Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Ce intelegeti din aceasta formula...

Passat B8 Variant 4motion 2.0 dsg

Curea distributie slaba?
 ZF vs DSG / 2.0 TDI vs B47

Lenovo - Google Meet microfon - ...

Plata montare mobila Ikea

Incarcator laptop 19 V
 Probleme mufa incarcare HP Pavilion

Sfaturi achiziție pentru inc...

Inocuitor dioda redresoare smd ha...

Problema cu tuia, se usuca
 2 invertoare la acelasi banc de b...

Stocare ieftina si consistenta pe...

Cu masina spre Portugalia

Acoperis mansarda - am nevoie de ...
 

Putin ajutor

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
EKO10

EKO10

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 09.02.2013
Buna seara,

Am si eu nevoie de ajutor daca sunteti amabili, in crearea a 2 tabele.

Tabelele vreau sa arate asa.

Attached Files

  • Attached File  1.png   6.07K   39 downloads
  • Attached File  2.png   6.54K   39 downloads


#2
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
In primul tabel la CSS daca ai imaginea pe care eu am numit-o cerclearrow1.jpg
lasi acest background:url(cerclearrow1.jpg) no-repeat; si stergi background:#FFFFCC;
altfel folosesti acest background:#FFFFCC; si stergi background:url(cerclearrow1.jpg) no-repeat;

CSS primul tabel:
.ro {
color:#700000;
}
hr {
width:650px;
margin-left:0px;
}
#first {
width:550px;
height:150px;
margin-top:20px;
margin-left:40px;
}
td.fier {
background:url(cerclearrow1.jpg) no-repeat;
background:#FFFFCC;
width:33%;
height:20px;
padding-left:30px;
font-size:14px;
}


HTML primul tabel:
<span><strong>RO</strong></span>
<hr>
<table id="first">
<tr><td class="fier"></td><td class="fier"></td><td class="fier"></td></tr>
<tr><td class="fier"></td><td class="fier"></td><td class="fier"></td></tr>
<tr><td class="fier"></td><td class="fier"></td><td class="fier"></td></tr>
<tr><td class="fier"></td><td class="fier"></td><td class="fier"></td></tr>
<tr><td class="fier"></td></tr>
</table>


CSS al doilea tabel:
#second table, #second th, #second tr, #second td {
border:1px solid black;
}
#second {
width:650px;
height:360px;
margin-top:80px;
margin-left:400px;
border-collapse:collapse;
}
th {
background:#99CCCC;
height:14px;
padding-left:16px;
text-align:left;
font-family:Arial;
font-size:13px;
}
td {
padding-left:16px;
font-size:14px;
}
.trio1 {
width:47%;
height:20px;
}
.trio2 {
width:19%;
height:20px;
}
.trio3 {
width:39%;
height:20px;
}


HTML al doilea tabel:
<table id="second">
<tr><th><span class="trio1a">Product</span></th><th class="trio2a"><span>Price</span></th><th class="trio3a"><span>Add to cart</span></th></tr>
<tr><td class="trio1"></td><td class="trio2"></td><td class="trio3"></td></tr>
<tr><td class="trio1"></td><td class="trio2"></td><td class="trio3"></td></tr>
<tr><td class="trio1"></td><td class="trio2"></td><td class="trio3"></td></tr>
<tr><td class="trio1"></td><td class="trio2"></td><td class="trio3"></td></tr>
<tr><td class="trio1"></td><td class="trio2"></td><td class="trio3"></td></tr>
<tr><td class="trio1"></td><td class="trio2"></td><td class="trio3"></td></tr>
<tr><td class="trio1"></td><td class="trio2"></td><td class="trio3"></td></tr>
<tr><td class="trio1"></td><td class="trio2"></td><td class="trio3"></td></tr>
<tr><td class="trio1"></td><td class="trio2"></td><td class="trio3"></td></tr>
<tr><td class="trio1"></td><td class="trio2"></td><td class="trio3"></td></tr>
</table>


Edited by poadol, 10 February 2013 - 00:24.


#3
EKO10

EKO10

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 09.02.2013
Multumesc frumos, mai am o ultima intrebare, acest tabel vreau sa il pun pe o pagina joomla, cum procedez ?

#4
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,126
  • Înscris: 24.02.2007
Daca poti introduce cod html care sa nu fie transformat, il pui pur si simplu.

#5
EKO10

EKO10

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 09.02.2013
Am pus tabelul, dar se deformeaza cand scriu ceva in el, apare inghesuit. Posted Image

#6
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

 EKO10, on 10 februarie 2013 - 13:30, said:

Am pus tabelul, dar se deformeaza cand scriu ceva in el, apare inghesuit. Posted Image
Unde scrii de fapt?
Daca scri in cod cum ar fi normal, nu se deformeaza cu exceptia celui de-al doilea, altfel va trebui sa creezi tabelele cu programul ce-l utilizezi (adica joomla) ca sa poti scrie in ele cu acel program. Ai deja scris in ambele tabele cuvantul "Dar"=> <span>Dar</span>, ca sa sti ce si unde "sa scri".
Modifica dimensiunile. width, height sau daca este vorba de al doilea tabel incearca asa:
in loc de width:47%; =>  width:280px;
in loc de width:19%; =>  width:100px;
in loc de width:39%; =>  width:230px;
si vezi cum se comporta.

Edited by poadol, 10 February 2013 - 17:34.


#7
EKO10

EKO10

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 09.02.2013
In primul rand iti multumesc pentru amabilitate poadol, in al doilea rand, codurile le pun in ( HTML Source Editor ) aceasta aplicatie o contine joomla. Amandoua tabelele mi se deformeaza, se deformeaza datorita faptului ca nu stiu exact unde sa pun css-ul tabelului, eu am incercat sa il pun in css-ul temei dar nu cred ca este bine.Intrebarea mea ar fi unde pun acel css de la tabele.

#8
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Pune aici codul documentului cum iti apare daca il deschizi in Notepad sau ce editor folosesti, dupa care iti voi arata cum sau unde sa-l introduci

sau daca te pricepi:
<html>
<head>
<title></title>
<meta ....etc.   />
<style type="text/css">
Aici codul CSS (sau codurile CSS daca amandoua tabelele sunt pe aceeasi pagina)
</style>

</head>

Ceea ce este cu verde trebuie adaugat, bineinteles in loc de: " Aici codul CSS (sau codurile CSS daca amandoua tabelele sunt pe aceeasi pagina) " adaugi codul.

Edited by poadol, 10 February 2013 - 23:56.


#9
EKO10

EKO10

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 09.02.2013
Pai am pus doar codul html, cel css nu stiu unde sa il pun stiu ca trebuie sa existe un fisier styles.css, ceva de genul iar acolo trebuie sa pun css-ul de la tabele, dar nu gasesc acel fisier.Am pus un print pentru a vedea despre ce este vorba.

Attached Files


Edited by EKO10, 11 February 2013 - 21:39.


#10
G1q

G1q

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 900
  • Înscris: 31.01.2007
Daca nu exista il creezi, apoi il importi in fisierele html.

#11
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Salvezi  codul de mai jos intr-o fila Notepad cu numele tabele.html sau ce alt nume vrei dar pastrezi terminatia .html (mare atentie terminatia .txt trebuie sa dispara complet pentru acea fila, daca s-a salvat corect de obicei la acea fila iti apare icoana browserului pe care il folosesti) dupa care muti acea fila in cartela unde se afla filele site-ului tau si ar trebui sa-l poti accesa si cu joomla, inlocuiesti Dar sau Daravela cu ce ai nevoie, dar de la distanta este mai complicat sa te ajutam sa-l introduci in fila potrivita si sa faci modificarile necesare pentru a ajunge in pozitia dorita (mai ales datorita faptului ca ai putine cunostinte in domeniu).
Tot in acea cartela (cartela = folder sau dosar) introduci si imaginea daca o folosesti cerclearrow1.jpg de la: background:url(cerclearrow1.jpg) no-repeat;
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta content="text/html; charset=UTF-8" http-equiv="content-type">
<title>tabele</title>
<style type="text/css">
.ro {
color:#700000;
}
hr {
width:650px;
margin-left:0px;
}
#first {
width:550px;
height:150px;
margin-top:20px;
margin-left:40px;
}
td.fier {
background:url(cerclearrow1.jpg) no-repeat;
width:33%;
height:20px;
padding-left:30px;
font-size:14px;
}

#second table, #second th, #second tr, #second td {
border:1px solid black;
}
#second {
width:650px;
height:360px;
margin-top:80px;
margin-left:400px;
border-collapse:collapse;
}
th {
background:#99CCCC;
height:14px;
padding-left:16px;
text-align:left;
font-family:Arial;
font-size:13px;
}
td {
padding-left:16px;
font-size:14px;
}
.trio1 {
width:280px;
height:20px;
}
.trio2 {
width:100px;
height:20px;
}
.trio3 {
width:230px;
height:20px;
}
</style>
</head>

<body>
<span class="ro"><strong>RO</strong></span>
<hr>
<table id="first">
<tr><td class="fier"><span>Dar</span></td><td class="fier"><span>Dar</span></td><td class="fier"><span>Dar</span></td></tr>
<tr><td class="fier"><span>Daravela</span></td><td class="fier"><span>Dar</span></td><td class="fier"><span>Dar</span></td></tr>
<tr><td class="fier"><span>Dar</span></td><td class="fier"><span>Dar</span></td><td class="fier"><span>Dar</span></td></tr>
<tr><td class="fier"><span>Dar</span></td><td class="fier"><span>Dar</span></td><td class="fier"><span>Dar</span></td></tr>
<tr><td class="fier"><span>Dar</span></td></tr>
</table>
<table id="second">
<tr><th><span class="trio1a">Product</span></th><th class="trio2a"><span>Price</span></th><th class="trio3a"><span>Add to cart</span></th></tr>
<tr><td class="trio1"><span>Dar</span></td><td class="trio2"><span>Dar</span></td><td class="trio3"><span>Dar</span></td></tr>
<tr><td class="trio1"><span>Daravela</span></td><td class="trio2"><span>Dar</span></td><td class="trio3"><span>Dar</span></td></tr>
<tr><td class="trio1"><span>Dar</span></td><td class="trio2"><span>Dar</span></td><td class="trio3"><span>Dar</span></td></tr>
<tr><td class="trio1"><span>Dar</span></td><td class="trio2"><span>Dar</span></td><td class="trio3"><span>Dar</span></td></tr>
<tr><td class="trio1"><span>Dar</span></td><td class="trio2"><span>Dar</span></td><td class="trio3"><span>Dar</span></td></tr>
<tr><td class="trio1"><span>Dar</span></td><td class="trio2"><span>Dar</span></td><td class="trio3"><span>Dar</span></td></tr>
<tr><td class="trio1"><span>Dar</span></td><td class="trio2"><span>Dar</span></td><td class="trio3"><span>Dar</span></td></tr>
<tr><td class="trio1"><span>Dar</span></td><td class="trio2"><span>Dar</span></td><td class="trio3"><span>Dar</span></td></tr>
<tr><td class="trio1"><span>Dar</span></td><td class="trio2"><span>Dar</span></td><td class="trio3"><span>Dar</span></td></tr>
<tr><td class="trio1"><span>Dar</span></td><td class="trio2"><span>Dar</span></td><td class="trio3"><span>Dar</span></td></tr>
</table>
</body>
</html>


 EKO10, on 11 februarie 2013 - 21:37, said:

Pai am pus doar codul html, cel css nu stiu unde sa il pun stiu ca trebuie sa existe un fisier styles.css, ceva de genul iar acolo trebuie sa pun css-ul de la tabele, dar nu gasesc acel fisier.Am pus un print pentru a vedea despre ce este vorba.

Fisier styles.css il faci astfel: deschizi o fila in notepad introduci codul CSS si salvezi fila cu numele styles.css la fel ca mai sus ai grija sa dispara complet terminatia .txt, ai sa observi ca icoana filei este diferita fata de filele text sau care au terminatia .txt .

Edited by poadol, 11 February 2013 - 22:53.


#12
EKO10

EKO10

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 09.02.2013

 poadol, on 11 februarie 2013 - 22:59, said:

Salvezi  codul de mai jos intr-o fila Notepad cu numele tabele.html sau ce alt nume vrei dar pastrezi terminatia .html (mare atentie terminatia .txt trebuie sa dispara complet pentru acea fila, daca s-a salvat corect de obicei la acea fila iti apare icoana browserului pe care il folosesti) dupa care muti acea fila in cartela unde se afla filele site-ului tau si ar trebui sa-l poti accesa si cu joomla, inlocuiesti Dar sau Daravela cu ce ai nevoie, dar de la distanta este mai complicat sa te ajutam sa-l introduci in fila potrivita si sa faci modificarile necesare pentru a ajunge in pozitia dorita (mai ales datorita faptului ca ai putine cunostinte in domeniu).
Tot in acea cartela (cartela = folder sau dosar) introduci si imaginea daca o folosesti cerclearrow1.jpg de la: background:url(cerclearrow1.jpg) no-repeat;

Pe phpbb merge, nu am probleme, dar pe joomla nu-mi iese nici cum, ma las pagubas.

#13
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Macar ai incercat. Termini proiectul fara acele tabele sau te lasi pagubas?

#14
EKO10

EKO10

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 09.02.2013

 poadol, on 12 februarie 2013 - 22:54, said:

Macar ai incercat. Termini proiectul fara acele tabele sau te lasi pagubas?

Acele tabele au o importanta foarte mare pentru ceea ce vreau eu sa fac, nu pot continua fara ele. Tin sa iti multumesc pentru ajutorul acordat, numai bine !

#15
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Atunci trebuie sa inveti cum se introduce cod in joomla.

#16
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
CSS-ul il pui direct in CSS-ul temei alese. altfel trebuie sa modifici fisierul temei ce se ocupa de header sau footer si sa-ti adaugi tu CSS-ul acolo.

#17
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

 DarkAngelBv, on 14 februarie 2013 - 00:20, said:

CSS-ul il pui direct in CSS-ul temei alese. altfel trebuie sa modifici fisierul temei ce se ocupa de header sau footer si sa-ti adaugi tu CSS-ul acolo.
Sti sa-i explici cum se face? Pasii pe care trebuie sa-i urmeze ca sa: "acest tabel vreau sa il pun pe o pagina joomla, cum procedez?"

Edited by poadol, 14 February 2013 - 12:50.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate