Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Filtru de apa curata apa de miner...

Unde gasesc borcane mari 5 - litr...

sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP
 Se opreste motorul in mers Golf 5

Probleme cu instalator Casa verde

Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese
 Protectie soare/vizuala in interior

Tratament pt piele..canapea

Buget 19k-masina noua-sfaturi

Grosime adeziv gresie
 TVA doar la valoarea adaugata sau...

Inregistrare ecran

M-am inregistrat in e-factura. Ca...

Voi cum faceți fața ava...
 

Recomandari rasa caine

- - - - -
  • Please log in to reply
127 replies to this topic

#55
bubalus

bubalus

    Membru chel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,206
  • Înscris: 15.02.2005

View Postdan_slack, on 25 februarie 2013 - 20:57, said:

Am cautat doua poze cu cele doua rase, spuneti si voi care va place, care ar fi BMW-ul si care... hai sa spunem Skoda Posted Image
dupa gustul meu, carpatinul arata mai bine....arata mai a caine....

mi se pare copilaresc sa compari doua rase de caini in termeni de dacia, skoda sau bmw.....nu ai trecut de stadiul superman il bate pe omul paianjen.... sau chuck norris il bate pe vandamme.....

#56
River_Song

River_Song

    Regina Mundi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,298
  • Înscris: 17.07.2012

View Postdan_slack, on 26 februarie 2013 - 21:27, said:

River,

Tu chiar crezi ca nemtii au creat o rasa de caine "jumatate caine, jumatate broasca" de dragul popularitatii?!
Ai vreo cunostinta despre sistemul de standarde de rase de caini, despre ciobanescul german, sau despre caini, in general?!
Crezi ca daca dai cu bata-n balta, lumea o sa alerge sa cumpere ce caine recomanzi tu?!

Have fun!

Eu am scris cu totul altceva, anume ca, in momentul in care rasa a devenit populara, standardele de reproducere au scazut mult, ca sa faca fata cererii. In consecinta, au aparut destul de multe exemplare cu probleme, care nu adera la standardele rasei.

De pe wiki:

The Kennel Club is currently embroiled in a dispute with German Shepherd breed clubs about the issue of soundness in the show-strain breed.[37] The show-strains have been bred with an extremely sloping topline (back) that causes poor gait in the hind legs. Working-pedigree lines, such as those in common use as service dogs, generally retain the traditional straight back of the breed. The debate was catalyzed when the issue was raised in the BBC documentary, Pedigree Dogs Exposed, which said that critics of the breed describe it as "half dog, half frog". An orthopedic vet remarked on footage of dogs in a show ring that they were "not normal".
The Kennel Club's position is that "this issue of soundness is not a simple difference of opinion, it is the fundamental issue of the breed’s essential conformation and movement."[37] The Kennel Club has decided to retrain judges to penalize dogs suffering these problems.[38] It is also insisting on more testing for hemophilia and hip dysplasia, other common problems with the breed.

#57
dan78rom

dan78rom

    in omnia paratus

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,070
  • Înscris: 28.02.2008
Ciobanescul german la ora actuala este impartit in doua linii distincte, "de show" si "de lucru"
Cei de lucru sint cei cu spatele drept, problema este ca sint extrem de activi, si daca nu sint dresati si motivati corespunzator devin o problema. Teoretic sint mai buni la paza decit cei de show, cu toate ca depinde mult si de personalitatea in sine a unui anumit caine, dar calitatile de paza trebuiesc dezvoltate prin dresaj, si exersate constant. Altminteri, orice caine isi va apara teritoriul, iar un caine nedresat si prost socializat va musca tot ce prinde.
Discutia e lunga, orice caine ai lua trebuie sa fii bine informat despre rasa, si sa ai un nr de tel al unui dresor bun cu referinte, timp si bani (tu, nu dresorul).
Fara dresaj, si un caniche poate sa devina o pacoste

#58
dan_slack

dan_slack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,790
  • Înscris: 22.07.2006
@Dan

Nu cred ca orice caine nedresat si prost socializat musca tot ce prinde... iar despre Caniche chiar nu stiu ce sa spun, n-am avut niciodata.
Dar nu cred ca poate fi dresat acest caine Posted Image
Glumesc!

Iar in legatura cu exersarea constanta a calitatilor de paza ale ciobanescului german, nu cred ca trebuie sa-l speriem pe posibilul viitor stapan al unui asemenea caine. Odata dresat corespunzator, profesional, si cu ajutorul unui stapan informat si dibaci, ciobanescul german este cainele ideal.
Bineinteles ca intervine si personalitatea si caracterul individual... dar totusi caracteristicile de baza ale rasei isi spun cuvantul: inteligenta, agilitate, docilitate, inclinatia spre "munca", spre utilitar.

Cat despre cele doua linii, de show si de lucru (utilitar), iarasi depinde de canisa, de temperament, de individ.
Stiu ca unii crescatori fac rabat de la calitatea de caine, de dragul aspectului; la fel e si cu ciobanescul german, ca si cu alte rase.

Dar nici sa privim exemplarere "de concurs" ca fiind degenerate, iar pe cei utilitari ca foarte activi si problematici nu cred ca este o regula general valabila.

#59
dan78rom

dan78rom

    in omnia paratus

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,070
  • Înscris: 28.02.2008
Pai tocmai inteligenta si inclinatia spre utilitar constituie problema, ca au nevoie de activitate constanta, altminteri isi gasesc singuri ceva de "mesterit".
Daca trebuie sa stea singur jumatate de zi, mai bine iei doi, sa nu se plictiseasca.

#60
iulia_400

iulia_400

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 695
  • Înscris: 08.02.2007

View PostKneegrow, on 16 februarie 2013 - 16:06, said:

Imi doresc un caine pentru curte.Asta ar insemna ca trebuie sa fie cat de cat rezistent la frig.As mai dori sa aiba urmatoarele caracteristici:
- sa nu faca multa mizerie si nici zgomot
- par scurt sau maxim mediu
- sa fie prietenos cu membrii familiei, inclusiv cu cele 5 pisici pe care le detin momentan Posted Image
- sa fie bun de paza
- sa nu-mi rupa braduletii plantati in curte si nici alte flori

Eu nu iti voi recomanda rase, pentru ca nu am studii/pregatire in domeniu si pentru ca nu cunosc indeaproape atatea rase. Ai putea discuta si cu un dresor recomandat la care vei apela in viitor pentru dresaj, ei lucreaza mult cu cateii de paza. De talie mica uita, nu stiu zau ce caine mic e de paza in ziua de azi, ca nu vad eu un pincher sau schnautzer pitic rupandu-i oasele la vreun intrus. Asa si bichonii mei sunt teritoriali, latra si cu siguranta ar musca daca ar intra vreun nepoftit in casa, dar sa ii considem doar catei care dau alarma. Despre cateii de talie medie mare cu blana scurta folositi la paza, la fel iti sugerez sa te informezi cum e iarna cu temperaturi scazute si vara la foarte cald si asta iti poate spune cel mai bine un crescator care detine mai multe exemplare.

Cainele pe care il vei lua va trebui directionat si indrumat de tine prin curte ce are voie si ce nu, dar accidente vor aparea. De latrat va mai latra ca doara e caine, ei asa comunica, iar daca iei mascul si ai prin vecini femele ce intra in calduri poti sa ai si concerte. Kk va face ici colo sau il poti obisnui intr-o zona. Pisi va face sa marcheze, asa ca poti sa iti pui gardulet la braduti si floricele. Cainii mai sapa, mai rod, mici accidente mai apar.

Sa te gandesti sa ii faci un padoc intr-un colt al curtii, dimensiuni si detalii gasesti pe net sau te va sfatui crescatorul de unde vei lua cainele. In padoc sa pui o cusca de dimensiuni potrivite si eventual izolata.

Cainele va trebui si socializat si plimbat in afara curtii.

Orice caine ti-ai lua, sa iti calculezi inainte ce cheltuieli vei avea cu mancare, vaccinuri, deparazitari, suplimente nutritive. Cheltuiala mare nu este pretul de achizitie a cainelui ci costurile ulterioare cu intretinerea lui. Orice caine vei lua, va avea nevoie de toaletaj chiar daca sta in curte, un spalat, un periat regulat, si mai mult in perioada in care naparleste.

Daca iti doresti un caine de paza, va trebui sa il si dresezi, si de obicei nu e suficient sa ne uitam pe youtube.

Cu pisicile e relativ, depinde mult de caine in sine ca exemplar.  Depinde daca il iei de pui sau junior/adult si depinde de tine sa le faci cunostinta cum trebuie.

Orice rasa ti-ai lua, daca doresti sa aiba aspect si temperament corespunzator rasei, iti iei cu pedigree din parinti arbitrati si examene de lucru la care sunt, la ciobanescul german ti s-a spus ce cum. Daca iti comanzi pe net cu livrare la domiciliu poti primi orice numai rasa aia nu si te poti astepta la orice temperament, asa ca preferabil sa adopti.

Bugetul...zau nu stiu preturile la diverse rase medii si mari, dar posibil sa mai trebuiasca sa pui ceva banuti acolo. Dupa ce te hotarati spre una doua rase, iei legatura cu niste crescatori seriosi, le zici la oameni ce ai nevoie si vei primi sfaturi si de la ei si apoi te decizi la ce ramai. Le precizezi ca vrei pentru familie/curte si atunci poti lua un exemplar calitate pet la un pret avantajos, in general mai mic decat pretul unui exemplar de show si reproductie. Exemplar pet inseamna ca are niste abateri de la standard, de gen pigment incomplet, coada prinsa mai sus/jos, blana mai rara, o pata de culoare care nu e corecta, mici defecte de dentitie, la masculi poate fi testicol necoborat complet sau necoborat, etc. In mod normal aceste exemplare nu se recomanda sa fie reproduse. Sa te informezi visavi de displazie.

Oricum retine ca a avea un caine echilibrat care sa isi faca "meseria" ca la carte depinde de bagajul genetic al cainelui si de felul in care vei stii sa interactionezi cu cainele de mic, de dresajul constant de la varsta optima. Deci timp, munca si banuti.

#61
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,492
  • Înscris: 15.09.2010
Si un mic amanunt in legatura cu alegerea sexului viitorului tau caine. Daca iti iei femela va intra in calduri de doua ori pe an si va trebui s-o pazesti sa nu vina vreun maidanez in curte sa-i faca pocinogul. Daca iti iei mascul sa te pregatesti sufleteste ca va urina pe  orice ridicatura,pe zidul casei, pe gard, pe scaune si piciorul mesei. Or fi si masculi care nu marcheaza tot ce prind? Nu stiu. Eu am avut unul, acum am doi si fac concurs de pishuleala. Doamne fereste sa las vreun obiect prin curte ca il si boteaza, pe rand parca ar vrea sa acopere unul mirosul celuilalt.Femelele isi fac nevoile intr-o singura zona a curtii.

#62
marr

marr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,192
  • Înscris: 13.07.2005

View PostFreddy12, on 27 februarie 2013 - 01:19, said:

Si un mic amanunt in legatura cu alegerea sexului viitorului tau caine. Daca iti iei femela va intra in calduri de doua ori pe an.....

Absolut corect ce spui !
Din experienta directa, recomand o femela. Sterilizata.
Sa ma explic:
Avantajele unei femele:
- sunt mai teritoriale/ au un simt al proprietatii mai dezvoltat decat masculii;
- sunt mai indiferente fata de cainii ce trec pe strada;
- nu simt nevoia sa-si marcheze teritoriul (mai putin pipi);
- nu urla a jale cand sunt alte femele in claduri prin preajma;

Avantajele sterilizarii:
- in mod esential: eliminarea neplacerilor aferente unei catele in claduri (agitatie, mizerie, haite de caini ce se bat si urla pe la gard, statul cu ochii in patru sa nu scape vre-un mascul nedorit in curte, etc);
- nu mai putin important - eliminarea riscului dezvoltarii unor boli grave de tipul piometrului (este esential ca sterilizarea sa fie realizata prin ovariohisterectomie).

Dezavantajele sterilizarii: atat timp cat nu ai o catea de expozitie = arbitrata si cu drept de monta -  practic niciunul !

PS: @Initiator ;
Vad ca printre conditiile initiale era mentionat: "sa nu faca multa mizerie si nici zgomot" !
Ei, e bine de stiut ca niciuna dintre aceste doua conditii nu se pupa cu un ciobanesc (indiferent de tipul de ciobanesc) !
Lasand la o parte faptul ca fiind caini mari, mananca mai mult - deci kaka mult ! - trebuie avut in vedere faptul ca acesti caini naparlesc serios.
Asta-i reversul medaliei - avantajul e ca nu sunt sensibili la frig.

Zgomot - cainii ciobanesti sunt prin excelenta caini de paza. Asta inseamna ca latra. Mult !

Acum, desi cele de mai sus reprezinta  aspecte de catre trebuie sa ai cunostinta, asta nu inseamna sa renunti la cainele pe care-l doresti !
Fiecare rasa are plusurile si minusurile ei.
Totul e sa alegi in cunostinta de cauza astfel incat, pentru tine, plusurile sa cantareasca mult mai greu decat minusurile !
O alegere in necunostinta de cauza se poate dovedi un chin - atat pentru tine cat si pentru catel. Si nu-i vorba decat de vre-o 12-15 ani !

#63
OriOn20

OriOn20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,676
  • Înscris: 07.04.2010

View Postdan_slack, on 26 februarie 2013 - 21:27, said:

River,

Tu chiar crezi ca nemtii au creat o rasa de caine "jumatate caine, jumatate broasca" de dragul popularitatii?!
Ai vreo cunostinta despre sistemul de standarde de rase de caini, despre ciobanescul german, sau despre caini, in general?!
Crezi ca daca dai cu bata-n balta, lumea o sa alerge sa cumpere ce caine recomanzi tu?!

Have fun!
Ia uite-l aici
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/SV7elIy_Aoo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Si aici ciobanestii germani adevarati
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Vz2OdUCaRyw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#64
Deria_Leena26

Deria_Leena26

    WYSIWYG

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,650
  • Înscris: 11.05.2006
Ca paza, eu am vazut de mai multe ori "in actiune" un lup alsacian (e complet negru, cel de care zic, are parul lung, mama lui are parul scurt). Cu membrii familiei este foarte afectuos, insa cu strainii... jale. Iar cu conationalii... fereasca sfantu' (sa rupa poarta de metal si mai multe nu cand veneau gunoierii).

Sunt destul de zgomotosi, insa, desi nu latra aiurea, au un latrat puternic. Sunt rasa mare, iar cu pisicile... hm, nu s-au impacat, insa nu erau pisicile casei. NU au distrus gradina. Posted Image

Stau predominant afara, masculul este innebunit dupa zapada, ii place sa i-o arunci in aer cu lopata si sa sara dupa ea.

Uite asa arata: http://www.animale.r...-pentru-adoptie

Freddy, confirm faza cu pisaceala. L-am scapat odata in casa, vai si-amar, toate pragurile le-a pisat. Femela e mai linistita, in schimb, sforaie ca un tractorist.

Edited by Deria_Leena26, 27 February 2013 - 15:19.


#65
dan78rom

dan78rom

    in omnia paratus

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,070
  • Înscris: 28.02.2008
Nu exista 'lup alsacian', exista CG negru. In general din liniile de munca.
Si de sforait sforaie toti, si nu numai :))


#66
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,492
  • Înscris: 15.09.2010

View PostDeria_Leena26, on 27 februarie 2013 - 15:10, said:

Freddy, confirm faza cu pisaceala. L-am scapat odata in casa, vai si-amar, toate pragurile le-a pisat. Femela e mai linistita, in schimb, sforaie ca un tractorist.
Of, mie-mi spui? Azi dimineata cand am isit afara sa le dau mancare am observat ca a urinat pe scaun. Cum o fi reusit ? O fi facut cu bolta?

#67
Kneegrow

Kneegrow

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 238
  • Înscris: 12.08.2011
Pentru ca gandesc si regandesc chiar si atunci cand cumpar o 'pita', bineinteles ca m-am razgandit si in privinta cainelui.As vrea un doberman.Singura problema dpmdv este aceea a celor 3-4 luni de frig de la noi.Voi cum procedati, cei care aveti caini sensibili la frig? Nu se pune problema ca respectivul catel sa locuiasca in casa.Poate doar cand este pui.

Un pic de offtopic la topicul meu: http://sphotos-c.ak....350768833_n.jpg
Asta e ceva rasa sau maidanez? Seamana cu un copoi de vanatoare, dar nu in totalitate.

#68
dan_slack

dan_slack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,790
  • Înscris: 22.07.2006
Cred ca pentru Doberman iti trebuie ceva mai multa experienta decat ce citesti pe forum...
Si iarna nu cred ca e anotimpul lui preferat Posted Image

#69
Deria_Leena26

Deria_Leena26

    WYSIWYG

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,650
  • Înscris: 11.05.2006

View Postdan78rom, on 27 februarie 2013 - 15:36, said:

Nu exista 'lup alsacian', exista CG negru. In general din liniile de munca.
Si de sforait sforaie toti, si nu numai Posted Image)

Meh, "lup alsacian" am scris la cautare, lup alsacian am gasit. No.

Masculul in cauza nu sforaie, numai femela.

Freddy, gandeste-te ca era casa cu etaj... :D

Kneegrow, mie nu-mi plac dobermanii deloc. Pe de alta parte, stiu un doberman bland ca un miel, l-au furat din curte doua fete, avea vreo 4 luni cainele.

#70
dan78rom

dan78rom

    in omnia paratus

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,070
  • Înscris: 28.02.2008
@initiator:
daca nu stii ce caine iti place, si nici nu se pune problema sa stea in casa, recomand cu incredere un sistem de alarma. Nu se imbolnaveste, nu are chef de joaca cind te vede, nu cere afectiune, are nevoie doar de putin curent electric.
In plus, nu pisa nimic, nu roade florile si papucii, nu trebuie hranit cind mergi in concediu (ca daca nu intra in casa, in masina nici nu indraznesc sa ma gindesc ca l-ai lua).


#71
Kneegrow

Kneegrow

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 238
  • Înscris: 12.08.2011
@dan78rom  Nu vad unde e marea tragedie ca nu poate sta in casa un caine.Cainele asa e lasat de la mama natura sa stea afara, in special din considerente de igiena care vad ca pentru tine nu prea conteaza.
Cat despre "nu stii ce caine iti place" am mentionat cateva rase si am cerut opinii cat de cat avizate pentru ca nu am mai detinut niciun caine pana acum, nu ne nastem toti chinologi.

#72
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,492
  • Înscris: 15.09.2010

View PostKneegrow, on 28 februarie 2013 - 10:39, said:

@dan78rom  Nu vad unde e marea tragedie ca nu poate sta in casa un caine.Cainele asa e lasat de la mama natura sa stea afara, in special din considerente de igiena care vad ca pentru tine nu prea conteaza.
Cat despre "nu stii ce caine iti place" am mentionat cateva rase si am cerut opinii cat de cat avizate pentru ca nu am mai detinut niciun caine pana acum, nu ne nastem toti chinologi.

Ia-ți gândul de la dobermann dacă vrei să-l ții in curte. Sunt câini extrem de friguroși și e  normal din moment ce au așa o blăniță linsă.

Edited by Freddy12, 28 February 2013 - 10:54.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate