Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Ieri s-au implinit 30 de ani de l...

Papuc electric sau prindere direc...

La mare, pe vremuri
 Broadcast Romania

Internet 5G in avioane! (in c...

Samsung S22 Ultra, problema cu &#...

Unii nu au ce face....
 Masina ~9000

Recomandare avocat Bucuresti

Vodafone lanseaza noua oferta - W...

Recomandare placa de sunet
 Samsung ue55mu6402 optiuni/setari...

Transmitere Index ENEL

Tradiția impodobirii bradulu...

R.I.P avocatul31
 

Setare 75hz pe monitor

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
laurentiuD1998

laurentiuD1998

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 07.02.2012
Salut, in primul rand am cautat pe net si tot ce am gasit a fost: nu se simte nici o diferenta intre 60 si 75,nu se poate pe LCD, cumpara un monitor nou etc.Deci, modelul monitorului meu este BENQ E2220HDP, si suporta 75hz, am reusit sa-l setez pe 75 din driverul de la placa video (nVidia), si in rezolutia nativa Full HD imaginea se vedea cu efectul "blur" si parca erau 2 imagini suprapuse, dar in rezolutie 1280x720 se vedea ok, pana sa intru intr-un joc si s-a blocat apoi monitorul zicea ca n-are semnal :) in fine, am infrat in safe mode si l-am facut la 60hz, acum,nu stiu de ce s-a intamplat asa , ori instabilitate, ori ca jocul era setat pe 1080p. Deci, daca mai este cineva c uh acelas model de monitor si a reusit sa-l seteze pe 75 poate reuseste sa-mi explice putin, oricum, saptamana viitoare o sa caut si drivere (poate asta este cauza, dar acum n-am timp sa caut cu orele pe net ceva bun ca sapt asta am simulari de examene la mate si ro).
Ps: diferentele o sa le simt, si oricum la 60 fps stabil apare acel efect de "palpait" si nu vreau sa-mi obosesc ochii de pe acum.


#2
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 115,428
  • Înscris: 07.02.2003
Incerc sa inteleg ce ai scris, deci esti pe un lcd si nu e diferenta intre 60 si 75 Hz ? Daca asta vroiai sa spui... iti pot raspunde ca este pe cat se poate de normal, lcd-ul avand latenta mare nu are probleme la 60Hz.

#3
Lolopoco

Lolopoco

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,033
  • Înscris: 17.08.2012
Mi-ar placea sa se inventeze monitoare cu vsync mai "performant". Adica, daca te uiti pe un site (forum etc) iar placa video/ windows-ul scoate 10-15 framuri pe secunda ( se poate verifica cu fraps),de exemplu, atunci monitorul sa se autoseteze instant la 10-15 fps-uri.
Nu are rost sa ai 60/74 refreshul la monitor atat timp cat nu ai nevoie de ata de mult( imagini in miscare, jocuri de multiplayer, etc). Pana si majoritatea filmelor ruleaza in 30 fps-uri, asa ca de ce ai stresa monitorul la 60 hz?
Cine stie cum functioneaza un panel lcd si la ce stres sunt supuse (inutil) tft-urile, atunci stie despre ce vorbesc.

#4
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,198
  • Înscris: 06.09.2008
Si eu am un Benq 1080p....mi se pare ca toate sunt doar 60Hz...75Hz era la crt-uri !
Deci nu mai forta monitorul peste frecventa lui normala.

#5
Lolopoco

Lolopoco

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,033
  • Înscris: 17.08.2012
O explicatie la obiect aici http://superuser.com...ect-lcd-screens
Intre timp am aflat ca exista cee ce am descris mai sus. I se zice dynamic refresh rate. Deocamdata acest dynamic sync este la un nivel primar dar merge si asa. Pe scurt, o mai buna comunicare (aproape ) perfecta intre placa video si monitor este ideal.

#6
Lolopoco

Lolopoco

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,033
  • Înscris: 17.08.2012
Poate îl ajuta asta pe inițiatorul topicului ( deși n-am înțeles exact ce dorește să facă) http://hardforum.com...324&postcount=6
Cu programul ăla am încercat să-mi setez refresh-ul la 30 hz (dupa salvarea setări în program  trebuie dat restart din windows). N-am reuși că-mi dădea monitorul „out of range”.

Edited by Lolopoco, 29 January 2013 - 07:04.


#7
laurentiuD1998

laurentiuD1998

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 07.02.2012

View Postandreic, on 29 ianuarie 2013 - 02:38, said:

Incerc sa inteleg ce ai scris, deci esti pe un lcd si nu e diferenta intre 60 si 75 Hz ? Daca asta vroiai sa spui... iti pot raspunde ca este pe cat se poate de normal, lcd-ul avand latenta mare nu are probleme la 60Hz.

Am dat la inceputul topicului niste exemple de ce am gasit pe net pe subiectul asta.. toti spuneau ca nu merge pe 75, sau ca nu e nici o diferenta intre 60 si 75hz.. si asa m-am decis sa postez si pe Softpedia.

Lolopoco: eu am avut si 0 frame-uri cand nu mi-am miscat mouse-ul :D iar in unele jocuri aveam si 180fps, chiar daca majoritatea dintre ele nu le putea afisa monitorul, defapt cam in toate jocurile fara/cu v-sync dezactivat am peste 60 fps, intr-un fel de aici mi-a venit ideea asta sa incerc sa-l setez pe 75hz...

sirgoofy: m-am uitat in specs si are 75hz.. dar nu prea stiu daca in rezolutia lui nativa.

Deci, aseara scriam de pe tableta, cei care stiu cat de enervant este touch-ul ma vor intelege de ce nu prea se intelege ce vreau sa spun.
Eu vreau sa pot folosi monitorul pe 75hz, modelul este Benq E2220HDP, oricum, daca voi ziceti ca-l pot strica fortandu-l (totusi nu cred ca se forteaza atata timp cat zice ca poate si 75hz) o sa ma las de treaba asta, nu vreau sa-l stric, este glossy :D

#8
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004
Ce avantaj ai daca setezi frecventa monitorului la 75Hz ?
Iti spun eu ! Niciunul ! Probabil ca monitorul tau suporta frecventa de 75 doar teoretic, sau poate o fi imbatranit.

#9
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 115,428
  • Înscris: 07.02.2003

View PostlaurentiuD1998, on 29 ianuarie 2013 - 09:05, said:

sau ca nu e nici o diferenta intre 60 si 75hz.. si asa m-am decis sa postez si pe Softpedia.
Depinde cine zice... Pe un LCD nu e nici o diferenta la ochi 60/75, nu are de ce pentru ca viteza de lucru a cristalelor este oricum mai mica decat reminiscenta necesara mentinerii refresh-ului unui pixel la 60Hz deci nu are cum sa palpaie sau alte efecte care se simt la monitoare pe tub catodic (CRT). Unele LCD-uri suporta 75 altele 60, marea majoritate insa se limiteaza la 60 avand in vedere ca e standardul de baza. Eu cred ca nu ai de ce sa-ti faci nici o grija pentru ca nu castigi nimic punand 75 la un lcd.
Cat despre jocuri si vsync aia e cu totul altceva... e treaba soft.

#10
laurentiuD1998

laurentiuD1998

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 07.02.2012

View Postandreic, on 29 ianuarie 2013 - 09:31, said:

Depinde cine zice... Pe un LCD nu e nici o diferenta la ochi 60/75, nu are de ce pentru ca viteza de lucru a cristalelor este oricum mai mica decat reminiscenta necesara mentinerii refresh-ului unui pixel la 60Hz deci nu are cum sa palpaie sau alte efecte care se simt la monitoare pe tub catodic (CRT). Unele LCD-uri suporta 75 altele 60, marea majoritate insa se limiteaza la 60 avand in vedere ca e standardul de baza. Eu cred ca nu ai de ce sa-ti faci nici o grija pentru ca nu castigi nimic punand 75 la un lcd.
Cat despre jocuri si vsync aia e cu totul altceva... e treaba soft.

De aia cu s-sync am spus ca sa nu inceapa unul sa-mi zica ca placa video nu suporta sa-mi dea 75fps constant..

Unele persoane observa diferentele intre 60, 75 si 120hz, altele nu. alte persoane nu simt diferente intre 30 si 60..

#11
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,460
  • Înscris: 09.01.2008
lasa-l pe 60 si gata. simti diferenta pe un crt. pe lcd nu am auzit si nu am avut probleme.

#12
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 115,428
  • Înscris: 07.02.2003

View PostlaurentiuD1998, on 29 ianuarie 2013 - 09:50, said:

De aia cu s-sync am spus ca sa nu inceapa unul sa-mi zica ca placa video nu suporta sa-mi dea 75fps constant..
Pai poate sa nu suporte, poate sa-ti dea si 30fps... poate sa dea si 15fps daca e antica si pui un joc nou calumea, nu e relevant. Una e frecventa de afisare (refresh) si aia e cea generata software (numita fps). Vsync nu inseamna ca placa ta tine 60fps sau 75fps... nu inseamna decat ca afiseaza frame-urile ordonat si nu inainte de refresh-ul standard adica poate intarzia usor un frame cand refresh-ul nu e gata ca sa-l sincronizeze. Orice joc care iti tine la peste 60 fps o sa se vada "film", daca nu poate o sa ai ocazionale sacadari dar nu o sa-ti faca efectul de stegulet cand misti stanga, dreapta cum face cand il pui pe liber la fps (fara vsync) si nu mai asteapta refresh-ul fizic de 60Hz afisand cadre partiale rupte/frante.
Deci sa nu faci confuzie intre refresh-ul fizic de 60Hz sau 75Hz (sau 100, 120 daca ai monitor crt calumea Posted Image ) si fps care tine de partea de rendering a placii video 2d sau 3d, nu sunt acelasi lucru. Cand se face vsync niciodata un frame nu este accelerat pentru ca nu poate placa, el este intarziat cu o fractiune de timp astfel incat sa intre cu totul in refresh.

#13
laurentiuD1998

laurentiuD1998

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 07.02.2012
Stiu ce spui... doar nu-s prost, dar eu am spus de v-sync ca sa nu se trezeasca un prost sa ma ia la intrebari ca de ce vrei 75hz daca nu site placa video da-ti dea atatea fps... Daca v-syncul este activat jocul se va misca intr-un fps stabil.. nu? Daca este dezactivat va avea unul instabil (cum este la Minecraft.. ba 200 fps, ba 30)...

Daca pe un forum spui ceva corect unii vor spune ca spui prostii si incerci sa pari ca stii ceva, daca spui ceva care nu este corect altii vor zice ca nu te pricepi..

#14
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 115,428
  • Înscris: 07.02.2003

View PostlaurentiuD1998, on 29 ianuarie 2013 - 10:59, said:

Daca v-syncul este activat jocul se va misca intr-un fps stabil.. nu? Daca este dezactivat va avea unul instabil (cum este la Minecraft.. ba 200 fps, ba 30)...
Da, in masura in care placa poate sustine fps la frecventa refreshului. Un joc calumea are fps limiter, foarte util pe pc-uri puternice pentru ca odata limitat fps-ul el nu va mai trage atatea resurse si consumul electric va fi mai redus... un joc mai vechi 3d care nu cere mult limitat in 60 fps o sa incarce 30-40% pe un dual sau quad modern, daca-l lasi nelimitat o sa incarce maxim si o sa mearga cu fps-uri inutile gen 150, 300...

#15
laurentiuD1998

laurentiuD1998

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 07.02.2012

View Postandreic, on 29 ianuarie 2013 - 11:04, said:

Da, in masura in care placa poate sustine fps la frecventa refreshului. Un joc calumea are fps limiter, foarte util pe pc-uri puternice pentru ca odata limitat fps-ul el nu va mai trage atatea resurse si consumul electric va fi mai redus... un joc mai vechi 3d care nu cere mult limitat in 60 fps o sa incarce 30-40% pe un dual sau quad modern, daca-l lasi nelimitat o sa incarce maxim si o sa mearga cu fps-uri inutile gen 150, 300...

Jocurile noi cum ar fi Far Cry 3 merg cam greu, cu 40 fps, o sa imi iau un GTX, dar mai trebuie sa imi strang bani.. iar Minecraft-ul asta mai trebuie optimizat ca vad ca dupa ultimele update-uri merge mai greu si imi forteaza mai mult PC-ul (se aud ventilatoarele, normal cand un joc nu consuma mult d-abea daca face PC-ul vreun sunet, ma rog, exceptie HDD-urile, unul dintre ele face ca un avion).

Oricum, imi las monitorul pe 60hz cum este acum, mai bine asa decat sa-mi pierd vreo 2-3 ore de documentat si testat si sa imi stric montiorul ori sa nu rezolv nimic.. cand am postat la inceput ma gandeam ca sunt si altii cu acelas model de monitor pe forum si ca poate a reusit unul sa faca ceva Posted Image

EDIT: acum m-am gandit, mai bine imi iau un controller de xbox cu wi-fi si ma joc pe televizor, are conector VGA, placa video suporta 2 monitoare, deci mi-am rezolvat problema intr-un fel.

Edited by laurentiuD1998, 29 January 2013 - 11:24.


#16
Lolopoco

Lolopoco

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,033
  • Înscris: 17.08.2012
„Oricum, imi las monitorul pe 60hz cum este acum, mai bine asa decat sa-mi pierd vreo 2-3 ore de documentat si testat si sa imi stric montiorul ori sa nu rezolv nimic..”
Ai încercat măcar programul ăla  din link-ul pus de mine? Nu este nimic complicat. Daca eu am reușit să setez ieșirea (chiar dacă nu suporta monitorul) [email protected] Hz, atunci ție ce nu-ți merge?

#17
laurentiuD1998

laurentiuD1998

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 07.02.2012

View PostLolopoco, on 29 ianuarie 2013 - 13:26, said:

„Oricum, imi las monitorul pe 60hz cum este acum, mai bine asa decat sa-mi pierd vreo 2-3 ore de documentat si testat si sa imi stric montiorul ori sa nu rezolv nimic..”
Ai încercat măcar programul ăla  din link-ul pus de mine? Nu este nimic complicat. Daca eu am reușit să setez ieșirea (chiar dacă nu suporta monitorul) [email protected] Hz, atunci ție ce nu-ți merge?

Zice ca-i pentru ATI, (apoi am observat ca merge si pe nVidia dupa ce am citit in continuare), o sa-l incerc mai pe seara.

PS: azi am fost la un coleg, am vrut sa vad daca monitorul lui merge pe 75, si da, merge, precizez ca este 4:3, si se observa ca (,) cursorul se misca mai "smooth", in jocuri n-am intrat, in fine, pe el il luasera durerea de cap dupa ce am miscat cursorul de vreo 10 ori pe monitor Posted Image si acum am vazut si monitorul surorii mele tot 4:3 este, merge si pe 75 hz. Tata are un monitor cu rezolutie de 1920x1200 si vad ca ii face la fel ca la mine, dar in rezolutii mai mici merge. La mine daca dau pe 75 hz din driverul placii video mi se vede imaginea in blur. Oricum, la monitoarele 4:3 cred ca este putin diferit, au si rezolutii mai mici (ca sunt si mai vechi).

EDIT: GATA! Merge pe 75hz, mi-a gasit tata un driver si vad ca acum pot seta si 75hz. Multumesc celor care au incercat sa ma ajute!

Edited by laurentiuD1998, 29 January 2013 - 19:52.


#18
Lolopoco

Lolopoco

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,033
  • Înscris: 17.08.2012
La un LCD nu contează refresh rate-ul. Totul este în imaginația ta.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate