Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Adevarul despre Autoritatea religioasa Martorii lui Iehova

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
2333 replies to this topic

#1
root_mit

root_mit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 491
  • Înscris: 05.04.2012
Cum multe autoritati exista impartind si dezbinand crestinii, iata ca organizatia(autoritatea) martorilor lui Iehova care se crede "religia adevărata, singura grupare care poseda adevarul, si care are un canal de comunicare cu Dumnezeu, superior si unic fata de alte grupari religioase" se descopera singura ca fiind o autoritate religioasa in care mesajul sau e mai presus de biblie.
(Declaratiile au fost facute de oficialii organizatiei cu privire la urmările suportate de oricine respinge mesajul ei si au fost rostite la un proces ținut în Scoția, în 1954. Cunoscut sub numele de cazul Walsh, procesul s-a derulat în jurul pretenției statutului de ministru religios al unui Martor al lui Iehova care slujea în calitate de supraveghetor care prezidează într-o congregație din Scoția.)
Citez in continuare din cartea 'In cautarea libertatii crestine" de R. Franz. (Î. - intrebarile puse, R. - raspunsurile date , in italic sunt comentariile lui R. Franz) :
După cum s-a precizat, Fred Franz, pe atunci vicepreședintele organizației, a fost primul care a ocupat [standul] martorilor, iar stenograma prezintă următoarele informații:

Î. Pe lângă aceste publicații periodice pregătiți și lansați un număr de broșuri și cărți teologice din când în când?
R. Da.
Î. Spuneți-mi următorul lucru: aceste publicații teologice și periodice bilunare sunt folosite pentru discutarea declarațiilor doctrinare?
R. Da.
Î. În cadrul Societății,aceste declarații în materie de doctrină sunt considerate ca având autoritate?
R. Da.
Î. Este acceptarea lor o chestiune de alegere sau e obligatorie tuturor celor care doresc să devină și să rămână membrii Societății?
R. Este obligatorie.

Potrivit acestei mărturii, cineva care dorește să rămână un Martor al lui Iehova nu are nicio alternativă, nu are nicio opțiune, decât să accepte declarațiile publicate ale Societății Watch Tower, pe care Fred Franz a reprezentat-o când a rostit aceste cuvinte. Acceptarea este „obligatorie“. Consecințele sunt prezentate în mărturia sa ulterioară:

Î. Deci efectul acestuia este că va exista o societate umană nouă pe pământ?
R. Da. Va exista o societate a lumii noi pe un pământ nou, sub ceruri noi; cerurile precedente și pământul precedent vor fi trecut în urma bătăliei de Armaghedon.
Î. Atunci populația acestui pământ nou va consta doar din Martori ai lui Iehova?
R. Inițial va consta doar din Martori ai lui Iehova. Membrii rămășiței se așteaptă să supraviețuiască această bătălie a Armaghedonului, la fel cum se așteaptă și o
mare mulțime de alte oi. Continuitatea rămășiței pe pământ după bătălia Armaghedonului va fi temporară pentru că ei trebuie să-și încheie cursa pământească cu fidelitate până la moarte, însă membrii mulțimii de alte oi vor putea prin ascultarea continuă de voința lui Dumnezeu să continue să trăiască pe pământ pentru totdeauna.

Așadar, acceptarea devine o problemă de viață și de moarte, întrucât cei care vor supraviețui Armaghedonului vor fi ‘doar dintre Martorii lui Iehova’. Ce se întâmplă oare când un membru al congregației respinge o anumită învățătură a organizației pentru că are convingerea în baza conștiinței că aceasta nu are temei biblic și, prin urmare, ajunge să fie exclus ulterior? Care este poziția oficială legată de persoanele excluse care nu ajung să se reintegreze? Acea poziție este prezentată în cadrul mărturiei, după cum urmează:

Î. Și se exercită de fapt aceste puteri de disciplinare atunci când se ivește ocazia?
R. Da, se exercită.
Î. Păi, nu vă voi mai pune întrebări cu privire la această latură a chestiunii, însă există încălcări care sunt considerate atât de grave încât să atragă după sine excluderea fără  speranța reintegrării?
R. Da. De fapt, excludere în sine poate duce la anihilarea celui excomunicat dacă acea persoană nu se căiește niciodată, nu își corectează modul de acțiune și și-o continuă în afara organizației. Ea nu are nicio speranță de viață în lumea nouă, însă există o practică ce are ca rezultat o excludere, în urma căreia persoana e sigură că nu se poate întoarce; aceasta se numește păcatul împotriva Spiritului Sfânt.
Î. Nu e adevărat că pastorul Russell a stabilit data ca fiind 1874?
R. Nu.
Î. Nu e adevărat că el a stabilit data înaintea anului 1914?
R. Ba da.
Î. Ce dată a stabilit el?
R. A stabilit anul 1914 ca sfârșit al timpurilor neamurilor.
Î. Nu a fixat 1874 ca vreo altă dată crucială?
R. 1874 era înțeles ca fiind data în care a avut loc cea de-a doua venire a lui Isus ca spirit.
Î. Spuneți că era înțeles?
R. Așa este.
Î. A fost declarat ca fapt care trebuia acceptat de toți cei care erau Martori ai lui Iehova?
R. Da.
Î. Dar nu mai este acceptat, așa-i?
R. Da, nu mai e.
Î. Trăgând această concluzie, pastorul Russell a prezentat această idee ca o interpretare a cărții Daniel, nu-i așa?
R. Parțial.
Î. Și anume, Daniel, capitolul 7, versetul 7 și Daniel, capitolul 32, versetul 12?
R. Daniel 7 cu 7 și 32 cu 12. Ce spuneți că a dedus din aceste versete?
Î. Anul 1874 ca an crucial și data celei de-a doua veniri a lui Cristos?
R. Nu.
Î. Ce ați spus că a stabilit el? Am înțeles că asta ați spus. Poate v-am înțeles greșit.
R. Nu a obținut 1874 pe baza acestor versete.
Î. S-a bazat pe aceste versete împreună cu faptul că monarhia austro-gotică a luat ființă în 539?
R. Da. 539 a fost un an pe care l-a folost în calcul. Dar 1874 nu se bazează pe acesta.
Î. Dar a fost un calcul eronat ca nu mai este acceptat de Consiliul de Administrație al Societății, nu-i așa?
R. Așa este.
Î. Ca să pot zugrăvi corect poziția, a devenit sarcina obligatorie a Martorilor să accepte acest calcul greșit?
R. Da.
Î. Deci ceea ce Societatea publică azi ca fiind adevărat, s-ar putea să se dovedească greșit în câțiva ani?
R. Trebuie să așteptăm și vom vedea.
Î. Și între timp corpul Martorilor lui Iehova urmau o eroare?
R. Urmau un raționament construit nepotrivit pe baza Scripturilor.
Î. O eroare?
R. Păi, o eroare.

Din nou a intrat în discuție chestiunea nivelului mare de autoritate care i se atribuie publicațiilor Societății Watch Tower. Deși, la un moment dat, vicepreședintele spusese că ‘nu trebuie obligatoriu să [le] accepți’, mărturia sa ulterioară se întoarce la poziția anterioară, după cum se poate observa:

R. Pentru a deveni un slujitor ordinat al unei congregații, el trebuie să ajungă la înțelegerea lucrurilor conținute în aceste cărți.
Î. Dar atunci nu prin botez are loc ordinarea unei persoane ca slujitor?
R. Ba da.
Î. Așadar, el trebuie să cunoască aceste cărți la botez?
R. El trebuie să înțeleagă scopurile lui Dumnezeu, care sunt expuse în aceste cărți.
Î. Expuse în aceste cărți — expuse în aceste cărți ca o interpretare a Bibliei?
R. Cărțile acestea oferă o prezentare a întregii Scripturi.
Î. Dar una care pretinde autoritate, nu?
R. Ele se supun Bibliei sau afirmațiilor care sunt făcute în ea, iar persoana examinează afirmația și apoi Scriptura pentru a vedea dacă afirmația este susținută biblic.
Î. Ce face?!
R. Verifică Biblia pentru a vedea dacă Biblia sprijină afirmația din carte. După cum spune apostolul: „Cercetați toate lucrurile, păstrați ce este bun“.
Î. Înțeleg care este poziția, corectați-mă dacă greșesc, un membru al Martorilor lui Iehova trebuie să accepte ca adevărate Biblia și interpretarea care se dă în cărțile la care m-am referit, nu?
R. Dar nu o face în mod obligatoriu, i se oferă dreptul creștin de a examina Scripturile pentru a confirma că ele susțin cărțile.
Î. Și dacă vede că Biblia nu susține cărțile sau vice-versa, ce face persoana respectivă?
R. Va trebui să-mi aduceți un om care găsește un astfel de dezacord și atunci vă voi răspunde sau va răspunde el.
Î. Vrei să spuneți că acel membru are dreptul să citească Biblia și cărțile și apoi să-și formeze propriul punct de vedere în privința interpretării potrivite a Sfintei Scripturi?
R. El ajunge să. . .
Î. Răspundeți acum da sau nu și detaliați după aceea?
R. Nu. Doriți să detaliez?
Î. Da, dacă doriți dvs.
R. Versetul biblic e oferit pentru a sprijini afirmația, iar atunci când persoana în cauză caută versetul și verifică astfel afirmația, își însușește punctul de vedere biblic cu privire la
problemă, o înțelegere scripturală precum e scrisă în Faptele, capitolul șaptesprezece, versetul unsprezece, că bereenii erau mai nobili decât cei din Tesalonic prin faptul că au primit Cuvântul cu multă însuflețire și au cercetat Scripturile pentru a vedea că lucrurile stăteau așa și îi instruim și pe ceilalți să urmeze același curs nobil al bereenilor în a cerceta Scripturile dacă lucrurile stau așa.
Î. Are Martorul vreo alternativă la a accepta ca autoritate instrucțiunile din „Turnul de veghe“, „Informator“ sau „Treziți-vă!“ și la a se supune acestora?
R. Trebuie să le accepte.
Î. Există vreo speranță de salvare pentru un om care se bizuie doar pe Biblia sa dacă acesta locuiește într-o zonă unde nu poate obține tractele și publicațiile asociației dumneavoastră?
R. El depinde de Biblie.
Î. Va putea să o interpreteze corecte?
R. Nu.
Î. Nu vreau să dezbat texte cu dumneavoastră, dar nu a spus Isus cuvintele: „Oricine crede în mine trăiește și cine crede în mine nu va muri în veac“?
R. Ba da.

Așadar, mărturia prezentată este aceea că mesajul pe care Societatea Watch Tower o publică în calitate de canal al lui Dumnezeu este singurul mijloc prin care oamenii de pe pământ din aceste timpuri pot obșine o înțelegere a Scripturilor. Faptul de a nu accepta cuvintele conținute în aceste publicații atrăgea după sine pierderea favorii divine, moartea însăși. Totuși, aceasta a fost doar mărturia unui singur om, Fred Franz, vicepreședintele. Mai erau doi alți oficiali cu răspundere din partea organizației de la sediu care veniseră în Scoția să depună mărturie. A confirmat mărturia lor cuvintele lui Franz cu privire la aceste chestiuni? Următorul care a luat cuvântul a fost Hayden C. Covington, consilierul juridic al Societății, iar declarațiile sale sunt reproduse mai sus:

Î. Nu este vital să spui adevărul în chestiuni religioase?
R. Cu singuranță este.
Î. După părerea dumneavoastră, în religie, este loc de schimbări în interpretarea Sfintei Scripturi din când în când?
R. Există toate motivele să schimbăm interpretările noastre ale Bibliei. Înțelegerea noastră devine mai clară odată ce vedem profețiile împlinindu-se în timp.
Î. Ați propovăduit - scuzați cuvântul - profeții false?
R. Păi nu cred că am răspândit profeții false; au existat anumite declarații care erau eronate, așa văd lucrurile, și greșite.
Î. Nu este de importanță vitală având în vedere situația lumii din prezent să știm dacă profeția poate fi interpretată în termeni de fapte când a avut loc cea de-a doua venire a lui Cristos?
R. Ba da și am încercat mereu să ne asigurăm că avem adevărul înainte să-l rostim. Ne bazăm pe cele mai bune informații pe care le deținem, dar nu putem să așteptăm
până cunoaștem perfect, pentru că, dacă am aștepta să devenim perfecți, nu am apuca niciodată să vorbim.
Î. Hai să concretizăm puțin. S-a declarat ca fapt ce trebuia acceptat de toți membrii Martorilor lui Iehova că a doua venire a Domnului a avut loc în 1874.
R. Nu-mi sunt familiare aceste lucruri. Vorbiți despre ceva despre care nu cunosc nimic.
Î. Ați auzit dovezile dlui Franz?
R. L-am auzit pe dl Franz mărturisind, dar nu sunt familiarizat cele spuse de el, zic de chestiunea despre care a vorbit, deci nu pot răspunde mai mult decât puteți dvs. după ce ați auzit ce a spus.
Î. Ați studiat literatura confesiunii dvs?
R. Da, dar nu toată. Nu am studiat cele șapte volume ale „Studiilor în Scripturi“ și nu am studiat tema la care vă referiți, cea despre 1874. Nu sunt în cunoștință de cauză.
Î. Presupun că a fost promulgat de Societate ca autoritate faptul că a Doua Venire a lui Cristos a avut loc în 1874.
R. Considerând presupunerea ca fapt, este o afirmație ipotetică.
Î. A fost aceasta publicarea unei profeții false?
R. A fost publicarea unei profeții false, a fost o afirmație falsă sau o declarație eronată ca împlinire a unei profeții care a fost falsă sau eronată.
Î. Și această convingere trebuie împărtășită de toți Martorii ai lui Iehova?
R. Da, pentru că trebuie să înțelegeți că trebuie să avem unitate, nu putem fi dezbinați, adică să fie o mulțime de oameni care să meargă în direcții diferite; o armată trebuie să mărșăluiască în sincron.
Î. Dvs. nu credeți în armatele lumești, așa-i?
R. Noi credem în armata creștină a lui Dumnezeu.
Î. Credeți în armatele lumești?
R. Nu avem nimic de zis în această privință; noi nu predicăm împotriva lor, spunem doar că armatele lumii, asemenea națiunilor lumii de astăzi, fac parte din organizația lui Satan, iar noi nu facem parte din ea. Nu spunem că națiunile nu pot avea armatele lor, noi nu predicăm împotriva [warfare], noi pretindem doar că ne păstrăm separați de ea, asta e tot.
Î. Să revenim la ideea noastră. S-a promulgat o profeție falsă?
R. Sunt de acord.
Î. Trebuia acceptată de Martorii lui Iehova?
R. Corect.
Î. Dacă unul din Martorii lui Iehova ar fi adoptat singur punctul de vedere că profeția ar fi greșită și ar fi susținut această optică, el ar fi fost exclus?
R. Da, dacă ar fi spus asta și ar fi continuat să provoace tulburări, pentru că dacă întreaga organizație crede un anumit lucru, chiar dacă este eronat, și altcineva începe să-și promoveze propriile idei, se rupe unitate și se creează tulburări; nu mai poate exista armonie și marș în pas. Dacă vine o schimbare, ea trebuie să provină de la sursa potrivită, de la capul organizației, corpul de guvernare, și nu de jos în sus, pentru că altfel oricine ar avea idei proprii și organizația s-ar dezintegra și s-ar duce în mii de direcții diferite. Scopul nostru este să avem unitate.
Î. Unitate cu orice preț?
R. Unitate cu orice preț, pentru că credem și suntem siguri că Iehova Dumnezeu folosește organizația noastră, corpul de guvernare al organizației noastre pentru a o îndruma, chiar dacă se fac greșeli uneori.
Î. Unitate bazată pe acceptarea impusă a profeției false?
R. Aceasta se admite a fi adevărat.
Î. Și acea persoană care își exprimă punctul de vedere, după cum spuneți, că era greșită, și este exclusă, ea șiar încălca legământul, în cazul în care ar fi botezată?
R. Este corect.
Î. Și după cum ați spus ieri în mod explicit, persoana în cauză ar merita moartea?
R. Cred că...
Î. Spuneți da sau nu?
R. Voi răspunde da, fără ezitare.
Î. Numiți asta religie?
R. Da, cu siguranță.
Î. Numiți asta creștinism?
R. Da, cu siguranță.

Potrivit mărturiei acestui reprezentant al Societății, unitatea îi poate cere creștinului să accepte ca adevăr ceea ce el crede că Cuvântul lui Dumnezeu îl prezintă ca fiind fals. Indiferent de ceea ce citește el în Biblie, el nu trebuie să-și exprime punctul de vedere dacă acesta nu coincide cu învățăturile oficiale. Chiar dacă el ar vedea clar lucrurile din Cuvântul lui Dumnezeu, aceasta nu este suficient. El trebuie să aștepte până apare schimbarea „de la sursa potrivită, de la capul organizației, corpul de guvernare, și nu de jos în sus“. Indiferent de ceea ce citește el în Biblie, el trebuie să aștepte după „sursa potrivită“, Corpul de Guvernare, care să-i spună ce este acceptabil în materie de convingeri și discuții. Cum se justifică o asemenea pretenție remarcabilă? Trebuie să existe „unitate cu orice preț“, chiar dacă aceasta e nevoită să se bazeze pe „acceptarea impusă a profeției false“. A nu corespunde în această privință te face să meriți excluderea și moartea. În consecință, cu toate că cineva ar citi propriile cuvinte scrise ale Stăpânului, el nu le poate accepta sau să acționeze potrivit lor dacă cel ce se pretinde „sclavul“ Stăpânului îi spune ceva diferit. În cuvinte simple, acesta este conceptul pe care îl promovează organizația. Încă un al treilea martor și-a ocupat locul. Acest ultim oficial de la sediu care a depus mărturie a fost secretar-trezorierul Grant Suiter, iar mărturia lui a inclus următoarele cuvinte ce exprima poziția oficială:

Î. Care este poziția unui serv de companie în această privință?
R. El trebuie să fi satisfăcut cerințele de maturitate, înțelegere și perspicacitate spirituală, despre care s-a depus mărturie anterior. Trebuie să fi obținut instruirea respectivă în cadrul Școlii de Serviciu Teocratic, trebuie să fie în fruntea serviciului de teren, să fie capabil să predea și să fie calificat în toate acele aspecte pe care le stabilesc Scripturile. Vedeți, omul nu poate stabili cerințe pe care Scripturile nu le stabilesc.
Î. Asta în termeni generali. [ ... ] el trebuie să participe la Școala de Serviciu Teocratic, nu?
R. Da.
Î. Iar acolo găsește biblioteca, așa-i?
R. Da.
Î. Nu i se pretinde să se familiarizeze cu publicațiile Societății?
R. Ba da, cu siguranță.
Î. Prin prisma Martorilor lui Iehova, poate el avea o înțelegere a Scripturilor fără publicațiile Martorilor lui Iehova?
R. Nu.
Î. Doar cu ajutorul publicațiilor poate avea o înțelegere corectă a Scripturilor?
R. Corect.
Î. Ați auzit că dovada faptului că 1874 este un an [ ... ] și crucial s-a dovedit a fi greșit și la fel stau lucrurile și vizavi de 1925. În ce privește aceste două date, s-a impus asupra tuturor Martorilor lui Iehova din acele timpuri acceptarea lor, acceptarea absolută ca Adevăr.
R. Este corect.
Î. Sunteți de acord că aceasta a fost acceptarea unor falsități?
R. Nu, nu în totalitate. Aspectele care erau greșite erau false din cauza greșelii, însă rezultatul de ansamblu e ceea ce e important. În toți acești ani de serviciu al Martorilor lui Iehova, de la fondarea Societății, a corporației din Pennsylvania, încoace, a avut loc în mod constant îndreptarea inimii și a minții oamenilor spre Cuvântul lui Dumnezeu și spre perceptele sale drepte, prin care aceștia au dobândit tărie spirituală pentru a sta fermi în favoarea ceea ce știau că este corect, pentru a susține numele lui Iehova și pentru a anunța Regatul său. Nu se pot compara acele câteva puncte ocazionale, a căror corectare a fost necesară, cu importanța chestiunii principale, închinarea la Iehova Dumnezeu. Acest lucru a fost inculcat în mintea Martorilor lui Iehova și a numeroaselor alte persoane de-a lungul acestor ani.

Secretar-trezorierul a afirmat că „omul nu poate stabili cerințe pe care Scripturile nu le stabilesc“. Totuși, potrivit mărturiei sale și a celorlalți doi oficiali dinaintea sa, ‘doar prin publicațiile Societății Watch Tower poate cineva să dobândească o înțelegere corectă a Scripturilor’. Deși s-au avansat profeții false, „s-a impus asupra tuturor Martorilor lui Iehova din acele timpuri acceptarea lor, acceptarea absolută ca Adevăr“, iar acest lucru a fost declarat ca fiind potrivit.

Iata deci dragi "martori" a cui martori sunteti voi.

#2
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,999
  • Înscris: 07.11.2006
De infierat ai putut sa infierezi.Ai uitat insa sa-ti precizezi propria ta pozitie fata de articol,si anume care consideri ca-i "aia adevarata"

#3
root_mit

root_mit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 491
  • Înscris: 05.04.2012

 adisz, on 25 februarie 2013 - 14:18, said:

De infierat ai putut sa infierezi.Ai uitat insa sa-ti precizezi propria ta pozitie fata de articol,si anume care consideri ca-i "aia adevarata"

Pai sunt marturiile oficialilor WTS, si nu ale altora. Si da, ii cred pe martori despre ceea ce au spus. Au spus adevarul despre ei. Sa le fi spus martorilor despre ceea ce au declarat liderii lor - nu credeau, dar uite si declaratiile lor. Concluzia: Nu te poti baza numai pe biblie, revistele treziti-va si turnul de veghe sunt la fel de importante, ba chiar mai importante decat biblia. A ce suna asta?

Edited by root_mit, 25 February 2013 - 14:33.


#4
state

state

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 280
  • Înscris: 05.03.2006
Tu sub a carei autoritate religioasa stai?

#5
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
Ai inceput cu stangul inca din titlul. E de bun simt sa te informezi macar care este denumirea corecta a organizatiei.
Ori daca tu ai scris gresit si cea mai simpla informatie care este la dispozitia oricui, ce credibilitate crezi ca au informatiile din acel articol?

#6
tanoit

tanoit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,351
  • Înscris: 28.01.2013

 danutz1, on 25 februarie 2013 - 14:56, said:

Ai inceput cu stangul inca din titlul. E de bun simt sa te informezi macar care este denumirea corecta a organizatiei.
Ori daca tu ai scris gresit si cea mai simpla informatie care este la dispozitia oricui, ce credibilitate crezi ca au informatiile din acel articol?

Acum,nelamurirea mea  Danutz, ar fi urmatoarea;
Daca aveti Scriptura la ce mai aveti nevoie de brosurile de la Brooklyn?

#7
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
(Matei 24:14) Această veste bună despre regat va fi predicată pe tot pământul locuit ca mărturie pentru toate naţiunile. Şi atunci va veni sfârşitul.
Cum crezi ca poate fi predicata vestea buna pe tot pamantul locuit daca majoritatea oamenilor au deja o Biblie?

Profetul Amos a prezis ca va exista foame de auzirea cuvintelor lui Iehova.
(Amos 8:11) «Iată! Vin zile», zice Domnul Suveran Iehova, «când voi trimite foamete în ţară, dar nu foamete de pâine şi nici sete de apă, ci de auzirea cuvintelor lui Iehova.

Cine crezi ca poate satisface aceasta necesitate daca nu cel numit de Isus "sa dea hrana la timpul potrivit"?
(Matei 24:45) 45 Cine este sclavul fidel şi prevăzător pe care stăpânul lui l-a numit peste servitorii săi ca să le dea hrană la timpul potrivit?

Edited by danutz1, 25 February 2013 - 15:24.


#8
state

state

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 280
  • Înscris: 05.03.2006
danutz1

Pe forumul Softpedia ai voie sa postezi si altceva decat paragrafe decupate din cartile stampilate cu turnulete.

#9
tanoit

tanoit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,351
  • Înscris: 28.01.2013

 danutz1, on 25 februarie 2013 - 15:22, said:

(Matei 24:14) Această veste bună despre regat va fi predicată pe tot pământul locuit ca mărturie pentru toate naţiunile. Şi atunci va veni sfârşitul.
Cum crezi ca poate fi predicata vestea buna pe tot pamantul locuit daca majoritatea oamenilor au deja o Biblie?

Profetul Amos a prezis ca va exista foame de auzirea cuvintelor lui Iehova.
(Amos 8:11) «Iată! Vin zile», zice Domnul Suveran Iehova, «când voi trimite foamete în ţară, dar nu foamete de pâine şi nici sete de apă, ci de auzirea cuvintelor lui Iehova.

Cine crezi ca poate satisface aceasta necesitate daca nu cel numit de Isus "sa dea hrana la timpul potrivit"?
(Matei 24:45) 45 Cine este sclavul fidel şi prevăzător pe care stăpânul lui l-a numit peste servitorii săi ca să le dea hrană la timpul potrivit?

Daca toti avem biblie la ce mai e nevoie de predicare?

Amos cu siguranta nu se refera la timpul nostru.Nimeni nu flamanzeste dupa Cuvantul lui Dumnezeu ptr ca dupa cum spuneam si mai sus, fiecare avem Scriptura in casa!Cum poate flamanzi cineva cu bucatele pe masa?

Sunt o gramada de culte care fac acelasi(folosindu-se exact de acest verset) lucru,deci nu stiu cine e sclavul fidel!

#10
root_mit

root_mit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 491
  • Înscris: 05.04.2012

 state, on 25 februarie 2013 - 14:48, said:

Tu sub a carei autoritate religioasa stai?

Sub nicio autoritate religioasa. Cristos e capul meu. Galateni 5:1 Cristos ne-a eliberat ca să fim liberi; rămâneţi deci tari şi nu vă supuneţi din nou jugului sclaviei.

 danutz1, on 25 februarie 2013 - 15:22, said:

Cum crezi ca poate fi predicata vestea buna pe tot pamantul locuit daca majoritatea oamenilor au deja o Biblie?
Doamne, ce gandire !
Care e Vestea Buna?

 danutz1, on 25 februarie 2013 - 14:56, said:

Ai inceput cu stangul inca din titlul. E de bun simt sa te informezi macar care este denumirea corecta a organizatiei.
Ori daca tu ai scris gresit si cea mai simpla informatie care este la dispozitia oricui, ce credibilitate crezi ca au informatiile din acel articol?

Dar ce danutz, nu-ti vine a crede ce au spus liderii tai?

 danutz1, on 25 februarie 2013 - 15:22, said:

Cine crezi ca poate satisface aceasta necesitate daca nu cel numit de Isus "sa dea hrana la timpul potrivit"?
(Matei 24:45) 45 Cine este sclavul fidel şi prevăzător pe care stăpânul lui l-a numit peste servitorii săi ca să le dea hrană la timpul potrivit?
Bine, poti sa-mi spui cum ai ajuns la concluzia ca cei din Brooklyn sunt "sclavul fidel şi prevăzător" ?

Edited by root_mit, 25 February 2013 - 15:35.


#11
george90

george90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,013
  • Înscris: 19.08.2006

 danutz1, on 25 februarie 2013 - 14:56, said:

Ai inceput cu stangul inca din titlul. E de bun simt sa te informezi macar care este denumirea corecta a organizatiei.

A inceput cu stangul inca mai devreme in titlu: "Adevarul despre [...]" Posted Image

#12
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007

 tanoit, on 25 februarie 2013 - 15:31, said:

Daca toti avem biblie la ce mai e nevoie de predicare?
(Matei 13:13-15) De aceea le vorbesc în ilustrări, pentru că, deşi privesc, privesc în zadar şi, deşi aud, aud în zadar şi nu înţeleg. 14 Şi cu ei se împlineşte profeţia lui Isaia, care zice: «Auzind, veţi auzi, dar nicidecum nu veţi înţelege şi, privind, veţi privi, dar nicidecum nu veţi vedea. 15 Căci inima acestui popor a ajuns insensibilă, au auzit cu urechile, dar au rămas indiferenţi, şi şi-au închis ochii, ca nu cumva să vadă cu ochii, să audă cu urechile, să înţeleagă cu inima şi să se întoarcă, iar eu să-i vindec»

(Romani 10:13, 14) Fiindcă „oricine va chema numele lui Iehova va fi salvat“. 14 Însă cum îl vor chema pe acela în care n-au crezut? Şi cum vor crede în cel despre care n-au auzit? Şi cum vor auzi fără să le predice cineva?

#13
state

state

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 280
  • Înscris: 05.03.2006

 root_mit, on 25 februarie 2013 - 15:33, said:

Sub nicio autoritate religioasa. Cristos e capul meu. Galateni 5:1 Cristos ne-a eliberat ca să fim liberi; rămâneţi deci tari şi nu vă supuneţi din nou jugului sclaviei.

Inseamna ca ai o mare problema: Cristos din capul tau e diferit de Cristos din capul celorlalte miliarde de crestini; si e total diferit de ne-Cristosul din capatana altor miliarde care nu au treaba cu religiile crestine.

Pe de alta parte "autoritatea Cristos" nu exista. Exista doar "autoritatea unei biserici sau a altei biserici despre Cristos". Mergand inapoi pana la evanghelii se poate constata ca acestea, evangheliile, sunt materialele de marketing ale bisericilor (atentie, e plural) din secolul I.
Nimeni nu stie cu adevarat ce a zis Isus, dar toti va repeziti sa il citati, sa il revendicati si sa dati altora cu el in cap.

Edited by state, 25 February 2013 - 15:46.


#14
root_mit

root_mit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 491
  • Înscris: 05.04.2012

 danutz1, on 25 februarie 2013 - 15:39, said:

(Romani 10:13, 14) Fiindcă „oricine va chema numele lui Iehova va fi salvat“. 14 Însă cum îl vor chema pe acela în care n-au crezut? Şi cum vor crede în cel despre care n-au auzit? Şi cum vor auzi fără să le predice cineva?
Vers. 13 - un verset falsificat de martori. Daca "oricine va chema numele lui Iehova va fi salvat" atunci ce mai avem nevoie de Cristos? Tu ai citit Romani 10?

 state, on 25 februarie 2013 - 15:41, said:

Mergand inapoi pana la evanghelii se poate constata ca acestea, evangheliile, sunt materialele de marketing ale bisericilor (atentie, e plural) din secolul I.
Nimeni nu stie cu adevarat ce a zis Isus, dar toti va repeziti sa il citati, sa il revendicati si sa dati altora cu el in cap.
Ai incurcat aria. Este si una de ateism.

 george90, on 25 februarie 2013 - 15:38, said:


A inceput cu stangul inca mai devreme in titlu: "Adevarul despre [...]" Posted Image

E greu, e greu pentru voi.

#15
state

state

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 280
  • Înscris: 05.03.2006

 root_mit, on 25 februarie 2013 - 15:44, said:

Ai incurcat aria. Este si una de ateism.
Asta e eticheta pe care o aplici oricui nu e de acord cu tine si care iti provoaca neuronul la miscare?

Cristos e capul meu - Ce legatura e intre poezia asta si postarile tale din zona?  Iti dai seama ce reclama negativa faci acelui Cristos despre care pretinzi ca te conduce? Teribil.

#16
tanoit

tanoit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,351
  • Înscris: 28.01.2013

 danutz1, on 25 februarie 2013 - 15:39, said:

(Matei 13:13-15) De aceea le vorbesc în ilustrări, pentru că, deşi privesc, privesc în zadar şi, deşi aud, aud în zadar şi nu înţeleg. 14 Şi cu ei se împlineşte profeţia lui Isaia, care zice: «Auzind, veţi auzi, dar nicidecum nu veţi înţelege şi, privind, veţi privi, dar nicidecum nu veţi vedea. 15 Căci inima acestui popor a ajuns insensibilă, au auzit cu urechile, dar au rămas indiferenţi, şi şi-au închis ochii, ca nu cumva să vadă cu ochii, să audă cu urechile, să înţeleagă cu inima şi să se întoarcă, iar eu să-i vindec»

(Romani 10:13, 14) Fiindcă „oricine va chema numele lui Iehova va fi salvat“. 14 Însă cum îl vor chema pe acela în care n-au crezut? Şi cum vor crede în cel despre care n-au auzit? Şi cum vor auzi fără să le predice cineva?

Incearca sa intelegi contextul versetelor,in Matei,Isus se refera la iudeii din zilele lui,nu are legatura cu timpul nostru.

Toate bisericile au oameni care propovaduiesc "adevarul" lor.Se pare ca nu ai inteles intrebarea mea!
Cum poti recunoaste cine "sclavul fidel"?Cine este?

#17
state

state

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 280
  • Înscris: 05.03.2006

 tanoit, on 25 februarie 2013 - 15:50, said:

Cum poti recunoaste cine "sclavul fidel"?Cine este?

Voi nu vedeti padurea din cauza copacilor :)
Sclavii, oricat de fideli ar fi, nu umbla cu limuzine si nu locuiesc in palate. Decat daca si-au omorat stapanii si le-au luat locul.

Expresia asta ascunde o falsa modestie de o prefacatorie strigatoare la cer.

#18
tanoit

tanoit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,351
  • Înscris: 28.01.2013

 state, on 25 februarie 2013 - 15:52, said:


Voi nu vedeti padurea din cauza copacilor Posted Image
Sclavii, oricat de fideli ar fi, nu umbla cu limuzine si nu locuiesc in palate. Decat daca si-au omorat stapanii si le-au luat locul.

Expresia asta ascunde o falsa modestie de o prefacatorie strigatoare la cer.

Si care ar fi legatura cu intrebarea mea......................................

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate