![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
sucuri naturale...productie
Last Updated: Jan 13 2013 09:01, Started by
calinvadean
, Jan 03 2013 20:30
·
0

#1
Posted 03 January 2013 - 20:30

ma gandesc serios sa pornesc o mica afacere cu o minifabricuta de sucuri naturale, in special suc de mere. am colaborat cu cineva care are asa ceva si pare destul de profitabila, daca cunoaste cineva mai multe detalii... sau ce parere aveti?
|
#2
Posted 03 January 2013 - 20:48

AI livada sau pe cineva care are livada mare incat sa poti produce constant ?
altfel, lasa-te, sunt deja 2-3 producatori de suc de mere, chiar cunoscuti la celelalte sucuri e si mai greu, sucuri naturale din concentrat gasesti de la ~10 firme, deci iar nu ti-ar cumpara tie sucul no-name din concentrat fara concentrat nu poti face, cand nu e sezon de fructe nu ai cum sa tii costurile sub control |
#3
Posted 03 January 2013 - 20:48

La o astfel de afacere estimarea pieţii este totul. Ai concurenţă f. mare deci trebuie să-ţi faci f. bine planul de afaceri. Dacă doar "pare" profitabilă eu zic să analizezi mai temeinic. Pune-ţi întrebarea cum vei convinge N magazine să cumpere sucul tău (şi la ce preţi) în condiţiile în care au deja contracte cu cei de la N alte firme de sucuri, multe din ele cu tradiţie şi super-cunoscute
Multe produse noi au intrat pe piaţă după ce s-au băgat bani semnificativi în reclame, ţin minte lansarea băuturii "MD" a fost precedată de o campanie mare prin care apăreau tot felul de afişe şi abţibilduri cu tot felul de explicaţii posibile pt literele "MD" (mai puţin Mountain Dew, numele adevărat) pt a-i face pe oameni curioşi... |
#4
Posted 03 January 2013 - 20:52

MD vine impreuna cu Pepsi, au buget de sute de milioane de € si o echipa la marketing imensa deci nu comparam noi o bautura mondiala cu un suc local.
In primul rand iti spun ca este foarte important sa ai provizii de mere. Adica tone lunar, incat sa fi capabil sa produci 12 luni pe an, sau cel putin sa ai rezerve pentru 12 luni pe an. Asta inseamna producerea a tone de litri de suc de mere. Acum vorbim despre o fabrica imensa. Daca ai produs destul, sau stii ca esti capabil sa produci atat suc de mere si sa il ambalezi, este important sa incerci sa ramai cu un pret decent care sa iti aduca profit. Dute cu o sticla la directorul carrefour, daca ii convine pretul si gustul, intri in gama lor pentru ca esti mai avantajos. Important este cat este capabil sa investesti si cat esti capabil sa produci. Bafta |
#5
Posted 03 January 2013 - 20:52

Daca vrei sa produci in special suc de mereu simplu si atat slabe sanse sa ai succes. Omul cumpara din supermarket, unde e foarte greu sa intrii cu un produs nou. Asta ca sa nu mai vorbim ca sucurile naturale au termen de valabilitate mic si trebuiesc tinute in frigider.
|
#6
Posted 03 January 2013 - 21:29

poi sa o luam cu inceputul...
am o livada care imi produce anual aprox 60 de tone de mere. problema mare este ca 80% este calitatea 2, adica cu un punct negru, nu-i perfect rotund, etc. merele calitatea 1 le vand la en-gros cu putin peste 1 leu iar cele calitatea 2 cu 30-50 bani KG (in sezon). eu as dori o minifabricuta care sa imi produca 1-1.5 tone pe zi cel putin cat am eu materia prima, adica undeva la maxim doua luni. daca doresc sa produc mai mult nu-i nici o problema, pot cumpara si eu mere calitatea 2 si sa fac productie 4-5 luni pe an. concurenta cu MD si cu alte firme mari nu o sa am ca nu-i cazul. personal nu as-i vrea sa fac contract cu nici un supermarket si nici nu o sa pot pentru ca nu am cantitate in primul rand....dar as putea sa vand in fata la unul (ex in mall) cum vand aia portocale stoarse pe loc eu de ce nu as-i putea? |
#7
Posted 03 January 2013 - 21:31

ma gandesc serios sa pornesc o mica afacere cu o minifabricuta de sucuri naturale, in special suc de mere. am colaborat cu cineva care are asa ceva si pare destul de profitabila, daca cunoaste cineva mai multe detalii... sau ce parere aveti? Care e capitalul tau? O sa iti dau raspunsul in functie de cifra pe care mi-o dai. |
#9
Posted 03 January 2013 - 21:49

undeva la 6-7000 de euro 1.Renunta si mai strange. 2.Cauta niste investitori carora sa le explici ca este in interesul lor sa investeasca si explica-le de ce. Vor reactiona cu entuziasm numai la gandul castigului personal. Si vreau sa te mai ceva,o curiozitate personala, la ce suma se ridica aceasta piata? Edited by 667, 03 January 2013 - 21:51. |
#10
Posted 03 January 2013 - 22:18

667..
daca renunt renunt cu totul ca la ce vremuri se arata nu prea mai ii loc de strans ![]() ![]() o fabricuta cu capacitatea de 2-3 tone pe zi costa 3200 plus transportul din Germania. spatiul si materia prima o am...punerea in functiune si hartogaraiele mai costa 1000 bune si zic eu, cu putin noroc imi raman si ceva bani de pet-uri. nu vad la ce ar mai trebui si alti investitori. sincer nu stiu cam ce bani se invart in aceasta piata a sucurilor naturale, dar cred ca este cu siguranta in crestere. acuma ii la moda da mananci sau sa bei ceva natural sau eco, |
|
#11
Posted 03 January 2013 - 22:26

667.. daca renunt renunt cu totul ca la ce vremuri se arata nu prea mai ii loc de strans ![]() ![]() o fabricuta cu capacitatea de 2-3 tone pe zi costa 3200 plus transportul din Germania. spatiul si materia prima o am...punerea in functiune si hartogaraiele mai costa 1000 bune si zic eu, cu putin noroc imi raman si ceva bani de pet-uri. nu vad la ce ar mai trebui si alti investitori. sincer nu stiu cam ce bani se invart in aceasta piata a sucurilor naturale, dar cred ca este cu siguranta in crestere. acuma ii la moda da mananci sau sa bei ceva natural sau eco, Ok, unde iti vinzi marfa? Cum ii faci pe oameni sa cumpere? Ai pus pe hartie costurile de productie si distributie? Cat te costa sa umpli un pet? Edited by 667, 03 January 2013 - 22:27. |
#12
Posted 03 January 2013 - 22:47

concurenta cu MD si cu alte firme mari nu o sa am ca nu-i cazul. personal nu as-i vrea sa fac contract cu nici un supermarket si nici nu o sa pot pentru ca nu am cantitate in primul rand....dar as putea sa vand in fata la unul (ex in mall) cum vand aia portocale stoarse pe loc eu de ce nu as-i putea?
toate firmele care produc suc 100% natural de mere in cazul asta, produc suc din merele tale...duci merele si ei iti dau a doua zi sucul obtinut din ele. pretul de manopera este undeva la 1.75 lei/l asta in cazul in care il vrei in pet de 2 l, daca vrei in recipient mai mare pretul scade. aici este inclus in pret recipientul si manopera. deci banuiesc ca pretul manoperei efective plus toate cheltuelile pentru 1 l de suc este undeva la max 50 de bani. mai vine materia prima...cam 40% rezulta suc. |
#13
Posted 03 January 2013 - 23:18

Eu propun ca din merele alea sa fabrici alcool. Tehnologia e mult mai ieftina, si nu te poti plange de lipsa de clienti.
Pot sa spun cu mana pe inima ca nu pot sa numesc nici macar o singura persoana care se omoara dupa sucul de mere. In ce priveste pe-aia care consuma alcool, pot sa-ti enumar cateva zeci. Edited by cspot, 03 January 2013 - 23:19. |
#14
Posted 03 January 2013 - 23:58

foarte tare comparatia!!!
![]() ![]() ![]() dar pot sa-ti spun cu mana pe inima ca tuica ii foarte buna cand ii gratis pe bani nu mai ii la fel...stiu ca in fiecare an produc cel putin 1000l de tuica de mere si sufar grozav din cauza lipsei de clientela. tehnologia nu-i mai ieftina ca la suc in schimb ii mult mai greu de facut |
#15
Posted 04 January 2013 - 01:35

1. Eu sunt fan al sucului de mere proaspat facut.
2. In Austria sucul de mere este incredibil de respectat si iubit, astfel ca dupa recolta de mere, taranii isi creeaza propriul suc de mere dupa care il vand prin vecini. 3. Nu stiu daca Austria are mai multe mere ca romanii, in schimb toti tarani si oamenii care detin o livada nu ii cunosc sa incerce un business. 4. Cei cu sucul de portocale de la mall este alta problema. Fresh-ul de portocala este o fitza in Romania, dar nici acolo nu se omoara nimeni. |
|
#16
Posted 04 January 2013 - 10:00

ma gandesc serios sa pornesc o mica afacere cu o minifabricuta de sucuri naturale, in special suc de mere. am colaborat cu cineva care are asa ceva si pare destul de profitabila, daca cunoaste cineva mai multe detalii... sau ce parere aveti? Eu am lucrat la o firma care produce utilaje pentru fabricarea sucului de mere.Sucul era si pasteurizat asa ca avea termen de garantie mare(cred ca in jur de 6 luni).Era ambalat intr-o punga de plastic de unica folosinta prevazut cu un robinet.Dupa golire se arunca.Nu avea consistenta apei era un pic mai gros.Patronul producea el insusi suc si-l vindea la restaurantele din statiuni mai mult dar si la alte restaurante.Un pret nu pot sa-ti dau dar sigur e mult peste 3000 de euro. Daca te intereseaza pot sa intreb daca mai produce asa ceva si sa-ti dau un pret. |
#17
Posted 04 January 2013 - 12:48

mi-ar fi de mare ajutor o asemenea informatie.
eu ma gandeam la ambalatul in pet deoarece stiu cu siguranta ca o masina de ambalat in pungi costa destul le mult. ambalatul in pet nu necesta nici o masina in plus, doar o persoana care sa faca operatia. dezavantajul mare la ambalatul in pet este pretul pet-ului |
#18
Posted 04 January 2013 - 15:44

mi-ar fi de mare ajutor o asemenea informatie. eu ma gandeam la ambalatul in pet deoarece stiu cu siguranta ca o masina de ambalat in pungi costa destul le mult. ambalatul in pet nu necesta nici o masina in plus, doar o persoana care sa faca operatia. dezavantajul mare la ambalatul in pet este pretul pet-ului Gandeste pe o durata mai lunga, petul este ieftin la inceput dar cu timpul sa cumperi sticle pet nu cred ca iti convine. Ambalarea la punga se face automat, economisesti un salariu si cam 70% pretul de pe un pet. Banuiesc 100 de pungi pentru astfel de bauturi costa cat 20 de peturi. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users