Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Radu Mazare, eliberat conditionat...

Permis suspendat din cauze medicale

Presiune apa fluctuanta pompa sub...

Revizie auto la Bucuresti
 identificare component defect

Recomandare tableta

Ansamblul Neofort Rezidenția...

Caderea in apostazie a Bisericii ...
 Inselatoria secolului!

Problema soft samsung galaxy watc...

Recomandare tastatura compatibila...

Sfat legat de achizitonarea unui ...
 Festivalul de Film Cannes 2024

Scaun auto

La mulți ani @ranit6996!

La mulți ani @Ciubex!
 

wireless network

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
mpsunny89

mpsunny89

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 28.08.2012
Salutare ,


  Am facut o proaspata instalare  archlinux pe un msi ex600 , de la inceput am urmat pasii din wiki cu mare atentie si  a mers totul fara probleme iar instalarea  am facut-o prin  wireles network si a mers ok . Problema mea este ca dupa restart nu-mi porneste serviciul wireles sau ceva se intampla pentru ca merge numai daca il pornesc manual "wifi-menu wlp3s0" . Aveti vreo idee ?



Va multumesc anticipat !

#2
AnbuBlack

AnbuBlack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 25.01.2012
Înainte de a ieși din chroot, ai instalat uneltele pentru configurarea wireless, dacă nu conectează-te pe wired (cablu) și instalează-le:

pacman -S wireless_tools wpa_supplicant wpa_actiond dialog networkmanager


apoi poți rula wifi-menu pentru a crea un ”profil” al plăci wireless în /etc/network.d, după care pornești daemonul:

#systemctl enable net-auto-wireless.service


Dacă nu ia driverul automat (deși este în kernel), din ce văd ai o placă de la Atheros deci trebuie modulul (driverul) ath9k, creezi un fișier sa îi zicem atheros.cfg în /etc/modules-load.d în care adaugi ath9k.

#3
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
WTF, doar ca sa mearga wifi-ul? Posted Image

#4
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009

View Postlucifer76, on 09 februarie 2013 - 07:18, said:

WTF, doar ca sa mearga wifi-ul? Posted Image
E vorba de Arch, nu? Instalezi ce ai nevoie, pornești serviciiile (daemonii) pe care le folosești! În nici un caz la grămadă!
Cam aceleași pachete le ai pe orice distro, băgate forțat pe gât (instalate automat), fie că ai nevoie de ele, fie că nu ai!

http://www.linuxscre...x-humor-6-pics/   Unii compară Arch cu Gentoo, ubuntistule! Posted Image

#5
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Acum ceva timp, de curiozitate l-am pus si eu pe desktop, fara wifi.  Greu nu a fost. Tutorialul de pe Arch wiki este destul de bun. Dar, nu am vazut sa ocupe spatiu mai putin pe hard, nu mi s-a parut mai rapid. E bun daca vrei sa inveti ce e sub capota, dar cam atat.
Luna trecuta a venit cineva la mine cu o tableta grafica. Hehe, Ubuntu a "vazut-o" instant. Imi inchipui ce ar trebui facut in Arch ca sa functioneze Posted Image .

#6
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
Spațiu ocupat pe hdd? Depinde ce instalezi, de exemplu poți instala Kde minimal, plus ce aplicații/ servicii folosești, sau tot meta-pachetul Kde, cum poți instala un player audio și unul video, sau o căruță de playere (mplayer, SMPlayer, umplayer, Romp, VLC, totem, audacious, amarok, clementine, juk, etc, etc).
Viteză (boot, shutdown, deschidere/ rulare aplicații, etc)? Hai să fim serioși! Posted Image
Tabletă? De exemplu io ar trebui să instalez kcm-wacomtablet pentru o tabletă wacom... Greu, aproape imposibil... Posted Image

Edited by shogun1, 09 February 2013 - 11:14.


#7
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Cu gnome3 era la fel de mare ca Ubuntu 12 fara Unity. Ma interesa marimea, pentru ca aveam doar 10 giga spatiu pe o partitie.
Viteza de rulare? Sa fim seriosi, la ce sisteme exista in 2013, orice aplicatie se deschide instantaneu.

#8
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009

View Postlucifer76, on 09 februarie 2013 - 11:23, said:

Cu gnome3 era la fel de mare ca Ubuntu 12 fara Unity. Ma interesa marimea, pentru ca aveam doar 10 giga spatiu pe o partitie.
...
Păi cin' te pune să folosești gnome3? N-ai terminal în mod text (tty)?
Pe toți ne interesează mărimea, chestia aia că ”mărimea nu contează” e-un mit, nu? Posted Image

#9
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Pe bune ca am cautat un browser pentru tty, am incercat links dupa tutorialul tau, dar nu m-a multumit.

Conteaza marimea, dar totusi, chiar si asa, nu se ajunge la 20 de giga ca o instalare de w7 :).

#10
AnbuBlack

AnbuBlack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 25.01.2012
1. Iar sa deturnat thread-ul.
2. În Ubuntu, cel puţin pe unul dintre PC-urile mele peroada de boot era aporoximativ 1min, cu Arch pe el nu durează mai mult de 20 de sec (cronometrat), la fel şi la shutdown, pe când în Ubuntu mai aveam surpriza de a se bloca şi trebuia să forţez oprirea din power button; nu am nimic cu Ubuntu şi toate distribuţiile ăstea cosmetizate, sunt bune pentru cine vrea doar să aibă un sistem gata funcţional, dacă vrei să înveţi ceva despre sistem e de preferat o distribuţie care se configurează manual.

#11
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View PostAnbuBlack, on 09 februarie 2013 - 13:29, said:

1. Iar sa deturnat thread-ul.
Incepi bine.

View PostAnbuBlack, on 09 februarie 2013 - 13:29, said:

2. În Ubuntu,
Continui rau :).

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate