Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...
 Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 

Amenzi de circulatie-PRESCRIERE

- - - - -
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#19
Dau

Dau

    veteran

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,548
  • Înscris: 24.01.2007
Urmeaza cat de curand sa-i zboare, stai linistit.

#20
ticusor

ticusor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,097
  • Înscris: 25.01.2010
PREMIERĂ ÎN CODUL RUTIER. Rămâi fără permis dacă nu plăteşti amenda!

Printre cele şapte puncte propuse a fi introduse în noua legislaţie rutieră, cel referitor la amenzile de cirulaţie este unic în istoria Codului Rutier.
Mai exact, se propune "introducerea sancţiunii suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule în cazul nerespectării obligaţiei de a achita amenda contravenţională în termenul prevăzut de lege". Chestionat de EVZ, comisarul şef Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere, explică: "Este o măsură care are ca scop recuperarea banilor proveniţi din amenzile la regimul circulaţiei. După intrarea în vigoare a acestor modificări, agentul de circulaţie va putea să îi ridice permisul de conducere şoferului care figurează în baza noastră de date cu amenda neplătită.
EVZ.ro



#21
Al3csutzul

Al3csutzul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,833
  • Înscris: 19.07.2006
va putea,nu-i obligatoriu, si se aplica pentru amenzile restante? adica daca am amenzi de acuma 6 ani trebuie sa le platesc acuma neaparat.?

Nu mi se pare normala aceasta treaba pentru ca au alte masuri de a colecta acesti bani (Executori) .

Poate un sofer are o amenda pe care nu isi permite sa o plateasca in a acea luna,ramane fara servici ?

Imi vor sari in cap acuma niste zmei dar nu mi se pare corect, acusi ajunge garcea sa-mi verifica si factura restanta la gaz.

Din cate stiu politia rutiera se ocupa de siguranta participantilor la trafic ,nu de contul meu de FISC !

#22
SlowDeath

SlowDeath

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 22.04.2006
PONT: Cum poti fenta o amenda de circulatie? (sursa)

Cum sa scapati, fara sa incalcati legea, de amenzile date de Politia rutiera, Politia de ordine publica, Jandarmeria sau orice alta institutie a statului abilitata sa aplice sanctiuni contraventionale, celebrele amenzi.
De exemplu, un sofer este amendat de catre un agent de circulatie, mult prea zelos, ca a depasit linia continua. Amenda legala prevazuta de legea care reglementeaza circulatia pe drumurile publice este de 225 de lei, echivalentul a 4,5 puncte amenda si 6 puncte de penalizare. Dupa constarea contraventiei de catre agentul de circulatie, acesta are obligatia sa va intrebe daca aveti de facut observatii. Sfatul citynews.ro este sa spuneti ce anume observatii aveti de facut, cea mai des folosita de foarte multa lume este urmatoarea “constatarea nu corespunde adevarului” care trebuie mentionata de politist. Urmatorul pas legal care trebuie facut de politist este sa va intrebe daca doriti sau nu sa semnati procesul verbal si sa luati un exemplar. Putina lume stie ca ordonanta de urgenta a Guvernului 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, lasa multe portite pentru ca amenda sa nu mai fie achitata niciodata. Daca soferul depistat ca a incalcat Codul Rutier refuza sa semneze procesul verbal, agentul este obligat sa aduca un martor, cu care, atentie, se va putea face doar dovada refuzului de catre conducatorul auto de a semna procesul verbal si a primi un exemplar, nu de atestare a savarsirii contraventiei. In fata acestei situatii, procesul verbal va fi trimis la domiciul soferului, unde trebuie sa ajunga in maxim de 30 de zile. Articolul 27 din OUG 2/2001, prevede ca una din cele doua posibilitati de comunicare a procesului verbal va fi prin posta, cu confirmare de primire. Acest lucru presupune ca destinatarul / soferul sau pietonul trebuie sa semneze de primire a procesului verbal. Daca nu este acasa sau daca locuieste la alta adresa decat cea din buletin o perioada de zece zile sau pur si simplu nu merge la Posta sa ridice procesul verbal si sa semneze, documentul va fi trimis inapoi la Politie. Posta pastreaza corespondenta vreme de 10 zile. In acest caz Politia Rutiera fie retrimite documentul prin Posta fie aplica cea de-a doua varianta de comunicare prevazuta de acelasi articol 27, “prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces verbal semnat de cel putin un martor”. Portita legala de scapare care se afla in Ordonanta 2/2001, este prevazuta de art. 14. Acest articol stabileste ca “executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii” (adica data cand a fost scris / intocmit de politist). Cu alte cuvinte, daca Politia nu poate face dovada ca v-a comunicat procesul verbal in termen de 30 de zile, sub semnatura dvs., amenda de 225 de lei nu mai poate fi executata de catre Directia Finantelor Publice.

Alte sfaturi pentru a evita amenda pentru camerele radar: – Pentru radarele fixe puteti alege un nume dintr-un necrolog, din orice ziar, al unei persoane care a decedat dupa data depistarii si comunicati Politiei, ca si asa nu au cum sa constatate ca nu e asa. Acest nume il puteti trece in invitatia pe care o primiti de la Politia Rutiera de a comunica numele persoanei care a condus autoturismul depistat ca a circulat peste limita legala. De mentionat ca fotografiile facute de camerele radar surprind autoturismul doar din spate, deci identificarea soferului dupa fata nu poate fi efectuata. In acest caz, Politia Rutiera NU poate aplica sanctiunea si NU poate face dovada ca persoana decedata trecuta de dvs. in invitatie a condus sau nu autoturismul.
– Trimiteti instiintarea cu plata la destinatar, adica sa plateasca Politia cand primeste scrisoarea cu datele persoanei careia i-ati incredintat masina.
In acest caz Politia nu va achita taxele si plicul se intoarce la dvs.
Asa aveti dovada ca ati comunicat, dar pe banii Politiei, care nu vrea sa platesca si scapati!

#23
anamaria4u

anamaria4u

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 09.03.2014
am si eu o intrebare,poate ma puteti lamuri....acum un an jumate am fost la primarie pentru o adeverinta,ni sa spus ca sotul are amenzi in valoare de 9 mil,nu am platit,acum cateva zile am avut nevoie de ceva de la primarie si ni sa spus ca are 17 mil de platit,,amenda daca nu o platesti la timp,se dubleaza in 48 h,,dar dupa se mai dubleaza??adica daca nu o platesti in 2 ani poate creste?

#24
Bratu_danut_007

Bratu_danut_007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 10.10.2006

 SlowDeath, on 24 februarie 2014 - 13:40, said:

PONT: Cum poti fenta o amenda de circulatie? (sursa)

Cum sa scapati, fara sa incalcati legea, de amenzile date de Politia rutiera, Politia de ordine publica, Jandarmeria sau orice alta institutie a statului abilitata sa aplice sanctiuni contraventionale, celebrele amenzi.
De exemplu, un sofer este amendat de catre un agent de circulatie, mult prea zelos, ca a depasit linia continua. Amenda legala prevazuta de legea care reglementeaza circulatia pe drumurile publice este de 225 de lei, echivalentul a 4,5 puncte amenda si 6 puncte de penalizare. Dupa constarea contraventiei de catre agentul de circulatie, acesta are obligatia sa va intrebe daca aveti de facut observatii. Sfatul citynews.ro este sa spuneti ce anume observatii aveti de facut, cea mai des folosita de foarte multa lume este urmatoarea “constatarea nu corespunde adevarului” care trebuie mentionata de politist. Urmatorul pas legal care trebuie facut de politist este sa va intrebe daca doriti sau nu sa semnati procesul verbal si sa luati un exemplar. Putina lume stie ca ordonanta de urgenta a Guvernului 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, lasa multe portite pentru ca amenda sa nu mai fie achitata niciodata. Daca soferul depistat ca a incalcat Codul Rutier refuza sa semneze procesul verbal, agentul este obligat sa aduca un martor, cu care, atentie, se va putea face doar dovada refuzului de catre conducatorul auto de a semna procesul verbal si a primi un exemplar, nu de atestare a savarsirii contraventiei. In fata acestei situatii, procesul verbal va fi trimis la domiciul soferului, unde trebuie sa ajunga in maxim de 30 de zile. Articolul 27 din OUG 2/2001, prevede ca una din cele doua posibilitati de comunicare a procesului verbal va fi prin posta, cu confirmare de primire. Acest lucru presupune ca destinatarul / soferul sau pietonul trebuie sa semneze de primire a procesului verbal. Daca nu este acasa sau daca locuieste la alta adresa decat cea din buletin o perioada de zece zile sau pur si simplu nu merge la Posta sa ridice procesul verbal si sa semneze, documentul va fi trimis inapoi la Politie. Posta pastreaza corespondenta vreme de 10 zile. In acest caz Politia Rutiera fie retrimite documentul prin Posta fie aplica cea de-a doua varianta de comunicare prevazuta de acelasi articol 27, “prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces verbal semnat de cel putin un martor”. Portita legala de scapare care se afla in Ordonanta 2/2001, este prevazuta de art. 14. Acest articol stabileste ca “executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii” (adica data cand a fost scris / intocmit de politist). Cu alte cuvinte, daca Politia nu poate face dovada ca v-a comunicat procesul verbal in termen de 30 de zile, sub semnatura dvs., amenda de 225 de lei nu mai poate fi executata de catre Directia Finantelor Publice.

Alte sfaturi pentru a evita amenda pentru camerele radar: – Pentru radarele fixe puteti alege un nume dintr-un necrolog, din orice ziar, al unei persoane care a decedat dupa data depistarii si comunicati Politiei, ca si asa nu au cum sa constatate ca nu e asa. Acest nume il puteti trece in invitatia pe care o primiti de la Politia Rutiera de a comunica numele persoanei care a condus autoturismul depistat ca a circulat peste limita legala. De mentionat ca fotografiile facute de camerele radar surprind autoturismul doar din spate, deci identificarea soferului dupa fata nu poate fi efectuata. In acest caz, Politia Rutiera NU poate aplica sanctiunea si NU poate face dovada ca persoana decedata trecuta de dvs. in invitatie a condus sau nu autoturismul.
– Trimiteti instiintarea cu plata la destinatar, adica sa plateasca Politia cand primeste scrisoarea cu datele persoanei careia i-ati incredintat masina.
In acest caz Politia nu va achita taxele si plicul se intoarce la dvs.
Asa aveti dovada ca ati comunicat, dar pe banii Politiei, care nu vrea sa platesca si scapati!
Aveti cunostinta, daca este legal sa i se predea PV mamei mele. Eu nu eram acasa asa ca PV care nu l.am semnat a fost trimis prin posta si semnat si primint de ea.

#25
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005
Ca urmare l-ai primit...

Amenzile se prescriu peste 5 ani, dar ei te vor da in judecata pana atunci, asa ca mergi si plateste.

#26
Bratu_danut_007

Bratu_danut_007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 10.10.2006
Ma voi duce. Asta este, traim intr-o tara fara autostrazi si politisiti care te vaneaza, 8 radare bucuresti- focsani. Ma bucur ca nu trebuie sa ajung la Bacau sau mai sus.

#27
petman

petman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,863
  • Înscris: 28.11.2001

 Quantum, on 30 martie 2014 - 08:13, said:

Ca urmare l-ai primit...

Amenzile se prescriu peste 5 ani, dar ei te vor da in judecata pana atunci, asa ca mergi si plateste.
Amenzile nu se mai prescriu dupa 5 ani - am avut proprire pe salariu in septembrie 2013 pentru o amenda din iulie 2007. Plus o grămadă de amici cu amenzi de 7 - 10 ani care au fost încasate de primării prin proprire pe salarii.

#28
Getodacul

Getodacul

    ±

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,863
  • Înscris: 03.03.2004
Din cate stiu eu, amenzile(si datoriile in general) nu se prescriu de la sine. Practic, cand esti dat in judecata pentru datoria corespunzatoare amenzii, trebuie ca avocatul tau sa solicite exceptia de prescriere cu rezultat anularea amenzii. Daca nu te intereaza si te judeca in lipsa, se ajunge la poprire.

Edited by Getodacul, 30 March 2014 - 16:19.


#29
Hedonist

Hedonist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,490
  • Înscris: 10.03.2014
In Germania e mai eficient, amenzile sunt mici, adica un 50-100 euro la abatere fata de salariile de acolo...
Daca nu platesti creste pana la de 10 ori valoarea, si dupa cca 1 an esti pus la munca in folosul comunitatii...

Am spalat 10 zile ditamai inginerul tramvaie, pentru 50 euro luati la parcare, care crescusera la 500. Pe langa faptul ca am platit si amenda... (daca n-aveam posibilitati, adica salariu, economii, venituri, eram scutit de amenda)

 Al3csutzul, on 22 februarie 2013 - 20:59, said:

la scara alaturata este o familie de tigani mai romanizati ( nu de aia caldarari ) care are ~ 48 000 lei  ! adica da..10 000 euro datorie la stat! nu inteleg de ce nu ii da afara si nu le pune sechestru pe apartament.

Am inteles ca apartamentul ar fi al unei mame de-al actualului locatar...mama care a murit!

tot nu inteleg de ce nu ii evacueaza cu tot cu puradei cu tot ! toata ziua stau in pacanele si nu-si platesc intretinerea..pastele mami lor !!! Posted Image
Cu exceptia RADET care daca deconecteaza clientii i-a pierdut definitiv, restul furnizorilor n-au nici o greata sa va lase fara gaze, curent si apa curenta.

Situatia e foarte grava la nivel national, sunt sate unde datorita tiganilor, s-a pus problema debransarii complete a localitatilor de la electricitate, ca aia fura si nimeni nu-i impiedica. Pana acum au preluat restantele primariile, dar nu stiu cat o sa mai mearga.

Acelasi lucru se va intampla cu blocurile din capitala, e o chestiune de timp pana vor incepe cate unu sa fie debransat chiar si total, ca daca se fura si le da cu minus ii doare undeva pe italienii de la Enel ca-ti platesti tu intretinerea.

Edited by Hedonist, 30 March 2014 - 17:51.


#30
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
E simplu : ori platesti , ori faci dovada ca ai platit deja.
Terminati cu sfaturi neavizate cum ca primariile nu sunt interesate de sume mici si alte prostii de genul asta.Exista departament in primarie care asta face 8 ore pe zi.Poprirea pe conturi sau sechestrul sunt chestiuni simple care se aplica cu minim de efort din partea primariilor.Deci - platiti acum sau regretati mai tarziu.Asta e.

#31
dj_ovy86

dj_ovy86

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 18.08.2012
salutare...astazi sunt aproape sigur ca am intrat in radar,masina stationata de politie, in localitate cu aprox 65kmh,fara centura,si toate cele vorbeam si la telefon...cam  dupa cat timp si unde pot sa ma intresez daca imi vine amenda,si suma?de obicei respect regulile si circul omeneste,dar azi nu am avut noroc si s-au petrecut toate...

#32
96Flo

96Flo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 518
  • Înscris: 18.03.2014
Daca  in bord aveai aprox. 65, in realitate posibil sa fi avut 59 sau aparatul radar sa fi fost oprit!

#33
deeutza_alexey

deeutza_alexey

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 07.11.2015
Am si eu o intrebare urgenta va rog...daca pe procesul verbal de amenda la circulatie politistul nu a scris corect numele de familie al celui care a promit amenda se poate anula procesul verbal? (A mancat o litera la scrierea numelui)

#34
Lipsum

Lipsum

    Moderator extrem de rău

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,722
  • Înscris: 29.01.2008
Atat timp cat nu ii cauzeaza o dauna care nu poate fi inlaturata decat prin anularea PV-ului, nu. Identificarea se poate face si cu CNP-ul trecut pe PV pentru a vedea asupra carei persoane face referinta acesta.

Edited by Lipsum, 29 June 2016 - 20:31.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate