Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...
 Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou
 

(kpk1) Jurnal de bord casa eco (P+1, superizolata)

* * * * - 4 votes
  • Please log in to reply
3743 replies to this topic

#37
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,327
  • Înscris: 09.09.2006
La spațiul tehnic nu ți-ar trebui și un perete exterior, pentru eventuala evacuare de la centrala termică și un geam ceva? Așa cum e în schița ta, e cam la mijloc.

#38
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
La 30-40cm de polistiren casa nu va mai respira deloc si ai sanse mari sa te confrunti cu igrasie. Cred ca e mult prea exagerat.
In plus degeaba izolezi peretii foarte bine daca la acoperis ai izolatie slaba. Prin acoperis pierzi cea mai mare parte din caldura casei.
Casa rotunda te avantajeaza si la izolatie si la spatiu fata de forma paralelipipedica pentru ca nu mai ai unghiuri ascutite.
Ai putea pune polistiren de 20cm si eventual lasi un gol de aer de 5cm intre polistiren si zidarie. Golul de aer are rol izolator foarte bun.

#39
tataiepure

tataiepure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,852
  • Înscris: 22.01.2011

View PostFriskey, on 01 februarie 2013 - 04:53, said:

La 30-40cm de polistiren casa nu va mai respira deloc si ai sanse mari sa te confrunti cu igrasie. Cred ca e mult prea exagerat.
In plus degeaba izolezi peretii foarte bine daca la acoperis ai izolatie slaba. Prin acoperis pierzi cea mai mare parte din caldura casei.
Omul a spus ca va avea sistem de ventilatie cu recuperare de caldura acesta controleaza si umiditatea din aer :)
Pereti nu au plamani ca sa poata respira ....dar pot absorbi umiditate Posted Image

#40
alx0

alx0

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 591
  • Înscris: 01.10.2003
Parerea mea deinjiner este ca, intr-adevar, exagerezi cu termosistemul. Spun asta pentru ca este un pic inutil sa ai un perete extrem de bine izolat cand geamul nu se va apropia de acel nivel de izolatie termica. Ideea este ca peretele si geamurile sa aiba coeficiente apropiate. Eu personal nu cred in tripan ci in 4s.
De principiu izolarea termica a unui material e data de volumul de aer oclus si de reflexivitatea suprafetei (pentru soare). Deci o foaie de geam in plus, dupa teoria mea, nu ajuta la izolare termica ci un spatiu mai mare intre cele doua foi de geam.
Si eu sunt un mare fan al izolarii foarte buna a unei case deoarece e o investitie initiala. Beneficiile in schimb sunt costurile scazute pe toata durata de viata a constructiei.
Ideal in opinia mea este un pachet de caramida tip porotherm (eficienta) de 29 sau 38cm cu termosistem de 20cm sau, respectiv, 15cm. Mi-as alege tamplaria astfel incat sa-mi permita un geam cat mai gros care sa contina un spatiu intre cele doua foi cat mai mare si sa aiba un sistem de reflexie pe foaie exterioara.

In ceea ce priveste proiectul tau mi se pare destul de eficient (seamana mult cu ideile mele). Ti-as sugera eliminarea balconului care, oricum, la o casa este complet inutil. Propun daca totusi vrei sa protejezi intrarea de zapada sau ploaie o acoperitoare usoara translucida sau chiar transparenta (policarbonat sau tamplarie cu geam). Livingul tau are lumina dintro singura directie si chiar si aia e obstructionata de acest balcon. As sugera cumva sa mai creezi un geam mare pe o alta directie. Desi geamurile inseamna reducere coeficient de izolare termica (sunt veriga slaba) lipsa luminii naturale este mult mai daunatoare decat cativa lei in buzunar la la sfarsit de luna...

#41
kpk1_

kpk1_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 503
  • Înscris: 22.07.2008
M-am intors de la prima discutie serioasa cu proiectantul.
Arhitectul are cateva modificari si sugestii. Este exact genul arhitectului care nu face compromisuri estetice de dragul eficientei numai daca clientul cere. Deci e loc de negocieri. Sa vedem cum ne impacam.
Inaltimea spatiului util de la parter il vede de 2,8m. Mie personal 2,7 mi se pare maxim ca sa nu ma simt ca intr-un spatiu de birouri; 3m mi se pare exagerat de mare iar 2,5 e pentru dormitoare.
Am casa scarii suprapusa peste beci. Eu calculasem ca boilerul solar sa stea sub scara. Proiectasem acces din exterior prin spatele casei la beci. El cere acces din interior si sa renunt la spatiul util de sub scara. Trebuie sa recunosc ca are dreptate ca ergonomie, desi imediat sub scara ar fi fost o camaruta numai buna doamnei. Boilerul solar il pot muta in pod intr-un spatiu izolat mai ales ca am pod normal, nu mansarda.
Structuristul e in favoarea unei placi peste etaj in detrimentul structurii de lemn. Aici este decizia mea. Argumentul lui este evident de rezistenta, legarea superioara a constructiei plus evitarea lemnului verde.

#42
kpk1_

kpk1_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 503
  • Înscris: 22.07.2008
@bunti
Am renuntat la garajul din spatele casei si-l voi face ca in proiectul initial, in laterala. O sa fac un update 3D mai tarziu. Astfel ca spatiul tehnic are un perete exterior si la nevoie un geam. Insa nefiind izolat de casa scarii va avea geam chiar pe casa acesteia.

@Friskey
Imi doresc acel HRV. In prima faza nu va fi, dar voi executa toate traseele de ventilatie dupa principiul simplu introducere in dormitoare evacuare in bai si bucatarie. Pana cand vor fi finante si de unitatea HRV, folosesc si dezumidificatoare (pe care le am deja) pentru a tine sub control umiditatea. Mai ramane sa ventilez manual pt aer proaspat.

@alx0
Geamurile vor fi superioare dar nu de domeniul fantasticului. Am prevazut geam triplex 44mm. Aici mai pot ajusta pana la momentul oportun. Grosimea termosistemului vreau sa se apropie de acel R40 de la casa pasiva. Podul va fi si el foarte bine izolat. Problema mea ramane termo si hidro la fundatie. Se poate face dar totul costa.

Balcon va fi, dar pentru ca am renunta eu la ideea unui balcon din structura de lemn si fara punte termica cu casa, in favoarea balconului din placa de beton si supratermoizolat. Ideea a fost a structuristului pentru ca oricum nu am pierderi foarte mari pe o grosime de 15cm
Si arhitectul a sugerat inca un geam in alta parte a livingului. Pe laterala nu mai pot pentru ca am mutat garajul in pozitia initiala. Poate va fi un luminator spre NE.

LE. PAC impreuna cu documentatia de demolare ma costa 3eur/mp. PT+DE inca mai negociem, undeva sub 5EUR/mp.

Edited by kpk1_, 01 February 2013 - 12:27.


#43
kpk1_

kpk1_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 503
  • Înscris: 22.07.2008
Mai am o idee.
Sa nu fac beciul sub casa si sa-l fac in fata casei sub terasa din fata bucatariei.
Implicatii:
Structura de rezistenta a casei, in zona in care am pus initial beciul sub casa, va fi una normala, fara supradimensionare data de beci.
Sub terasa va veni o noua structura fara incarcare superioara dar asta inseaman o anexa cu cheltuieile ei.
Terasa e orientata catre SV. vara e in soare iar iarna nu are paravan protector, poate cel mult o  termoziolatie decenta.
Nu stiu care e mai eficienta si mai ieftina punandu-le in balanta. Voi ce ziceti ?

Edited by kpk1_, 01 February 2013 - 14:58.


#44
lowpy

lowpy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 29.01.2012

View Postkpk1_, on 01 februarie 2013 - 14:58, said:

Structura de rezistenta a casei, in zona in care am pus initial beciul sub casa, va fi una normala, fara supradimensionare data de beci.
Si eu am crezut ce spui tu dar din pacate nu este asa de simplu. Prezenta beciului langa fundatia casei te obliga sa incepi cu blocul de fundare adiacent la o adancime cel putin egala cu blocul de fundare al beciului. Deci nu scapi de costurile alea suplimentare.
Daca faci beciul mai departe de casa (nu mai stiu exact care era distanta) atunci intr-adevar se aplica ce ai spus tu.

#45
kpk1_

kpk1_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 503
  • Înscris: 22.07.2008
Iata si ultima  versiune, unde geamul de la living l-am proiectat pe colt. Oare structuristul ce parere va avea?

Edited by kpk1_, 01 February 2013 - 19:13.


#46
lowpy

lowpy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 29.01.2012
In prima faza structuristul ar putea sa te sfatuiasca sa nu faci asa ceva. Din cate stiu eu e realizabil dar probabil va implica o armare suplimentara in zona coltului deci costuri ceva mai ridicate.

Mie personal nu mi se pare ca se potriveste cu restul casei.Posted Image

#47
kpk1_

kpk1_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 503
  • Înscris: 22.07.2008
stiu,,, din cauza acoperisului.

#48
kpk1_

kpk1_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 503
  • Înscris: 22.07.2008
Ok. Pentru moment aceasta este versiunea oficiala - terasa redusa la un 4x3 functional.

Pentru o placa suspendata la balcon de cca 1,5 latime, am nevoie de stalp de sprijin pe coltul liber ?

#49
kpk1

kpk1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,485
  • Înscris: 18.05.2004
In ultimele zile am recalculat acoperisul din doua motive.
Vecinii mei, care imi sunt si rude sunt mai avantajati de un acoperis intors invers, astfel ca umbra este mai mica pe terenul lor.
Fiind orientata pe latura lunga a casei, coama va fi la o inaltime mai mica.
Acum a mai aparut o lucarna. Ma gandesc cum sa fac sa-i ofer distinctie pe laterala cu garajul mai ales ca va laterala dinspre aleea de acces. Am cateva idei legate de un balcon simulat la nivelul invelitoarei.
Totodata aceasta perspectiva asupra casei este una mai aproape de realitate pentru ca nimeni nu o va privi din elicopter. Posted Image

Attached Files


Edited by kpk1, 07 February 2013 - 20:56.


#50
kpk1

kpk1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,485
  • Înscris: 18.05.2004
Am atasat planul beciului care se afla sub scara interioara, hol si baie.
Am o dilema. Dupa sugestia proiectantului cu scara interioara in beci am impresia ca desi spatiul beciului este generos, aproximativ 4x4, o data cu scara raman exact fara acel spatiu amplu. Practic raman doar cu doi pereti de 4 metri liberi si locul de sub scara. In beci se intra pe latura de jos coborand scara mai lunga, urmeaza doua trepte de odihna si inca o scara scurta.
Acum pun in balanta ce sa aleg, o scara interioara dar cu un beci mic sau o scara exterioara cu beci mare dar acces pe exterior cumva anevoios prin spatele casei.
pentru mine beciul ramane un spatiu in care poate nu intri o data la cateva zile.

Attached Files

  • Attached File  beci.jpg   66.29K   129 downloads

Edited by kpk1, 07 February 2013 - 22:52.


#51
doruvacarenco

doruvacarenco

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 574
  • Înscris: 27.02.2012
eu as alege scara interioara...pret mai scazut, nu schimba estetica casei si in plus iarna cand vantul viscoleste zapada nu vei avea mereu usa blocata...

Edited by doruvacarenco, 08 February 2013 - 00:54.


#52
kpk1

kpk1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,485
  • Înscris: 18.05.2004
Banuiesc ca e o perioada tocmai buna de cumparat materaile de constructii, in special caramida si fier.
La caramida este un avantaj real sa faci zidurile interioare de 30 inloc de 25 ?
Matematic stiu ca e simplu 30>25 deci e mai bine, dar in practica lucrurile sunt convins ca stau altfel.

#53
kpk1

kpk1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,485
  • Înscris: 18.05.2004
Cum vi se pare Porotherm 30 non STH ? ... si in raport cu Brikston si Soceram ?

Edited by kpk1, 09 February 2013 - 23:36.


#54
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,785
  • Înscris: 27.01.2009
de ce nu bca

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate