Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Pozitionare bara control Quick Time Player

- - - - -
  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1
colombo2003

colombo2003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,312
  • Înscris: 16.07.2008
Initial, pentru redarea continutului audio, in format mp3, am avut asa (in fisier extern, php):

...
echo("<EMBED src='$link' hidden='false' autostart='true' loop='false' controller='true' volume='20' height='25' width='70' />");
?>


Si functiona, sub Windows. Am vazut insa ca nu e valabil si pentru Andoid. Si atunci am cautat solutii si am incercat sa fac functionala treaba si sub Android. Si, am facut asa:

...
echo("<audio autoplay='autoplay' controls='controls' ><source src='$link'></audio>");
?>


Functiona pe Andoid si doar pe IE. Pe celalte browsere nu! :D :(


Intr-un final, m-am orientat catre Quick Time player (folosit de altfel si de site-ul de unde este preluat continutul audio). Si am declarat un obiect (ca sa fie recunoscut de IE), in care am pus embed, conform codului urmator:

...
<object id="player"
classid="clsid:02BF25D5-8C17-4B23-BC80-D3488ABDDC6B"
codebase="http://www.apple.com/qtactivex/qtplugin.cab" >

<param name="src" value="<?php echo $link; ?>"/>
<param name="scale" value="aspect" />
<param name="controller" value="true" />
<param name="autoplay" value="true" />
 
<embed
  type="video/quicktime"
  pluginspage=[url="http://www.apple.com/quicktime/download/"]http://www.apple.com/quicktime/download/[/url]
  width="50%"
  src="<?php echo $link; ?>"
  scale="aspect"
  controller="true"
  autoplay="true" />
</object>
...



Eu nu vreau sa redau continut video, deci, nu am nevoie decat de bara de control, atat. Motiv pentru care nu am precizat valoarea lui height (ci doar width, pentru a vedea intergal bara).

Problema mea e urmatoarea: de aparut, bara apare bine. De redat continut mp3, o face foarte bine, fara probleme. INSA, la intrarea in pagina (se intra pe aceasta pagina cu link intern, din alta pagina a site-ului meu) (ca si la refresh de altfel), apare sigla Quick Time (nu asta ma deranjeaza) in susul barei de control. Ca si cum ar fi definita o zona de video, care apoi dispare. Si asta ma deranjeaza. Eu practic NU vreau si acea fereastra de video (chiar daca ea ulterior nu se mia vede/devine cumva invizibila).

Daca las o pozitionare sa zicem normala, va fi foarte mult spatiu intre textul (sau elementele de dinainte de player) si bara de player.

Am incercat atunci sa-i dau margine-top cu -. Si de urcat, urca, numai ca, la intrarea in pagina (sau la rafresh), pentru putinul ala timp pana dispare si se incarca continutul, dispare ce este mai sus (practic zona alba a ferestrei video a playerului ACOPERA textul (sau elementele) de mai deasupra. Si evident se vede urat.

Am incercat sa las audio in loc de video in declaratia de type de la embed. Nu merge.
Am incercat sa pun z-indecsi. Paote ca nu i-am folosit eu cum trebuie, dar nici asa nu am reusit.

CE pot face sa rezolva aceasta problema?

Probabil ca imi veti recomanda sa schimb playerul, dar cu ce sa-l inlocuiesc? Vreau ceva care sa mearga absolut pe toate sistemele de operare (Windows, Android, Linux etc) si, daca nu il are instalat sa intrebe utilizatorul si sa ceara instalare.

Multumesc si astept cu interes parerile voastre.

#2
danutz0501

danutz0501

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 437
  • Înscris: 22.04.2008
Asta nu e bun? http://www.jplayer.org/ (aici ai un exemplu implementare http://jsfiddle.net/jPlayer/Q4LMV/) ar trebui sa fie cross browser, cross platform etc sau cumva preferi quicktime

#3
colombo2003

colombo2003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,312
  • Înscris: 16.07.2008
Si uite cum deja pe Andoid, butoanele si bara de volum NU se (mai) vad !!! Deci, NU e (chiar asa de) bun...
Alte idei va rog?
Multumesc

PS.  La inceput am crezut ca am facut eu ceva gresit, caci ii schimbasem skinul si modificasem scriptul, aducand totul in local.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate