Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

Sistem Greoi, Blocaje Explorer

- - - - -
  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#37
address

address

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 13.08.2012
Buna seara.
Acum am ajuns in fata computerului, si am vazut mesajul dvs..
E necesar ca prizele din locuinta dvs sa aiba impamantare adecvata - electricianul stie ce e de facut, e meseria sa.
O impamantare corect facuta trebuie sa aiba maxim 4 Ohm rezistenta. Nu trebuie facuta impamantarea cu conectare la teava de apa, cea de gaze (mai ales !!!), ci cu doi-trei tarusi metalici (preferabil metal galvanizat, deci oricum nu vopsit) de 1 - 1,5 m, infipti in pamant la 1 - 2 m distanta unul de altul in pamant care pastreaza umezeala, toti conectati corespunzator la instalatia electrica de prize cu sarma FY de minim 6mm² pana la intrarea in locuinta, iar de acolo cu FY de sectiune egala sau superioara sectiunii conductorului de faza al instalatiei (in general 2,5mm²). Anumite specificatii sustin ca in instalatiile electrice casnice trebuie facuta legatura impamantarii cu nulul de lucru - nu va recomand acest lucru decat daca instalatia electrica a casei este noua, si facuta "ca la carte".
(In acelasi sens, dar fara legatura cu subiectul de aici, va recomand o siguranta diferentiala la intrarea in tabloul de sigurante - la orice scurgere de curent (de ex. daca atingeti faza de la priza, etc,) deconecteaza totul, si va poate salva viata. Daca aveti copii, e chiar ceva obligatoriu de facut, ca parinte responsabil.)
Va mai recomand ceva : un prelungitor cu protectie - exista un model Philips CABSPN4085B/10 de 3600 jouli la 140ron:
Eu l-am gasit aici : http://www.altex.ro/...spn4085b-10-3-m sau aici : http://www.mediagala...spn4085b-10-3-m ,
Este cel mai puternic in privinta protectiei (majoritatea prelungitoarelor cu protectie mai ieftine rezista doar la cateva sute de jouli). Mai exista modele Belkin, Bachmann, insa acesta este cam cel mai bun, si nici nu este foarte scump raportat la valoarea echipamentelor pe care le protejeaza. Are si protectie de antena TV - desi la ora actuala nu prea mai este folosita. Va protejeaza toate echipamentele electronice gen TV, PC, etc. de varfuri de tensiune sau supratensiuni accidentale de la reteaua electrica.
Daca BIOS-ul se reseteaza doar cand scoateti brusc alimentarea din priza (deci se pastreaza cand opriti PC-ul din Windows), s-ar putea sa nu existe o problema reala, ci doar un consum mare in momentul disparitiei alimentarii, care duce la reset-ul de BIOS inainte ca placa sa isi poata face procesele de oprire.
Sper ca v-am putut fi, macar cu putin, de folos.

Edited by address, 22 January 2013 - 00:37.


#38
atheus24

atheus24

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 05.05.2009
Sfaturile si informatiile acordate de dvs sunt folositoare, chiar daca aparent nu-mi rezolva problema, ma ajuta sa elimin posibilele cauze...apreciez foarte mult faptul ca incercati sa ajutati cu rabdare si modestie. Voi pune aceasta problema in atentia unui electrician, daca nu prietenul meu atunci cel responsabil de zona blocului.
In ce priveste prelungitorul - imi trebuie unul cu firul suficient de lung ca sa ajunga acolo unde este plasat calculatorul in camera mea. Actualul are in jur de 6 m si e facut personal de prietenul meu - are 3 fire groase, impletite ce intra intr-o priza cu 5 porturi, cu imbracatura ceramica cumparata din comert (el doar i-a schimbat cablul).
Bun, deci se intampla ori de cate ori scot alimentarea (cu el inchis sau aprins - aprins nu l-am scos niciodata, s-a intamplat numai la intreruperi de curent). In cazul in care este vorba de consum mare in acele conditii, cum pot afla cauza si ce consecinte poate avea pe termen lung asupra componentelor?
In urma cu un an si ceva aveam net de la o retea locala, si am avut ceva probleme cu conexiunea (de natura fizica - mi se deconecta ca si cand as scoate cablul din PC, desi asta nu se intampla). Dupa o verificare, administratorul mi-a spus ca din unitatea mea pleaca curent pe cablul UTP si ca aceasta ar fi problema. Acum nu stiu ce zic, poate era o motivatie de moment pentru a ascunde alte probleme de echipament. Aveam aceeasi placa de baza ca acum.

Edited by atheus24, 22 January 2013 - 01:44.


#39
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,460
  • Înscris: 09.01.2008

View Postatheus24, on 22 ianuarie 2013 - 01:35, said:

In urma cu un an si ceva aveam net de la o retea locala, si am avut ceva probleme cu conexiunea (de natura fizica - mi se deconecta ca si cand as scoate cablul din PC, desi asta nu se intampla). Dupa o verificare, administratorul mi-a spus ca din unitatea mea pleaca curent pe cablul UTP si ca aceasta ar fi problema. Acum nu stiu ce zic, poate era o motivatie de moment pentru a ascunde alte probleme de echipament. Aveam aceeasi placa de baza ca acum.
Posted Image Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

asta e cea mai geniala explicatie ever... ar trebui inramata.

NORMAL ca pleaca curent. in tot pc-ul circula curent si fara el pe cablu informatiile nu ar exista.

mare ti-e gradina... si plina cu prosti. Posted Image

in legatura cu setarile tale de bios, daca atunci cand scoti cablul din priza pierzi setarile (nu ai cine stie ce setari sa pierzi ca oricum ai totul default) atunci NU ITI FUNCTIONEAZA BATERIA. cauta una calumea. am vazut varta prin unele locuri. sau GP. 7-8 lei.

ca sa fiu linistit, fa o poza cu placa de baza unde ai bateria si jumperul de reset.

Edited by shmu, 22 January 2013 - 02:01.


#40
atheus24

atheus24

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 05.05.2009
Posted Image) Pai da, dar el zicea ca se supraincarca nu stiu cum in switch si-l reseteaza s.a.m.d.

A ajuns si memoria, am si montat-o mai devreme - deocamdata nu am mai avut probleme dar e prea devreme sa trag concluzii. Setarile sunt pe default, daca voi intampina probleme voi schimba la 1.6V and we'll see what happens.

In privinta BIOS-ului, bateria aceasta este buna, pentru ca imi salveaza configuratiile, data si ora, singura problema este ca apare mesajul cu "New CPU Installed! PLease enter Setup to configure your system" (am pus print cu el mai in urma). Dar nimic nu e schimbat (cred - la setarile procesorului, repet, nu stiu pentru ca nu m-am bagat) si indiferent daca dau discard sau save se intampla acelasi lucru (neschimband ceva).

Attached Files



#41
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,460
  • Înscris: 09.01.2008
deah.. ciudat...
ma interesa mai mult jumperu, dar daca zici ca iti pastreaza setarile, ok.

#42
atheus24

atheus24

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 05.05.2009
pai apare si el in poza  - este asta:

[ http://img585.imageshack.us/img585/967/dsc0225ex.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Pana una alta deja am avut un sistem freeze (la fel ca si celelalte)...s-ar parea ca pica treaba cu memoriile (sau nu?) Posted Image

Hm...cel putin am eliminat o cauza, imi mai raman cate? Doar 88765765... Posted Image totul pare a fi inutil

@adress - spuneati in primul post ca se comporta la fel pe un procesor E2180, dar banuiesc ca aici e vorba de compatibilitatea la limita cu sistemele 64bit si nu altceva. Totusi poate fi de la procesor? Poate are legatura cu mesajul acela de la boot...cum il testez sa vad daca-i ok?

Vreau sa elimin pe rand cauzele ce ar putea fi gasite de mine, inainte sa merg la service sa-mi faca proba la componente pe rand.

Edited by atheus24, 22 January 2013 - 13:01.


#43
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,460
  • Înscris: 09.01.2008
incearca totusi sa pui memoriile la 1,65 si nu 1.6

ti-am mai spus. asa pateam si eu cu memoriile mele kingston (freez) si dupa ce le-am pus la 1600 si 1.65v nu am mai avut probleme.

Attached File  mem.jpg   223.84K   8 downloads

#44
address

address

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 13.08.2012
Buna ziua.
Deci ati montat memoria cea noua, si tot va da freeze. Sunt dezolat, ati facut investitia la recomandarea mea, si nu v-a rezolvat problema. Orice v-as spune, nu am cum sa va atenuez dezamagirea. Fiind comandata online, e posibil sa o puteti returna, fara alte explicatii, in maxim 10 zile lucratoare. De deranjul dvs, nu mai zic nimic. Imi pare sincer rau.
Si chiar asteptam sa aud ca merge totul bine. E adevarat, specificatiile din manual spun exact ceea ce am constat si eu si dvs., si anume ca memoria este cea recomandata pentru aceasta placa. Inclin sa cred ca este ceva in neregula fie cu placa, fie cu procesorul. De obicei, procesorul ori merge ori nu merge. S-ar putea ca placa sa fie cea care e cu problema. Sau ceva anume la ea.
Pentru a testa procesorul, exista Processor Diagnostic Tool :
http://downloadcente...x?DwnldID=19792
si un instructaj pe Intel YouTube :
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/tpPOqh_Bq78?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Procesorul mentionat de mine, E2180, mergea pe WIn7, insa foarte greu, la aplicatii de complexitate medie abia mai facea fata, cu intarzieri mari - dar fara freeze. Acum am un QuadCore bunicel, insa nu cu Win7, am vechiul Win XP, de care sunt multumit.
Din ce am retinut, computerul dvs are aceleasi intreruperi pe toate sistemele de operare instalate, deci cauza aceasta poate fi exclusa.
Pentru procesorul Pentium DualCore E6800, trebuie un BIOS mai nou ca 0404 (majoritatea merg cu 0204). Din fotografia de la postarea dvs #16, nu reiese versiunea BIOS-ului. Daca nu aveti idee ce versiune are BIOS-ul (de obicei, daca nu a fost schimbat, exista un sticker cu varianta de BIOS originala pe ecranul mufei PS/2), o puteti afla cu Speccy : http://www.piriform....wnload/standard .
BIOS-ul 0405, cel mai nou, este pe pagina placii de baza : http://www.asus.com/...rd/P5P43TDUSB3/
Presupun ca aveti Flash Utility for Windows, insa daca sistemul va da freeze cand ruleaza Windows, mai bine faceti un disc sau un stick de flash, preferabil pe alt computer, ca sa fiti sigur ca nu faceti update cu un BIOS gata corupt (de la freeze cand construiti discul, etc.). Placa dvs are CrashFreeBIOS, insa e mai bine sa mearga de la inceput totul bine.
Descrierea BIOS-ului 0405 este "Improve jumperfree stability" - suna ceva cunoscut, apropiat de reset-ul BIOS-ului dvs.
Placile Asus sunt complexe, si nu odata au astfel de sensibilitati - pe placa mea, Windows-ul XP nu vedea port-urile USB, a trebuit sa instalez toate driverele cu tastatura (are un singur port PS/2), si abia apoi am observat ca exista un "USB fail to enter patch" in lista de drivere, care rezolva problema. In aceeasi ordine de idei, asigurati-va ca aveti toate driverele de pe pagina Asus instalate, chiar daca par utile sau nu (prima data am instalat si driverele de versiuni mai vechi, si apoi pe cele noi, sa fiu sigur ca le ia pe toate asa cum trebuie, cronologic - am exagerat putin, din prevedere).
Sper sa functioneze, pentru ca, dupa atatea neplaceri, sa va puteti bucura de computer !

Edited by address, 22 January 2013 - 16:01.


#45
atheus24

atheus24

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 05.05.2009
Procesorul l-am testat deja in trecut si rezultatul a fost ca si cel de acum - Passed, deci e OK.
Blocajele mari au aparut cand am schimbat sistemul de operare de la XP SP3 la actualul - Win7 64 bit. O sa pun astazi XP pe cealalta partitie se vad cum se comporta. La boot & instalare sisteme de operare merge struna, nu-mi dau seama deci, in aceste conditii, care poate fi cauza problemei - poate un virus, dar cum a scapat de toate format-urile si scanarile cu av (am facut zeci de teste si formatari), in moduri de siguranta dusa la paranoia. Am sa incerc cu XP din nou si voi reveni cu reply
In alta ordine de idei placa are update la 0405 facut fix din BIOS cu un usb flash. Acum nu stiu daca a fost sau nu corupt cand l-am pus pe stick, dar pot incerca sa-l descarc de pe alt sistem si sa-l instalez din nou, poate se observa imbunatatiri.
Nu stiu ce sa zic cu aceasta placa de baza, de cand am cumparat-o am avut numai probleme, nici macar nu pot apela la garantie (cred) pentru problema mea.
In ceea ce priveste memoria cumparata, habar n-am ce sa fac...as returna-o pentru ca sunt bani irositi, si cu ceva extra as incerca sa cumpar o alta placa de baza, desi oferta pentru soket 775 vad ca e destul de limitata, si pe aceasta s-o vand. Insa cum spuneati si dvs in primul post - este loterie, daca problema este din alta parte voi ramane din nou cu banii irositi, apoi ca sa fac o alta returnare ar insemna sa-mi compromit relatia cu firma respectiva online...si asta nu prea ma incanta.

Attached Files



#46
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,460
  • Înscris: 09.01.2008
ti-am zis sa pui memoria la 1.65v. ai facut asta?

#47
address

address

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 13.08.2012
Buna seara.
Procesorul este bun. Memoriile sunt bune. Bios-ul este cel mai recent.
Mai ramane HDD-ul (incercati un test cu HDtune sau similar), uneori pot aparea probleme si de la cablul de date. Si sursa poate avea scapari, sau daca nu are tensiune constanta, poate ingheta sistemul. Sursele Delux nu sunt renumite pentru fiabilitate. Incercati si marirea usoara a tensiunilor (daca vedeti ca nu sunt cele normale - folositi un utilitar ca Aida64), insa nu exagerat, supravoltarile nu sunt acoperite de garantie.
Sursa poate cauza probleme majore. Va dau un exemplu : acum ceva timp, am zis sa imbunatatesc un computer mai vechi, punandu-i o sursa nou-nouta Corsair VX450 80% Bronze (sa fie mai economic, pentru navigare pe net, word, etc.). Cu sursa veche, a mers patru ani fara probleme. Dupa fix doua zile, computerul s-a oprit din senin, si nu a mai vrut sa porneasca. Daca nu inlocuiam sursa, nu aveam probleme. O sursa noua a defectat placa. Am dat-o cuiva (sursa), si la respectivul merge ceas. Ce mai poate fi spus ?
Va mai dau o sugestie - desi e doar o banuiala - s-ar putea ca driverele Asus sa fie deficitare, si cum placa nu mai este in productie, sa nu le mai fi actualizat sau corectat. Incercati sa re-instalati Windows (XP, e mai lejer pentru sistem) si vedeti daca da freeze fara driverele Asus. Pentru chipset (southbridge), vedeti la placi similare (tot cu ICH10), daca exista versiuni mai noi de driver pe site-ul Asus. (Alt exemplu : cuiva care avea MB Asus cu ICH10R nu i-a mers bine sistemul pana cand nu a instalat driver-ul pentru ICH10, deci nu R - Raid). Sigur ca Win7 64bit e mai performant, insa OS pe 64bit este util cu adevarat doar in anumite aplicatii de grafica computerizata, editare video hd, etc. Pentru uz normal, XP Pro SP3 este inca foarte bun. Eu inca nu stiu cu ce o sa il inlocuiesc dupa ce se vor termina actualizarile anul viitor. Win7 si 8 sunt foarte fanteziste ca grafica, si cam dificil de utilizat din acest motiv.
Si, din screen-ul cu Speccy, am vazut ca aveti toate sloturile PCI in uz. Incercat sa scoateti treptat din placile PCI, alocarea IRQ (Interrupt Request Line) poate crea probleme uneori. IRQ-ul se aloca automat din BIOS. Puteti incerca si schimbarea intre ele a placilor PCI, pentru alocarea unui alt IRQ pentru o anumita placa. Nu o data, o placa PCI (de sunet, de ex.), nu merge intr-un slot PCI, dar merge in celalalt, exact din acest motiv.
Eu v-as recomanda sa rugati pe cineva cu un computer sa va ajute cu cateva piese gen sursa, HDD, eventual placa de baza, daca aveti posibilitatea.
Daca placa este in garantie, mergeti cu ea sa fie testata, e obligatia lor. O parte din pretul de magazin al placii il reprezinta chiar garantia.
Va rog sa ma tineti la curent cu memoria, daca a putut fi returnata.
O seara placuta (in pofida situatiei mai putin placute) !

Edited by address, 22 January 2013 - 20:00.


#48
address

address

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 13.08.2012
Buna seara din nou.
Am mai citit odata cele scrise de dvs. Daca instalarea de pe CD/DVD merge foarte bine, si nu apar niciodata probleme de freeze, etc., poate insemna ca HDD-ul nu functioneaza la fel de corect ca unitatea optica, sau placa de baza nu gestioneaza corect HDD-ul. Sau ca driverele generice din Windows merg, iar cele Asus mai putin. Dar, insumand problema cu BIOS-ul detectand mereu procesorul si fenomenele de 'freeze' aleatoriu, pare o problema a placii de baza. Daca nici sursa nu e de vina, este sigur placa de baza cea cu probleme. Am vorbit cu un cunoscut care are un service - mi-a spus ca placile Asus au mai multe probleme de retur la garantie decat cele AsRock, de exemplu, si, totodata, cele AsRock par mai stabile. Dar sunt doar generalitati.
Repet, daca aveti probleme cu returnarea RAM-ului, va rog sa-mi spuneti.
Sper sa rezolvati cat mai curand problema.
Seara placuta !

Edited by address, 22 January 2013 - 20:28.


#49
atheus24

atheus24

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 05.05.2009
Buna seara!

View Postshmu, on 22 ianuarie 2013 - 17:02, said:

ti-am zis sa pui memoria la 1.65v. ai facut asta?
Da, am marit voltajul la 1.65, insa nu pare sa ajute, tot imi ingheata procesele. Astazi de exemplu mi-a blocat de 2 ori Firefox cand am descarcat AIDA64si HD Tune si de cateva ori doar la simpla incarcare a unui site.
Acum cateva minute, in timp ce postam am rulat un Raport full Aida64 si mi-a aparut ecranul albastru - ceva cu memory dump, erau acolo mai multe informatii. Am sa atasez fisierele din Minidump pentru ca eu n-am reusit sa le deschid si oricum nu stiu sa le interpretez.

@adress - pe sistemul actual (win7 64bit) mi se bloca si fara drivere la operatii gen copiere si ardere pe DvD. Pe XP nu stiu
insa acolo trebuie instalat macar driverul placii video ca sa-mi dau seama, pentru ca fara el se ruleaza execrabil. Astazi nu am avut nici nervi nici timp insa maine cred ca o sa-l instalez pe cealalta partitie si revin cu noutati.
Sursa voi putea afla daca are probleme numai in cazul in care voi merge la un service, unde o va lega la un tester, altfel e cam imposibil, right? Am rulat un raport full Aida64 pe care l-am atasat aici, sper sa fie corect facut.
Placile PCI le-am tot schimbat in sloturi pana au ajuns in ordinea in care sunt acum. Motivul? Faptul ca placa de sunet nu functiona pe orice slot (cum ati spus si dvs), placa video necesita un spatiu cat de cat pentru aerisire ventilator. Voi incerca sa le schimb atat cat imi permite spatiul si legaturile (placa de sunet am cumparat-o special pentru tunnerul TV neavand suport pentru ea la cea onboard), sau daca nu macar sa le elimin pe rand pentru realocarea IRQ - probabil o sa scot placa de retea pentru ca nu-mi mai este necesara momentan (pe XP nu functioneaza cea onboard - nu stiu de ce, posibil din cauza driverului).
Referitor la componente nu prea are cine sa mi le puna la dispozitie, majoritatea prietenilor mei au laptop, iar cei care au desk sunt foarte vechi, deci incompatibile. Da, placa de baza si HDD si placa video si memoriile sunt inca in garantie, insa cel mai probabil vor merge la bucuresti (depinde unde au service-ul) iar asta inseamna o perioada destul de mare de asteptat...asta va fi ca o ultima solutie.

Va multumesc frumos pentru timpul pe care-l alocati zilnic pentru a-mi rezolva problema, placuta ram inca nu m-am decis daca o voi returna. Cred ca depinde in mare masura de cat de costisitoare va fi solutionarea problemei mele. Sper numai sa ma incadrez in cele 10 zile cu un diagnostic.

Pana una alta am descarcat HD Tune, l-am rulat si am observat ca exista o eroare de comunicare din cauza unui cablu deteriorat. Acum, nu cred ca e vorba de cablul de date pentru ca l-am schimbat in urma cu 5 zile (cand am curatat unitatea si componentele) cu unul nou, sigilat. Poate fi cablul de alimentare? - habar n-am sa interpretez acea eroare asa ca astept o lamurire din partea dvs...poate fi aceasta problema ce imi cauzeaza blocaje?

P.S. - scuze pentru aceste romane, insa sunt destul de afectat, am investit mult timp si mi-am stors creierii cautand o solutie reala, am ajuns la disperare.
Atasamentul arhivat contine fisierele din minidump si raportul Aida care nu pot fi atasate direct.

Attached Files


Edited by atheus24, 22 January 2013 - 22:58.


#50
address

address

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 13.08.2012
Buna seara.
Am deschis acum raportul AIDA64 Ce apare la o prima vedere :
Aveti o temperatura pe un Aux 82 de grade. Este cam mare, puteti identifica ce componenta merge la aceasta temperatura ? In mod cert necesita racire. Din ce am mai avut ocazia sa constat pe alte placi, este unul din chipset-uri (puneti usor degetul pe el, imediat ce inchideti PC-ul si il scoateti din priza - daca frige mai mult ca celelalte, necesita racire). Am avut o placa Biostar cu un chipset nForce 610i care mergea cam tot la aceasta temperatura. Cu un cooler de 50mm, a scazut temperatura la 56-58grade C)
Al doilea lucru :
Resurse ale dispozitivelor (dati un search in raport):
IDE ATA/ATAPI controllers / Standard Dual Channel PCI IDE Controller  - IRQ16
Display adapters / NVIDIA GeForce GT 240 - IRQ16
System devices / Intel® 4 Series Chipset PCI Express Root Port - 2E21 - IRQ16
System devices / Intel® ICH10 Family PCI Express Root Port 2 - 3A42 - IRQ16
deci clar poate genera un conflict.
Incercati din BIOS sa stabiliti un IRQ diferit pentru fiecare.
Mai caut in raport si alte potentiale probleme.

Edited by address, 23 January 2013 - 00:27.


#51
atheus24

atheus24

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 05.05.2009
Buna seara si va multumesc pentru raspuns, avand in vedere ora destul de tarzie.
Nu prea am inteles partea cu supraincalzirea, dvs vorbiti in termeni tehnici cu care nu sunt familiarizat - ce este acela un chipset si unde trebuie sa verific exact temperatura? Imi pare rau, in mod clar diferenta de notiuni dintre mine si dvs este enorma. Chiar acum am sa schimb in bios IRQ-urile si voi reveni cu noutati.

Edit: Nu am gasit nimic despre IRQ decat ce am aici

Edited by atheus24, 23 January 2013 - 00:31.


#52
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,460
  • Înscris: 09.01.2008

View Postaddress, on 23 ianuarie 2013 - 00:07, said:

Am avut o placa Biostar cu un chipset nForce 610i care mergea cam tot la aceasta temperatura. Cu un cooler de 50mm, a scazut temperatura la 56-58grade C)

cu o schimbare de pasta termoconductoare ar fi scazut si mai mult.

View Postatheus24, on 23 ianuarie 2013 - 00:20, said:

Buna seara si va multumesc pentru raspuns, avand in vedere ora destul de tarzie.
Nu prea am inteles partea cu supraincalzirea, dvs vorbiti in termeni tehnici cu care nu sunt familiarizat - ce este acela un chipset si unde trebuie sa verific exact temperatura? Imi pare rau, in mod clar diferenta de notiuni dintre mine si dvs este enorma. Chiar acum am sa schimb in bios IRQ-urile si voi reveni cu noutati.
ai 2 radiatoare pe placa de baza. unu albastru mai mic si unu arginitiu mai mare cu o tabla albastra deasupra. pune mana pe alea. care firge mai rau?

#53
address

address

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 13.08.2012
Buna seara.
Multumesc dlui Shmu pentru precizari, chiar asa trebuie procedat. Bineinteles ca pasta termoconductoare este foarte importanta, insa la aceste chipset-uri este pasta termoconductoare adeziva, se desprinde cam greu, cu ceva riscuri, si un tubulet nou costa cam 50ron.
Ce am mai observat :
Security  Audit Failure -- destul de multe, si doar in legatura cu Bitdfender, si indica potentiale erori de disc.
Ultra DMA CRC Error Count - din screenshot-ul postat de dvs, poate aparea de la cablu, controller SATA, intreruperi de curent, probleme de kernel. Valoarea nu se reseteaza, deci se acumuleaza. Trebuie sa nu mai creasca, in concluzie, ca sa se vada ca problema nu mai persista.
Referitor la IRQ :
Cautati mai intai in raport  Resurse ale dispozitivelor  si vedeti ca si IRQ16 si IRQ17 sunt partajate. Pot genera conflicte, de aceea v-am sugerat si sa scoateti treptat placile PCI. Cel mai evident posibil conflict, dupa parerea mea, este cel intre GT240 si controller-ul IDE.
Bineinteles, si un conflict mai putin evident poate cauza probleme. Asus nu are video-onboard (sa puteti scoate temporat GT240, pentru test), asa ca tot din BIOS trebuie setat IRQ.
Cautam in continuare...
Mai gasim eroare de la .NET 2.0.

Edited by address, 23 January 2013 - 00:55.


#54
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,460
  • Înscris: 09.01.2008

View Postaddress, on 23 ianuarie 2013 - 00:36, said:

Buna seara.
Multumesc dlui Shmu pentru precizari, chiar asa trebuie procedat. Bineinteles ca pasta termoconductoare este foarte importanta, insa la aceste chipset-uri este pasta termoconductoare adeziva, se desprinde cam greu, cu ceva riscuri, si un tubulet nou costa cam 50ron.

ma refeream la cele prinse cu picioruse de plastic.
la cele cu adeziv nu ma bag.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate