Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Se pot utiliza imaginile generate...

Alternativa la Paint pe Ubuntu

Recomandare WYSIWYG HTML Editors

Alegere aspersoare
 Despre Japonia - tara pe care nu ...

ICSee din sursa sigura sau echiva...

Exista vreo metoda sa pasez contu...

Acumulator 3.7v
 Andaluzia sau Tara Bascilor

reparatie camin vizitare put

Pragurile minime de raportare pen...

Anevrism de aorta ascendenta
 Dovada adresei de resedinta

Tulsa King (2022 - )

Tv box android fara "servicii...

Factura platita la Supercom si ne...
 

Waze in Romania - Real time traffic software

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
3009 replies to this topic

#37
dlh

dlh

    De-al casei

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,385
  • Înscris: 25.06.2006
Mie Targu Mures mi se pare destul de bine reprezentat. La o prima vedere as zice ca are cel putin 80% din strazi deja trasate.
Cat despre celelalte sate si orasele mici probabil ca nu exista inca utilizatori Waze prin zona. Daca cunosti zonele respective ai putea chiar tu sa ajuti acolo. Eu nu am acces in zona respectiva pt ca nu am ajuns inca niciodata cu masina in zona aceea. Dar te pot ajuta cu alte lucruri.

#38
gamer8martie

gamer8martie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,503
  • Înscris: 26.11.2010

 dlh, on 15 februarie 2013 - 19:45, said:

Mie Targu Mures mi se pare destul de bine reprezentat. La o prima vedere as zice ca are cel putin 80% din strazi deja trasate.
Cat despre celelalte sate si orasele mici probabil ca nu exista inca utilizatori Waze prin zona. Daca cunosti zonele respective ai putea chiar tu sa ajuti acolo. Eu nu am acces in zona respectiva pt ca nu am ajuns inca niciodata cu masina in zona aceea. Dar te pot ajuta cu alte lucruri.
Faza e ca in unele sate nu este nici semnal GSM asa ca pe acolo waze e inutilizabil.

#39
dlh

dlh

    De-al casei

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,385
  • Înscris: 25.06.2006
Corect. In cazul in care nici nu ai semnal in zona nu prea ai ce sa faci. De navigat vei putea naviga daca faci un cache al zonei respective cand esti intr-o zona cu semnal. Asta o faci pur si simplu plimbandu-te pe harta pe drumul pe care vrei sa mergi. Aplicatia face cache la acea zona. Dar nu te vei putea bucura de alerte in timp real.

#40
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,230
  • Înscris: 08.12.2006
o intrebare cu privire la aria de editare, am editat in aria in care imi permite, dar cum fac ca pe viitor sa editez si alte zone din afara ariei unde pot edita, dar tot in judetul in care sunt. De exemplu, au sunt din orasul Ploiesti, imi da voie sa editez zona centrala a orasului (ceea ce am si facut), dar vreau sa editez pe viiro in zona parcului industrial spre Targoviste, tot in jud. Prahova. Sa inteleg ca trebuie sa strang mai multe puncte (puncte ce se obtin navigand si prin alte activitati), si apoi voi avea acces si la alte zone de editare?

Si inca o intrebare, dupa ce am facut o editare pe harta BING, din browser, cam dupa cat timp va aparea modificarea si in harta waze de pe telefon? de exemplu, am facut acum o ora o editare, dar inca nu a aparut si pe harta de pe telefon.

Edited by cuculea, 18 February 2013 - 14:20.


#41
654321

654321

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,817
  • Înscris: 12.03.2007
Trebuie doar sa mergi cu aplicatia pornita.

 cuculea, on 18 februarie 2013 - 13:55, said:

Si inca o intrebare, dupa ce am facut o editare pe harta BING, din browser, cam dupa cat timp va aparea modificarea si in harta waze de pe telefon? de exemplu, am facut acum o ora o editare, dar inca nu a aparut si pe harta de pe telefon.
Dupa 2-3 zile. Poti verifica aici cand a fost ultima actualizare: http://status.waze.com/

Edited by 654321, 18 February 2013 - 14:04.


#42
dlh

dlh

    De-al casei

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,385
  • Înscris: 25.06.2006
Poti edita in alte zone conducand in acel zone cu Waze pornit. Daca esti la nivelul 1 atunci ai voie sa editezi 1 mila in jurul drumurilor pe care ai condus. Dupa ce capeti putina experienta in orasul tau, poti cere sa fii Area Manager al acelui oras (asta daca nu exista deja) si atunci vei avea voie sa editezi 3 mile in jurul drumurilor pe care ai condus.

Ca o concluzie, cu cat conduci pe mai multe drumuri cu atat vei avea mai mare aria de editare.

Legat de editari, de obicei pe serverul international INTL din care face parte si Romania actualizarile se fac cam odata la 2-3 zile. Speranta e ca sa se faca zilnic, asa cum se intampla pe serverul NA (North America).

Totodata, sper ca ai citit toate paginile din Wiki-ul Romanesc : http://www.waze.com/...dex.php/Romania
Asta pt a adera la regulile interne de denumiri si alte specificatii.

Edited by dlh, 18 February 2013 - 14:04.


#43
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,230
  • Înscris: 08.12.2006
OK...@dlh si @654321....multumesc frumos de raspunsurile date, acum e clar.

#44
spookyx

spookyx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 22.11.2005

 george90, on 15 februarie 2013 - 18:57, said:

spookyx, in caz ca "esti in gasca" Waze - lucrul care ma tine in a il instala este permisiunea prin care vrea acces la agenda telefonica. Cred ca ar fi de folos o versiune fara acele feature-uri care folosesc permisiunea in cauza. Waze este prea invaziv in acest moment.
@george90 Nu sunt parte a companiei Waze care dezvolta softul. @dlh a mentionat destul de bine de ce are nevoie de Waze... daca tu crezi ca doar din acest motiv te retine sa nu aiba access la agenda ta, cred ca ar trebui sa ramai la 3310, fara suparare... dar tu deja probabil, folosind un smartphone, ai "partajat" in mod (in)voluntar agenda cu Google sau de cine e facut smartphone-ul lor. NU te intodi nici o clipa.
Cum ziceam, nu sunt in gasca Waze, dar sunt unul dintre acei utilizatori care au vazut in Waze un viitor si in Romania, si s-a implicat mult in dezvoltarea hartilor, softului (cu feedback) si traducerii aplicatiei.

Referitor la dezvoltarea hartilor acestea se fac de catre utilizatori. Usor usor incercam sa mapam toata Romania. In mare, lucram cu imagini aeriene de la Bing Maps. De exemplu, duminica am lucrat Intensiv, impreuna cu un alt utilizator din Iasi, la finalizarea orasului Barlad. Mai sunt multe de facut, dar treptat le facem pe toate. O mare problema o reprezinta imaginile aeriene  ce lipsesc din anumite zone (dar usor usor apar si imaginile cu detalii la nivel de strada) si vom putea face nu doar orasele dar si majoritatea localitatilor.

Iar in 1-2 saptamani o sa avem posibilitatea de a folosi Waze Gas (pretul la carburanti in statiile de alimentare, pe care fiecare utilizator le poate actualiza, dar poate gasi si pretul cel mai mic). Deja avem aproape, sau am depasit, 700 de benzinarii adaugate, atingand baremul necesar pentru activarea acestei facilitati si in Romania. In Romania sunt peste 2100 de benzinarii si statii GPL, iar din cele mai cunoscute si populare, peste 1200.

#45
LoveDemon

LoveDemon

    Internet Lodger

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,418
  • Înscris: 22.09.2003
Ma bucur mult ca si in Romania Waze are utilizatori activi. In Israel este cea mai populara si mai utila aplicatie de navigatie. Multe site-uri deja au link-uri Waze pentru localizarea exacta a unei adrese. Eu folosesc frecvent trimiterea pozitiei curente sau a destinatiei catre alti utilizatori, sau trimit cereri de localizare. Cand conducem mai multi prieteni catre aceeasi destinatie ne sincronizam cu Waze. Preturile la benzina sunt updadate mereu, gasesti cupoane pentru diverse magazine sau restaurante din drumul tau, e una dintre cele mai folosite aplicatii. Sper sa atinga si in Romania aceeasi amploare.

#46
dlh

dlh

    De-al casei

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,385
  • Înscris: 25.06.2006
Sunt dar inca prea putini. Speram la mult mai multi ca aplicatia sa isi faca cu adevarat treaba.

#47
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,230
  • Înscris: 08.12.2006
Cu privire la aplicatia in sine, eu o am instalata si o folosesc pe android 4.1.1 (Samsung Note 2), dar face o faza cam ciudata. Sa zicem ca o pornesc, si modulul GPS si internetul 3G sunt active, aplicatiei nu ii dau nicio ruta, pur si simplu il las pornit. Telefonul intra in stand-by, cand il scot din stand-by, aplicatia Waze o gasesc oprita, nici la Aplicatii In Functiune nu este activa. Ma gandesc ca in acet fel, nu are cum sa imi inregistreze mile (sau Km).....
Care e misterul? Cumva trebuie neparat facuta o ruta ca sa nu m ai iasa din aplicatie?
Multumesc

#48
dlh

dlh

    De-al casei

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,385
  • Înscris: 25.06.2006
Verifica în Settings - General, ar trebui să ai Prevent auto-lock și bifează-l. Dacă e bifat aplicația ar trebui să prevină tel să intre în standby. La mine funcționează

#49
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,230
  • Înscris: 08.12.2006

 dlh, on 19 februarie 2013 - 08:40, said:

Verifica în Settings - General, ar trebui să ai Prevent auto-lock și bifează-l. Dacă e bifat aplicația ar trebui să prevină tel să intre în standby. La mine funcționează

E bifat by defaul, nu am umblat acolo, am verificat si e bifat, intr-adevar, cand aplicatia e pornita, telefonul nu intra de la sine in stand-by, ci apas eu butonul si il trec manual, dupa ce revin, aplicaita o gasesc oprita. Daca am ruta facuta, chiar daca sunt in stand-by, aplicatia functioneaza, vocea se aude si m a ghideaza la intersectii.
Dupa parerea mea, e un bug si ar trebui anuntat, chiar daca pun telefonul manual in stand-by, iar aplicatia nu are ruta , ar trebui totusi sa nu iasa. Precizez ca gps-ul si internetul merg in continuare.

#50
dlh

dlh

    De-al casei

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,385
  • Înscris: 25.06.2006
Inseamna ca ai setat telefonul ca atunci cand e in standby sa te deconecteze de la semnalul GPS si/sau retea. In momentul in care pt o perioada de timp Waze nu gaseste un semnal GPS valid se inchide singur. Nu e bug, asa ar trebui sa functioneze. Fa in asa fel incat semnalul GPS pe telefon sa iti mearga si cand esti in standby.

E singura explicatie care imi vine in minte. Am si versiunea stabila care o gasesti pe Play si versiunea Beta a aplicatiei Waze si nu am patit cu niciuna astfel de probleme.

Edited by dlh, 19 February 2013 - 11:03.


#51
gamer8martie

gamer8martie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,503
  • Înscris: 26.11.2010
Ce ar trebui sa aiba Waze wishlist:Pretul carburantului,harti 3D,Satellite view,TTS RO,Harti mai bune mai ales pentru orasele mici si sate,Harta offline pe tari.

#52
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,230
  • Înscris: 08.12.2006

 gamer8martie, on 19 februarie 2013 - 14:19, said:

Ce ar trebui sa aiba Waze wishlist:Pretul carburantului,harti 3D,Satellite view,TTS RO,Harti mai bune mai ales pentru orasele mici si sate,Harta offline pe tari.
Pai...harti 3d arce, ca sunt ele mai saracacioase, asa e altceva, dar sunt 3D...si nu uita un lucru, hartile de pe waze sunt dezvoltate de utlizatori, daca vrei sa ceri ceva in privinta compexitatii lor, nu cere de la dezvoltator, ci roaga-te ca userii sa fie din ce in ce mai multi si pusi pe treaba si chef de update-uri. De useri depinde totul ,de munca lor. Si cum nimeni nu plateste pentru asta, e cat se poate de normal ca lucrurile sa se miste mai greu si nu in totdeauna in sensurile bune (apar deseori greseli de cartografiere)

Daca deja ai inceput sa ceri HARTI MAI BUNE la waze, parerea mea, abandoneaza ideea cu waze si treci pe IGo sau navigon....ti-am explicat de ce.

Edited by cuculea, 19 February 2013 - 14:49.


#53
dlh

dlh

    De-al casei

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,385
  • Înscris: 25.06.2006
Dupa cum spunea si spookx mai sus, pretul carburantului va fi in curand disponibil si in Romania. Astfel vei putea afla la ce statie e mai ieftin carburantul si vei putea actualiza preturile chiar tu in momentul in care te afli in aceea statie.

Harti 3D daca te referi la un mod 3D el este deja impelentant in program. Daca te referi la cladiri 3D nu exista si nici nu cred ca vor exista. Trebuie avut in vedere ca acesta este un program destinat exclusiv conducatorilor auto. E facut pentru a te scoate din ambuteiaje, de a te avertiza unde exista anumite pericole si de a-ti arata traseul cel mai rapid spre un anumit punct. Cladiri 3D nu ar ajuta cu absolut nimic.

Vedere din satelit ai doar pentru editorul online. In aplicatie nu cred ca va exista prea curand pentru ca ar insemna un cost mult prea mare. In plus, ar creste substantial traficul de date de pe mobil. Si stim cu totii ca momentan acest trafic de date nu e tocmai ieftin.

TTS in Romana vom avea probabil. Inca nu e ceva sigur dar e clar ca se doreste acest lucru si cu putina rabdare vom avea si TTS.

Hartile mai bune pentru sate, orase mici le poti face chiar tu :) In felul acesta urmatorul utilizator care trece prin zona beneficiaza de aportul tau la fel cum si tu beneficiezi de aportul altor voluntari care au muncit la harta. Daca exista acoperire cu imagini satelitare de la Bing in satul respectiv nu dureaza foarte mult pana ii trasezi drumurile. Nu cred ca e o prioritate majora de a pune pe harta toate drumurile din sate. Waze e mai mult pt orasele mari unde sunt probleme cu traficul si Waze te poate duce pe rute mai putin ambuteiate la momentul respectiv. La drumurile lungi beneficiezi in special de avertizari de politie/accidente/conditii meteo extreme.

Cat despre harta offline pe tari, nici asta nu cred ca o sa fie o solutie viabila. Avand in vedere ca pe serverul NA se fac updateuri zilnice si pe cel INTL se fac la 2-3 zile nu cred ca o sa stai sa descarci zeci de MB zilnic pt a avea o harta actualizata. Momentan Waze stie sa faca cache la ruta pe care vrei sa o faci si daca vrei sa nu consumi atat de multe date cand te afli pe traseu poti sa deschizi aplicatia de acasa si sa mergi manual pe harta in zonele pe care le vei vizita si ele vor fi stocate in cache. Momentan doar atat.

#54
gamer8martie

gamer8martie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,503
  • Înscris: 26.11.2010
Cuculea tu esti spookx ma :lol: ?

Ok harti 3D nu, inteleg ca consuma traffic.Atunci sa scoata chestia aia ca nu pot edita harti pe unde nu am fost pentru ca a-si putea edita hartile ca le vad via satellite view in Bing.Sau nu poate el sa faca acest lucru?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Facebook (1)

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate