Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Colonie umană pe Marte până în 2023. Organizația "Mars One" caută voluntari

- - - - -
  • Please log in to reply
62 replies to this topic

#37
Kroghy

Kroghy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,973
  • Înscris: 06.01.2006
Ce ... sa faci cu resursele? Uite ce risipa e aici pe pamant, vrei sa faci la toata lumea camasa de aur?
[ http://wardrobetrendsfashion.com/wp-content/uploads/2013/01/WTFSG-gold-shirt-Datta-Phuge.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#38
UnSceptic

UnSceptic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 359
  • Înscris: 20.08.2012

View PostYOUR_GOD, on 10 ianuarie 2013 - 15:54, said:

Resursele.
Ceva echivalent cu ce promitea odata marile descoperiri geografice: drum mai scurt spre India, potentiale colonii, oportunitatea de a gasi aur in America, implinirea unui vis, satisfacea dorintei interioare de a explora etc.

View Postsandu bogdan, on 10 ianuarie 2013 - 15:57, said:

Ce ... sa faci cu resursele? Uite ce risipa e aici pe pamant, vrei sa faci la toata lumea camasa de aur?

E doar opulenta nejustificata... ce e val ca valul trece!

#39
george90

george90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,013
  • Înscris: 19.08.2006
Eu ce scriu aici este  din amintirile inca proaspete din diverse filme de pe youtube - nu imi cereti sursa ca nu o mai stiu. Doua din filmele alea au fost postate deja pe topic.

View Postxeleron, on 10 ianuarie 2013 - 02:28, said:

Ati uitat vremea pe marte...parca acolo erau furtuni de durau si juma de an...aaa...si faptul ca,gravitatia nu e chiar ca pe terra,planeta e putin mai mica.

Cam asta era principala lor grija, ca gravitatia nu e ca la noi. De faptul ca nu are camp magnetic nu se vorbea.. de ce oare :? Sa fie furtunile solare mult mai slabe decat la noi.. mira'm'as!

View Postasterix1, on 10 ianuarie 2013 - 03:16, said:

Distanta minima fata de Pamant este in jur de 60 milioane km.
O calatorie cu consum minim de combustibil dureaza 9 luni.
Cea mai scurta calatorie a unei nave spatiale spre Marte a durat in jur de 7,5 luni.

Mercur are o perioada de rotatie de 58 zile pamantene,Venus(si mai mult) de 243 zile,Marte 1ora si 37 min.

da, 60 mil km, le'am incurcat, oricum, nu cred ca ma insel despre aceea ca in 6 luni ei se vad acolo. Iar ziua pe Marte - o zi si 37 min, nu o ora. Ei  prin filme ziceau de o zi si 14 minute... incep sa am dubii ca astia vreodata se vor apuca de treaba.

View PostTipiric, on 10 ianuarie 2013 - 03:28, said:

Zice in stirea aia ca se cauta voluntari. Oamenii de stiinta, inginerii au prostul obicei sa nu munceasca voluntar, mai ales cand e vorba de proiecte extrem de complexe.

Ziceau prin filme ca e deja o grupare din asta in Olanda care a a tras 1000 de doritori :) Ma refer la cobai care sa incalece saua interplanetara, nu la  ingineri care sa consturiasca echipamentele necesare.

View PostUnSceptic, on 10 ianuarie 2013 - 15:49, said:

As risca sa ma inscriu dar simt ca nu am sanse!
Topicul asta merita si un sondaj ca sa vedem cat % din useri se inscriu!

Si eu m'am gandit la cat de tare ar fi, dar... sa impart acelasi spatiu ingust cu inca 3 insi pt 2 ani jumate suna a tortura. Unde mai pui si ca totul se recicleaza, yuck! Si mai e si treaba cu atrofierea osoasa si alte riscuri de sanatate la care te supui. Per total nu merita, ne trebuie un Magelan ceva ^^

#40
Kroghy

Kroghy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,973
  • Înscris: 06.01.2006

View PostUnSceptic, on 10 ianuarie 2013 - 16:00, said:

E doar opulenta nejustificata... ce e val ca valul trece!
Nu e asa temporara, vezi si la arabi cate masini au poleite, vezi cate resurse se irosesc incepand de la avioane personale pana la bancheturi ale politicienilor cu care ai hrani cateva mii de flamazi din africa. Resurse avem destule aici pe pamana, trebuie doar oprita risipa.
Doar pentru resurse nu merita drumul pana pe marte, ar merita daca ar avea atmosfera si sa locuim acolo dar sa locuiesti intr-o cutie de 1.5 metri patrati e mai rau ca la inchisoare.

Edited by sandu bogdan, 11 January 2013 - 08:23.


#41
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,549
  • Înscris: 07.02.2003

View Postsandu bogdan, on 11 ianuarie 2013 - 08:23, said:

Nu e asa temporara, vezi si la arabi cate masini au poleite, vezi cate resurse se irosesc incepand de la avioane personale pana la bancheturi ale politicienilor cu care ai hrani cateva mii de flamazi din africa.
Cand e vorba de masinile, camasile si banii altora este irosire (logic cand sunt ale tale sunt investitii) ? Unde am mai auzit eu discursul asta la leftisti ? Posted Image

View PostYOUR_GOD, on 10 ianuarie 2013 - 15:54, said:

Resursele.
Cam ce resurse am putea gasi pe Marte ?

View PostYOUR_GOD, on 10 ianuarie 2013 - 12:37, said:

Detaliaza te rog.
Pai ce este de detaliat, ADN-ul arata originea si faptul ca speciile pe Pamant sunt native, nu venite de mai stiu eu de unde (ceea ce ar fi adus evident incompatibilitati cu codul nativ), incepand de la ameoba.

Edited by andreic, 11 January 2013 - 10:08.


#42
Kroghy

Kroghy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,973
  • Înscris: 06.01.2006

View Postandreic, on 11 ianuarie 2013 - 10:07, said:

Cand e vorba de masinile, camasile si banii altora este irosire (logic cand sunt ale tale sunt investitii) ? Unde am mai auzit eu discursul asta la leftisti ?
Era vorba de resurse si risipa si nu despre masina normala ci masina poleita cu aur, nu camasa normala ci camasa din aur, etc.
Si verighetele si cerceii sunt o risipa inutila de resurse dar e mai mica decat o camasa intreaga din aur.

Este foarte posibil ca primele materii organice sa fie tot din spatiu asa cum este dealtfel tot sistemul solar, apoi evolutia a continuat drumul.

Edited by sandu bogdan, 11 January 2013 - 10:18.


#43
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,619
  • Înscris: 02.10.2009
1. Se ve merge pe Marte (si eventual inapoi....) in mod serios numai atunci cand va exista o motivatie foarte puternica. Ceva de genul "ultima solutie" sau extinctie iminenta si ireversibila. Pana atunci sunt numai vorbe, aventura si bani risipiti, iar pentru cei mai optimisti: pregatiri pentru viitor (care poate ca nu va fi, sau va fi complet diferit de ce gandim noi si de ce pregatiri facem).
2. Am vazut la TV chestia cu voluntarii pentru un drum, numai dus, spre Marte. Opinii foarte impartite, de la entuziasti gata de plecare - pentru ca nu au nici un rost pe Pamant, cu sau fara ei adica, pana la juristi care indica faptul ca solicitarea nu este admisibila legal si moral (intra la actiune criminala premeditata sau in cel mai bun caz eutanasiere). As fi curios sa aflu daca cei care au initat actiunea sunt in si capul listei plecarilor, sau asteapta sa stranga bani, sa construiasca ceva acolo, nu conteaza, aia tot mor, cu cat se duc naibii mai repede cu atat ci-ca le-au facut un serviciu...
3. Cel putin pana acum, nu se asteapta nimeni la gasirea a cine stie ce materiale sau minerale nemaipomenite, extraordinare, care sa justifice cat de cat efortul, specialistii in "geologie extraterestra" indica o oarecare uniformitate in ceea ce priveste mineralele si combinatiile posibile in Sistemul Solar. Din acest motiv nu se poate pleca la plesneala, mai e mult de cercetat, iar o colonie relativ restransa acolo va avea posibilitati restranse de cercetare.
4. Este adevarat ca cine se scoala de dimineata departe ajunge, deci ar fi indicat sa se inceapa cat mai devreme lucrul si pregatirea, dar si daca pornesti prea devreme si in pripa, poti sa obosesti pana la amiaza. Inca o generatie, misiunile spre Marte vor fi facute de roboti. Costurile unor misiuni umane vor fi foarte mari si este foarte posibil ca pentru acelasi efort sa se obtina rezultate mai bune in ceea ce priveste imbunatatirea vietii pe Pamanat. Totdeauna vor fi din aceia care vor cantari avantaje si dezavantaje.

Edited by Rosebud09, 11 January 2013 - 21:37.


#44
Kroghy

Kroghy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,973
  • Înscris: 06.01.2006
Cum poate plecatul pe marte sa evite o exitncie in masa? Unde pe marte vom trai si cum? Sa nu-mi spui ca 7 miliarde de oameni vom trai sub pamant pe marte si vom cultiva acolo plante la lumina becului si creste animale pentru hrana.
Scopul e sa ajungem undeva pe o planeta asemanatoare, atmosfera nu putem sa formatam intr-un timp suficient de scurt asa ca e nevoie sa luam totul de-a gata, adica temperaturi intre -50 si +50 grade celsius, apa, oxigen.
Probabil vom gasi planete care sa corespunda cerintelor dar cum ajungem acolo?

Edited by sandu bogdan, 11 January 2013 - 21:45.


#45
mateiuli

mateiuli

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,027
  • Înscris: 07.08.2006
Ma da de unde atata graba sa ne mutam pe alta planeta? Ce asta nu mai duce? Va spun ca o sa mai duca mult si bine. Incalzirea globala e trecatoare. Nivelul de CO2 a fost in trecut mult mai mare ca acum.

#46
Arayan

Arayan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,040
  • Înscris: 03.12.2012

View Postsandu bogdan, on 11 ianuarie 2013 - 21:42, said:

Cum poate plecatul pe marte sa evite o exitncie in masa? Unde pe marte vom trai si cum? Sa nu-mi spui ca 7 miliarde de oameni vom trai sub pamant pe marte si vom cultiva acolo plante la lumina becului si creste animale pentru hrana.
De unde sti ca pe Marte nu sant conditii poate chiar mai bune decat pe Terra?Poate ca ce vedem si auzim noi despre Marte despre Luna sau chiar despre Soare,sant informatii ireale dar ...necesare...Umbla vorbe ca cica Luna nu ar exista,ca Soarele e doar luminos dar nu si cald,ca pe Marte ar exista deja de ceva vreme colonii de pamanteni...Numai ca la ei cica a disparut efectul de ..turma..

#47
Kroghy

Kroghy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,973
  • Înscris: 06.01.2006
Ai si tu dreptate, hai sa trimitem cocalarii pe soare, ca mai stalucitor de atat sigur nu gasim. Eu am citit ca e frumos acolo si au si stralucire maxima, incomparabila cu aurul de pe terra.
Pe marte trimitem politicienii, stiu ei de ce.
Pe luna trimitem pe cei care cred ca pe fata ascunsa e o baza secreta.
In final ramanem cu terra populata de oameni normali.
GG!

Edited by sandu bogdan, 11 January 2013 - 22:18.


#48
XORIAN_L

XORIAN_L

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,200
  • Înscris: 01.10.2009
Adica terraformati Marte ca sa scapati de incalzirea globala pe Terra? Pai asa puteti trai aici la subsol si este mult mai ieftin. S-au terraformati Pamantul dupa de incalzirea globala.
Ce mi se pare mie mare prostie sunt banii cheltuiti cu Marte, Luna s-au orice alta planeta. Nu are nici un rost, ca asa poti coloniza deserturile.
De ce va ganditi la planete (unii chiar vor in alt sistem solar) cand toate lumea trebuie sa se concentreze asupra asteroizilor. Motivul nu este extictia speciei ci unul economic. Ca orice investitie, se va cheltui enorm la inceput fara un profit imediat, dar ulterior va fi mult mai ieftin sa traiesti in colonii spatiale decat pe Terra. Investitorii isi vor scoate banii inmiit. Cum asa? Spatiul cosmic are un avantaj pe care nici o planeta nu il poate oferii: lipsa gravitiei (s-au gravitatie foarte slaba). Constructii megalomanice, de orice marime, sunt posibile in spatiul cosmic, la costuri din ce in ce mai mici.

#49
Kroghy

Kroghy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,973
  • Înscris: 06.01.2006
Marte nu poate conserva o atmosfera pentru nu are protectia campului magnetic. Ar trebui formata atmosfera mai repede decat ar fi maturata de vantul solar sau de facut un camp magnetic artificial comparabil cu cel al terrei. Lucruri inimaginabile in acest moment.

#50
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,114
  • Înscris: 04.02.2011

View PostYOUR_GOD, on 10 ianuarie 2013 - 12:29, said:


Crezi ca nu exista masinarii care ar putea forma o atmosfera intr-un an,
E posibil, dar cu siguranță nu un an.

View PostYOUR_GOD, on 10 ianuarie 2013 - 12:29, said:


Dar de ce crezi ca trebuie sa teraformam intreaga planeta? Uite o idee: pentru inceput, domuri.
Singura idee bună

View PostYOUR_GOD, on 10 ianuarie 2013 - 12:29, said:

De-a lungul timpului, omul a atins cu mana orice vis.
Ești sigur, oare nu cumva alte civilizații au căzut înainte de a-l atinge?

View Postsandu bogdan, on 10 ianuarie 2013 - 14:04, said:

Marte nu are atmosfera si sa presupunem ca am reusi imposibilul, teleportam atmosfera gata facuta pe marte, stii ce se intampla?
Acea atmosfera va fi suflata in spatiu de vantul solar care in lipsa protectiei campului magnetic va sufla atmosfera asa cum sufli fumul de tigara.
Marte a avut atmosfera dar a disparut pentru ca protectia s-a terminat.
Deci nu cu atmosfera se poate coloniza marte ci cu ascuns sub pamant.
Gaze se pot deja elibera din Marte. Durează milioane de ani pănă ce vântul solar să le spulbere.

View PostYOUR_GOD, on 10 ianuarie 2013 - 15:54, said:

Resursele.
Resurse sunt aici mai multe.. Spațiul poate!

#51
asterix1

asterix1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,357
  • Înscris: 21.09.2010

View Postgeorge90, on 10 ianuarie 2013 - 16:20, said:

................
da, 60 mil km, le'am incurcat, oricum, nu cred ca ma insel despre aceea ca in 6 luni ei se vad acolo. Iar ziua pe Marte - o zi si 37 min, nu o ora. Ei  prin filme ziceau de o zi si 14 minute... incep sa am dubii ca astia vreodata se vor apuca de treaba.
................
Da am gresit.
Ziua pe Marte tine 24 ore si 37 min.
Se poate in 6 luni,ba chiar si 3 luni.
Numai ca asta duce la un consum prea mare de combustibil.
O calatorie cu consum minim de combustibil se face in 9 luni.

#52
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,549
  • Înscris: 07.02.2003
http://www.theatlant...al-earth/60804/
"Astronomers Discover a Planet Almost Identical to Earth"

http://www.space.com...ien-planet.html

Edited by andreic, 12 January 2013 - 04:52.


#53
NASTYPRIMUL

NASTYPRIMUL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,605
  • Înscris: 20.09.2008
Marte are atmosfera, are circulatie de apa in atmosfera. are nori pe cer, ploaie, gheata, permafrost.
Densitatea atmosferei e ceva mai mare decit se stia.
Atit doar ca nu are supermarketuri.

#54
UnSceptic

UnSceptic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 359
  • Înscris: 20.08.2012

View PostNASTYPRIMUL, on 12 ianuarie 2013 - 07:22, said:

Densitatea atmosferei e ceva mai mare decit se stia.
Poti da link-uri? Eu stiu ca e undeva la 1%!

Venus mi se pare o planeta mai accesibila colonizarii umane dar peste 100 de ani.

Este nevoie de constructia unui ecran care sa blocheze o mare parte din razele soarelor in asa fel incat o parte din compusii gazosi sa se lichefieze/solidifice reducand astfel presiunea atmosferica. In urma acestui proces ar aparea acumulari mari de apa.

Apoi pot fi lansate alge pe toata planeta incat sa se produca mult oxigen care sa oxideze metalele de la suprafata si din apa. O parte din compusii toxici din apa s-ar depune... etc. Presiunea atmosferica va scadea si mai mult in urma reducerii cantitatii de oxigen din atmosfera prin oxidare si a carbonului prin captarea lui de catre alge.

Pentru inceput, coloniile umane se pot dezvolta in aparate de zbor de tip zepelin la inaltimi unde este o presiune atmosferica tolerabila. Pe masura ce presiunea atmosfera scade, putem reduce altitudinea la care se dezvolta coloniile si in final sa ajungem nivelul varfurilor montane si chiar mai jos.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate