Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Centrala Termica Heat Line pe Gaz

Problema conectare radio

Functionare lada frigorifica
 Impunerea preturilor de catre Stat?

Norma de munca, part-time.

Lucrari publice in bataie de joc ...

Huawei health
 Recomandare Aparat de incalzit ae...

Ford a inceput construirea celui ...

Unde sunt descarcarile de pe yout...

Camera supraveghere solara
 Somaj Germania

Amareala constanta in cavitatea b...

Trepidatii Fiat Ducato 2.3 JTD 120

Cum aflu numar de dosar de la jud...
 

Telecomanda la Winamp 5, DScaler, BSPlayer, WinDVD, etc

- - - - -
  • Please log in to reply
82 replies to this topic

#1
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Courtesy of Mtz

Telecomanda de la tvtuner adaptata sa functioneze si cu alte programe instalate in computer. Ceea ce se afla in atasament este valabil pentru tuner KWorld si JetWay (caz in care se alege tot KWorld la configurare), dar se poate adapta si pentru alte tvtunere.

Progamul bRemote:
Il gasiti in atasament.

Cititi help-ul cu care vine programul ca sa vedeti cum se configureaza scriptul.

Exemple din script-ul facut de mine:
"Winamp 5" comenzi obtinute -am incercat cat mai logic- (in ordinea din script):

Play > Play
Stop > Stop
Pauza > Freeze
-5 secunde > Left
+5 secunde > Right
Volum+ > Volume Up
Volum- > Volume Down
Sus > Chanel Up (se foloseste dupa ce deschizi Add Directory pentru a naviga in sus sau in jos iar la folderul dorit se deschide cu +100 de pe telecomanda care e valabil pentru ENTER)
Jos > Channel Down (idem)
Add Direcory > Record
Mute > Mute
Shuffle > MTS
Repeat All > Recall
Crossfader > Zoom

Iata si scriptul:

ActiveApp("BaseWindow_RootWnd")
{
        "Play"          : PressKey(vk_x)
        "Stop"          : PressKey(vk_v)
        "Freeze"        : PressKey(vk_c)
        "Left"          : PressKey(VK_LEFT)
        "Right"         : PressKey(VK_RIGHT)

        "VolumeUp"      : PressKey(VK_UP)
        "VolumeDown"    : PressKey(VK_Down)
        "Mute"          : WaveMute(-1)

        "ChannelUp"     : PressKey(vk_B)
        "ChannelDown"   : PressKey(vk_z)

        "Record"        : PressKey(vk_s)
        "Recall"        : PressKey(vk_r)
        "Zoom"          : PressKey(vk_f)

        "MTS"           : PressKey(VK_SHIFT, vk_l)
}

Acesta si impreuna cu urmatorul se poate lua cu copy-paste si se va pune in script.rem din folderul bRemote sa zicem dupa ultima acolada } din sectiunea Always() din script.

Acum scriptul pentru activarea Winamp3, DSCaler, BSPlayer:

Always()
{
  "Reset" "Power" : Shutdown(0)
    "Reset" "Fun" : PressKey(VK_ALT, VK_F4)
           "+100" : PressKey(VK_RETURN)
            "Min" : Resize()
     "Fun" "Scan" : EXEC("C:Program FilesDScaler.exe")
     "Fun" "Play" : EXEC("C:Program FilesWinamp3Studio.exe")
   "Fun" "Source" : EXEC("CProgram FilesBSPlayerbplay.exe")
}

  Acest script se ia si se pune chiar la inceput chiar in locul scriptului original pana la acolada } inclusiv.  Aceste functii sunt valabile tot timpul. M-am ferit de butonul TV-FM pentru ca la mine acesta porneste Tv Tunerul si bineinteles de Power ca sa nu am surpriza ca peste DSCaler sau peste BSPlayer sa_se deschida programul original al Tv Tunerului si sa nu am probleme cu overlay-ul. Pe +100 l-am pus pentru Enter pentru ca nu mai scapam de el si activa tot timpul click dreapta. Eu am DScaler-ul in D pentru ca in C nu am decat 3G si ceva iar in D am 8G si ceva si astfel pot folsi DScaler-ul pentru captura de pe TV (DScaler pune automat .avi-ul in folderul unde este instalat si nu am stiut cum sa-l fac sa-l puna in altul. Nu am mai folosit nici butonul FUNCTION la altceva pentru ca sa-l pot folosi la succesiuni de comenzi.

Iata si ce face configuratia de la Always()

Always()

{
RESET POWER > inchide calculatorul
RESET FUNCTION > Inchide fereastra activa indiferent care este programul deschis si este pe post de shutdown pentru toate aplicatiile nu numai cele 3 "media" de mai sus.
+100 > ENTER
MIN > Minimize pe ferastra aciva si ramane cu focus pe ea (la Winamp daca se deschide din telecomanda si nu se da click cu mouse-ul pe vreo fereastra din Winamp face minimize. Daca s-a dat click undeva pe acolo se minimize numai portiunea unde s-a dat click-ul - de exemplu plylist-ul, celelalte ramanand pe desktop. Pentru remediere se va da minimize cu mouse-ul iar restore cu butonul MIN de la telecomanda.
FUNCTION SCAN > Porneste DScaler (am ales SCAn->dSCAler) FUNCTION PLAY > Porneste Winamp 5 (am ales PLAY pentru o retinere mai usoara (play->muzica)
FUNCTION SOURCE > Porneste BSPlayer (am ales SOURCE... pentru ca asta a ramas ;-)

enjoy,
Mtz

Attached Files



#2
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Functioneaza cu WMPlayer, Winamp 5, Dscaler si BSPlayer, Zoom Player, QCD, WinDVD
Este valabil pentru tunerul KWorld, dar se poate adapta si pe alte tunere modificand doar o parte a scriptului.

Se pot introduce si alte playere sau programe pe care le doriti denumirea acestora aflandu-se cu "MiniSpy-ul" care vine cu bRemote, denumirea respectiva trecandu-se in script.

Atentie: in Miny Spy denumirea care se trece la ActiveApp este cea din dreptul Class Name nu Main window.
De exemplu la DScaler va fi: ActiveApp("DScaler") iar la WinDVD ActiveApp("WinDVDClass").


Daca a facut si altcineva sau l-a modificat pe acesta si pentru alt tip de tv tuner, ar putea sa-l posteze tot aici.

Functioneaza si cu JetWay!
PS: Radlight nu merge daca este si QCD. ?! Nu stiu de ce, dar l-am pus separat pentru cine il vrea.

Versiunea cea mai noua a scriptului se va gasi in ultimul atasament al acestui thread.

enjoy,
Mtz

#3
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,768
  • Înscris: 26.11.2001
Pentru un tuner Wayjet (al meu), totul se potriveste, singura deosebire fiind probabil asezarea diferita a butoanelor pe telecomanda... dar exista , exact asa cum se numesc ele in script

#4
Intel

Intel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,987
  • Înscris: 28.11.2001
Ideea e ca, daca ai inteles cum se face scriptul, poti sa-l faci pt abso;ut orice program (sa comanzi orice program cu telecomanda). Si, sincer, nu e deloc complicat. Absolut deloc.

#5
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Intel > tu ce tv tuner ai? Si la ce playere folosesti telecomanda?

Mtz

#6
Intel

Intel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,987
  • Înscris: 28.11.2001

Quote

Originally posted by Mtz
Intel > tu ce tv tuner ai? Si la ce playere folosesti telecomanda?

Mtz
Am TVCapturer.
Il folosesc la DScaler, Winamp 2.81, Media Player, MVPlayer, iuVCR (pt captura). Cam atat, deocamdata.

#7
aallex

aallex

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 153
  • Înscris: 11.12.2001
Se da scenariul: Dscaler pornit in mod fereastra (nu full screen), dar nu este fereastra activa, Winamp in fundal, iar eu ma joc solitaire. Cum fac ca sa trimit comenzi de la telecomanda spre aceste doua aplicatii faca sa le fac ferestre active?

#8
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Mi se par cam multe apliacatii simultane mai ales in ceea ce priveste DScaler care ocupa foarte mult din procesor. In cazul DSCaler nu stiu cum sa te ajut, dar in cazul Winamp, daca este o versiune anterioara a winampului3, vezi in scriptul .rem original ca este trecut la Foreground App parca (nu am borgremote de unde postez acum.) Incearca si cu scriptul original si daca functioneaza, copiaza din el partea cu winampul in scriptul modificat de mine.

btw: am incercat sa fac aplicatiile introduse sa mearga in foreground dar nu am reusit. Nu prea ma pricep la chestiile astea.

enjoy,

Mtz

#9
aallex

aallex

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 153
  • Înscris: 11.12.2001
Da, in scriptul original este sectiunea pt Winamp 2.xx care contine comenzi de genul WMCOMMAND(..,...,...) cu vreo trei parametri, unul dintre ele reprezentand aplicatia catre care sa trimita comanda si apoi comanda propriu-zisa, fara ca aplicatia sa fie neaparat in foreground, insa sunt un pic cam criptice. Din cate am citit prin help, este utila folosirea miniSpy-ului. O sa ma mai documentez.

Am mai fi o metoda mai din topor, asignand la o combinatie de butoane comanda PressKey(vk_alt, vk_esc) pentru a te plimba prin aplicatiile active.

#10
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
@ aalex > copiaza partea de Winamp cu ForegroundApp  in script si vezi daca functioneaza. MiniSpy-ul nu te ajuta in cazul asta ci numai cand vrei sa iti configurezi telecomanda pentru o paplicatie noua. Deschide scriptul in Notepad si plimba MiniSpy-ul pe una din ferestrele din playerele incluse si vei vedea denumirea lor din ActiveApp. Pentru alt+esc ai putea sa asignezi "Reset" "Reset". NU folositi butonul de TVFM pentru ca daca mai aveti aplicatia originala cu care vine tunerul o sa apara probleme cu overlay-ul in caz ca e pornit DScaler-ul de exemplu.

enjoy,

Mtz

#11
tavy

tavy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 21.10.2003
Ok deci am o problema la ChrisTV - 3.20:
Folosesc BRemote dar problema este ca cu ChrisTV nu merge. Totul pare sa fie in ordine, am incercat sa folosesc si configuratia de-a gata data la ChrisTV special pt BRemote si nici cu aia nu merge. Mentionez ca am un tuner JETWAY shi BREMOTE este configurat la KWORLD si cu restul aplicatiilor merge perfect. La mine in script arata asha:

ActiveApp("ChrisTV")
{
"0" : PressKey(VK_NUMPAD0)
"1" : PressKey(VK_NUMPAD1)
"2" : PressKey(VK_NUMPAD2)
"3" : PressKey(VK_NUMPAD3)
"4" : PressKey(VK_NUMPAD4)
"5" : PressKey(VK_NUMPAD5)
"6" : PressKey(VK_NUMPAD6)
"7" : PressKey(VK_NUMPAD7)
"8" : PressKey(VK_NUMPAD8)
"9" : PressKey(VK_NUMPAD9)

                  "Source"                     : PressKey(vk_t)
  "Scan"        : PressKey(vk_CONTROL, vk_t)
                  "Zoom"                       : PressKey(VK_ALT, VK_RETURN)

"ChannelUp" : PressKey(VK_UP)
"ChannelDown" : PressKey(VK_DOWN)

"VolumeUp" : PressKey(VK_PRIOR)
"VolumeDown" : PressKey(VK_NEXT)

"Mute" : PressKey(vk_CONTROL, vk_m)
"Left" : PressKey(vk_LEFT)

"Right" : PressKey(vk_RIGHT)
"Function" : PressKey(vk_shift, vk_p)
"Play"         : PressKey(VK_SHIFT, vk_p)
       "MUTE" : PressKey(vk_CONTROL, vk_m)
"RECALL" : PressKey(vk_CONTROL, VK_l)
"Freeze" : PressKey(vk_control, vk_R)
"Play" : PressKey(vk_shift, vk_s)
"MTS" : PressKey(vk_SHIFT, vk_m)
"Record" : PressKey(vk_shift, vk_c)
}


Deci va rog yo frumos daca avetzi vreo solutie help...

#12
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Dupa cum am zis mai sus:
"Atentie: in Miny Spy denumirea care se trece la ActiveApp este cea din dreptul Class Name nu Main window.
De exemplu la DScaler va fi: ActiveApp("DScaler") iar la WinDVD ActiveApp("Afx:400000:8")."

Asadar la tine la ActiveApp ar trebui sa scrie:
ActiveApp("TMain_Form") nu ActiveApp("ChrisTV")
Si nu uita sa pui si programul ChrisTV la Always(). Daca il ai instalat in Program Files ar trebui sa arate asa:

"Fun" "2"                : Exec("C:Program FilesChrisTVChrisTV.exe")

In cazul tau am pus "Fun" "2" pentru ca restul butoanelor in cazul scriptului meu sunt deja folosite. In cazul de mai sus, ca sa folosesti ChrisTV va trebui sa apesi pe Function si apoi pe 2.
M-am uitat putin pe configuratia ta, dar la mine nu corespund tastele cu ceea ce am eu.
Te sfatuiesc sa asignezi butoanele de pe telecomanda in functie de acel Help care este in atasamentul pus de mine. Acolo au cat de cat o logica ca sa nu te incurci in caz ca folosesti mai multe aplicatii cu telecomanda.

enjoy,
Mtz

#13
tavy

tavy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 21.10.2003
Ok merge! 10x a lot mtz!

#14
aNDRYs

aNDRYs

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 216
  • Înscris: 17.11.2003
bRemote-u meu zice cam asa: Can't open driver! Make sure the program is properly installed...
Am un wayjet 951f cu radio si telecomanda si urasc softul care vine cu el. ce recomandati pentru vizionare?

#15
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
1. Incearca sa dai un restart si daca nu merge, sa pornesti fara bremote si apoi sa il activezi manual.
2. Un alt soft pentru vizionare este Dscaler, care este deja configurat in script-ul telecomenzii.

enjoy,

PS: nu uita sa faci un search inainte sa mai postezi, ca poate s-a mai discutat si nu mai e nevoie sa astepti raspuns. Afli pe loc.

#16
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Am reconfigurat scriptul pentru cateva aplicatii.

S-a adaugat Winamp 5.
S-a scos WinDVD 4 si s-a adaugat WinDVD 5 (Platinum & Gold) cu noi functii in ceea ce priveste meniul si functiile de play si revenire dintr-unul dintre meniuri.
S-a adaugat Media Player Classic, pe langa faptul ca este un player foarte bun si pentru motivul ca este o alternativa free la Win DVD si Power DVD, avand un filtru mpeg 2 inclus, astfel incat sa se poata urmari DVD-urile.

Programele cuprinse acum sunt:
DScaler
Winamp 5
BSPlayer
Windows Media Player
Zoom Player
QCD Player
Media Player Classic
WinDVD 5 (Platinum & Gold)
WinDVR 3


Scriptul este functional direct fara vreo modificare, daca programele sunt instalate la urmaroarele adrese, in ordinea de mai sus:

C:Program FilesDScalerDScaler.exe
C:Program FilesWinampwinamp.exe
C:Program FilesBSPlayerbplay.exe
C:Program FilesWindows Media Playerwmplayer.exe
C:Program FilesZoom Playerzplayer.exe
C:Program FilesQCD 3QCDPlayer.exe
C:Program FilesMPlayer Classicmplayerc.exe
C:Program FilesInterVideoDVD5WinDVD.exe
C:Program FilesInterVideoWinDVR3WinDvr.exe


Pentru cei care au respectivele programe instalate in alte directoare, se vor modifica liniile de mai sus din script cu adresele fiecaruia.

Am pus separat scriptul pentru Zoom Player, deoarece in combinatie cu QCD, mie nu mi-a functionat. Se va sterge linia cu QCD si se va pune cu copy-paste textul din "Telecomanda RadLight.txt" in script.rem.

Contine si helpul updatat si pe care recomand sa il printati pana va veti obisnui cu comenzile. Am incercat sa le fac pe cat de logic se poate, astfel incat aceleasi butoane de pe telecomanda sa execute aceleasi functii pentru oricare dintre playere.

In cazul WinDVR nu va jucati cu butoanele de Play si Record daca nu stiti ce fac acestea.

Printati Help-ul ca sa va obisnuiti cu butoanele.

enjoy,
Mtz

Attached Files



#17
Twister

Twister

    Banned

  • Grup: Banned
  • Posts: 269
  • Înscris: 22.01.2004
Caut de mult timp un soft remote control care sa functioneze pe un TV tuner player ce sa-mi ofere o calitate multumitoare a receptiei TV si a capturii. Am un TV tuner WayJet(echivalent JetWay,K-world),care are telecomanda,dar folosind TV  player-ul original calitatea capturii lasa de dorit,iar,mai grav, tunerul se comporta temperamental in WinXP(uneori,la pornirea/oprirea acestuia inchide PC, blocaje etc). In CD tunerului am primit de asemenea si WinDVR,"vedea" telecomanda,avea o calitate mai buna a imaginii,dar aceleasi conflicte cu WinXP. In ultima vreme folosesc WinDVR3, player care m-a multumit din toate punctele de vedere (comportare in WinXP,captura,calitatea imaginii,a sunetului),cu o singura exceptie: absenta reactiei la telecomanda. Am cautat intens plugin-uri,am gasit ceva pt uICE,ce trebuia sa functioneze (teoretic), insa in practica nu a reactionat decat la butonul On/Off. De curand am aflat si de varianta DScaler (cu care intampin probleme la selectarea standardului TV,deoarece nu gasesc in optiuni PAL BG sau PAl DK), insa cred ca dupa un studiu mai aprofundat as putea gasi o soluie. Problema majora rezida in partea de telecomanda (bRemote), al carui soft nu mai am de unde-l download-a,deoarece site-ul www.borgtech.org NU MAI EXISTA! Imi poate oferi cineva o alta adresa de unde sa pot download-a respectivul program sau o alternativa fiabila la bRemote? Multumesc anticipat.

#18
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Am pus Bremote in atasament.
Poti sa iti configurezi tu scriptul ca sa functioneze cu WinDVR prin Bremote.

enjoy,
Mtz

Attached Files



Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate