Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Lenovo IdeaPad 3 vs IdeaPad 5

Cand ați avut primul laptop?

Se ia scrisul de pe tastatura
 Telefon copil (~800 ron)

dodge challenger hellcat 2018, M6...

Parere UTCB

cablu kilometraj dacia 1310
 Livrarea DHL Express dureaza neju...

temperatura necorespunzatoare cup...

Panouri solare - acoperis plat, g...

Recomandare ondulator
 Terasa neacoperita

Achiziție imobil U3 cu credi...

Mentinere memorie Radio AKAI APR-...

Masuri combatere inflatie - topic...
 

problema automatizare usa garaj

- - - - -
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#1
D3an

D3an

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,530
  • Înscris: 30.09.2006
salutare tuturor.
de curand m-am batut de o problema.
am o automatizare la o usa de la garaj NICE SHEL-50.
prima problema : s-a ars un releu.
gasit cu greu, schimbat.
montat placa, se misca motorul acum doar 10 cm/sens.
adica....dai sa se inchida ...coboara 10 cm.
dai sa se deschida...la fel.
de programat nu ma lasa nici cum s-o programez dar ea a fost programata okey.
prin schimbarea unui releu nu am influientat in nici un mod setarile placii.
idee? ceva ?
nu gasesc nicaieri pe net o schema detaliata
daca aveti vreo idee va astept parerile.

Attached Files



#2
alindany

alindany

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 04.07.2007
Salut,
Schema electronica nu gasesti.Poti gasii Manual de instalare sau Manual de utilizare.
De ce nu cauti unul SH? Ce dimensiuni are usa?
cu stima

#3
D3an

D3an

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,530
  • Înscris: 30.09.2006
usa e una relativ mica.
merge orice stift de kit, nu tre mare putere.
imi poti recomanda ceva ?
si nu as vrea sh si de preferat ar fi ceva sa gasesc ulterior o placa daca se defecteaza.

dar nu stiu.
mi se pare ceva dubas cu placa asta.
functioneaza.
invarte motorul in ambele sensuri....doar numa 10 15 cm ...
deci placa e ok cred..

#4
nico123

nico123

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,380
  • Înscris: 03.02.2009
Interesant este ce s-a ars la releul acela ? S-au ars contactele releului sau bobina acestuia.
Ar trebuii sa vezi cine alimenteaza bobina releului si cum arata dioda pusa  paralel cu bobina releului.
Trebuie ceva masuratori sa vezi de ce s-a ars releul si sigur mai trebuie sa fie ceva ars, nu doar releul.

#5
Paul_l

Paul_l

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,286
  • Înscris: 27.12.2004
Ca sa iti dai seama de ce se opreste dupa  10 cm ar trebui sa iti dai seama cum isi inchide automatul bucla de control a pozitiei . Ai ceva senzori la lant? Mai da niste detalii .  La mine de exemplu tot controlul se bazeaza pe o " harta" a curentului prin motor in diverse pozitii a usii . "Harta" de curent o invata printr-o procedura de invatare. Daca curentul difera important de ce stie controlerul da eroare si opreste usa cu semnalizare de eroare. . La tine cind se opreste semnalizeaza vreo eroare ?

#6
D3an

D3an

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,530
  • Înscris: 30.09.2006
nico nu mai e nimic ars pe acolo . am verificat placa in amanunt.
releul respectiv nu stiu de ce s`a ars si nici care parte a fost arsa la el: partea de comanda(bobina) sau partea de forta(contactii).
releul nu l-am schimbat eu. l-a schimbat proprietarul care a zis ca a vazut releul crapat tot, afumat, etc.
si fiindca nu a rezolvat 100% problema a apelat la mine .
paralel cu bobina releelor nu e pusa nici o dioda.
m-am mirat si eu. uite ca nu e .

paul
are un buton smd, care daca il tii apasat 5 secunde isi cauta singur punctul inchis/deschis.
si acest kit e ca si a tau.
se programeaza la fel.
un exemplu dau. cand poarta urca motorul trage 1Amper.
cand e deschisa la maxim si nu mai merge automat in capat curentul va fi mai mare astfel a invatzat punctul "usa deschisa"
la fel e si cu usa inchisa.
pe lant nu are nimic.
am mai legat io ceva porti si pe lant nu am vazut nimic.
ma gandesc sa nu fie ceva defect de motor.

Edited by D3an, 12 January 2013 - 21:57.


#7
Paul_l

Paul_l

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,286
  • Înscris: 27.12.2004
Cel mai probabil e ca motorul sa traga un curent prea mare . La pornire il accepta si apoi da eroare . Dar ar trebui sa dea undeva un cod de eroare . Nu are display ? Ceva led-uri de semnalizare sa le clipoceasca ?

#8
D3an

D3an

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,530
  • Înscris: 30.09.2006
din pacate...nu are .
e un kit de 2 bani.
dar zice ca a functionat cativa ani.
ma gandesc sa fie motorul.
o sa ii fac o proba alfel cu un bec de 24 v in loc de motor si un al doilea bec legat tot de acolo dar trecut printr-un intrerupator.
si daca vad ca mere 10 secunde ...si cand dau sa pornesc al doilea bec se opreste...atunci clar e motorul de vina.
mai cum vin ideile:)
multumesc tuturor.

#9
alindany

alindany

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 04.07.2007
Salut,
Vezi daca functioneaza in gol (fara usa).
Vezi daca usa merge usor pe manual
    -daca usa merge greu, sau intalneste un obstacol, motorul se opreste

Vezi si limit switch (limitatoarele ptr capete de cursa).

uite aici un motor SH (http://automatizari-...-usa-garaj-nice)

#10
D3an

D3an

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,530
  • Înscris: 30.09.2006
ma pun saptamana asta sa vad poate ii dau cumva de cap

Edited by D3an, 14 January 2013 - 23:25.


#11
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005
Am si eu o problema la o poarta de garaj Nice. Am inchis-o in timp ce masina era sub ea, a atins masina, s-a oprit. De atunci nu mai merge de la telecomanda, o deschidinchid manual. Ce o fi? S-a ars ceva, sau e doar un buton care trebuie reapasat? Nu am desfacut sa ma uit, am doar manualele.
Multumiri si beri.

#12
0405

0405

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 19.01.2013
in ambele cazuri tre refacuta o reprogramare a motorasului .!

o sa revin saptamana viitoare sa va zic si cum tre facut , mai inatai tre sa ajung la un manual de utilizare si o sa postez ce si cum tre facut !

#13
D3an

D3an

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,530
  • Înscris: 30.09.2006

View Post0405, on 19 ianuarie 2013 - 20:28, said:

in ambele cazuri tre refacuta o reprogramare a motorasului .!

o sa revin saptamana viitoare sa va zic si cum tre facut , mai inatai tre sa ajung la un manual de utilizare si o sa postez ce si cum tre facut !

astept ...dar slabe sperante sa fie din programare.

#14
0405

0405

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 19.01.2013
ptr. knauf75
     tre sa aflu mai multe detalii:
                   ai acces in garaj din alta parte in afara de usa de garaj?
                   ce marca este motorasul ?
                  ai cumva un deblocator exterior? daca nu ai acces numai pe usa de garaj?
                  din ce oras esti ?

ptr. rumegus !!

          nu cred ca esti in masura sa jignesti pe cineva !! nu ma cunosti nu te cunosc !! referitori la neuroni mai vb noi
          pe de alta parte lucrez in domeniul asta de ceva vreme , nu vand morcovi in piata !!!!!!

#15
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005

View PostQuantum, on 15 ianuarie 2013 - 06:41, said:

Am si eu o problema la o poarta de garaj Nice. Am inchis-o in timp ce masina era sub ea, a atins masina, s-a oprit. De atunci nu mai merge din telecomanda, o deschid manual sau de la butonul electric. Ce o fi?
Propriu-zis nu receptioneaza mesajele telecomenzii, desi telecomanda ii da semnal. Trebuie resetata? Sau s-a stricat receptia? Ce ar trebui sa fac? (i-am chemat de vreo 5 ori pe respectivii...)
Daca nu merge cu bere, schimbam pe vin!

#16
micutu_flo

micutu_flo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 233
  • Înscris: 20.11.2005
Salut am si eu o problema la socrii cu uasa de garaj, la urcare nu mai ridica numai daca e ajutata manual Posted Image pana spre jumatate sau mai mult si apoi merge singura.
Ce parere aveti?
Asta pana gasesc pe cineva , ca cel acre a montat-o nu mai e de gasit si nici firma nu mai activeaza.
Detalii nu am pentru moment , e o usa standard din lamele de aluminiu umplute cu spuma.
Multumesc

#17
alindany

alindany

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 04.07.2007
Cum se numeste automatizarea?
Daca o decuplezi dupa motor(o treci pe manual) cum functioneaza? usor sau greu?

#18
micutu_flo

micutu_flo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 233
  • Înscris: 20.11.2005
O sa incerc in seara asta pe manual sau pana sambata si te anunt mersi.
Pe varianta :ajutata", merge usor zic eu , adica am ajutat-o nu de jos ci dintre lamele si nu am depus un efort sesizabil , asta daca ajuta pana una alta

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate