa efectueze conversia automata a vechiului cont catre cel nou.

Cresc si comisioanele
Tot din 27 aprilie BCR va majora si o serie de comisioane aferente operatiunilor, intrucat banca "ofera noi facilitati", dupa cum urmeaza:
- Comisionul de retragere numerar de la ATM BCR şi ale grupului Erste creşte de la 0,2%, minim 0,2 lei din suma retrasă la 0,25%, minimum 0,5 lei pentru cardurile de debit Visa Electron, Maestro, MasterCard Gold, EPB Visa Platinum si EPB Visa Infinite.
- In cazul cardurilor contactless Zambet, comisionul de retragere numerar scade la la 1% cat e in prezent tot la 0,25% minim 0,5 lei. Si interogarea soldului de pe card scade la aceste carduri de la 0,5 lei la 0,2 lei pentru fiecare operatiune.
- Comisionul de retragere numerar de la ATM-urile sau POS-urile altor banci devine 1% plus 6 lei pentru fiecare operatiune.
- Comisionul de retragere numerar de la ghiseele bancii se majoreaza de la 0,4%, min. 6 lei, la 0,6%, min. 8 lei.
- Se elimina comisionul pentru încasări intrabancare (BCR - BCR) în valoare de 0,5 lei/operaţiune
- Comisionul pentru plăţi interbancare creste de la minimum 2 lei la 4 lei, valoare aplicabilă indiferent de suma transferată
- Comisionul pentru plăţile intrabancare în lei între conturile proprii ale clientului creşte de la 3 lei la 4 lei pentru operaţiunile la ghişeu şi de la 1,5 la 2 lei pentru cele prin serviciul Alo 24 Banking BCR.
- Comisionul pentru plăţile intrabancare în lei (intre conturi BCR) creste la 4 lei/operaţiune, indiferent de sumă, pentru plăţile efectuate la ghişeul băncii (de la min. 3 lei la max. 9 lei), la 3 lei pentru plăţile efectuate prin Alo 24 Banking BCR (de la 1,5 lei), 2 lei pentru plăţile efectuate prin Click 24 Banking BCR (de la 1 leu). În continuare, plăţile efectuate prin serviciul Tranzacţii Mobile costă 1 leu/operaţiune.
- Pentru plăţile interbancare în lei (catre conturile altor banci), comisionul creşte la nivelul de 6 lei/operaţiune, indiferent de sumă, pentru plăţile efectuate la ghişeul băncii (de la min. 4 lei, max 10 lei), 4 lei pentru plăţile efectuate prin Alo 24 Banking BCR (de la 3 lei), 3 lei pentru plăţile efectuate prin Click 24 Banking BCR (de la 2 lei), şi scade comisionul pentru tranzacţiile mobile de la 3 lei la 1 leu.
- Comisionul pentru plăţi interbancare în valută (în afara sistemului BCR) prin Click 24 Banking BCR se majoreaza la 0,1%, minim 10 euro, maxim 500 euro, faţă de 0,05%, min. 7,5 euro, max. 250 de euro.
- Comisionul pentru depunere de numerar în lei în conturile altor clienţi la ghişeele băncii va fi de 4 lei/operaţiune, indiferent de tranşă.
- Comisionul pentru plăţi prin Standing Order intrabancare (BCR – BCR) creşte de la 1 leu la 2 lei/operaţiune, şi este introdus comisionul pentru plăţi în valută prin Standing Order în valoare de 1 euro/operaţiune.
BCR a introdus şi „comisionul pentru furnizarea documentaţiei pentru poprirea instituită pe cont comunicată băncii de un organ de executare (judecătoresc/fiscal), la nivelul de 25 lei/solicitare".

BCR elimină următoarele comisioane aferente cardurilor de debit:
• Comision refacere PIN la cerere (în prezent, în valoare de 2 lei, dacă prin Contract nu s-a stabilit altfel).
• Comision reînnoire card Visa Clasic în lei expirat (în prezent în valoare de 10 lei).
• Comision eliberare numerar în regim de urgenţă, serviciu oferit exclusiv posesorilor de card MasterCard Gold, EPB Visa Platinum şi EPB Visa Infinite.
• Comision înlocuire card în regim de urgenţă
De asemenea BCR va elimina comisionul de administrare cont curent inactiv în valoare de 10 lei/lună (sau echivalent valută). Pe perioada cât contul este inactiv, banca nu va percepe comision de administrare. Va fi eliminat şi comisionul de închidere cont curent la iniţiativa băncii, în valoare de 10 lei sau echivalent valută, precum şi pe cel de închidere cont curent din iniţiativa clientului în primele 12 luni de la deschidere, în valoare de 50 lei.
Pentru a se asigura că există bani în cont pentru a-şi încasa comisioanele, BCR va bloca o sumă de 5 lei - care poate fi retrasă de client la închiderea contului, în cazul în care nu există comisioane neplătite.
Cei care au convenţii cu BCR încheiate prin angajatori vor beneficia în continuare de reduceri – dacă acestea există.

Vor beneficia de reduceri de comisioane:
- angajaţii companiilor care încasează salariile la BCR, în baza unor contracte încheiate cu angajatorul în care se prevăd anumite reduceri la comisioane;
- clienţii beneficiari ai unor pachete de cont curent BCR;
- pensionarii care încasează pensia la BCR.

http://www.bancherul...g-gratis--10903

#2
JayBird

JayBird

    IT Professional

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,511
  • Înscris: 15.09.2009
Ce bine ca mi-am inchis conturile la BCR, BRD si alte banci comuniste din 3 litere...

#3
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Din toata povestea aia, am inteles ca te obliga sa-ti faci card pentru a-ti incasa un comision mai mare. Nu am inteles ce se intampla cu conturile asociate creditelor, conturi care prin natura lor ar trebui sa fie conturi colectoare ca doar depui in ele banii de rata.

#4
blueday

blueday

    blue monday

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 20.12.2010

 MembruAnonim, on 14 martie 2013 - 08:47, said:

Din toata povestea aia, am inteles ca te obliga sa-ti faci card pentru a-ti incasa un comision mai mare.

da, asta e smecheria.

si iti arunca in fatza faza ca iti poti plati, fara griji, facturile prin acel card.

Dar ei nu se gandesc: ma, poate omul are deja card la o alta banca, si la BCR doar un depozit, nu???? la ce bun sa-si mai faca un card?

si e mult mai simplu sa platesti facturile prin robotelul de la BRD decat sa ocupi minute in sir un bancomat (stau oameni la rand, in spatele tau), sa te chiorasti ce scrii pe acolo !

Edited by blueday, 14 March 2013 - 09:13.


#5
Ahasverus

Ahasverus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,360
  • Înscris: 22.10.2006
1. Bancile simt concurenta, fac pachete cu mai multe chestii incluse, e ca la cartele prepaid.
2. Nu e obligatoriu cardul, ci e inclus. E o diferenta esentiala.
Chestia e binevenita intr-o lume din ce in ce mai electromnica.
Preferati sa aveti card separat pt contra a 2 RON/luna?

#6
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Mama ce comisioane, nu-i de mirare ca romanul prefera sa lucreze cash.
Comision pentru transfer intre conturile tale!?
Comisioane de transfer de mai pui de un abonament de mobil daca ai de platit mai multe utilitati (gen fix, mobil, apa, gaze, gunoi, curent) si vrei sa le platesti pe toate prin banca.

#7
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Pai asta spuneam si noi, ca e inclus, atat cardul cat si comisionul suplimentar, dar el se face simtit doar acolo unde nu e necesar. La contul curent asociat cretitului nu-mi este necesar cardul pentru ca acel cont este exclusiv pentru plata ratelor, plata care o fac din banii primiti in alt cont si la care am deja un card. In concluzie, poti sa-mi explici de ce ar trebui sa platesc diferenta de comision ca urmare a icluderii cardului in pachetul de servicii?

#8
blueday

blueday

    blue monday

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 20.12.2010

 Ahasverus, on 14 martie 2013 - 09:14, said:

1. Bancile simt concurenta, fac pachete cu mai multe chestii incluse, e ca la cartele prepaid.
2. Nu e obligatoriu cardul, ci e inclus. E o diferenta esentiala.
Chestia e binevenita intr-o lume din ce in ce mai electromnica.
Preferati sa aveti card separat pt contra a 2 RON/luna?

nu ai dreptate !

orice om nu-si depune toti banii la o singura banca ci la mai multe ! cineva poate are depozite si la Transilvania si la BRD, si la BCR (am dat un exemplu pur demonstrativ).
ori acum, daca acel cineva incaseaza salariul printr-un card atasat cont curent banca Transilvania, ca nu sunt comisioane mari, acum ce sa faca si cu un card la BCR?

#9
mirceaor

mirceaor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,505
  • Înscris: 22.07.2006
Doamne Dumnezeule, ce japcari !!!

"BCR va transforma, din 27 aprilie, toate conturile clientilor persoane fizice in pachete de cont curent, ce contin minim un card de debit, internet si phone banking si noul serviciu de transfer de bani cu telefonul mobil, doar pe baza numarului, intre clientii bancii. -Cum nene astia fac ce vor ei, doar ca sa-ti umfle comisioanele?
Banca plateste si o dobanda pentru banii pastrati in contul curent in lei, de 4% pe an, dar numai daca s-au efectuat plati de minini 1.500 de lei cu cardul de debit pe parcursul unei luni.- ce sanse sunt sa se intample asa ceva? si dobanda de 4% la ce o mai aplica, daca ti-ai golit contul platind cu cardul ??

Costul pachetului de baza este de 4,5 lei, neschimbat de la introducerea primelor pachete anul trecut, insa mai mare cu 1 leu fata de vechile conturi simple, dar care nu dipuneau si de card sau internet banking, pentru care clientii plateau separat.

Clientii bancii nu vor mai putea ramane doar la varianta contului bancar simplu, astfel ca daca nu vor dori sa treaca la unul dintre cele trei pachete de cont, vor trebui sa inchida vechiul cont la BCR pana la 26 aprilie, inainte ca banca sa efectueze conversia automata a vechiului cont catre cel nou.

Tot din 27 aprilie BCR va majora si o serie de comisioane aferente operatiunilor, intrucat banca "ofera noi facilitati", dupa cum urmeaza:
- Comisionul de retragere numerar de la ATM BCR şi ale grupului Erste creşte de la 0,2%, minim 0,2 lei din suma retrasă la 0,25%, minimum 0,5 lei pentru cardurile de debit Visa Electron, Maestro, MasterCard Gold, EPB Visa Platinum si EPB Visa Infinite.
- In cazul cardurilor contactless Zambet, comisionul de retragere numerar scade la la 1% cat e in prezent tot la 0,25% minim 0,5 lei. Si interogarea soldului de pe card scade la aceste carduri de la 0,5 lei la 0,2 lei pentru fiecare operatiune.
- Comisionul de retragere numerar de la ATM-urile sau POS-urile altor banci devine 1% plus 6 lei pentru fiecare operatiune. - LOOOOL, enorm !, adica minim 7-8 lei! Daca scoti 1.000 ron iti ia 16 lei dintr-un foc !
- Comisionul de retragere numerar de la ghiseele bancii se majoreaza de la 0,4%, min. 6 lei, la 0,6%, min. 8 lei. -incredibil nene,
- Se elimina comisionul pentru încasări intrabancare (BCR - BCR) în valoare de 0,5 lei/operaţiune -adica fix-pix, oricum nici nu trebuia sa existe, multe banci nici nu au comision de incasare intra-bancar
- Comisionul pentru plăţi interbancare creste de la minimum 2 lei la 4 lei, valoare aplicabilă indiferent de suma transferată
- Comisionul pentru plăţile intrabancare în lei între conturile proprii ale clientului creşte de la 3 lei la 4 lei pentru operaţiunile la ghişeu şi de la 1,5 la 2 lei pentru cele prin serviciul Alo 24 Banking BCR.
- Comisionul pentru plăţile intrabancare în lei (intre conturi BCR) creste la 4 lei/operaţiune, indiferent de sumă, pentru plăţile efectuate la ghişeul băncii (de la min. 3 lei la max. 9 lei), la 3 lei pentru plăţile efectuate prin Alo 24 Banking BCR (de la 1,5 lei), 2 lei pentru plăţile efectuate prin Click 24 Banking BCR (de la 1 leu). În continuare, plăţile efectuate prin serviciul Tranzacţii Mobile costă 1 leu/operaţiune.
- Pentru plăţile interbancare în lei (catre conturile altor banci), comisionul creşte la nivelul de 6 lei/operaţiune, indiferent de sumă, pentru plăţile efectuate la ghişeul băncii (de la min. 4 lei, max 10 lei), 4 lei pentru plăţile efectuate prin Alo 24 Banking BCR (de la 3 lei), 3 lei pentru plăţile efectuate prin Click 24 Banking BCR (de la 2 lei), şi scade comisionul pentru tranzacţiile mobile de la 3 lei la 1 leu.
- Comisionul pentru plăţi interbancare în valută (în afara sistemului BCR) prin Click 24 Banking BCR se majoreaza la 0,1%, minim 10 euro, maxim 500 euro, faţă de 0,05%, min. 7,5 euro, max. 250 de euro.
- Comisionul pentru depunere de numerar în lei în conturile altor clienţi la ghişeele băncii va fi de 4 lei/operaţiune, indiferent de tranşă.
-
BCR a introdus şi „comisionul pentru furnizarea documentaţiei pentru poprirea instituită pe cont comunicată băncii de un organ de executare (judecătoresc/fiscal), la nivelul de 25 lei/solicitare". -ahaha, asta e minunata ! hartia si plicul prin care comunica executorului soldul contului (care probabil e ZERO) te va costa 25 de lei, ca PF !

BCR elimină următoarele comisioane aferente cardurilor de debit: - praf in ochi, aceste situatii sunt foarte rare, deci nu vor pierde mai nimic !
• Comision refacere PIN la cerere (în prezent, în valoare de 2 lei, dacă prin Contract nu s-a stabilit altfel).
• Comision reînnoire card Visa Clasic în lei expirat (în prezent în valoare de 10 lei).
• Comision înlocuire card în regim de urgenţă


De asemenea BCR va elimina comisionul de administrare cont curent inactiv în valoare de 10 lei/lună (sau echivalent valută). Pe perioada cât contul este inactiv, banca nu va percepe comision de administrare. Va fi eliminat şi comisionul de închidere cont curent la iniţiativa băncii, în valoare de 10 lei sau echivalent valută, precum şi pe cel de închidere cont curent din iniţiativa clientului în primele 12 luni de la deschidere, în valoare de 50 lei. - exista asa ceva?? OMG !!!
Pentru a se asigura că există bani în cont pentru a-şi încasa comisioanele, BCR va bloca o sumă de 5 lei - care poate fi retrasă de client la închiderea contului, în cazul în care nu există comisioane neplătite.

"

Incredibil talentul BCR -Erste de a se afunda singur in groapa. Sper ca 2016 sa nu-i mai prinda in Romania !

spor la inchis conturile !

#10
Seb

Seb

    Suveran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,077
  • Înscris: 22.05.2005

 MembruAnonim, on 14 martie 2013 - 09:23, said:

In concluzie, poti sa-mi explici de ce ar trebui sa platesc diferenta de comision ca urmare a icluderii cardului in pachetul de servicii?
Cum de ce? Dati un leu pentru becereu!

Edited by Seb, 14 March 2013 - 09:30.


#11
ZorbaGrecu

ZorbaGrecu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,450
  • Înscris: 17.12.2012
Dar de ajutoare pentru incalzire livrate numai pe cardurile numai unei banci, ati auzit?

Edited by ZorbaGrecu, 14 March 2013 - 09:31.


#12
TheGrudge

TheGrudge

    Watcher

  • Grup: Moderators
  • Posts: 2,451
  • Înscris: 25.08.2006
Mda, piata e mare, nu vad de ce sa alegi oferta BCR.Intotdeauna au avut comisioane (mai) mari insa au mizat pe cota de piata deja detinuta si pe statutul de ,,banca principala'' a romanului fara cunostinte bancare minime, astfel incat isi permit sa impuna tot soiul de comisioane/pachete nefolositoare oricarui cetatean.
Cu atat mai mult daca locuiesti in Bucuresti/marile orase, unde au sucursale inclusiv bancile mai mici care ofera conditii mai bune, cu siguranta poti gasi o alta oferta atractiva, fara tampenii ca :

- comision de retragere de la ATM-urile proprii de 0,25 %
- comision de transfer intre conturile proprii (mare tampenie)
- comision de depunere in contul altor clienti - 4 Lei
etc..

#13
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,989
  • Înscris: 06.09.2008
Cum zice Grudge, cine va tine sa nu cautati alta banca ?

 JayBird, on 14 martie 2013 - 08:46, said:

Ce bine ca mi-am inchis conturile la BCR, BRD...
Posted Image

Edited by sirgoofy, 14 March 2013 - 10:16.


#14
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,537
  • Înscris: 15.06.2004
"Costul pachetului de baza este de 4,5 lei, neschimbat de la introducerea primelor pachete anul trecut, insa mai mare cu 1 leu fata de vechile conturi simple, dar care nu dipuneau si de card sau internet banking, pentru care clientii plateau separat."

Acel 1 leu il percep ptr internet banking, nu ptr card. Eu aveam card deja pe cont si plateam 3,5 lei.
Din fericire restul comisoanelor nu ma deranjeaza, am contract separat cu banca ptr comisioane 0 la anumite operatiuni.

In schimb chiar nu vreau internet banking. Mai ales ca cel oferit ptr 1 leu in plus este cu acces doar pe user si pass, fara token - adica totalmente nesigur. Iar daca cineva isi "procura" userul si pass-ul tau, banca nu-si asuma nicio responsabilitate ptr tranzactiile efectuate, ptr ca tu esti de vina.

#15
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,851
  • Înscris: 25.01.2007
Anul trecut in martie au scumpit cu 40% administrarea contului curent. Anul asta, o fac si mai lata. Cat au avut pierderi anul trecut? 1,2 miliarde, parca? Chiar isi inchipuie ca daca maresc comisioanele, baga altele noi, or sa o duca mai bine?

#16
TheGrudge

TheGrudge

    Watcher

  • Grup: Moderators
  • Posts: 2,451
  • Înscris: 25.08.2006
Da, e o mare tampenie sa nu utilizeze niciun alt element de siguranta suplimentar.Nicio banca nu cred ca utilizeaza doar user si parola...Eu la BT am ales varianta cu cod unic prin SMS, la fiecare logare.Simpla, practica, sigura, fara ,,gadget-uri'' suplimentare.

#17
DIVX2006

DIVX2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,598
  • Înscris: 15.07.2007

 sirgoofy, on 14 martie 2013 - 10:08, said:

Cum zice Grudge, cine va tine sa nu cautati alta banca ?


Posted Image
Pai este foarte posibil sa se "destepte" si alte banci.

#18
TheGrudge

TheGrudge

    Watcher

  • Grup: Moderators
  • Posts: 2,451
  • Înscris: 25.08.2006
O banca care are cota de piata de 0,X % sau 2-3 % niciodata nu-si va permite sa impuna comisioanele BCR-ului, s-ar sinucide rapid.Atunci cand nu ai cota de piata, nu ai o retea extinsa de ATM-uri, nu poti decat sa te remarci prin costuri/produse bune, mai ales in situatia actuala.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate