Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Joc Drone

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...
 Identificare font

Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Masina de copt paine - pareri
 Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!
 La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...
 

Posibila problema dentara cauzata de tigara electronica

  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
Valmont43

Valmont43

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,148
  • Înscris: 22.01.2013
Dragii mei, ma confrunt de la o vreme cu o chestie cel putin ciudata si desi am intrebat medicul meu stomatolog n-a putut sa-mi dea un raspuns....
Timp de 20 de ani am fumat la greu, erau si zile cand saream peste igiena dentara, beam cola cate 2 litri pe zi, etc.cu toate astea in afara de niste carii nu am avut alte probleme dentare....de cateva luni am renuntat la fumat si mai pufai din inventia asta numita tigara electronica....ei bine de circa 2 luni am inceput sa am probleme cu gingia, s-a iritat, mai sangereaza si ultima data s-a retras un pic de pe dantura de jos....
Am facut detartraj la cabinet, tratament, etc.acum e ok nu mai doare/sangereaza insa ma framanta intrebarea: cum naiba nu am avut problemele astea cand fumam la greu si nu respectam igiena dentara iar acum brusc au aparut aceste probleme la gingie....Credeti ca glicerina vegetala utilizata la tigara electronica ar putea cauza aceste probleme si de ce? Medicul meu nu  mi-a putut da un raspuns clar ci doar supozitii.
As dori parerea unui medic daca este posibil...

Edited by Valmont43, 23 January 2013 - 10:09.


#2
asdasd01

asdasd01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 281
  • Înscris: 28.09.2008
Eu vapez de 2 ani si doar cu VG ( Dekang si mai nou Liqua ) . Nu am patit asa ceva .

#3
ripper

ripper

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,257
  • Înscris: 25.03.2002
Tigara electronica este la fel de nociva si periculoasa pentru dantura la fel ca si tigara normala.

#4
Valmont43

Valmont43

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,148
  • Înscris: 22.01.2013
poti argumenta un pic? de ce este "la fel de nociva"?  adica vreau studii facute pe tema asta nu pareri personale...
in fapt m-ar interesa in ce mod poate interactiona negativ glicerina vegetala incalzita si transformata in vapori cu gingia/dantura.....

Edited by Valmont43, 23 January 2013 - 13:58.


#5
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,019
  • Înscris: 07.11.2006
Despre ce vorbesti se numeste paradontoza,o boala pacatoasa si de cele mai multe ori cu efecte ireversibile care duce in final la caderea dintilor indiferent daca sunt cariati sau sunt sanatosi.Aceasta boala se manifesta atat la fumatori cat si la nefumatori,de multe ori cauzele fiind de natura genetica.Despre tratarea,mai bine zis intarzierea,bolii cred ca cel mai indicat ar fi consultarea unui specialist.Daca ai chef,posibilitati si timp poti cauta si pe GOOGLE unde o sa vezi de la vindecari miraculoase la tratamente babesti,tot tacamul.


L.E.
Am vazut ca ceri argumente.Pai ce altceva mai concret doresti:substanta/esenta sau cum vrei sa o numesti care se afla in lichidul ala mizerabil este obtinuta pe cale ARTIFICIALA,adica 100000000% nociv.Parerea mea personala de fost fumator la greu (26 de ani) si apoi abstinent la tutun (9 ani) ca tigara normala este mai putin nociva decat cea electronica.Stiu ca e un non-sens ce am scris (amandoua solutiile sunt nocive) dar daca ar fi sa aleg,ce bine ca nu mai e cazul,as alege tigara normala.Dar,cel mai bun lucru este renuntarea in totalitate la orice forma de consum de tutun.
Niciodata nu este prea tarziu!!!

Edited by adisz, 23 January 2013 - 14:14.


#6
Valmont43

Valmont43

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,148
  • Înscris: 22.01.2013
adisz cum sa-ti spun eu, crede-ma ca am citit la greu despre tigara electronica,e foarte adev.ca orice fumat e nociv dar a spune ca glicerina vegetala este MAI nociva decat cele peste 4000 de substante aflate intr-o tigara obisnuita mi se pare prea mult....din cate stiu eu glicerina vegetala se foloseste INTENS in cosmetica si ind.alimentara deci sincer chiar si pt.un noob ca mine nu mi s-ar parea ca e o alternativa mai rea decat fumatul clasic....
pe mine m-ar interesa o parere argumentata stiintific in care sa mi se explice CUM poate influenta negativ aceasta glicerina vegetala cu dantura/gingia, adica ce ar putea face rau acei vapori danturii? stomatologul meu spunea ca este posibil(dar nu e sigur) ca glicerina incalzita sa usuce gingia si de-aici si placa bacteriana, dar repet nici el nu era sigur, deci.....subectul ramane pt.mine deschis...enigma....

#7
ripper

ripper

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,257
  • Înscris: 25.03.2002
Ai citit o lae la greu, aia ai citit. Sunt mii de articole si studii in care arata cat e de nenorocita. http://www.medicalne...cles/249784.php
Tot ii tragi cu glicerina aia de rahat, dar nicotina? Aia iti face gingiile, tesuturile, ranile si tot ce ai in gura praf. Dupa o operatie cu implanturi, spre exemplu, porcaria de e-cigarette e la fel de contraindicata ca si cea clasica. Pe termen lung, aceleasi contraindicatii, respectiv durata de viata mult mai mica a implanturilor.
Cauta si citeste pe forumuri straine sa vezi cati se plang de probleme dentare aparute imediat dupa vaping, mai devreme sau mai tarziu.

#8
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,111
  • Înscris: 29.06.2005
Am citit eu articolu` lu` peste despre tigara electronica. Super studiul ala spune clar de cine e platit.
Eu vapez electronica de vreo 8-9 luni. Nici vorba de probleme respiratorii sau cresterea rezistentei la inhalarea aerului. Comparativ cu fumatul calsic (care dupa parerea unora e mai sanatos) - nu mai exista tuse , nu mai exista mucus, ma simt exact ca un nefumator, rezistenta la efort..etc. Cand fumam clasice aveam: tuse dimineata, meduze in gat, oboseam rapid la efort prelungit, sesizam greu diferentele subtile de mirosuri (cum ar fi mirosul de brad la munte de ex).
La dinti sau gingii nu mi-a cauzat nici o problema.

E clar ca exista studii si de-o parte si de alta. Companiile de tutun platesc studii care sa spuna ca tigara electronica e caca, evident pentru ca dauneaza grav afacerii cu tutun.
Cam ca in cazul masinilor electrice....cat timp va mai exista petrol, intotdeauna cele electrice vor fi inferioare.

La tigarile clasice sunt cativa compusi deosebit de daunatori(pe langa alte sute de compusi mai putin daunatori). In principiu gudronul si bioxidul de carbon sunt cel mai sus in lista. Gudronul se depune pe plamani, provocand scaderea elasticitatii acestora si implicit a capacitatii pulmonare. Bioxidul de carbon se combina cu o parte din globulele rosii, impiedicandu-le sa "care" oxigen spre tesuturi. Mai exista o gramada de particule microscopice de diversi carbonati rezultati in urma arderii care se duc deasemenea in plamani si-si fac casuta prin alveolele pulmonare.


Nu spune nimeni ca tigara electronica e sanatoasa. Sanatos e sa nu inhalezi decat aer. Dar e mai putin daunatoare decat cea clasica.

#9
ripper

ripper

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,257
  • Înscris: 25.03.2002
Hai sa nu comparam electronica cu clasica la nocivitate. E clar ca e mult sub. Dar, ce-ati rezolvat? Va pacaliti si organismul la fel. Cat despre strict partea dentara, e aproape la fel de problematica toata situatia.

#10
Valmont43

Valmont43

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,148
  • Înscris: 22.01.2013

View Postripper, on 23 ianuarie 2013 - 19:59, said:

Cat despre strict partea dentara, e aproape la fel de problematica toata situatia.
da, dar cata vreme nu poti argumenta, ramane doar o parere personala si nimic mai mult
este foarte posibil ca problema mea la gingie sa fie doar o coincidenta intrucat nu am mai auzir pe nimeni sa aibe asemenea simptome dupa ce a inceput sa fumeze electronic...
ce spune florinel este valabil 100%, orice fumator inrait care a trecut pe electronice se simte de 10 ori mai bine(miros, pofta de mancare, rezistenta la efort, etc) si de la 400 lei luna la 40 eu zic ca e un salt benefic si la portofel...

#11
nakasone

nakasone

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 30.01.2013
Ptr. ripper : cred ne dam in barci pe strazi diferite si cu ,,argumente" ce tin de vremea inchizitiei. Recomand WIkipedia ptr.  glicerina vegetala.
Daca mai citim pe colo pe dincolo, unii zic ca e normal ce i se intampla lui Valmont 43,in primele cateva luni. Procese de detoxifiere,etc.
Care este garantia unui implant dentar , ptr. un nefumator si ptr. un fumator de TE ? Subiectii sunt gemeni, masculi si au 40 ani ?
Important : cel nefumator de TE are obiceiul sa consume produse fast food,ready meal si carne de pasare din comert.
Cel fumator de TE este preponderent vegetarian si nu prea consuma sare. Ambii sunt consumatori moderati de alcool.
Normal ar fi sa renuntam la fumat/vapat. Dar ce mai e normal pe lumea asta ?!
O curiozitate/intrebare : care ar fi Ph-ul ideal de care cavitatea noastra bucala ar trebui sa beneficieze intreaga zi ? Ar fi posibil asa ceva ? Cum ? Ar ajuta la ceva ?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate