Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 

Casa mica P+M

* * * - - 3 votes
  • Please log in to reply
1040 replies to this topic

#37
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Pe noi PUD-ul ne-a costat 1300 ron, in 28.03.2009. La noi actele au durat foarte mult. Insa e vorba de Cluj, nu de Bucuresti. Ridicarea topo si studiul geologic le-am facut prin 2008, am scos si certificat de urbanism atunci. Apoi cred ca s-a stabilit ca e nevoie de Pud, l-a facut arhitectul prin martie 2009. Am prelungit certificatul de urbanism si am continuat cu tot felul de acte, aviz sanitar, geolog, extrase de carte funciara, apoi s-a dat dosarul la verificat, proiectul a fost depus in 30 noiembrie 2009. S-a aprobat vreo doua luni mai tarziu, adica in 2010. Iar in 2010, octombrie, am inceput sa inaltam fundatia. Putin mai tarziu, datorita unor grave probleme de familie.
  Nu stiu daca te ajuta cu ceva aceste date informative, cu siguranta sunt alte termene in alte regiuni. Dar daca nu-ti raspunde nimeni, macar ai niste date de reper.

Edited by lenny13, 18 December 2013 - 16:00.


#38
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,486
  • Înscris: 04.05.2007
Multumesc @lenny13 pentru info.
La tine care a fost motivul pentru care ti s-a solicitat PUD?

#39
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Nu era facut PUD-ul la cele trei parcele de pe terenul unde am construit, era doar PUZ. Asa s-au reglementat lucruri legate de pozitia pe parcela a constructiei si a drumului de servitute. Avem si noi retrageri impuse de Puz, care au trebuit respectate si mentionate in Pud-ul facut.

Edited by lenny13, 18 December 2013 - 16:33.


#40
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,486
  • Înscris: 04.05.2007
Postez si planurile a ceea ce intentionez sa fac.
Pentru anul viitor imi planificasem sa aduc parterul la cheie, la mansarda lucrarile oprindu-se prin izolarea sarpantei.
Acum trebuie sa ma repliez si sa vad ce inseamna ca si timp si costuri acest PUD, inca sper sa o pot face "la rosu" pana in iarna anului viitor.
Mentionez ca proiectul este realizat de @un_arhitect, care a transpus minunat in planuri dorintele noastre.

Attached Files



#41
molbro

molbro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,922
  • Înscris: 22.03.2012
foarte frumos proiectul!   da'...mai pune un rand de caramida, nu te zgarci! Posted Image

#42
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Si mie imi place proiectul.
            Daca tot colaborezi cu un_arhitect, de ce nu-l intrebi de pud? El ar trebui sa stie lucrurile acestea. Sau nu?

#43
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,486
  • Înscris: 04.05.2007
Normal ca m-am consultat cu el si vom colabora in continuare si referitor la acest PUD.
Am zis totusi sa intreb si aici sa mai invat din experienta altora. Eram curios cum merg lucrurile in S6 la aceste aprobari. Enervant este totusi ca desi s-a aprobat PUZ-ul coordonator al S6 de curand, ei ca si primarie tot nu stiu ce se afla in ograda lor si esti nevoit sa le usurezi lor munca pe cheltuiala ta. Plus ca mi se pare absolut aberanta propunerea acea de refacere a circulatiei in zona, odata cu strapungerea A1-Ciurel...oamenii aia care fac planurile stand cu fundul in niste scaune ar trebui sa-mi mai miste piciorusele si pe teren. Sau macar sa se uite pe Google maps....
Eu daca as fi primar general si as fi nevoit sa acord despagubirile pentru terenurile afectate de propunerea asta, l-as cam trage de urechi pe cel care a propus strapungerea acelei strazi intr-o alta strada care la randul ei este o strada foarte ingusta si nu poate prelua trafic..

@molbro - spatiul pe care il obtin acum la mansarda imi este suficient. Nu vreau sa fac o casa foarte mare, cu niste suprafete care nu-mi vor folosi dar totusi vor trebui intretinute...ma gandesc nu doar la costurile de executie cat si la costurile viitoare de incalzire, etc.

Edited by the_lion, 18 December 2013 - 20:12.


#44
adipos

adipos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 30.07.2008
Salut, ce ar fi daca ai renunta la usa dintre intrare si holul principal si ai muta scara pe stanga, astfel incat atunci cand intri in casa s-o vezi in profunzime? este mult mai spatioasa si cred ca si scara ar arata mult mai bine.Cand intri in casa (acum) scara parca te invita undeva, nu stii unde, si trebuie sa ti cont de faptul ca scara este un element important care poate da culoare si viata unei case.Succes.
P.S. nu va grabiti cu proiectul.Cum incepeti asa terminati.Ganditiva la toate variantele si utilitatile pe care vi le poate oferi aranjamentul ales.Daca pleci stramb din proiect este mai greu sa-l dregi pe parcurs.Mai bine pierzi o luna-doua, dar stai linistit toata viata.

Edited by adipos, 18 December 2013 - 20:39.


#45
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,486
  • Înscris: 04.05.2007
Nu sunt sigur daca am inteles corect ce ai gandit tu....adica sa am scara pe peretele din stanga, cel cu bucataria?
Daca la asta te-ai referit, nu o pot pune acolo pentru ca ar sectiona grinda care trece prin axul central al casei.
Amplasarea scarii in acea zona este un compromis pe care l-am facut, urcarea pe scara trebuie pe acolo pentru ca acolo este si inaltimea minima la mansarda si scara urca practic odata cu panta acoperisului.
Am facut acest compromis in ideea in care oricum nu o sa fie foarte mult trafic spre mansarda, dormitorul de acolo il voi face intr-un viitor sa zic nedefinit, iar restul mansardei il voi folosi deocamdata ca spatiu de depozitare si hobby.

#46
adipos

adipos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 30.07.2008
Ma gandeam la coltul din spate stanga al livingului, dar n-am luat in calcul acoperisulPosted Image
Oricum imi mentin ideea ca scara da farmec casei

Edited by adipos, 18 December 2013 - 20:53.


#47
jijikate

jijikate

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 134
  • Înscris: 01.10.2013
"Postez si planurile a ceea ce intentionez sa fac."

Arate bine atat planurile cat si functionalul. De preferat ar fi sa faci partea mansardata din structura din lemn si placata cu lemn aparent la exterior. Zic ca ar da mai bine ca imagine din exterior.
Ca mici modificari sau propuneri, ar fi baia de la mansarda sa fie extinsa pana la peretele mansardat , iar pe portiunile peretilor exteriori mansardabili sa se realizeze mici dressinguri pentru depozitare si partial dulapuri incastrabile in perete. La spatiu multifunctional va mai fi si un stalp pentru sustinerea grinzii axului central al planseului de peste mansarda.
Scara interioara ar da bine realizata din lemn aparent si cu un design care sa dea bine la vederea din living.
O casa asemanatoare cu o mansarda partial locuibila si construibila in timp , am avut si eu de realizat cu ceva timp in urma
Attached File  View 5.jpg   595.41K   226 downloads

Inca o completare - la partea de acoperis poate ar da mai bine o alta forma peste dormitorul din fata , cu extinderea acoperisului in alte ape fata de acoperisul principal. E doar o idee , asta in conditiile ca proiectul nu e finalizat.
Bafta multa si spor in continuare !

Edited by jijikate, 19 December 2013 - 12:15.


#48
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,486
  • Înscris: 04.05.2007
Multumesc pentru sugestii.
Proiectul nu este finalizat, dupa cum spuneam cateva posturi mai sus, sunt inca in faza in care trebuie sa fac un PUD. Oricum, fata de planurile postate aici mai sunt unele mici modificari, ca de exemplu usa de acces pe terasa va fi din bucatarie si nu din living si inca o fereastra in living in zona de plecare a scarii.

Restrictia cea ma importanta este bugetul, asa ca am preferat ca forma casei si a acoperisului sa fie una cat mai simpla si usor de realizat. Ceea ce a rezultat pana acum a fost impus si de partea financiara, sunt convins ca un_arhitect ar fi avut si alte contributii la partea estetica a casei, porniri pe care i le-am infranat oarecum.

Referitor la mansarda, cam asta aveam si eu in cap referitor la partea de depozitare. In ceea ce priveste un alt posibil stalp in zona multifunctionala, inca nu stiu sigur, din cate am discutat cu arhitectul, realizarea din beton armat a grinzii din axul central ar elimina acel posibil stalp.

Intrebare: as vrea ca centrala sa o amplasez in punctul sanitar care are doar dus. Din cate stiu daca centrala este cu tiraj fortat, poate fi amplasata si in baie sau bucatarie. Este vreo problema in acest sens?

Citez din Norma tehnica pentru proiectarea, executarea si exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale - NTPEE-2008

"8.2. Conditii tehnice pentru functionarea în siguranta a instalatiilor interioare de utilizare a gazelor naturale combustibile:
a) volumul interior minim al încaperilor:
i) 18,0 m3 pentru orice tip de încapere, cu exceptia bucatariilor si bailor;
ii) 7,5 m3 pentru bai si bucatarii.
b)asigurarea aerului necesar arderii;
c) ventilare naturala sau mecanica;
d) evacuarea totala a gazelor de ardere în atmosfera;
e) suprafete vitrate: ferestre, luminatoare cu geamuri, usi cu geamuri sau goluri, sau suprafete asimilate acestora: panouri care conform specificatiei tehnice date de producatori cedeaza la presiuni de cel putin 1180 Pa (0,0118 bar).

8.3. (1) Toate încaperile în care se monteaza aparate consumatoare de combustibili gazosi se prevad, spre exterior sau spre balcoane/terase vitrate, cu suprafete vitrate, definite conform art. 8.2., lit. e), cu suprafata minima totala de:
a) 0,03 m2 pentru fiecare m3 de volum net de încapere, în cazul constructiilor din beton armat;
b)0,05 m2 pentru fiecare m3 de volum net de încapere, în cazul constructiilor din zidarie.
(2) Pentru cazul în care geamurile au o grosime mai mare de 4 mm sau sunt de constructie speciala (securizat, tip Thermopan etc.) este obligatorie montarea detectoarelor automate de gaze cu limita de sensibilitate de cel putin 2% metan (CH4) în aer, care actioneaza asupra robinetului de
închidere (electroventil) a conductei de alimentare cu gaze naturale a aparatelor consumatoare de combustibili gazosi.
(3) În cazul utilizarii detectoarelor, suprafata vitrata poate fi redusa la 0,02 m2 pe m3 de volum net de încapere.
(4) Volumul net reprezinta volumul total al încaperii, din care se scade volumul elementelor de instalatii sau de constructii existente în încapere, în care nu se pot acumula gaze.
8.4. În bai nu sunt admise:
a) aparate consumatoare de combustibili gazosi pentru prepararea instantanee a apei calde de consum;
b)aparate consumatoare de combustibili gazosi pentru încalzire centrala sau locala, prevazute cu arzator atmosferic si rupere de tiraj, chiar daca au termostat de cos.
8.5. Fac exceptie de la prevederile art. 8.2., lit. a) si art. 8.4., aparatele consumatoare de combustibili gazosi la care prin tubulatura etansa se asigura accesul din exterior al aerului necesar arderii si evacuarea în exterior sub presiune a gazelor de ardere (cu camera de ardere etansa si tiraj fortat).

Edited by the_lion, 19 December 2013 - 12:45.


#49
tataiepure

tataiepure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,851
  • Înscris: 22.01.2011
Pui senzor de gaz si nu te mai intreseaza cele de mai sus.

#50
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,486
  • Înscris: 04.05.2007
Am fost la Primarie pentru a discuta despre CU emis si motivele pentru care mi se solicita acel PUD.
Senzatia mea este ca oamenii aia pur si simplu nu au nici un interes sa se uite pe documente...si daca se uita, nu inteleg nimic din ele. Ori din incompetenta, ori din rea vointa...
Motivatia lor este ca mi se solicita PUD pentru ca nu respect distantele fata de vecini stanga-dreapta, si ca terenul nu este dreptunghiular sau patrat... Am rugat-o sa ne uitam pe planul de situatie....s-a convins ca nu este cazul, am 3m fata de cel din stanga si aproape 20 fata de cel din dreapta.
Apoi ca nu respect aliniamentul stradal. Am rugat-o sa-mi spuna care este acel aliniament stradal, pt ca vecinul din stanga nu este aliniat cu vecinul din dreapta. Plus ca au casele facute fara autorizatie de constructie...deci eu trebuie sa imi fac casa dupa cum au dorit vecinii mei (care repet, au casele facute fara autorizatie). La intrebarea mea cu care din ei sa ma aliniez....a dat din umeri. Deci eu sa fac un PUD, apoi ei sa-mi spuna ca nu trebuia sa ma aliniez cu vecinul x ci cu y si sa aiba motiv sa respinga.
Apoi ca nu respect cei 5 m fata de strada, in partea din fata....pur si simplu nu stia sa se uite si sa citeasca acel plan. S-a convinsa ca eu sunt la cel putin 7 m cu casa (peste 10 daca nu consider si terasa
Apoi ca nu respect cei 5 m fata de spatele proprietatii...nu conteaza ca am lasat 8 m acum, trebuie cel putin 10 m...
Pur si simplu nu a reusit sa-mi spuna care este motivatia....repeta la nesfarsit ca trebuie PUD, ca ea nu stie ce se afla acolo, ca de ce vecinii mei nu au cadastru si casele sunt facute fara autorizatie de constructie!!??! Deci daca vecinul meu nu e in ordine, eu trebuie sa platesc pentru acest lucru.
Sunt plin de multumiri si respect pentru autoritatile acestui minunat stat si acestui minunat oras...

Edited by the_lion, 22 December 2013 - 14:27.


#51
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,486
  • Înscris: 04.05.2007
Dupa inca o intalnire cu arhitectul sef din S6, am reusit sa anulez vechiul CU, care imi cerea acel PUD.
Am acum CU fara PUD, cu retrageri clar mentionate, insa cu o "carca" de avize:
1. alimentare cu apa,
2. canalizare,
3. alimentare cu energie electrica,
4. alimentare cu energie termica,
5. gaze naturale
6. telefonizare
7. salubritate
8. aviz de conformitate
9. aviz SPU-DGDU-PMB
10. aviz Comisia Tehnica de Circulatie - PMB
11. aviz SC Electroncentrale Bucuresti SA
12. acord ADP Sector 6 (oentru bransamente).
13. mediu
14. studiu geotehnic
15. certificat de atestare fiscala


Asa ca de saptamana asta ar trebui incep alergatura. Sunt tentat ca avizele/acordurile 1-8m si 13(mediu) sa le iau prin serviciul din Primarie, mi-au spus ca pentru cele de la PMB nu se baga. Studiul geotehnic il am.

In alta ordine de idei, planul casei postat mai sus va mai suferi niste ajustari in ceea ce priveste suprafata, prin reducerea ei la cca 94 mp (miscorare living, micsorare WC serviciu si mutarea lui in stanga vestibulului). Voi posta noul functional cand o sa-l finalizeze un_arhitect.

Edited by the_lion, 18 February 2014 - 11:03.


#52
danmannx

danmannx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,355
  • Înscris: 03.08.2007
Variante de scari:
http://www.houzz.com...e-san-francisco
http://www.houzz.com...m-orange-county
http://www.houzz.com...-room-vancouver

#53
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,486
  • Înscris: 04.05.2007
Interesante primele 2 variante, insa cred ca peretele acela trebuie sa fie din BA. Nu cred ca prinderea treptelor in consola, direct in caramida, va asigura rezistenta necesara Poate daca strapungi caramida si prinderea se va face cu un prezon suficient de lung, de o parte si de cealalta a caramidei?

#54
danmannx

danmannx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,355
  • Înscris: 03.08.2007

View Postthe_lion, on 18 februarie 2014 - 11:46, said:

Interesante primele 2 variante, insa cred ca peretele acela trebuie sa fie din BA. Nu cred ca prinderea treptelor in consola, direct in caramida, va asigura rezistenta necesara Poate daca strapungi caramida si prinderea se va face cu un prezon suficient de lung, de o parte si de cealalta a caramidei?
Se face o centura/ grinda oblica incastrata in perete. Acesta va fi suportul viitoarei scari. Nu e mare lucru.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate