Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

Adevarul despre Autoritatea religioasa Martorii lui Iehova

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
2333 replies to this topic

#2287
heartu

heartu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,603
  • Înscris: 06.03.2021
Totuși e interesant, cum au reușit performața asta?! :habarnam:

#2288
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,431
  • Înscris: 16.03.2004
Exemplu de manipulare religioasă, ascultați începutul, cum acest misionar povestește în ce mod a fost convins să meargă în Peru, printr-o ”ilustrare” oferită de un frate Supraveghetor (nu trebuie să ascultați decât primele 2 minute)

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/y2QSi7pjM-8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#2289
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,431
  • Înscris: 16.03.2004

View PostSfantul Jakob, on 06 februarie 2023 - 08:20, said:

Asta e adevărat!
Dar NU pentru că o zice cerșetoru' ăla care a postat acel jenibil video.

Toți cer bani. Și tu.Posted Image  Deci? :dontgetit:
Oricum, nu este bine că acel fost Martor al lui Iehova, scoate în evidență abuzurile ce au loc în cadrul acestei religii?

#2290
Sfantul Jakob

Sfantul Jakob

    membru anodin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,190
  • Înscris: 26.01.2007

View Postdark, on 08 februarie 2023 - 17:49, said:

Toți cer bani. Și tu.Posted Image  Deci? Posted Image
Deci ești cu capu'!
Eu am cerut, nu cer și noi cere bani vreodată în viața mea.

Singurul cerșetor între noi doi ești tu, care-ai învățat meserie la Marele Bazar, după cum mărturiseai cândva... :habarnam:

View Postdark, on 08 februarie 2023 - 17:49, said:

Oricum, nu este bine că acel fost Martor al lui Iehova, scoate în evidență abuzurile ce au loc în cadrul acestei religii?
N-am dat click pe video.
Am văzut doar prima scenă cu acel impostor.

#2291
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,431
  • Înscris: 16.03.2004

View PostSfantul Jakob, on 08 februarie 2023 - 18:02, said:


Eu am cerut, nu cer și noi cere bani vreodată în viața mea.


N-am dat click pe video.
Am văzut doar prima scenă cu acel impostor.

Deci tu ai și judecat pe cel care a creat clip-ul, fără a viziona clip-ul? 😶

^ n-oi cere

#2292
mariusr1976

mariusr1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,425
  • Înscris: 26.04.2016
Voi tot trâmbițati, falimentul, gata, se termina, mai ales ca au părăsit "crema" cultul, dar, din ce vad eu, ei își vad de treaba înainte.

#2293
heartu

heartu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,603
  • Înscris: 06.03.2021
Un răspuns interesant dat de un martor:

"De ce părăsesc martorii „organizația”?

Cred că mă știi că sunt un iubitor de adevăr și un slujitor loial al Dumnezeului nostru Iehova și al Fiului său, Isus Hristos. Dragostea mea pentru adevăr este cea care mă face să vă scriu.

Mereu am fost mândru să cred că sunt în adevăr. Știu că simți la fel. Acesta este motivul pentru care vreau să împărtășesc câteva preocupări serioase care mă tulbură. Adevărații frați și surori se consolează și se ajută reciproc.

PRIMA MEA PREOCUPARE: De ce Watch Tower a fost afiliat la Organizația Națiunilor Unite timp de zece ani?

Vă puteți imagina șocul meu când am aflat de pe site-ul web al Națiunilor Unite (Bine ați venit la Națiunile Unite) că Watchtower Bible and Tract Society of New York a solicitat și a primit asocierea cu ONU ca ONG, o organizație neguvernamentală. organizație, timp de zece ani.

Acest lucru m-a deranjat și așa că am făcut câteva cercetări în Biblioteca Watchtower pentru a vedea ce justificare ar putea fi găsită pentru a susține acest lucru. Am dat peste acest articol din Turnul de veghe din 1 iunie 1991, numit „Refugiul lor — o minciună!” Iată câteva citate din el cu care sunt de acord.

„Asemenea Ierusalimului antic, creștinătatea caută la alianțe lumești pentru securitate, iar clerul ei refuză să se refugieze în Iehova.” (w91 1/6 p. 16 alin. 8)

„Din 1945, ea și-a pus speranța în Națiunile Unite. (Compară cu Apocalipsa 17:3, 11.) Cât de extinsă este implicarea ei în această organizație? O carte recentă oferă o idee când afirmă: „Nu mai puțin de douăzeci și patru de organizații catolice sunt reprezentate la ONU.” (w91 1/6 p. 17 parag. 10-11)

M-am întrebat dacă poate există vreo diferență între afilierea Societății Watchtower și cea a celor douăzeci și patru de organizații catolice la care se referă acest articol. Am verificat pe site-ul web al ONU și am găsit asta: Watch Tower Bible and Tract Society | Națiunile Unite

Nu există nicio diferență în ochii ONU. Ambele organizații sunt înregistrate ca ONG-uri. De ce este Turnul de veghe implicat în imaginea fiarei sălbatice din Apocalipsa? Dacă m-aș alătura unui partid politic sau ONU, aș fi exclus, nu-i așa? Nu înțeleg asta.

A DOUA MEA PREOCUPARE: Eșecul Organizației de a raporta autorităților superioare prădătorii sexuali cunoscuți

Îți poți imagina cum ți-ar distruge viața să fi fost abuzat sexual în copilărie? Am avut oameni din lucrarea de predicare care mă confruntă cu acuzația că Martorii lui Iehova nu ne protejează copiii de pedofili. Eram sigur că acest lucru este fals. Așa că, am făcut câteva cercetări pentru a le putea demonstra că suntem diferiți.

Ceea ce am aflat chiar m-a șocat. Am găsit o știre care vorbea despre abuzul sexual asupra copiilor în religiile din Australia, care includea și Martorii lui Iehova. Aceasta a fost o știre guvernamentală care includea acest link. https://www.childabu...vahs-witnesses. Acest link nu include un videoclip, dar include transcrierea oficială a lucrărilor, inclusiv mărturia pe jurământ a bătrânilor și a membrilor comitetului de ramură, chiar și a fratelui Geoffrey Jackson din Corpul de Guvernare.

Practic, aceste documente arată că peste 1.800 de copii Martori au fost abuzați de mulți ani. Filiala a păstrat dosare cu peste 1.000 de frați care molestau copii, dar nu au raportat niciunul dintre ei la poliție, iar unii dintre acești pedofili nu au încetat niciodată să slujească în congregația lor. De ce filiala a ținut numele lor secrete față de autorități?

Romani 13:1-7 ne spune să ascultăm de autoritățile superioare, dacă ordinele lor nu sunt în conflict cu poruncile lui Dumnezeu. Cum este ascunderea numelor pedofililor de autoritățile superioare în contradicție cu poruncile lui Iehova Dumnezeu? Nu văd niciun motiv pentru care nu ne-ar proteja copiii. Ce părere ai despre această?

Poate credeți că nu este responsabilitatea noastră să raportăm autorităților lumești violatorii și prădătorii sexuali. M-am întrebat și despre asta, dar apoi mi-am adus aminte de acest verset.

„Dacă un taur năruie un bărbat sau o femeie și acesta moare, taurul trebuie să fie ucis cu pietre până la moarte și carnea lui să nu fie mâncată; dar proprietarul taurului este liber de pedeapsă. Dar dacă un taur obișnuia să înțepe și proprietarul lui a fost avertizat, dar nu l-ar ține sub pază și a ucis un bărbat sau o femeie, taurul trebuie să fie ucis cu pietre și și stăpânul lui să fie omorât. ” (Exod 21:28, 29)

Putem crede cu adevărat că Iehova ar face o lege ca aceasta care impune ca un om să fie ucis cu pietre pentru că nu și-a protejat vecinii de un taur de care era responsabil, dar ar lăsa un om să alunece nepedepsit pentru că nu i-a protejat pe cel mai vulnerabil dintre turma lui — copii mici — de la un prădător sexual? Deși aceasta făcea parte din Legea mozaică, principiul din spatele ei nu continuă să se aplice?

A TREIA MEA PREOCUPARE: Unde este sprijinul scriptural pentru a evita pe cineva care nu păcătuiește?

Raportul pe care l-am menționat mai sus oferă transcrierea oficială a mărturiei sub jurământ a tinerelor femei care au fost abuzate în copilărie de bărbați Martori. Mi s-a frânt inima. Aceste fete sărace, ale căror vieți fuseseră distruse, erau acum atât de supărate că nu erau protejate de bătrâni, încât simțeau că singura lor opțiune era să-și părăsească congregația. În unele cazuri, abuzatorii încă slujeau ca bătrâni și slujitori slujitori în congregație. Îți poți imagina că ești o fată sau o femeie tânără și trebuie să stai în public ascultându-ți agresorul ținând un discurs?

Deci problema este că atunci când aceste victime au vrut să părăsească congregația, au fost ocolite și tratate ca niște păcătoși. De ce evităm oamenii care nu au păcătuit? Asta pare atât de greșit. Există ceva în Biblie care ne spune să facem asta? Nu îl găsesc și sunt foarte supărat din cauza asta.

A PATRA PREOCUPARE: Devenim ca Bisericile iubitoare de bani ale creștinătății?

Întotdeauna am fost foarte mândru de credința că suntem diferiți de bisericile creștinătății pentru că dăm doar donații voluntare. De ce trebuie să facem donații lunare în funcție de numărul de vestitori din congregația noastră? De asemenea, de ce a început Organizația să ne vândă Sălile Regatului pe care le-am construit cu propriile mâini, fără să ne consulte? Și unde se duc banii?

Cunosc oameni care trebuie să conducă distanțe lungi în orice vreme pentru a participa la o sală la care nu și-au dorit niciodată să participe, deoarece sala lor a fost epuizată de sub ei. Cum este aceasta o prevedere iubitoare?

A cincea MEA PREOCUPARE: Nu găsesc suportul scriptural pentru Generația Suprapusă

Generația din 1914 a murit. Nu a existat o generație suprapusă în primul secol, ci doar o generație simplă, așa cum definim cu toții termenul. Dar acum, publicațiile vorbesc despre două generații de unși – una care era în viață în 1914, dar acum a dispărut, și o a doua care va fi vie când va veni Armaghedonul. Aceste două generații distincte de oameni se suprapun, pe baza timpului lor de ungere pentru a-l cita pe fratele Splane, pentru a forma un fel de „super generație”, dar vă rog să-mi spuneți unde este dovezile scripturale pentru aceasta? Dacă nu există, atunci de unde putem ști că este adevărat? Chiar mă deranjează faptul că Organizația nu folosește scripturile pentru a dovedi această doctrină complicată. Singurul verset pe care publicațiile l-au folosit pentru a încerca să susțină această nouă lumină este Exodul 1:6, dar acest clar nu se referă la o generație care se suprapune,

A șasea mea preocupare: Cine sunt celelalte oi?

Întotdeauna am crezut că sunt una dintre celelalte oi din Ioan 10:16. Înțeleg că asta înseamnă că:

• Sunt un prieten al lui Dumnezeu

• Nu sunt un copil al lui Dumnezeu

• Isus nu este mijlocitorul meu

• Nu sunt în noul legământ

• Nu sunt uns

• Nu pot lua parte din embleme

• Voi fi încă imperfect când voi fi înviat

Nu m-am gândit niciodată să pun la îndoială nimic din toate acestea, pentru că publicațiile m-au convins că totul era bazat pe Biblie. Când am început să caut suportul scriptural pentru asta, nu am găsit niciunul. Ceea ce mă deranjează cu adevărat este că aceasta este speranța mea de mântuire. Dacă nu găsesc sprijin pentru aceasta în Scriptură, cum pot fi sigur că este adevărat.

Ioan ne spune că oricine crede în Isus poate fi adoptat ca un copil al lui Dumnezeu.

„Totuși, tuturor celor care L-au primit, le-a dat putere să devină copii ai lui Dumnezeu, pentru că ei exercitau credință în numele Lui. Și s-au născut nu din sânge sau din voia trupească sau din voia omului, ci din Dumnezeu.” (Ioan 1:12, 13)

În concluzie, am examinat cu atenție Biblia folosind publicațiile, dar încă nu găsesc suportul scriptural pentru niciunul dintre lucrurile care mă preocupă, așa cum am explicat în această scrisoare.

Dacă mă puteți ajuta să răspund la aceste preocupări din Biblie, aș aprecia cu adevărat.

Cu căldură dragoste creștină.

Mulțumim lui Meleti Vivlon pentru această frumoasă declarație."




#2294
heartu

heartu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,603
  • Înscris: 06.03.2021
Ce părere aveți despre atentatul de la Hamburg în care șapte martori printre care și o fetiță de 28 de săptămâni nenăscută au fost executați cu sânge rece de un fost martor?!  :no:


https://www.mediafax...iehova-21681573

Edited by heartu, 10 March 2023 - 16:43.


#2295
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,431
  • Înscris: 16.03.2004
S-a decompensat psihic.Posted Image

#2296
Sfantul Jakob

Sfantul Jakob

    membru anodin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,190
  • Înscris: 26.01.2007

View Postheartu, on 10 martie 2023 - 16:40, said:

Ce părere aveți despre atentatul de la Hamburg în care șapte martori printre care și o fetiță de 28 de săptămâni nenăscută au fost executați cu sânge rece de un fost martor?!  Posted Image

https://www.mediafax...iehova-21681573
Am părerea că ăsta e un jurnalism porcesc!
Auzi la ei: "un fost martor al lui Iehova!"

Porcilor nu le e rușine bah frate!
Ați citit vreodată: "ucigașul era un fost catolic" "un fost musulman", "un fost ortodox"?
Nu prietene! Nu auzi nici măcar "ucigașul era catolic!"

Iar despre ăsta titrează: "un fost martor al lui Iehova".
Adică ăla nu era nici măcar martor. Nu era.
Dar ăștia l-au scotocit ei în vechile liste de membri.

Bineînțeles că martorii lui Iehova sunt eretici.
Dar asta nu-i scuză în niciun fel pe jurnaliștii - jagardele.
Nu, nicidecum! :nonobad:

#2297
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,508
  • Înscris: 16.12.2006
Providenta divina sau mai exact Iehova a facut ca totusi o unitate de politie antitero ce trecea intamplator prin zona sa intervina foarte rapid la fata locului.

https://www.biziday.ro/242677-2/

Altfel, probabil ca numarul victimelor depasea cu mult cifra de 7.

Au fost 7 persoane ucise plus atacatorul ce am inteles ca s-a sinucis.

#2298
mariusr1976

mariusr1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,425
  • Înscris: 26.04.2016
Păcat pentru fiecare viata pierduta, mai ales ca ei nu se amesteca cu politicul și etnia. Pentru ei tot suntem la fel, dar de dimineața, când am văzut știrea, chiar m-am gândit ca, garantat, e un fost membru al cultului atacatorul.

View Postdark, on 10 martie 2023 - 16:43, said:

S-a decompensat psihic.Posted Image
Mda....
Sincer, chiar așteptam să văd ce zici...

Edited by mariusr1976, 10 March 2023 - 21:41.


#2299
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,431
  • Înscris: 16.03.2004
JW news: Anthony Morris III is no longer a Governing Body member

#2300
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,431
  • Înscris: 16.03.2004
[ https://i0.wp.com/avoidjw.org/wp-content/uploads/2023/02/anthon-morris-deleted.jpg?resize=1024%2C512&ssl=1 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#2301
heartu

heartu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,603
  • Înscris: 06.03.2021
Și care-i motivul?!

#2302
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,431
  • Înscris: 16.03.2004
Eu cred că faptul că s-a făcut de râs cu sticla aia de alcool. Demult umblau zvonuri că nenea ăsta este alcoolic.

#2303
Sfantul Jakob

Sfantul Jakob

    membru anodin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,190
  • Înscris: 26.01.2007

View Postdark, on 12 martie 2023 - 16:40, said:

Eu cred că faptul că s-a făcut de râs cu sticla aia de alcool.

Mă îndoiesc.
La ei să te îmbeți criță și după aia să cânți imnuri NU e nicio problemă, din câte ne mărturiseai.

View Postdark, on 29 octombrie 2014 - 13:34, said:

Eu am vazut martori ai lui iehova mergand pe strada, beti critza, cantau si mersul le era impleticit.


#2304
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,431
  • Înscris: 16.03.2004
Da, dar am făcut ceva, am luat măsuri, nu ca tine, care nu faci nimic, doar le spui vorbe bune și atât, fără să-i superi, căci atunci nu mai vin bani! Posted Image Întotdeauna făceam observație acelor martori (puțini la număr) care exagerau cu alcoolul. Și, bineînțeles, și alte probleme: anumite filme la tv, muzică nepotrivită. Luam măsuri, fiindcă eram Prezbiter.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate