Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
[email][nvidia] Your GeForce NOW ...

Site nesigur

Baghetele ornamentale intre foile...

O recomandare pentru o camera ful...
 Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?

Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni
 Dalți gravare lemn

Didgeridoo

Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...
 Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo

comisioane asociatie proprietari

Primul sistem de televiziune cu p...
 

emigrare

- - - - -
  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#19
andrey_net

andrey_net

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 910
  • Înscris: 20.11.2008

View PostRiver_Song, on 24 februarie 2013 - 21:36, said:

Dupa facultate, daca e bun, poate sa ia o bursa in afara.

Trebuie sa iei in considerare si faptul ca in multe tari, o facultate buna se plateste si nu-s sume derizorii.

Adevarat, singurele solutii posibile "gratuite":
Anglia-imprumut £9000/an care va fi restituit in momentul in care castigi peste £15000/an, dar daca renunti la facultate, trebuie achitat integral. Daca parasesti tara, la fel.
Scotia-grant din partea statului de £1820/an, pe care il platesti daca repeti anul.

#20
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011
Nu stiu exact cum e in scotia sau anglia dar ,in italia de ex,unde eu am studiat si lucrat ca sef de proiect,sef de santier samd,citeodata am simtit ca sint putin marginalizat,doar ca eu fiind un student f bun,le am cam dat cu firma in cap tuturor,stiam cam tot ce se face pe un santier din romania,iar sa aplic in italia cu scoala italiana a fost un mizilic.Si eu m am intors ,am intrat in capcana salariilor mari din 2005,nu regret,dar acum as pleca tot datorita nivelului profesorilor din romania care este nu scazut ,sint dezastru.Am probat o pe nasa mea de cununie,asa mai la o petrecere,in famila "largita",ea fiind profesoara in politehnica,mate- fizica  are niste greturi de genul "eu le stiu pe toate",si a inceput sa abereze pe diverse teme tehnice,pina cind ,am adus o acolo unde eu am fost si sint beton,probabil voi inventa si un nou mod de calcul(e doar un vis ,ok :::)))!)am dat o in diverse moduri de calcule privind rezistenta materialelor,calculatii si alte "mici" matematici speciale,am tavalit o si am facut o de rusine,i am arata ca ce stie ea,e zero,de aceea spun acelasi lucru ca si  baiatul care stie finisaje bine(asa spune el...afara e altceva ,o sa te convingi repede),copii trebuiesc educati intr o anumita societate cu profesori pregatiti bine profesional si psihologic,nu ca exemplul de mai sus,e conf.doct....c....t pe varza ...e o  "Multime vida aflata in spatiu",cistiga spre 800 euro,plus meditatii cu studentii,plus proiecte de stat,plus spaga la greu la examene(se stie ca se ia intre 100-200 euro sa treci un examen la poli)ori eu nu vreau ca fata mea sa aibe astfel de profesori incepind cu clasa  intii,ce fac o indobitocesc din start,hai ca la mate fizica o mai terorizez eu,dar la restul ce fac,refac si eu scoala cu ea din cauza profesorilor,aici  e buba mare,credeti ca eu n am facut facultatea in Romania degeaba,refuz sa fiu cretin cu diploma,i am vazut in santier,in service,in magazine,sint peste tot,meserie 0,salarii babane,cretini +"puscariabili" cum spune un "clasic in viata",o sa vedeti la primul dans de 7 gr ...ok!Deci ca sa aveti idee,inginer la 29 de ani cu diploma de diriginte de santier si RTE(resp tehnic cu executia),este imposibil sa ajungi asa devreme,s a facut de ris in fata fierarilor si dulgherilor din santier(majoritatea tigani-dar buni meseriasi),au ris vreo 2-3 zile de el,pina a cedat nervos si a demisionat din functie,am ris la una din dudele pe care le a scos vreo 10 min de am lesinat.De aceea ,stiu cei de afara cum se face scoala pe la noi,iar exemple de genul asta mai am cel putin 100,incepind de la justitie,politie pina la ambasadori,deci cu asa ceva defilam noi afara si vrem sa fim platiti ca bastinasii...nu cred!
Eu dupa 1 an de asistenta tehnica pe lg un inginer ,incasam 2500 euro,sef sant,dupa 3 ani sef de proiect 4500,dar primul an de rezidentiat ...doar asa cit sa traiesc si asta pt ca am avut noroc de un inginer baiat valabil,doar 1000 euro,dar am si invatat meserie adevarata,altfel ,platesti ca sa stai pe linga un inginer,ok,exact cum fac avocatii,la noi cind se va face asa...niciodata!
De aceea recomand ca atunci cind ajungi in occident,axeazate pe maxim 2 lucruri,rigips si glet,zugraveli,nu te da mare ca stii prea multe ca ti vor arata repede ca nu stii nimik din modul cum se lucreaza acolo,si vei ajunge sa spatgi betoane si sa cari galeti cu mortar,ramii pe maxim 2 specialitati pt ca in finisaje sint pretentii f mari,e altceva fata de roamnia,ok,alt nivel alt mod de lucru,acolo masori pina lesini,si dupa te apuci de treaba,in germania te distruge la masuratori,in italia cam la fel,in rest se mai ...inchide un ochi dar nu peste tot,cauta sa te adaptezi repede la modul lor de lucru,nu incerca sa te dai mare si tare ca te iau la ochi de "atot stiitor care de fapt nu stie nimik",cam asa se gindeste afara,stii unul,cel mult 2 lucruri sa faci dar ,executale perferct,ok,altfel...spargi betoane in cel mai fericit caz!E un sfat,parere spune i cum vrei,ok!
Si eu ma gindesc sa plec din acelasi motiv ca si tine,doar ca la mine e altceva,la alt nivel,si,una din optiuni ar fi Canada,a 2 a Australia,de intors nici un gind,nu vezi ce i pe aici,e jale si va fi mai jale(surse sigure),la ce experienta am si ce lucrari in CV,nu cred ca mi sta vreun american sau canadian in fata,si tot stiu ca va trebui probabil sa ascult de un idiot de genul asta care l a bagat tacsu la harvard si el e zero si ca om si ca profesionist...dar ma rog poate sper si la mai bine,eu deja am 3 oferte din Canada,dar nu ma grabesc,inca o duc f bine aici.

#21
andrey_net

andrey_net

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 910
  • Înscris: 20.11.2008
Bagerajungle, la ce universitate ai studiat in Italia?

Uite, eu iti spun din proprie experienta, colegii mei care provin din marea britanie sunt foarte slab pregatiti in comparatie cu romanii pe care ii cunosc. Imagineaza-ti ca un student in primul an de facultate e incapabil sa spuna ce se intampla cu o fractie(scade sau creste) atunci cand numitorul ei creste. Imagineaza-ti ca inainte de examenul la electronica am fost intrebat de un coleg cum determina Rezistenta in cazul in care stie tensiunea la borne si curentul. As putea sa iti enumar n exemple insa nu am timp acum. Sunt pur si simplu idioti. Ceea ce stiu ei este:"Noi suntem cei mai tari, restul sunt sub noi". Ceea ce pot sa spun si sa sustin cu tarie este ca scoala romaneasca este in topul celor mai bune scoli din lume. Daca s-ar mai face si putina practica, atunci ar fi excelent.

Conditia esentiala ar fi si ca elevii sa-si vada de treaba. Eu unul, mi-am vazut de treaba, am invatat, n-am avut nevoie de meditatii de la nimeni ca sa ma treaca clasa. Ma stiau ca imi vad de treaba mea si invat la ce imi trebuie si daca mai si invatam ceva, imi dadeau 10. Stiu ca sunt si profesorii care cheama copiii la meditatii ca sa-i treaca, iar ei, prefera sa faca asta, la fel si parintii pentru ca sa-si vada odraslele "nestresate". Treaba se rezolva relativ usor, un telefon la DIICOT si papa, nu se mai atinge nimeni. Insa, la noi ca la nimeni. Protejam infractorii si sarim in capul celor care castiga bani cinstit.

Edited by andreyfitza, 28 February 2013 - 00:55.


#22
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,785
  • Înscris: 13.01.2005
andreyfitza: Auzi, dacă e așa de nașpa în UK, la ce mai stai? Sau ești și tu român clasic care știe doar să se plîngă dar nu face nimic să-și schimbe soarta?

#23
pierre_de_timp

pierre_de_timp

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,251
  • Înscris: 30.12.2007

View Postmufa, on 28 februarie 2013 - 01:30, said:

andreyfitza: Auzi, dacă e așa de nașpa în UK, la ce mai stai? Sau ești și tu român clasic care știe doar să se plîngă dar nu face nimic să-și schimbe soarta?

mi se pare ca a spus omul ca abia asteapta sa se intoarca la parinti. Doar studiaza acolo si se intoarce in romania sa profeseze. Cred ca a vazut reclama aia cu "ai mei se temeau ca nu o sa imi gasesc de lucru in ro" Posted Image

#24
andrey_net

andrey_net

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 910
  • Înscris: 20.11.2008
@mufa: La ce mai stau? Stau ca sa nu-mi pierd un an din viata asa aiurea pentru ca ar trebui sa pornesc din anul 1 si sa platesc si 6100 RON taxa anuala pentru ca ar fi a doua facultate inceputa in UE.
Cu ce as putea sa-mi schimb soarta? Eu nu sunt aici sa muncesc si sa ma plang ca vai nu-mi gasesc un loc de munca ca slava domnului sunt destule.

@pierre_de_timp: Vreau sa ma intorc acasa pentru ca nu vreau sa traiesc in acest mediu, care, mai ales in conditiile actuale, este foarte ostil cu romanii. Si nici nu am nevoie sa vad reclame, am destui prieteni care lucreaza in domeniul pe care il studiez si eu si au salarii destul de bune, comparativ cu , costurile vietii in Romania. Plus ca imi displace stilul de viata de aici, clima.

#25
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011

View Postandreyfitza, on 28 februarie 2013 - 00:55, said:

Bagerajungle, la ce universitate ai studiat in Italia?

Uite, eu iti spun din proprie experienta, colegii mei care provin din marea britanie sunt foarte slab pregatiti in comparatie cu romanii pe care ii cunosc. Imagineaza-ti ca un student in primul an de facultate e incapabil sa spuna ce se intampla cu o fractie(scade sau creste) atunci cand numitorul ei creste. Imagineaza-ti ca inainte de examenul la electronica am fost intrebat de un coleg cum determina Rezistenta in cazul in care stie tensiunea la borne si curentul. As putea sa iti enumar n exemple insa nu am timp acum. Sunt pur si simplu idioti. Ceea ce stiu ei este:"Noi suntem cei mai tari, restul sunt sub noi". Ceea ce pot sa spun si sa sustin cu tarie este ca scoala romaneasca este in topul celor mai bune scoli din lume. Daca s-ar mai face si putina practica, atunci ar fi excelent.

Conditia esentiala ar fi si ca elevii sa-si vada de treaba. Eu unul, mi-am vazut de treaba, am invatat, n-am avut nevoie de meditatii de la nimeni ca sa ma treaca clasa. Ma stiau ca imi vad de treaba mea si invat la ce imi trebuie si daca mai si invatam ceva, imi dadeau 10. Stiu ca sunt si profesorii care cheama copiii la meditatii ca sa-i treaca, iar ei, prefera sa faca asta, la fel si parintii pentru ca sa-si vada odraslele "nestresate". Treaba se rezolva relativ usor, un telefon la DIICOT si papa, nu se mai atinge nimeni. Insa, la noi ca la nimeni. Protejam infractorii si sarim in capul celor care castiga bani cinstit.
Am studiat de mi au sarit toate fitele de matematician si fizician din cap,norocul meu a fost ca ,eram f bine pregatit de acasa,si nu ca as fi avut profesori f buni-la fizica am avut o terorista 4 ani,i as pupa si talpile azi,dar la matematica am avut un dezastru,matematica am invatat o pt ca am fost constient de mic,fara sa mi spuna nimeni,ca fara logica si precizie esti terminat ca om in general.Profesorul din liceu,cam gresea la exercitii la tabla,eu lasam pixul jos ,si imi luam castane aiurea,eu spuneam ca e gresit iar el imi spunea sa scriu,el gresea pina la final iar el imi dadea 2 pt sfidare,se uita inca odata pe tabla si,spunea senin;"stregeti s a strecurat o greseala",eu ramineam cu @ in catalog si castenele incasate gratis,si totul era ok,la teze,ii lasam cite un mesaj scris pe prima pagina,"e totul perfect,n are sens sa ma corectezi"...eram f obraznic cind stiam de 10 iar el imi punea mereu cit vroia muschiul lui,niciodata 10.Iar ca sa completez aria de lkepadaturi,probabil n o sa ma creada nimeni,stiu ca e greu de crezut,am dat de 4 ori la politehnica -c tii,am picat mereu cu 5-10 sutimi sub linie,cind eu stiam exact ca la matematica eram de 10 si la fizica de 9,5 cel putin,degeaba faceam contestatie ca era tot ca ei.In italia,am intrat intre primii 10 ,toti cu aceeasi medei,punctaj de fapt,maximum 60,si asta dupa ce am terminat liceul  de vreo 6 ani doar,deci ce spui tu despre scoala din romania,este science fiction,iar ca sa completez,iti mai spun una care probabil va pune capac la toate.
Am fost sportiv de performanta,campion la juniori 3 ani la rind de la 15 la 18 ani,fara sa pierdem un meci in campionat,ok,antrenorul meu ,intre 4 ochi mi a spus:Cu 40000 lei te ajut sa intri la IEFS(inst de ed fiz si sport,1986),altfel n ai nici o sansa,pretul pt unul care vine de afara este de 80000 lei,dar pt ca tu esti unul dintre cei care m au facut mare antrenor,te "promovez" la 1/2 din pret!Actualmente omul este la federatie,mare antrenor ...nu dau nume,ok,tot el mi a spus vezi ca si in alte parti se practica la fel,oriunde te duci este pe bani multi,am crezut ca ma pacaleste,dar a avut dreptate...am cerut revizuirea lucrarilor mele,mi s a raspuns sec,au fost odata in arhiva acum sint arse de mult!
Diicot ul aresteaza numai la ordin politic,este o increngatura care nu opoate desface nimeni pt ca nu sint interese de a se desface,politicienii au nevoie de cretini cu diploma ca sa i striveasca oricind,ok,totul este ceva intre minciuna si inselatorie in tara asta,deci fii sigur ca stiu ce vorbesc,nu bat cimpiile,ok!I am intilnit pe cei de virsta mea in santiere,anii de absolvire 90-93,niste drogati alcolizati,meserie 0,01,caractere infecte,sapatori si lingatori de c....i,oameni fara nici un capatii,iar pe diploma lor scrie inginer diplomat,ok,unii la 29 de ani,sint RTE,diriginti de santier,ceea ce este imposibil ,in Italia ca sa ajungi asa ceva ai nevoie de minim 10 ani in proiectare ,iar examele sint devastatoare,eu care am studiat acolo,m am uitat asa intr o doara peste niste teste,sincer spun nu cred ca le treceam fara studiu afrofundat,scoala italiana este intradevar de pe alta planeta,nu regret nici o secunda ca mi am format  si "sucit creierul" dupa mentalitatea italiana!
La noi,in romanica,se merge pe spaga ,nepotisme ,deci,asta sintem,traim intr o minciuna si o inselatorie(pina si ponta a "probat un fals",adica o hirtie igienica asta e valoarea ...)care probabil nu se va sfirsii niciodata.In italia,muncitorii sint supusi si asculta de un singur sef,nu comenteaza isi vad de treaba ,cunosc ideea de "fiecare cu patratica lui" pe care si o fac extrem de bine,la noi,seful de echipa se contra cu mine,pe elemnte de rezistenta cind el nu stie nici macar sa extraga un radical din 1000 de exemplu,deci stiu exact ce spun.Am prieten care,mi a recunoscut in anul 3 ca a dat 100k lei in 1986 sa intre la TCM,s a lasat pt ca ,are caracter, s a trezit singur ca va fi un foaie verde in meserie si a renuntat,cind mi a spus ,nu mi venea sa cred,si vreau sa spun ca era pregatit la mate-fizica f bine,putin sub mine dar intra oriunde,in 1986!
Poate crezi ca bat cimpiile,daca te duci in occident,o sa vezi diferenta intre ei si noi,la toate capitolele,de la masini la ctii,sa ti spun ce au facut romanii:au copiat dacia 1100,1300,de la renault 12,doar 32 de ani fara sa aduca imbunatatiri la motor ,articulatii samd,au copiat motorul de roman diesel si benzina de la Ford,tot vreo 35 de ani,fara nici o imbunatatire ,deci,care este scoala romaneasca,escavatoarele de la braila...sa continui,noi am copiat-furat mereu tot,si ne am "uns " cu laurii falsi ai unei victorii de carton,unde sint marii studiosi si ingineri ai romaniei....iti spun eu...peste tot si nicaieri,am cunostinte in diverse posturi la stat,care din ingineri sint comisari de politie sau garda financiara,consilieri pe la MAE si alte ministere,deci intre tehnica si economie parca totusi este distanta mare,la noi se amesteca ,e un "Ghiveci Total",inginer metalurg il faci ministru de finante-cazul Pogea...sa continui...cred ca pot sa scriu o carte despre asa ceva,lejer!
De aceea afara sint diplome de rahat cele din romania,nici in medicina nu stam prea roz,chiar daca bat astia apa in piua ca sintem recunoscuti afara...e o vraja marii ce nu poti sa ti inchipui,cunosc cazuri grave de malpraxis facute de roamni,dar astea nu se spun la tv,se spune doar ca sintem cei mai buni...sa fim seriosi,am amica dct ginecolog...cind ma gindesc ce nivel de inteligenta are,eu unul nu m as duce la ea decit ca sa i o trag odata cel mult,arata bine si atit,si surpriza,incaseaza vreo 2000 euro in tara pe la policlinici private....are citeva procese care oricum nu se vor termina decit in favoarea ei,ca de "corb la corb nu scoate ochii",sa mai vb de justitie...nu e cazul,ai banul faci dreptate cum iti convine,ok restul e "istoria rosie a comunsmului"!
Sper sa nu vina vreun cutremur peste 7 gr,se va vedea atunci cum s a construit,si aici ma refer la zonele unde s a construit,macar ceausescu tinea cont de astfel de lucruri,acum,banul face orice aprobare in orice loc ,posibila ...daca ai timp ,arunca o privire in bucuresti ,o sa vezi o varza fara carne,nu stim sa lasam cei vechi cu vechi,iar noul sa fie construit acolo unde este doar necesar,noi le amestecam la greu,merge o casa istorica declarata monument istoric de 150 de ani linga un bloc cu 15 etaje cu fatada de sticla,e roamania...nu,ia vezi in occident gasesti asa ceva,nu mai vb in italia!
De aceea revin si spun doar atit,noi de mici sintem invrajbiti,mintiti,inselati,din scoala incepem cu astfel de hachite,aranjamente la premiul 1 ,2 si 3,cu sefi de promotie cretini,care au interzis in santier ca sa nu rida fierarii si dulgherii de ei,nu stiu daca pricepe cineva ceva din ceea ce spun,valorile la noi au o alta dimensiune,doar ca in jos,niciodata in sus,singurul domeniu in care pot spune ca sintem intradevar buni,este IT ul,acolo se face diferenta clara intre inteligenta si cretinism,nici macar bancile din romania nu mai pot sa i tina in tara pe acesti minunati It isti,vezi unde sint bancile acum,undeva in pamint,fara aer si fara apa...dar sustinute artificial de afara!Iar ca sa pun bomboana pe coliva,cunosc 3-4 IT isti,cu 9-12 clase terminate,ce fac acesti baieti pe PC,unii spre majoritatea inginerilor de sistem nu pot decit sa viseze...i am probat personal cu lucruri foarte dificile,deci stiu sa apreciez o valoare mai ales ca e din domeniul meu...ncic nu privesc tastatura cind lucreaza,si mai sint si biturbo cind fac ceva,n am vazut nicaieri o astfel de viteza pe PC cum am vazut la ei, ca sa nu mai spun de precizia lucrarilor,am modificat niste dude odata,credeam ca dureaza 2-3 ore,in 10 min au reglat tot,i am verificat cu calculul manual,era perfect absolut tot,ca or fi sau nu hackeri,nu ma intereseaza,oricum lucreaza altceva decit ceea ce stiu sa faca acel mai bine...cred ca este destul,nu!Sincer de baietii acestia imi este oarecum ,nu mila ,imi e rusine ca nu pot sa i ajut,dar daca voi putea vreodata,o voi face nemijlocit!
Asta e roamnica,cu diicot,dna ,care impreuna sint...un fel de politistul dur pe banii nostrii si doar la comanda politica...nu se misca nimik si nu se va misca nimik inca,se promoveaza prostia,cretinismul si dobitocia,cu diplome ,scoate pe banda rulanta astfel de specii si vrem sa mai evoluam,dar in ce sens,nu asa s a construit germania dupa razboi,america in 250 de ani de istorie,Italia in 2500 de anide arta si stiinta-leaganul civilizatiei chiar daca nu vrem sa recunoastem asta!De ce nu recunoastem Italia ca fiind civilizatie ,arta si stiinta,pt ca noi promovam ....spuneti voi!Are curaj vreun "mare politehnician" sa recunoasca ce am scris eu aici,va spun eu ,doar unul-amicul meu,restul umbla dupa diverse specializari iar in piata muncii se fac de ris oriunde si oricum!

#26
andrey_net

andrey_net

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 910
  • Înscris: 20.11.2008
Nu stiu, dar se pare ca tu ai fost model in toate, tu ai fost peste toti in toate da` te-au ars toti ca ai fost mai special. Dar in incercarea de a scrie coerent tot ai scapari.

Eu am un fost coleg care a intrat primula constructii in Bucuresti si sunt 100% sigur ca nu a dat nicio spaga, de fapt nici nu avea de unde. Iarasi, stiu multi de la casa de copii care au terminat sau sunt studenti la ANEFS, aia cum au intrat? Pe spaga? La medicina am vreo 8 colegi, ei au dat toti spaga? Zi-ne si noua totusi ce universitate din Italia, ca nu am intrebat in mesajul anterior degeaba...

Cand vine vorba despre dezvoltarea industriei romanesti, ce vroiai sa imbunatateasca comunistii, lor le bubuiau exporturile de tractoare, dacii, romanuri, utilaje de constructie s.a.m.d. Du-te in arabia sa vezi acolo puturile facute de romani inainte de 89 care inca mai extrag si pe care nu ne-am recuperat niciodata banii. Planurile de la casa poporului, au fost cumva facute de arhitecti straini? Si sunt n lucruri de enumerat. Ideea e ca nu s-a dezvoltat tehnologia atunci pentru ca nu s-a vrut, pentru ca aveau piata de desfacere pentru ce produceau. Sa-ti mai pun o intrebare: dintre marii producatori auto de ex, cati produc toate piesele necesare construirii unui autoturism? Raspuns: Niciunul. Costurile pentru design si pentru a atinge performanta sunt mult mai mari si mai exista si riscul sa o dai in bara si sa fi investit banii aiurea. Asa ca, prefera sa cumpere piesele gata facute, nici macar patentele pentru a produce in regie proprie asa cum faceam noi inainte de 89.

Cat despre vremurile actuale, inginerii romani lucreaza la dezvoltarea tehnologiei prin alte parti, unde sunt riscuri mai mici sa existe scapari de informatie, unde guvernele respective finanteaza cercetarea, etc.

Mai pe vara, o prietena a facut plangere la DIICOT pentru ca era santajata de iubitul ei, fiu de comisar de politie, cu niste filmari porno. A doua zi tipu avea 29 de zile... Politic, huh?


Nu a zis nimeni ca in Romania este ideal sa traiesti. Dar nici prin afara nu umbla cainii cu covrigii in coada, nici astia din afara nu au drumuri chiar asa extraordinare, nici pe aici nu erupe civilizatia. Da` daca am plecat nu trebuie sa ne laudam ca traim visul occidental? Acum depinde si ce fel de om esti. Sunt oameni care muncesc de dimineata pana seara, care in loc sa-si traiasca viata, prefera sa-si faca cate o vila in care nu o sa locuiasca nicioadata(era un film cu un sat din Moldova, plin de vile, dar care nu erau locuite). Mai sunt si cei care n-au nicio pregatire si stiu ca nu s-ar descurca acasa. Mai sunt si cei care vor sa-si traiasca viata, etc...

S-a ajuns la fundul sacului oricum. De acum incolo vor fi obligati sa fure(ca peste tot se fura si exista coruptie, stati linistiti) mai putin si sa faca mai mult.

#27
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,785
  • Înscris: 13.01.2005

View Postandreyfitza, on 24 februarie 2013 - 20:44, said:

Stiu, pare o viata frumoasa, lipsita de griji, pare ca vei avea un viitor stralucit. Si mie mi s-a parut la fel. Si eu cand am plecat, am plecat cu o greata si o lehamite de Romania inimaginabila si eram sigur ca totul va fi roz si ca nu ma voi mai intoarce. Insa, cand ajungi aici iti dai seama ca nu e chiar asa.
Eu cred că tu pur și simplu n-ai putut/vrut să te adaptezi. Și acum cauți/găsești nod în papură.

#28
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011
Nu vreau sa contrazic pe nimeni sau sa intru in contre cu cineva,eu asta am patit in romania,si asta am scris,deci cui nu i convine parerea mea ,asta e!Am 7 ani la bologna,5ani de c tii civile si urbanistica,2 ani de masterat-nivelul 2,laurea magistrale   delle scienze delle construzioni-consolidari si reconsolidari,nu e MBA care ,e o abureala totala,sint studii aprofundate in c tii civile,nu e jucaria de la noi,dai banul peste tot si ai luat cartonul,din 7 ani  de studiu cred ca vreo 2 n am dormit deloc...toceala la greu,altfel te pica de n ai aer,si cum mai sint si rasisti...eu ca roman trebuia sa fiu beton inclusiv la gramatica italiana si engleza B1!Am "scapat" cu bine,italienii nu s chiar asa rai,ca oameni pot sa spun ca mi au placut,depinde unde te invirti, in ce mediu,pina te cunosc si observa ca esti "brava persona",dupa te respecta ca pe unul de al lor,si sa stii ca eu m am simtit respectat si la facultate si pe terenul de fotbal,oriunde,nu m au tratat ca pe romanii plecati la furat,ok!
As vrea sa te intreb ceva,crezi ca exista vreun student sa scrie pe aici ca a dat spaga sa intre sau sa treaca examenele ,eu nu cred...aveam amici studenti in acei ani,beau pina lesinau,golaneau prin camine iar de invatat...mai rarut ca i mai dragut,crezi ca nu se vedea ce si cum,odata l am surprins pe un amic,fara sa vreau,aranja banii in plicuri,ii numara de 3 ori sa nu greseasca pretul era 1000lei/examenul(1987)...crezi ca si mai aduce aminte vreunul cit si ce a invatat in facultatea de la noi,iti spun eu ca nu!Pe santier am "terorizat" astfel de specii,aveau goluri mari la  capitolul tehnica,scule,metodologie de lucru...vai de mama lor,unii erau si RTE...eu cind ma gindesc mi se face parul maciuca,sa construiesti blocuri cu astfel de specii,proiectanti varza,aveam pierderi de peste 17% la fierul de peste fi 18(adica la bara de 11,92-11,98 ml,de 12 ml nu exista!)deci ce sa ti spun,ca nu se putea lega fierul in noduri si diafragme,nu intra betonul in cofraje,de vibrator nici nu putea fi vorba sa l poti baga pe undeva...jale mare,cit fier au bagat aiurea...nu mai vorbesc ...n are sens,bunker antitank,betoane in acte de b350,in analize de b 250...mai vb ce spui!Asta i romanica...mama leprelor si cretinilor,unii au si diplome,nu jignesc pe nimeni ok,spun o impresie si atit!

View Postandreyfitza, on 28 februarie 2013 - 16:50, said:

Nu stiu, dar se pare ca tu ai fost model in toate, tu ai fost peste toti in toate da` te-au ars toti ca ai fost mai special. Dar in incercarea de a scrie coerent tot ai scapari.

Eu am un fost coleg care a intrat primula constructii in Bucuresti si sunt 100% sigur ca nu a dat nicio spaga, de fapt nici nu avea de unde. Iarasi, stiu multi de la casa de copii care au terminat sau sunt studenti la ANEFS, aia cum au intrat? Pe spaga? La medicina am vreo 8 colegi, ei au dat toti spaga? Zi-ne si noua totusi ce universitate din Italia, ca nu am intrebat in mesajul anterior degeaba...

Cand vine vorba despre dezvoltarea industriei romanesti, ce vroiai sa imbunatateasca comunistii, lor le bubuiau exporturile de tractoare, dacii, romanuri, utilaje de constructie s.a.m.d. Du-te in arabia sa vezi acolo puturile facute de romani inainte de 89 care inca mai extrag si pe care nu ne-am recuperat niciodata banii. Planurile de la casa poporului, au fost cumva facute de arhitecti straini? Si sunt n lucruri de enumerat. Ideea e ca nu s-a dezvoltat tehnologia atunci pentru ca nu s-a vrut, pentru ca aveau piata de desfacere pentru ce produceau. Sa-ti mai pun o intrebare: dintre marii producatori auto de ex, cati produc toate piesele necesare construirii unui autoturism? Raspuns: Niciunul. Costurile pentru design si pentru a atinge performanta sunt mult mai mari si mai exista si riscul sa o dai in bara si sa fi investit banii aiurea. Asa ca, prefera sa cumpere piesele gata facute, nici macar patentele pentru a produce in regie proprie asa cum faceam noi inainte de 89.

Cat despre vremurile actuale, inginerii romani lucreaza la dezvoltarea tehnologiei prin alte parti, unde sunt riscuri mai mici sa existe scapari de informatie, unde guvernele respective finanteaza cercetarea, etc.

Mai pe vara, o prietena a facut plangere la DIICOT pentru ca era santajata de iubitul ei, fiu de comisar de politie, cu niste filmari porno. A doua zi tipu avea 29 de zile... Politic, huh?


Nu a zis nimeni ca in Romania este ideal sa traiesti. Dar nici prin afara nu umbla cainii cu covrigii in coada, nici astia din afara nu au drumuri chiar asa extraordinare, nici pe aici nu erupe civilizatia. Da` daca am plecat nu trebuie sa ne laudam ca traim visul occidental? Acum depinde si ce fel de om esti. Sunt oameni care muncesc de dimineata pana seara, care in loc sa-si traiasca viata, prefera sa-si faca cate o vila in care nu o sa locuiasca nicioadata(era un film cu un sat din Moldova, plin de vile, dar care nu erau locuite). Mai sunt si cei care n-au nicio pregatire si stiu ca nu s-ar descurca acasa. Mai sunt si cei care vor sa-si traiasca viata, etc...

S-a ajuns la fundul sacului oricum. De acum incolo vor fi obligati sa fure(ca peste tot se fura si exista coruptie, stati linistiti) mai putin si sa faca mai mult.
Daca incepi sa compari occidentul cu romania,deja vb de mere cu pere!Eu in italia,m am simtit excelent,mincare absolut de vis,femei de toate natiile disponibile-daca stii sa vb frumos si sa o gidili la urechiusa-totul la superlativ,aveam si bani,si un sponsor bun,oricum am facut scoala pe banii mei primii 5 ani,iar cei 2 ani de master cam 50/50 ,adica 50% sponsorizare,stiu ca in  UK mincarea este cauciuc curat,din auzite,restul ar fi ca totul este cam scump,vremea de rahat,englezoii sau scotienii sint varza,alcolizati la greu inclusiv "ele",te cam chinui ....Las ca trece si daca gasesti un job bun,ramai acolo,in romanica n ai ce cauta,e grava rau aici,nu gasesti de munca iar cind gasesti...salariu de mizerie,repet,n ai ce cauta in tara...daca faci bani acolo,ai de toate chiar daca e scump.La bologna o jeacka de firma era 160 euro,iar mai jos de roma,doar 45 aceeasi haina...odat /an ,faceam plinul la hainute...si eram chiar bine imbracat,incaltat,fumam ,discoteci...dezmat prin camine...ce sa zic,viata,trai pe vatrai,studentie de vis am avut,iar in primii 5 ani ,am trimis si bani in tara ,sa termine sormea "belle arte"-nicolaie grigorescu din bucuresti,5 locuri /an,intrau numai nepoti si fii de pictori,graficieni si foste scule de partid,sormea a intrat ....

Avea 29 de zile si in a 5 a zi de arest era afara,inapoi la treaba,alta la rind!

In occident faci bani din orice,nu mi e rusine sa spun ca am vindut flori,ziare,sau carat mobila,deci stiu ce i munca fizica de la 7 ani-sportul de performanta nu e deloc usor,asa cum il privesti la tv,e chinuiala tata,ai alergat vreodata 18 km in 53 min la -20 de grade pe munte sa vezi cum e...iti explodeaza musculatura picioarelor-am facut si pe parchegiatorul pe la discoteci,luam bani pe terenul statului italian,orice politist care ma intreba ce fac,ii spuneam ca sint student,n am din ce traii ...pleca linistit,ok,si faceam bani multi in parcare,mai ales in weekend!Erau alte vremuri,stiu,dar am boierit o,munceam orice,absolut orice dar sa fie legat de tehnica, scoala,somn,mai o golaneala prin caminele de "nesatule",mai o prosteam pe colega sa mi dea cite o carte,mai o buseala cu un vin bun ca trebuie sa platesti cumva nu,trebuie sa te invirti tot timpul altfel chiar esti mort in occident,eu n am simtit lipsa banilor in occident,sincer,trebuie sa faci ceva sa scoti bani.Bagam 2 mil de lire in flori,scoteam cel putin 5 mil...3 mil traiam ca boierul 4-5 luni cu mincare de lux,bautura si tigari,era ieftina viata 1991-98 chiar si pina in 2001...cu 40000 lire abia inchideai frigiderul de 1,8 m inaltime,il umpleai pur si simplu,acum e mai greu,e si criza,preturile sint cam toate sus,iar occidentalii stiu sa fie calculati,aici trebuie sa fii mai atent,putin zgircit,altfel nu razbesti,iar scotieni chiar au arici la bani+prenadez pe mina!Recunosc insa ca acum ,nici cu 250 euro nu umpli frigiderul de mincare,stiu asta,bautura pauza,tigari...mai deloc!
Am plecat ciine sur la vinatoare,mi am pus la punct hirtiile,traduse,si "inainte cu tupeu",in acel moment lucram la min com exterior,sef de protocol,salariu mic,spaga multa(tigari si bauturi,nu bani)dar era plictisitor,nu s facut sa stau prea mult la birou,santierul era viata mea,acum,mai un semineu,mai o pauza ,lejereanu,vine banu,clienti am cit cuprinde pt inca 2-3 ani,doar la copii ma gindesc,sa faca ceva in viata,sa aibe o pregatire,sa valoreze ceva cind iese undeva,sa fie respectati pt ceea ce sint nu pt ceea ce au-cum e la noi- asa ca stai acolo,vezi ce faci,ca aici in 2-3 ani ...se inchide sandramaua sincer...e cam pe final tara asta!

Edited by bagerajungle, 01 March 2013 - 01:44.


#29
andrey_net

andrey_net

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 910
  • Înscris: 20.11.2008

View Postbagerajungle, on 01 martie 2013 - 01:40, said:


1. am facut scoala pe banii mei primii 5 ani,iar cei 2 ani de master cam 50/50 ,adica 50% sponsorizare

2. intrau numai nepoti si fii de pictori,graficieni si foste scule de partid,sormea a intrat ....

3. Avea 29 de zile si in a 5 a zi de arest era afara,inapoi la treaba,alta la rind!

4. (adica la bara de 11,92-11,98 ml,de 12 ml nu exista!)


1. 3 ani facultatea, 2 ani masteru in Italia, cam atat se face.

2. Si tu nu ai intrat la un amarat de ANEFS.

3. Le-a facut pe toate si inca ceva in plus.

4. Diametrul si mililitrii, injinerie curata.

Eu zic ca m-am adaptat, dar nu o vad ca pe o solutie viabila pe termen lung.

Eu am sa ma opresc aici, am spus ce aveam de spus. Am spus cum isi schimba toti pararea cand ajungi si traiesti cu ei pe aici, cred ca asta e cel mai important. Va salut si multa sanatate!

#30
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,615
  • Înscris: 02.10.2009
Va pierdeti vremea lupatand cu sabii de lemn.
Odata in Canada va trebui sa uiti de scoala, experienta. NU va interesa pe nimeni in mod special. Au alt sistem si alte valori.
N-aveti decat sa va puneti diplomele in rama pe perete in dormnitor (inclusiv cele obtinute in Ca) si sa va uitati toata ziua la ele.
Vei fi intrebat: poti sa faci asta? Ok, atunci fa!. Ti se va da ceva de nivelul pe care-l pretinzi, daca ai noroc. Numai cand vei vedea cum coteaza, masoara, unitati de masura iti vei a seama ca tocmai ai picat din Luna.
Vrei "recunoastere". Iarasi, n-ai decat. Eventual, nu obligatoriu, cateva examene (si o lista foarte lunga de alte lucruri) dar cel putn in cazul de fata asta ar putea incepe peste vreo 5 ani de acum inainte.

Edited by Rosebud09, 01 March 2013 - 03:41.


#31
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011

View Postandreyfitza, on 01 martie 2013 - 02:20, said:


1. 3 ani facultatea, 2 ani masteru in Italia, cam atat se face.

2. Si tu nu ai intrat la un amarat de ANEFS.

3. Le-a facut pe toate si inca ceva in plus.

4. Diametrul si mililitrii, injinerie curata.

Eu zic ca m-am adaptat, dar nu o vad ca pe o solutie viabila pe termen lung.

Eu am sa ma opresc aici, am spus ce aveam de spus. Am spus cum isi schimba toti pararea cand ajungi si traiesti cu ei pe aici, cred ca asta e cel mai important. Va salut si multa sanatate!
Eu inteleg ca esti mai slab educat si obraznic ,dar sa stii ca minti de ...Este si facultate de 3 ani,trienala,dar nu prea are mare valoare,ok,cea de 5 aia e adevarata valoare,ingegneria ,scotianule care nu ti mai ajunge nimeni la nas si mai faci si pe desteptul ca le stii tu pe toate,de laurea magistrale ai auzit,e numai pt quinto ani di corsi di studio....citeste mai atent tinere,asta e se vede ca ai facut scoala romaneasca,ineficienta ta este vizibila,mai studiaza putin,mai cauta,vezi cum stau lucrurile pe la Ravena,Cesena....iti trebuie timp sa verifici mai atent,dar cum nu ai,scoti dudele din tine ca pe glumite de gradinita,vezi,informeazate si dupa sa vorbesti,iar ca directie,uitate pe codurile din cadrul  disciplinelor,asta ca sa reusesti sa cauti ceva corespunzator,daca si la asta stai asa bine...deja stim ce si cum vei fi ca inginer,rabdarea e totul in orice meserie,iar in inginerie ,trebuie doar dublata rabdarea.
Astept sa mi dai un raspuns ,dupa ce studiezi mai bine problema,ok,poate asa mai cresti in ochii stii tu cui,celui care a vb pe dos si te a mai si injectat/ajutat sa scrii baliverne de 3 lei.Si pentru ca tot n ai rabdare ,ti o recomand tie pe cea de 3 ani,ok,sa vezi cine te angajeaza cu ea oriunde,iar daca vrei facem o proba ,mergem amindoi sa depunem Cv ul oriunde sa vedem diferenta,ok,si nu uita un lucru,eu sint extrem de scump ,negociez la maxim,inclusiv casa,masina,telefon laptop,daca pot ii scot si plombele de aur din gura patronului,pricepi,dar si munca,sarcinile si obligatiile sint pe masura cerintelor...oricum ramai in scotia ,e o recomandare,ok,chiar daca esti dezinformat total,mai tinar,n ai rabdare samd,cam obraznicut ,stiu si de ce,okcam suferi,te am ranit cu ce am spus mai sus si ...trebuie sa o platesti,parca diplomatia din scoala n ai prea citit o...!

#32
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,664
  • Înscris: 15.12.2009
@bagerajungle, nu e treaba mea deloc si sincer, nu stiu de ce ma bag sa scriu ... a, da, STIU ! Pentru ca cineva trebuei sa te aduca cu picioarele pe pamant.
Lasa-ma sa iti spun 3 chestii reale, despre cum te vad eu, dupa postarile de pe acest forum:
1. Daca ai ajuns sa scrii pe softpedia cautand "indicatii" despre emigrare inseamna ca nu esti un geniu, nici pe departe.
2. Daca scrii cate o pagina de text compact pe care nu il citeste nimeni nu pari mai destept, din contra, in viziunea mea incerci sa "dai cu abur" ... ceea ce nu e bine, oricum te-ai uita la problema. Nu ai spun nimic concret, doar abur despre cat de bun si inteligent esti.
3. Cu atitudinea asta nu faci nici o branza intr-o tara non-latina, adica in tarile unde conteaza sa taci si sa faci.

Atat ... nimic mai mult.

Iti doresc din suflet mult succes in ceea ce vrei sa intreprinzi. Spun asta cu cea mai mare onestitate si sinceritate posibila.
Si un sfat gratuit: lasa-i pe altii sa spuna despre tine cat de bun si destept esti ... valoreaza de 1000 de ori mai mult fata de cuvintele tale proprii.

Edited by ro_explorer, 01 March 2013 - 21:47.


#33
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011
Pai cine putea sa ti dea like decit alti 2 din ...floricele de porumb,eu adun informatii si atit,ok,cit despre pragmatismul meu stai linistit e f bine definit,nu te preocupa,si in italia trebuie sa arati ca stii,iar la monumente istorice si consolidari,recuperari,trebuie sa stii f multa teorie ,sa analizezi multe aspecte,nu e asa simplu cum ai ridica un bloc,nu stiu cum de fac rost de pareri de genul tau.
Unul mai sus m a atentionat ca este doar 3 ani,nu e mare chestie,o faci dar mai sus de ingineras de duzina ...masterul este de 2 ani cel de nivel 2 ,care poti sa l faci numai dupa facultatea "a ciclo unico"-5 ani,ok,altfel nu prea te baga nimeni in seama pe acolo.
Iti garanyez ca sint la fel de reci si italienii daca te vad ca scirtii la meserie,la fel de apreciat esto oriunde daca stii meserie,ce spuneti voi cu sa taci si sa faci,asta e asa de "taci si inghite"....in meseria asta daca nu comunici cu toti oamenii de la toate nivelurile,n ai cum sa razbesti,inclusiv cu muncitorii trebuie sa stii sa le vorbesti ,chiar si cind gresesc,asta nu intelege unul din alta "bransa",in c tii trebuie sa vorbesti altfel esti pierdut,indiferent cit ai fi de bun.
Treaba cu ..."lasai pe altii sa spuna cit sint de bun"...e de domeniul secolului trecut,scrie clar in cartea de munca cit esti de bun,nu e nevoie sa spui nimik,in 3 ore se vede si in santier,dupa cum organizezi santierul,restul este apa de ploaie,crezi ca in romania iti spune vreunul ca esti bun,,niciodata,iti spune mereu ca n ai facut ca el,ca el e seful...seful din parcare pricepi,sef la hotii samd,sint uns cu toate alifiile pt multi baieti destepti,unii mai sint si pe aici,ii las sa comenteze doar e democratie,isi dau like uri ,realizezi la ce nivel de gradinita sint,sa se ...unga unul pe altul...:::)))!

#34
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011

View Postandreyfitza, on 01 martie 2013 - 02:20, said:


1. 3 ani facultatea, 2 ani masteru in Italia, cam atat se face.

2. Si tu nu ai intrat la un amarat de ANEFS.

3. Le-a facut pe toate si inca ceva in plus.

4. Diametrul si mililitrii, injinerie curata.

Eu zic ca m-am adaptat, dar nu o vad ca pe o solutie viabila pe termen lung.

Eu am sa ma opresc aici, am spus ce aveam de spus. Am spus cum isi schimba toti pararea cand ajungi si traiesti cu ei pe aici, cred ca asta e cel mai important. Va salut si multa sanatate!
Pentru cultura ta general 11,98 ml,asa vb noi astia de pe santier,santieristii,intelegi,ceva,sint metrii liniari de pc52 de la fi 18 in sus pina la fi 40 fierul este la bara,bare(nu bari,ok!) dar daca tu vrei sint mililitri,asta e chestie de interpretare si de a dori sa interpretezi corect,dar degeaba,ai nevoie de 3-4 ani sa uiti metehnele din romania,esti la inceput,ai de tras,scapi greu de hachite si metehnele romanesti,iar dupa nivelul de tupeu si obraznicie,nu te vad bine pe nicaieri,las i mai moale ca inca nu stii mai nimik din meseria care ti ai ales o,dupa 10 ani poti sa incepi sa vorbesti daca ai avut ce lucra si ai in spate lucrari adevarate sau ma rog realizari,locuri de munca unde numai adevaratii reusesc sa ocupe posturile,nu e ca la noi,nepotul,curva si cu fiul,ok!Afara ,oriunde in lume,ai valoare esti platit ,si respectat,la nivelul la care te considera ei ca esti pregatit,stai sa vezi...ai de suferit,mai ales la mentalitatea cu care te "dezvolti" pe aciulea...o sa te convingi repede de ceea ce spun eu,retine insa ideea,latini,chinezi sau nordici,esti bun in meserie esti platit regeste,ok,fie si in america,iar treaba cu inceputul mai subtire...asta am mincat o de mult ,dar pe pielea altora,nu exista putin sa vedem ce stii,scrie in cartea de munca ce stiu,ok,clar ! De "aburitori si arzatori"-fiare de calcat,care umbla si dau diverse indicatii asa mai mult ca sa se dea ei destepti,e plin peste tot,cred ei ca stiu si cunosc omul din 3-4 mesaje,cind ei de fapt nu se cunosc pe ei insisi! Pamflet,no offence!:::)))

#35
radu_4radu

radu_4radu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 24.02.2013
ms pt sfat oricum cam stiu cum sta treaba pe afara si nu faceam pe zmeul dar am mai multe posibilitati pentru o munca mai bine platita.aici lucrez finisaje de cea mai buna calitate.castig undeva la 800-1000e dar nu asta e marea problema  alta este:ce facem in continuare?copii nostrii ce fac?chiar trebuie sa fie vreun savant sau cu o inteligenta iesira din comun?daca nu e?ce ii ofera tara asta ,statul asta?nimiiiic.aici nepotismele intrec orice imaginatie ce sanse are sa treaca de ele un copil de de constructor?simplu niciuna.singura solutie care ar fi este desprinderea de acest loc. dar unde plecam e mai bine?de asta am deschis aceasta discutie ca aflu parerea celor care traiesc si muncesc in afara tarii.as pleca pt 3-6 luni sa vad cum stau lucrurile dar nu stiu unde, belgia,germania,anglia undeva unde suntem cat de cat acceptati sa imi pot face o idee de ce inseamna strainatatea.                                                                                                                                                                       va multumesc tuturor celor care ati scris si va mai astept.cu sfaturile voastre poate risipesc ceata in care sunt.

#36
River_Song

River_Song

    Regina Mundi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,298
  • Înscris: 17.07.2012
Pile si nepotisme sunt peste tot, fii tu linistit.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate