Conversie NTSC - PAL (HD)?
Last Updated: Jan 19 2013 23:46, Started by
bog_tom
, Jan 19 2013 21:43
·
0

Posted 19 January 2013 - 21:43

Am un TV Samsung HD pe format NTSC (tunner-ul este ATSC/Clear QAM): http://www.samsung.c.../PN42C450B1DXZA
Userguide Sunt sanse ca decodorul HD de la RDS sa poata face conversia PAL la NTSC sau am nevoie de un convertor gen CMD-hd1080p sau Atlona-AT-HD560 ? Am incercat cu decodorul standard de la RDS dar TV-ul nu-l vede (Mode not supported). Un prieten din Paris avea un TV la fel (din US) si a achizitionat convertorul dar cand a ajuns in Franta a constatat ca nu are nevoie de el (decodorul furnizorului de cablu face o conversie...) si nu vreau sa patesc la fel (oricum de 3 luni astept sa prind un decodor HD de la RDS) |
Posted 19 January 2013 - 21:51

de la rds nu am incercat dar de la astral sigur nu merge.
incercat io pe un lcd toshiba. |
Posted 19 January 2013 - 21:52

vezi ca alea 2 fac conversia invers, nu ce-ti trebuie tie
ciudat totusi ca exista asa ceva, probabil din cauza frame-urilor, nu rezolutiei (ca in vremurile analogice) |
Posted 19 January 2013 - 23:46

Buna seara.
Incercati pe intrarea HDMI a TV-ului (daca tunerul extern are asa ceva - cele HD au), poate va merge. Faceti un test cu computerul : setati pe iesirea HDMI a placii video rezolutia 1366x768 (sau 1360x768) la refresh rate 50Hz (comutati refresh rate de la 60Hz la 50Hz, neaparat cu TV-ul conectat si in functiune). Daca va merge, sunt mari sanse sa mearga si cu tunerul extern de la rds cu iesire HDMI. Daca nu, folositi computerul - luati un tuner DVB-C PCI (merge sigur pe rds, au majoritatea canalelor digitale necodate, unii utilizatori sustin ca le pot vedea pe toate - depinde insa de softul folosit cu tunerul ; va recomand un tuner DVB-C Terratec Cinergy C PCI HD, este cel mai bun, si costa cam 350ron), si setati din placa video formatul NTSC (deci 60Hz) pe iesirea din PC, folosind mufa HDMI a placii video. O solutie alternativa, extra-tehnica : vindeti TV-ul cuiva care are nevoie de un monitor de PC mai mare, si achizitionati-va in schimb un TV compatibil PAL. Succes cu rezolvarea ! Edited by address, 20 January 2013 - 00:15. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users