Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata
 

Retinere fortata in institutie publica

- - - - -
  • Please log in to reply
71 replies to this topic

#37
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,293
  • Înscris: 07.02.2003
In fiecare zi aveti programari cu fata ? :)

#38
MeT4L

MeT4L

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 714
  • Înscris: 19.10.2009
Mai trebuie sa ma intalnesc cu ea de 3 maxim 5 ori. :)

#39
opop

opop

    bolnav cronic :(

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 06.01.2007

View Postmirceaor, on 22 februarie 2013 - 23:44, said:

ROI prin care nu se iese din scoala cand vrea unul si altul.

In cazul prezentat, o discutie cu un profesor/diriginte/medicul scolii ar rezolva problema. Dar probabil ca  trimiterea e "cu probleme", ca sa nu spun altceva

http://www.bzi.ro/el...-de-curs-339529

http://www.bzi.ro/ze...i-ieseni-105666
Nu iesi "cand vrei tu"  iesi in timpul pauzelor, adica inafara orelor.
Da ce sa zic, mare actiune folositoare, sigur elevii aia dupa ce au fost dusi inapoi la scoala au fost doar cu mana sus la ore si au luat doar 10 !

View PostMeT4L, on 22 februarie 2013 - 23:56, said:

Nu poti iesi din scoala doar daca sari gardu sau ai noroc imens
Da, pai daca mi se face rau si trebuie sa ma duc acasa, o sa ma apuc de escaladat garduri.

View Postmirceaor, on 23 februarie 2013 - 00:11, said:

Nu inteleg de ce ai vrea sa tot iesi din scoala, daca esti la scoala. Nu-ti place scoala, lasa-te.
Chiar vorbesti serios ?

#40
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,570
  • Înscris: 30.07.2003

View PostMeT4L, on 22 februarie 2013 - 21:37, said:

Poti fi retinut in scoala impotriva vointei tale?
Nu.

#41
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008
Ati vrut descentralizare asa ca fiecare scoala e independenta si nu raspunde nicaieri. Mi se pare f normal.  Asa ca face regula cum doreste. E ca o firma. Nu-ti convine pleaca!!! Doar pe vremea lui Ceausescu erau toate scolile cu acelasi reguli si te puteai adresa la inspectorat sau la bucuresti pt nereguli si abuzuri.

Ce vorbiti de abuzuri si prostii?? Cine sa va ajute ??? Bugetarii de la 112??? Aia trebuie disponibilizati. Mergeti la Basescu sa va rezolve si nu va putea din cauza autonomiei locale. Corect!!

Ia auzi băi!! O tarfa nu respecta regulamentul si vine cu fals in acte si declaratii si niste bulangii se pun sa invoce legi ca vezi doamne a fost abuzata. Nu a lasat-o sa plece sa se f*te cu careva in timpul scolii, evident ca in timpul liber mai intreaba parintii ce si cum. Bai copii, vedeti-va de carti, ca fara cunostinte si buna purtare nu va angajam la noi la firme. Faceti facultati si va punem sa spalati prin birouri pt salariul minim.  Mai demult eu am spus "salut" unui patron pe mail si mi-a spus cum va permiteti sa nu respectati si sa va adresati astfel unui posibil angajator. Si era doar o colaborare la negru party time sau cand si cand.

Băi, daca regulamentul scolii spune ca se intra in incinta la ora 8 si se iese doar la ora 2 (cu exceptiile prevazute) e litera de lege pt ca l-ai semnat cand te-ai inscris acolo, gratie descentralizarii si independentei institutiilor si nu se poate invoca nici o alta lege sau institutie care sa anuleze acel articol.

Apar tot felul de modificari "absurde" aparent in statutul scolilor si mai ales liceelor tocmai din cauza debandadei existente in unele din ele. Cand ma gandesc cata libertate era pe vremea mea, din clasa a 5-a si pana in a 12-a nu aveam uniforme si nici sacouri, mergeai la ce ora vroiai (dar nu mergea nimeni la alte ore decat cele normale ca nu era nevoie, o intarzire eventual, o invoire mai erau), dar aveai o doza de respect si incredere, profesorul era profesor, elevul elev, invatatul invatat nu ca acum cu balci, ore de balamuc, pauze de bulaneala si batai, accesul prin interfon la ore fixe, gardieni, regulamente de semnat, amenzi si toate prostiile .

Edited by popascu, 23 February 2013 - 12:16.


#42
MeT4L

MeT4L

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 714
  • Înscris: 19.10.2009
Popascu ... sa inteleg ca eu sunt bulangiul si fata e tarfa?

#43
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008

View PostMeT4L, on 23 februarie 2013 - 00:38, said:

Situatia se repeta in fiecare zi. Eu vreau sa imi fac un plan in cazul in care se mai intampla chestia asta. As putea sa fac programarea din nou pe o ora in care mai exista curs, pentru a exista si un act doveditor care poate fi luat pe post de proba.
proba de care? Credeam ca la Cluj sunt mai educati cetatenii dar vad ca e varza ca in Ramnicu Valcea. Cred ca nu aveti teme destule si va plictisiti. Cluj sucks, vreti ajutor de la autoritatile bucurestene centrale dupa ce voi ati urlat pe forum pt autonomie si cine nu sunteti voi????

View PostMeT4L, on 23 februarie 2013 - 12:15, said:

Popascu ... sa inteleg ca eu sunt bulangiul si fata e tarfa?
am vorbit la cazul general
dar sa inteleg ca tu esti avocatul ei sau barbatu-su??? Te-a platit sa fi avocat?? daca nu, atunci stii la ce e bun avocatul neplatit. Macar de ar fi un liceu da rockeri, dar cred ca e unul de manelari

Edited by popascu, 23 February 2013 - 12:24.


#44
MeT4L

MeT4L

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 714
  • Înscris: 19.10.2009
Nu sunt nici avocat nici barbatul ei Posted Image . Sunt o persoana care considera ca sistemul de invatamant din Romania nu este cum ar trebui sa fie si ca anumite persoane din acest sistem profita de acest lucru. M-am confruntat de nenumarate ori cu probleme prin scoli din cauza impresiilor si a fitelor si sincer, m-am saturat de asta.



P.S.: Daca as fi fost avocat ma gandesc ca as fi stiut cum sa rezolv aceasta problema.

Edited by MeT4L, 23 February 2013 - 12:39.


#45
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008
Daca ai avut probleme in scoli spune mult. Impresiile si fitele cui??

Tot sistemul e asa si va fi si mai rau. Si cand zic sistem ma refer si la alte domenii.  Invatamantul e rau oriunde. Prin definitie el e un sistem care schimba oamenii de fapt copiii pt ca daca nu atunci acestia s-ar  transforma in animale care sunt needucate dupa cum stim si nici nu au nici deprinderi nici abilitati nici cunostinte nici nimic decat activitati de nutritie si inmultire. Schimbarea asta si impingerea pe un fagas este evident greu de suportat pt unii pt majoritatea chiar. Iar invatatrea nu e un proces chiar placut mai ales in ziua de azi.

Ti-am dat exemplu cat de libertin era sistemul din scoli din anii 90 si inceputurile lui 2000 cand eram si eu si cum e acum. Te-ai intrebat de ce?? Si pt profi e mai greu acum decat atunci presupun.

Si mai demult pe timpul lui Ceausescu scolile nici macar nu se incuiau ziua, curtile erau fara usi sau porti intrai ieseai chiar daca nu erai de acolo. Nu se intampla nimic niciodata.

Edited by popascu, 23 February 2013 - 12:50.


#46
nesupus

nesupus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,599
  • Înscris: 27.02.2010
http://legeaz.net/co...o...89-cpen  
Unde-i lege, nu-i tocmeala. Restul e doar palavrageala.
INFRACŢIUNI CONTRA LIBERTĂŢII PERSOANEI

Art. 189
Lipsirea de libertate în mod ilegal
Lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani.
În cazul în care fapta este săvârşită prin simularea de calităţi oficiale, prin răpire, de o persoană înarmată, de două sau mai multe persoane împreună sau dacă în schimbul eliberării se cere un folos material sau orice alt avantaj, precum şi în cazul în care victima este minoră sau este supusă unor suferinţe ori sănătatea sau viaţa îi este pusă în pericol, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani.
Cu pedeapsa închisorii de la 7 la 15 ani se sancţionează şi lipsirea de libertate a unei persoane săvârşită în scopul de a o obliga la practicarea prostituţiei.
Dacă pentru eliberarea persoanei se cere, în orice mod, ca statul, o persoană juridică, o organizaţie internaţională interguvernamentală sau un grup de persoane să îndeplinească sau să nu îndeplinească un anumit act, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 18 ani.
Dacă faptele prevăzute la alin. 1-4 se săvârşesc de către o persoană care face parte dintr-un grup organizat, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani, în cazul alin. 1, închisoarea de la 7 la 18 ani, în cazul alin. 2 şi 3, închisoarea de la 10 la 20 de ani, în cazul alin. 4.
Dacă fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani.
Tentativa faptelor prevăzute la alin. 1-4 se pedepseşte.
Constituie tentativă şi producerea sau procurarea mijloacelor, a instrumentelor sau luarea de măsuri în vederea comiterii faptei prevăzute la alin. 4.
Cod penal actualizat prin:
Lege nr. 169/2002 - privind modificarea şi completarea Codului penal, a Codului de procedură penală şi a unor legi speciale din 10 aprilie 2002, Monitorul Oficial 261/2002;
Daca poti demonstra ca este ilegal ce se face acolo, e ca si castigat. Daca!

Edited by nesupus, 23 February 2013 - 12:55.


#47
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008
Cred ca si obligarea fara voia victimei la efectuarea de munci fara constituie contraventie. Deci consider toti elevii victime ca sunt pusi sa efectueze munci si sa stea in banci. Sunt lipsiti de libertate. Muncile constau in copiat din carti sau de pe tabla, munci f grele sunt cele de laborator. Nu vedeti ca sunteti intr-o chestie comica?? Mai trebuie sa mergeti la OTV sau antena 3.

Asa si controlorii din autobuz pot fi invinuiti sau paznicii de la o firma daca ai intrat nepermis acolo sau ai furat ceva.

Cine sa faca 15 ani? paznicul de la scoala care trebuie sa respecte regulamentul ca sa nu fie dat afara sau directorul care are girul consiliului profesoral, de administratie si al parintilor?? Nici unul nu se pot incadra in legea de mai sus. Legea aia se refera la alte cazuri. Daca se da amenda si mai bine ca e platita din fondul de cotizare al elevilor sau din banii primariei deci tot ai cetatenilor, elevilor etc.

Practicile astea conduc la o inasprire si mai accentuata a regulamentelor scolare. Se poate ajunge la articole ca in cazul firmelor: "cei care prejudiciaza imaginea si fac probleme sunt exmatriculati sau dati afara fara drept de reinscriere".

Un eveniment facut pt a creea balamuc in institutie poate da ocazia consiliului profesoral si de parinti sa admita un articol ca mai sus. Odata cu regionalizarea si descentralizarea si mai avansata acele articole nu vor mai putea fi contestate practic nici in instanta ele devenind ROI care prin lege e respectat de toti cei din institutie si nerespectarea lui devenind infractiune. Astfel loazele vor fi eliminate usor din scoli punandu-i pe drumuri cu dosarul cu echivalari, examene de diferenta timp pierdut- poate si 1-2 ani, in acelasi timp prestigiul scolii crescand pt ca-si face ordine in ograda si poate scoate absolventi mai capabili, atragand pe cei care vor sa invete.

Fiind libertate se vor infiinta si scoli care vor aduna loazele si poate unele contra cost vor oferi diploma de absolvire mult ravnita. Apoi Spiru Haret va aduna bani pt angajatii lui. Ulterior se ajunge cot la cot pe piata muncii de la noi sau din UE si-si vor arata capabilitatile toti.

Eu sustin ideea de a nu mai obliga pe nimeni sa faca scoala mai mult de 8 clase si descentralizarea controlata  a sistemului. Nu inteleg totusi cum de unele scoli mai percep fonduri de cotizare de la elevi

Edited by popascu, 23 February 2013 - 13:15.


#48
opop

opop

    bolnav cronic :(

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 06.01.2007

View Postpopascu, on 23 februarie 2013 - 12:59, said:

Cred ca si obligarea fara voia victimei la efectuarea de munci fara constituie contraventie. Deci consider toti elevii victime ca sunt pusi sa efectueze munci si sa stea in banci. Sunt lipsiti de libertate. Muncile constau in copiat din carti sau de pe tabla, munci f grele sunt cele de laborator.
Nu te obliga nimeni la nimic, daca vrei poti si dormi pe scaun, fii sigur ca profesorul n-o sa vina cu biciul la tine, te supui regulamentului scolii si nimeni nu incalca nici o lege. Ca te da afara de la ora/ te lasa repetent nu incalca nici o lege.

View Postpopascu, on 23 februarie 2013 - 12:59, said:

Practicile astea conduc la o inasprire si mai accentuata a regulamentelor scolare. Se poate ajunge la articole ca in cazul firmelor: "cei care prejudiciaza imaginea si fac probleme sunt exmatriculati sau dati afara fara drept de reinscriere".
De acord, cand semnez contractul de cateva sute de euro pe luna ?

View Postpopascu, on 23 februarie 2013 - 12:59, said:

Asa si controlorii din autobuz pot fi invinuiti sau paznicii de la o firma daca ai intrat nepermis acolo sau ai furat ceva.
Doar politia te poate legitima, controlorului poti sa-i arati dosul ! Cu paznicii de proprietati private e altcumva, au alt regim

Edited by opop, 23 February 2013 - 13:15.


#49
nesupus

nesupus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,599
  • Înscris: 27.02.2010
@popascu Esti total pe din afara. Postezi din plictiseala.

#50
sydneyaus2005

sydneyaus2005

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 7,506
  • Înscris: 22.01.2007

View Postpopascu, on 23 februarie 2013 - 12:04, said:

Băi, daca regulamentul scolii spune ca se intra in incinta la ora 8 si se iese doar la ora 2 (cu exceptiile prevazute) e litera de lege pt ca l-ai semnat cand te-ai inscris acolo, gratie descentralizarii si independentei institutiilor si nu se poate invoca nici o alta lege sau institutie care sa anuleze acel articol.

no shit!
deci cand te inscrii la o scoala iti da ROI-ul sa-l citesti?

#51
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008
Nu ai inteles, aia era la bascalie ce ai citat initial. Poti arata dosul la controlori daca te tine fizic sau daca nu esti tigan sau cersetor. Altfel te duce si la sectie si daca te intelegi cu politaiul te lasa sa pleci fara sa platesti nimic. Acolo depinde de tine cat de descurcaret esti si cu controlorii.

View Postsydneyaus2005, on 23 februarie 2013 - 13:17, said:

deci cand te inscrii la o scoala iti da ROI-ul sa-l citesti?
daca stii sa-l citestiPosted Image  Ei nu stiu sa citeasca orarul

#52
sydneyaus2005

sydneyaus2005

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 7,506
  • Înscris: 22.01.2007

View Postpopascu, on 23 februarie 2013 - 13:19, said:

daca stii sa-l citestiPosted Image  Ei nu stiu sa citeasca orarul

aiurea, cred ca nici nu se stie pe unde zace ROI-ul prin scoala, dar mai sa-l dea la citit la inscriere.

View Postpopascu, on 23 februarie 2013 - 13:19, said:

Nu ai inteles, aia era la bascalie ce ai citat initial. Poti arata dosul la controlori daca te tine fizic sau daca nu esti tigan sau cersetor. Altfel te duce si la sectie si daca te intelegi cu politaiul te lasa sa pleci fara sa platesti nimic. Acolo depinde de tine cat de descurcaret esti si cu controlorii.

daca stii sa-l citestiPosted Image  Ei nu stiu sa citeasca orarul

cine te duce la sectie? controlorul?

#53
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008
Cred ca topicul e aiurea. Dar spun 100% ca nu se va obosi nimeni sa dea in judecata scoala pt ca nu a putut pleca la f*tut o fufa in timpul programului. Si chiar daca ar da in judecata nu se stie daca castiga, procesul e minim 5 luni pana la decizie, iar judecatorii eventual vor considera neintemeiata plangerea. Si daca castiga, ei nu vor plati nimic ca nu au bani, cat despre sentinte pt angajati nu s-a vazut vreodata decat daca era importiva ROI.  Hai puneti si faceti temele pt luni nu mai cereti miloaga pe topicul de rezolvari probleme mai bine.

Eu sa fiu director la o scoala sau in inspectorat la o faza dinasta de discreditare a institutiei as semna imediat eliminarea celor in cauza fara drept de reinscriere. Danditi-va ca profii sunt destul de indulgenti de fapt si nu categorici cum sunt angajatii din mediul privat sau cei cu afaceri pe cont propriu.

View Postsydneyaus2005, on 23 februarie 2013 - 13:21, said:

cine te duce la sectie? controlorul?
nu stiu, intereseaza-te. Eu nu folosesc transportul public. Dar aveam un coleg in liceu care facea blatul si -l tot prindeau si-l duceau fix la sectie unde lucra frate-su.Posted Image Chiar ii indruma pe controlori sa-l duca acolo

View Postsydneyaus2005, on 23 februarie 2013 - 13:21, said:

aiurea, cred ca nici nu se stie pe unde zace ROI-ul prin scoala, dar mai sa-l dea la citit la inscriere.
ei, nu la inscriere. Atunci se vine cu bomboane. ROI oricum nu se da la aia. ROI e pt angajati. Dar sunt scoli care la prima sedinta cu bunicii sau parintii pun la semnat un fel de regulament pt copii gen nu se fumeaza si nu se bea in incinta, se poarta uniforma se....balareli. Sau nici atunci nu pun sa semneze asa ceva decat cand excaladeaza treaba prin timpul anului scolar si nu stiu cum sa mai domoleasca treburile. In orice caz sunt f slabi profii si directorii, mai mult intre ei se manca si se concentreaza mai mult pe ore si salarii si formalitati venite de la centru si total neconforme cu realitatea cum era si acel program de monitorizarea absenteism care nu facea decat sa numere dirigintii ca disperatii sute si mii de absente lunare si sa nu mai treaca absente profii ca sa nu mai numere asa mult

Scolile cu debandada  denota delasarea din anii trecuti a colectivului dar si ce material aduna.

Edited by popascu, 23 February 2013 - 13:43.


#54
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,293
  • Înscris: 07.02.2003

View Postsydneyaus2005, on 23 februarie 2013 - 13:21, said:

aiurea, cred ca nici nu se stie pe unde zace ROI-ul prin scoala, dar mai sa-l dea la citit la inscriere.
Necunoasterea regulamentului nu absolva de vinovatie asa cum necunoasterea legii nu te absolva de vinovatie Posted Image
"ignoratia juris non excusat"
Oricum in documentele de inscriere se mentioneaza sub semnatura parintelui ca ai luat la cunostinta de regulamentul interior (printre alte chestii mentionate).

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate