Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Oala de lut - posibile probleme
Last Updated: Dec 11 2021 16:35, Started by
clauditza
, Jan 05 2013 11:14
·
0
#1
Posted 05 January 2013 - 11:14
Salve,
Am primit de curand o oala din lut cu capac (de la Cora) pe a carei eticheta scrie urmatoarele:
Nu m-am limitat la eticheta si am cautat pe net informatii cu privire la pregatirea oalei inainte de folosire. In majoritatea articolelor sau discutiilor se specifica faptul ca oala trebuie scufundata in apa pentru minim 30 minute si apoi oparita. Am scufundat-o eu in apa rece in chiuveta si surpriza! Dupa ce am umplut-o cu apa a aparut o pata albastra pe interiorul oalei. A mai patit cineva asa ceva? Credeti ca poate fi o problema? A mai folosit cineva oala de lut de la Cora si, eventual, ce probleme a avut cu ea? |
#2
Posted 05 January 2013 - 11:37
Aia nu este oala de lut... Este ceva pur comercial care iti da senzatia ca mananci sanatos.
Oala de lut adevarata este cea care o foloseau bunicii si strabunicii nostri si se fabrica din lut (de Harghita) si se usca in cuptor vreo 2 zile |
#3
Posted 05 January 2013 - 12:27
#4
Posted 05 January 2013 - 13:51
Oala de lut, de cumparat, mai gasesti pe la targurile de mestesugari...cam atat
|
#5
Posted 05 January 2013 - 15:34
Ar fi o varianta, pentru a scoate eventualele chimicale folosite la smaltuire si conditionare, sa o fierbi intr-un vas mare cu apa (scufundata complet) cca. 30 minute - 1 ora.
|
#6
Posted 05 January 2013 - 16:13
clauditza, on 05 ianuarie 2013 - 11:14, said:
Am scufundat-o eu in apa rece in chiuveta si surpriza! Dupa ce am umplut-o cu apa a aparut o pata albastra pe interiorul oalei. A mai patit cineva asa ceva? Credeti ca poate fi o problema? A mai folosit cineva oala de lut de la Cora si, eventual, ce probleme a avut cu ea? Probabil o urma de solvent sau vreo substanta folosita in procesul de fabricatie. Trebuie curatata si apoi fiarta, cum s-a zis mai sus. |
#7
Posted 05 January 2013 - 16:17
horia66, on 05 ianuarie 2013 - 15:34, said:
Ar fi o varianta, pentru a scoate eventualele chimicale folosite la smaltuire si conditionare, sa o fierbi intr-un vas mare cu apa (scufundata complet) cca. 30 minute - 1 ora. Mocebon, on 05 ianuarie 2013 - 16:13, said: Probabil o urma de solvent sau vreo substanta folosita in procesul de fabricatie. Trebuie curatata si apoi fiarta, cum s-a zis mai sus. Va multumesc pentru raspunsuri. Din pacate nu am o alta oala care sa o cuprinda pe cea de lut, asa ca pentru fierbere o voi umple cu apa si o voi baga la cuptor. Va anunt daca apar schimbari |
#8
Posted 05 January 2013 - 18:28
clauditza, on 05 ianuarie 2013 - 11:14, said: In majoritatea articolelor sau discutiilor se specifica faptul ca oala trebuie scufundata in apa pentru minim 30 minute si apoi oparita. |
#9
Posted 05 January 2013 - 20:08
Pai, daca era smaltuita, nu mai avea cum sa apara pata aceea albastra ...
|
#10
Posted 05 January 2013 - 20:18
Dupa cum am precizat la inceput, oala este lucioasa atat la interior cat si la exterior - asta nu e un indicator pentru oala smaltuita ? (eu asta am dedus din ce-am citit pana acum).
|
|
#11
Posted 06 January 2013 - 13:22
Revin cu feedback dupa "fierbere" in cuptor - pata albastra a ramas la locul ei. In rest, n-am observat nicio schimbare.
|
#12
Posted 06 January 2013 - 21:00
Lasa pata albastra in pace!
E de la coacerea oalelor in cuptor! Cand gatesti ceva? |
#13
Posted 07 January 2013 - 17:39
Gata, am lasat-o. Cu tot cu oala. Am decis sa nu o folosesc - sunt sanse ca glazura sa contina plumb si cum nu am cum sa aflu sigur, prefer sa nu risc
|
#14
Posted 13 April 2016 - 12:48
Toti vrem sa fim tratati fara minciuni, adica, autentic = AUTENTIC, Glazura BIO la toate produsele romanesti =Fara Plumb, Rustic = RUSTIC si nu "StiL" rustic, De lut = DE LUT 100%, Handmade = HANDMADE si nu doar impachetarea sau doar modelul pictat etc.
Pretul pe masura, cam vreo 30 de euro daca negociezi bine; cu factura; livrare gratuita in Bucuresti (doar daca intrebi); Daca nu va plac produsele din categoria " autentic, rustic , de lut si handmade (integral) luati orice porcarie impecabila din supermarket. Daca va mai luati si tepe, asta e, mai conteaza si de unde cumperi cateodata ca sa nu fii mintit. Si daca nu aveai problemele astea tot nu era in regula oala. Cativa au luat de pe Ocolit net - disponibil doar in lb. engleza din pacate. Asta ca sa va faceti o idee ..... |
#15
Posted 19 May 2020 - 11:59
vreau sa incerc sa fac singur o oala de lut
cu ce o smaltuiesc? |
|
#17
Posted 11 December 2021 - 13:28
clauditza, on 07 ianuarie 2013 - 17:39, said:
Gata, am lasat-o. Cu tot cu oala. Am decis sa nu o folosesc - sunt sanse ca glazura sa contina plumb si cum nu am cum sa aflu sigur, prefer sa nu risc Edited by irina2014, 11 December 2021 - 13:28. |
#18
Posted 11 December 2021 - 16:35
Luati-va oale smaltuite doar pe exterior si gata, s-a rezolvat problema chimicalelor,
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users