Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 

(szq) Casuta primitoare, Berceni CartNou

* * * * * 5 votes
  • Please log in to reply
3566 replies to this topic

#3403
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,968
  • Înscris: 01.03.2013

View Postszg, on 01 noiembrie 2018 - 22:06, said:

stau de un an si jumatate cu statia de dedurizare in pivnita ...nemontata, pt. ca nu stiu unde sa vars saramaura,

Citeste ce am postat eu aici:
https://forum.softpe...2#entry23735888

#3404
PescarPro

PescarPro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 165
  • Înscris: 28.08.2007

View Postszg, on 01 noiembrie 2018 - 22:06, said:

stau de un an si jumatate cu statia de dedurizare in pivnita ...nemontata, pt. ca nu stiu unde sa vars saramaura, nu vreau sa o varsa in fosa septica ......

eu de vreo doi ani vars saramura in drenele pt apa de ploaie.

saramura e destul de diluata, nu cred ca ai avea problele cu ea nici in fosa.

mare prostie faci ca tii statia de dedurizare nefolosita.

#3405
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013
Ma rog, prostie / ne prostie, cred ca ma pun sa mai sap un gauroi prin curte acum in weekend sa fac si damblaua asta, pe langa alea ce exista deja

- Calmat ("Electromagnetic Technologies" precum zice la comparatia din linkul lui @kolfleading), dar este pus intre "vas hidrofor" si "buffer apa calda", considerand ca apa sta acolo, se pierde din efect, asa ca ar mai trebui unul pe iesirea de ...apa rece si aia de apa calda (o nebunie curata), mai bine statie de dedurizare

- Un filtru anticalcar, tot Magnetic, recomandat ariston/hotpoint: chiar la intrare in masina de spalat ...se pare ca tot degeaba (la 3 ani e plina masina de calcar)

- nu ca are legatura cu ACM, dar cu incalzirea, filtrul anti magnetita (tot un magnet, intr-o camera de plastic, "spalat" de apa), cu inhibitor de coroziune (Salus LX1)


Se pare ca se fac ...aproape trei ani de cand stau cu statia degeaba Posted Image.

Sa pun aici si rezultatele testelor metodelor alternative la metoda clasica a statiilor de dedurizare ("ion exchange"), din linkurile lui @kolfleading.

Edited by szg, 03 November 2018 - 11:40.


#3406
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013
Tind sa cred ca si bazaconia asta de TAC vs NAC este ca si ...lupta intre religii.

Totusi am cascat ochii si la dezavantajele statiei de dedurizare cu sare:
- 25 kg de sare aruncate pe ...garla lunar?
- demineralizarea apei, imi place apa cu gust, din natura (doar CaCO3 -ul sa fie nitel facut mai "bulgare" ashiea, sa nu se depuna)
- acolo unde arunci apa sarata, nu mai creste nimic, si cam poluam pamantul si panza freatica cu saramura asta
- nu prea vad o zona in curte unde sa vars asa des saramura si sa nu fie vreo fundatie de casa sau de gard, care in timp nu se va intelege cu pamantul imbibat de sare
- ma gandesc ce se intampla cu ea cand va ajunge de la fiecare gospodarie ...in acelasi loc, ar trebui colectata si revanduta Posted Image, cumva

(cand o sa avem canalizare, peste vreo ...200 de ani, cu incompetentii astia, ca's de la judet sau de la local, tot o apa si-un pamant ...saramura; in afara de apa trasa repede repejor inainte de alegerile din 2016, nu s-a mai intamplat nimic, de ..10 ani? Planifica aia de la firma locala de apa, de le iese stiinta pe nas, iar aia de la judet, asteapta "saracii" dupa putorile astealalte, si tot asa)

Sa revin, abia am reusit sa gasesc doua produse in RO, cate unul din fiecare categorie sa le pun intr-o comparatie.

Considerand ca am si acel "Calmat", si pe undeva spunea ca in 21 de zile ti se umple rezistenta masinii de spalat ...cam cat mi s-a umplut mie in trei ani, as spune ca totusi face ceva acel Calmat, sau mint aia din link.
As spune totusi ca nu ma palpita prea tare limitarea aceea de 22 grade germane la NAC, atata vreme cat merge la debit mai mare decat TAC, si la pret mai mic.

Deci as avea:
- Put -> NAC -> hidrofor -> Calmat + niste magneti puternici de jur imprejurul tevii -> apa ACM & apa Incalzire
- apa Incalzire -> filtru anticalcar "gel" -> instalatie incalzire -> ... -> puffer -> alti magneti puternici pe teava + filtru antimagnetita -> retur CT gaz
- apa ACM -> filtru magnetic -> masina de spalat


Apropo, mai am o bazaconie, dar doar la intrarea de apa in instalatia de incalzire
- Gel.it Dosaphos 200: are si vreo 8 rezerve, care ar trebui schimbate sa ajunga ...un an, deci munca de chinez batran, daca vrei sa pui acest "anticalcar" (cred ca un fel de NAC), pe zona de ACM, e bun la Incalzire, pt. cand se va face (re)umplerea cu 2000l (puffer) + 100 l (termosemineu) + inca ... IPAT + Radiatoare + conductaraie.

Considerand mesajul "US Waters" din pictura, in care ei zic ca s-au jucat cu TAC, apoi au ramas la NAC, dar parca niste olandezi i-a facut sa vada minunea pe mannt, am cautat si eu ceva anticalcar Nedherlands, si am gasit ..NoCal International, pare o mare bazaconie atata vreme cat nu zice duritatea apei si eficienta (le-am dat un mesaj, sa vedem ce/daca zic).

Ma rog, inclusiv astea sunt de dezbatut, atata vreme cat nici TAC nici NAC nu zic daca pe perioada de 2 ani ai aceeasi eficienta, in "comparatia" asta, TAC Next Scale Stop incearca sa desfiinteze NAC Filtersorb SP3.

Garantia la ambele "sisteme" este tot de DOAR doi ani, dupa care inlocuirea rasinii costa cat jumatate din dispozitiv (~800 ron).

Ati mai gasit si alte "salt free water softener"?

Attached Files


Edited by szg, 04 November 2018 - 19:32.


#3407
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Statie de dedurizare am si eu (in plan) dar am canalizare. Cu toate astea daca vrei sa bei apa din retea trebuie sa faci un traseu separat, apa dedurizata nu e ok pentru consum. Eu asa am facut, mi-am tras o teava separat pentru baut, nededurizata, direct cum vine de la retea (in jur de 20-25 de grade germane) si am pus un filtru de carbune la final (are gust si miros de clor apa noastra).

#3408
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013
Banuiesc ca multi au vazut problema lu' Buhnici, a avut asflat, si de un an ...i l-au luat Posted Image

La noi pe strada n-avem probleme d'astea, nu am fost invatati cu binele Posted Image este ca acu' 10-20 de ani, ba chiar mai rau, pt. ca au venit casele dar asfaltul sau utilitatile nu.

Strada asta a fost "antena de irigatii", deci cel putin o parte din ea cu siguranta ca nu este "retrocedata". Si este strada importanta si lunga ce pleaca din DJ401, deci ar fi trebuit sa faciliteze "darea la Primarie", macar cu un formular ceva, cu vreun notar agreat etc., un cadru normal, rapid si promisiuni de mai bine "garantate".

Deci "darea la Primarie" nu garanteaza nimenui ca-l si asfalteaza "la anu", chiar daca sunt bani.
Uite, sunt bani pt. canalizare si apa, dar s-au blocat in ...planuri, iar peste 2-3 saptamani se face ...UN AN de la niste planuri.

Asa ca strada arata tot ca la inceput de 2017, sau ca in 2016 etc.

(pt. ca au facut prostia sa puna "bitum", eu, daca as fi Primar, i-as amenda pe toti cei care pun mizeria asta pe "strazi"; dupa 2 luni e plin de gauri, apoi devine o structura de drum total ...instabila, se formeaza gropi instant, e o tampenie ca "le acoperi si ...se face de la soare")

Posted Image

Posted Image

Este aproape Craciun, poate o sa mai faca Primarul un puseu de bine (ca dupa alegerile din 2016) sa treaca cu un excavator si un compresor sa niveleze intrarea in DJ401, nu de alta dar se cara tot glodu'n mijlocul drumului.

Doamne, si cand mai vad parinti ce-si plimba bebelusii cu caruciorul, la aer curat, pe mizeria asta infecta de "drumuri" ....pentru ca au "curti" de ...10 mp, si nici pe unde sa ii plimbe decent in cartierul lor, macar pe marginea DJului sa ii plimbe, pe vreun trotuar, dar nici asta nu exista.

Edited by szg, 13 December 2018 - 20:55.


#3409
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013
N'am mai scris de ceva vreme, pt. ca nu am prea mai facut treburi importante, dar pt. ca in ultima vreme mi-am cam obosit weekendurile cu una cu alta, ar fi bine sa ramana pe aici prin jurnal.

Pe la mijlocul lui Martie am taiat/tuns prunul (era o matura ce urca ...spre ceruri) si marul (cand a facut fructe anul trecut i-am proptit doua "sarpante" / crengi sa nu se rupa).
Aveam o teama ca nu stiam ce sa le fac, dar am am gasit acest video, ce mi-a placut pt ca spune ca la carte.
(mi-a mai placut si acesta, doar ca nu spune "de ce")

In mare din ce am retinut:

- structura pom:
ax, sarpanta, nuielusa/tepuse (au rod), smicea/pinten (nuieluse/tepuse fara rod), vetre de rod (se elimina, sunt nuieluse cu rod departe de baza/structura)

- taieturi:
pt. rod (crengi indreptate spre orizontala, max 20 cm), pt. crestere/infrunzire (crengi indreptate spre verticala)

- scopul taierii:
mentinere forma/perimetru (taiere la inel), crestere/intinerire, reglaj inrodire/infrunzire (echilibrat jos/sus, interior/exterior), reglaj acces la soare (taiat ramuri interioare), reglaj access la ...seva (rodire cat mai jos)

- cum indrepti/reglezi crengile:
prin taiere ("la inel" daca este rod suficient, sau la "max 20 cm" pt. rod), prin indoire, prin ...frangere, folosind distantieri

- cand se taie:
primavara la samburoase la inmugurire (toamna nu este seva), toamna la mar / par / gutui (la cadere frunze), in verde (impotriva cresterii excesive) doar max 20 % din frunze

- si decizii de genul "las nuielusa/sarpanta asta, eventual o scurtez acum, si o tai la anul dupa ce ...astalalta nuielusa va fi mai viguroasa"

Am taiat doar la mar si prun, parul l-am taiat pre putin, l-am indreptat (de la ultima ploaie inghetata era indoit tot), ciresul era taiat de anul trecut (a facut niste "maturi" pe care le-am lasat acum sa vad ce se intampla, tai, la inel, "in verde" nuielusele in plus).

Trebuie sa gasesc musai un video cu taieri la vita de vie. Poate gasesc ceva "ghiduri ingineresti", pt. ca am lasat vergelele cam prea lungi si cu prea multi pui si ...cam este timpul sa fac curat, au trecut cei 2-3 ...chiar 4 ani Posted Image de la plantare, iar anul trecut a "infrunzit" si crescut mai mult decat a inrodit.

Attached Files



#3410
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013
Cand stau cu maneca la nas (ca iar arunca in atmosfera gaze toxice groapa de gunoi Sintesti) si contemplu cele doua "peisaje", ma tot intreb de ce am facut casa asta, aici, intre doua gropi de gunoi.

Attached Files



#3411
bobitzaaa

bobitzaaa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,176
  • Înscris: 23.02.2007
Poate o poti vinde, iei alta la cheie. Fara bataie de cap cu constructia.

#3412
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013
Doar imi plang de mila, nu vreau sa schimb nimic (drastic), sa termin eu mai intai gardul  Posted Image.
...apoi garajul, subsolul (ramase la gri din 2014), refacere terase/scari, poate ca pana atunci va fi gata si pasajul de peste centura, si tot prin 2021 Posted Image poate ca gropile de gunoi or sa fie istorie (poate, daca etc.)

Deci, ziceam ...gardul, am tras (in weekend) curent
- de la un cablu tras din 2014 (pe la poarta mica)
- pana la un (posibil) motor la poarta glisanta (am tras cablu de 3x 2.5 mm)
- si pentru alimentare becuri gard curte (am tras cablu de 3x 1.5 mm)
- si prin aceeasi doza am trecut si un cablu de net pt. ce senzori ii trebuie unui motor de poarta glisanta.
(am presupus fotocelule montate putin mai spre interior)
- au iesit doua doze de legaturi, cat mai mici, IP65 parca, sa le umplu cu silicon oare?
- pentru legaturi am folosit niste clame interesante
- traseele le-am tras cu o macinarie ce nu a fost folosita la vremea ei (2014) pt. ca face prea mutl preaf, am incercat sa ii pun un "sistem de aspiratie" (aspirator + recipient de aspirat cenusa din focar lemne) si ...chiar merge (cat timp stateau infipte, ca nu se potriveau bine si nu am facut nici o inginerie de adaptare, inca ...lucram afara si am facut curat cu furtunul)
- apoi am astupat traseele cu adeziv (dupa reteta de aici Posted Image , apropo, au tinut doua ierni, anul asta trebuie reluata peticeala de gresie, sau refac scarile)

La refacere scari ma gandesc la ceva simplu:
- ceva placi WPC prinse pe treapta in suruburi (trebuie sa vad canturile / colturile cum ies)
- iar toata treapta (si contratreapta) adusa la o forma frumoasa cat sa fie data cu ceva decorativa (mozaic)

Attached Files


Edited by szg, 09 April 2019 - 15:40.


#3413
mimicut

mimicut

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 134
  • Înscris: 11.12.2008

View Postszg, on 08 aprilie 2019 - 20:10, said:

Cand stau cu maneca la nas (ca iar arunca in atmosfera gaze toxice groapa de gunoi Sintesti) si contemplu cele doua "peisaje", ma tot intreb de ce am facut casa asta, aici, intre doua gropi de gunoi.
https://newsbv.ro/20...se-din-romania/

#3414
bobitzaaa

bobitzaaa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,176
  • Înscris: 23.02.2007
De unde sunt clemele alea? Ai vreun link?

#3415
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,878
  • Înscris: 27.02.2008

View Postmimicut, on 16 aprilie 2019 - 08:58, said:

View Postszg, on 08 aprilie 2019 - 20:10, said:

Cand stau cu maneca la nas (ca iar arunca in atmosfera gaze toxice groapa de gunoi Sintesti) si contemplu cele doua "peisaje", ma tot intreb de ce am facut casa asta, aici, intre doua gropi de gunoi.
Eu unu nu mai dau atata atentie stirilor astora..din moment ce prin Iasi, mare parte din statiile de monitorizare is puse aiurea..Ca si cum ai pune statia exact sub teava de evacuare la un tractor si te miri ca ies valori mari.. (una am inteles ca e pusa langa cosul de evacuare al unei shawormerii..alta in cel mai urat nod rutier din oras..si se dau publice sau se forteaza opiniei publice doar 'citirile' din orele de varf).

E greu sa ai un oras in dezvoltare..si cu poluare scazuta..multe rable de te lasa in ceata cand baga a doua (inclusiv transportul in comun)..santiere fara numar unde nu se respecta minimul de preventie (praf si mizerii cat incape..fara sa-i verifice nimeni).

#3416
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View Postbobitzaaa, on 09 aprilie 2019 - 11:23, said:

Poate o poti vinde, iei alta la cheie. Fara bataie de cap cu constructia.
Dar cu risc crescut de multe batai de cap ulterioare, gen cat vei sta pe acolo... Ca sa citez din ce mi-au spus ieri cei de pe santierul de la noi: " la blocuri sau la casele pentru vanzare muncim cam pe aceeasi bani dar de 2 ori mai repede!" ...

#3417
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013

View Postbobitzaaa, on 16 aprilie 2019 - 09:44, said:

De unde sunt clemele alea? Ai vreun link?
din praktiker/bricodepot (militari)

View Postmimicut, on 16 aprilie 2019 - 08:58, said:

dar, de ce oare? din cauza acelui "48" din Ianuarie, si cum au fost aceste valori masurate?
(se pare ca iarna aerul este mai nasol decat vara, cand te-ai astepta ca praful sa fie la maxim)
iar daca ne uitam la "cum au primit aceste date", se pare ca datele au fost trimise de ..."government monitoring networks", si sa luam Bucurestiul ca si exemplu, care ar fi "al 4 -lea cel mai poluat din Romania" Posted Image) , cam pe unde sunt plasate acele puncte de masurat calitatea aerului?
Mi se pare doar mie sau nu sunt plasate pe bulevarde, ci prin parcuri si te miri ce zone verzi?
(iar blocurile in care dormim sunt chiar la bulevarde)

Spuneam demult ca eu am crescut in Codlea, unde a fost o uzina chimica, Colorom, ..exact in oras, stiu ce inseamna poluare; ca si copil cand treceam pe langa ea, la/de la scoala, trebuia sa imi pun batista la nas, pt. ca ma ardea pe plamani mirosul (cand cadeau emanatiile, in loc sa urce). Tot din acelasi motiv cartierul construit in apropierea uzinei, era numit (si inca a ramas asa) ..."Heroshima", cu toate ca numele lui era Muntisor Posted Image . De ce "Heroshima" pt. ca daca exploda nitel uzina, ce producea tot felul de gaze, inclusiv de lupta, si inclusiv ...celebra vopsea de oua, Gallus (ca tot suntem de Paste), deci daca exploda jucaria, ii radea de pe fata pamantului, dar macar era cel mai civilizat cartier din oras, nu isi uscau hainele pe balcoane, nu de alta dar daca le puneau la uscat dimineata le luau in picatele ...galbene, verzi, rozalii dupa ce fumuri scotea fabrica in schimburile 2 si 3 Posted Image.
Sa nu mai zic ca eu nu concepeam cand taicameu imi povestea ca el, copil fiind, prindea pesti in Vulcanita, iar eu cand ma uitam la ea (si nu-mi dadeam matele afara de greata), era un miros infect insuportabil, si niste spume ca de ..varsaturi, si tot felul de culori.

Acum apa este clara iar, cresc si inoata iara pesti, dupa doar 5 ani de la inchiderea fabricii, natura s-a echilibrat.

Ma intreb, de ce oare aceste uzine chimice groaznice au fost facute la munte?
Pai tocmai pentru ca natura isi reintra in drepturi mai repede, decat daca le facea la campie, plus ca pana ajungea vulcanita in Dunare ...era cale lunga.

Edited by szg, 29 April 2019 - 19:17.


#3418
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013
La 5 ani de la marea mutare, si motare a blatului pe post de bar, i-am lipit si cantul lipsa.

A fost mai greu cu gasirea cantului si ...curajul, in rest operatiunea nu a durat mai mult de o ora

deci asa:
- gasit cantul potrivit ca si culoare si grosime (MAM Brico)
- gasit video cu instructiuni potrivit
- gasit si scula pentru taiat bavurile (cea neagra din poze)
- facut ca la video
- slefuit cu grija marginile benzii pana nu am mai simtit asperitati la mana

Blatul avea un lipici pe acea margine, l-am slefuit, doar putin, cat sa dispara mare parte din "mizeria" acumulata la atingere, in 5 ani.

In final eu zic ca arata binisor.

Attached Files


Edited by szg, 03 May 2019 - 12:10.


#3419
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013
Cred ca este bine sa subliniez aici un fapt curios, cu care te poti intalni in "viata la casa de la tara", pai, cu monopolul si ignoranta/sfidarea unor firme liliputane de gaz, precum cea din localitate

Au trimis notificare ca expira inspectia periodica a instalatiei de gaz, ce a fost facuta in urma cu doi ani tot cu ei, foarte frumos si civilizat, dar acum, ce sa vezi?
- duc toate hartoagele necesare la dugheana lor, zisa si birou (doua containere lipite)
- acolo, cu toate ca am adus tot ce trebuie si erau si afisate pe pereti hartiile necesare, era unu cu o firma "capusa, de-a casei" ce s-a oferit sa faca el tot
- eu, avand toate hartoagele gata, si stiind ca progaz a fost o firma onorabila data trecuta, am zis ca "nu mersi fac cu progazu"
- dar ce sa vezi, secretara progazului a fost foarte nefericita, ca nu am facut cu "capusa", a trebuit sa insist de 4 ori sa imi dea numar de inregistrare ...scris pe hartiile predate si aruncate la ea in sertar (nu mi-a dat hartie la mana, semnata si stampilata), pt. ca de 4 ori a trebuit sa ii raspund respectivei secretare la intrebarea "da' de ce va trebe numar de inregistrare!?" ... "pt. ca asa este normal cand depui niste acte si astepti un raspuns?" si evident inca 2-3 runde de intrebari intrebatoare si asa zis incuietoare de ti se face greata
- si ce sa vezi, peste o luna (imediat cand a expirat data limita a verificarii) , progaz inca nu au venit sa faca verificarea, dar, au trimis o scrisoare in care transfera raspunderea nefunctionarii si accidentelor datorate instalatiei total in sarcina clientului (!?)
- le-am dat email la sediu, si, nu au raspuns
- am mai asteptat o luna si am adaugat si pe cei de la ANRE, poate macar acum or sa faca ceva, sa raspunda la email macar Posted Image

la naiba, pe ce masinarie nefunctionala sta tarisoara noastra ...

Edited by szg, 25 May 2019 - 10:58.


#3420
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013

View Postkolfleading, on 26 aprilie 2019 - 21:48, said:

... Intrucat folosesc podul foarte mult, urc si cobor scule si materiale, m-am decis sa-l dotez cu un lift.  ....
nuuu poot sa creeed, vreau si io :)
chiar acum fug sa vad pe unde "am neaparat nevoie" de asa jucarie :D

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate