Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?
 Acoperire gol extrior intre termo...

Intreprindere individuala fara ac...

Marci Biciclete - recomandari

Lipsa Tensiune pe o Faza, bransam...
 Recomandare bicicleta copil 5 ani.

Recomandare kit automat acces usa

[email][nvidia] Your GeForce NOW ...

Site nesigur
 Baghetele ornamentale intre foile...

O recomandare pentru o camera ful...

Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?
 

sucuri naturale...productie

- - - - -
  • Please log in to reply
48 replies to this topic

#1
calinvadean

calinvadean

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 28.09.2012
ma gandesc serios sa pornesc o mica afacere cu o minifabricuta de sucuri naturale, in special suc de mere. am colaborat cu cineva care are asa ceva si pare destul de profitabila, daca cunoaste cineva mai multe detalii... sau ce parere aveti?

#2
opop

opop

    bolnav cronic :(

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 06.01.2007
AI livada sau pe cineva care are livada mare incat sa poti produce constant ?
altfel, lasa-te, sunt deja 2-3 producatori de suc de mere, chiar cunoscuti
la celelalte sucuri e si mai greu, sucuri naturale din concentrat gasesti de la ~10 firme, deci iar nu ti-ar cumpara tie sucul no-name din concentrat
fara concentrat nu poti face, cand nu e sezon de fructe nu ai cum sa tii costurile sub control

#3
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006
La o astfel de afacere estimarea pieţii este totul. Ai concurenţă f. mare deci trebuie să-ţi faci f. bine planul de afaceri. Dacă doar "pare" profitabilă eu zic să analizezi mai temeinic. Pune-ţi întrebarea cum vei convinge N magazine să cumpere sucul tău (şi la ce preţi) în condiţiile în care au deja contracte cu cei de la N alte firme de sucuri, multe din ele cu tradiţie şi super-cunoscute

Multe produse noi au intrat pe piaţă după ce s-au băgat bani semnificativi în reclame, ţin minte lansarea băuturii "MD" a fost precedată de o campanie mare prin care apăreau tot felul de afişe şi abţibilduri cu tot felul de explicaţii posibile pt  literele "MD" (mai puţin Mountain Dew, numele adevărat) pt a-i face pe oameni curioşi...

#4
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,796
  • Înscris: 13.07.2011
MD vine impreuna cu Pepsi, au buget de sute de milioane de € si o echipa la marketing imensa deci nu comparam noi o bautura mondiala cu un suc local.

In primul rand iti spun ca este foarte important sa ai provizii de mere. Adica tone lunar, incat sa fi capabil sa produci 12 luni pe an, sau cel putin sa ai rezerve pentru 12 luni pe an. Asta inseamna producerea a tone de litri de suc de mere. Acum vorbim despre o fabrica imensa.

Daca ai produs destul, sau stii ca esti capabil sa produci atat suc de mere si sa il ambalezi, este important sa incerci sa ramai cu un pret decent care sa iti aduca profit. Dute cu o sticla la directorul carrefour, daca ii convine pretul si gustul, intri in gama lor pentru ca esti mai avantajos.

Important este cat este capabil sa investesti si cat esti capabil sa produci. Bafta

#5
Blue_Ivy

Blue_Ivy

    8-]

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,598
  • Înscris: 27.12.2012
Daca vrei sa produci in special suc de mereu simplu si atat slabe sanse sa ai succes. Omul cumpara din supermarket, unde e foarte greu sa intrii cu un produs nou. Asta ca sa nu mai vorbim ca sucurile naturale au termen de valabilitate mic si trebuiesc tinute in frigider.

#6
calinvadean

calinvadean

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 28.09.2012
poi sa o luam cu inceputul...
am o livada care imi produce anual aprox 60 de tone de mere. problema mare este ca 80% este calitatea 2, adica cu un punct negru, nu-i perfect rotund, etc. merele calitatea 1 le vand la en-gros cu putin peste 1 leu iar cele calitatea 2 cu 30-50 bani KG (in sezon). eu as dori o minifabricuta care sa imi produca 1-1.5 tone pe zi cel putin cat am eu materia prima, adica undeva la maxim doua luni. daca doresc sa produc mai mult nu-i nici o problema, pot cumpara si eu mere calitatea 2 si sa fac productie 4-5 luni pe an.
concurenta cu MD si cu alte firme mari nu o sa am ca nu-i cazul. personal nu as-i vrea sa fac contract cu nici un supermarket si nici nu o sa pot pentru ca nu am cantitate in primul rand....dar as putea sa vand in fata la unul (ex in mall) cum vand aia portocale stoarse pe loc eu de ce nu as-i putea?

#7
667

667

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,214
  • Înscris: 04.02.2012

 calinvadean, on 03 ianuarie 2013 - 20:30, said:

ma gandesc serios sa pornesc o mica afacere cu o minifabricuta de sucuri naturale, in special suc de mere. am colaborat cu cineva care are asa ceva si pare destul de profitabila, daca cunoaste cineva mai multe detalii... sau ce parere aveti?

Care e capitalul tau?
O sa iti dau raspunsul in functie de cifra pe care mi-o dai.

#8
calinvadean

calinvadean

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 28.09.2012
undeva la 6-7000 de euro

#9
667

667

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,214
  • Înscris: 04.02.2012

 calinvadean, on 03 ianuarie 2013 - 21:41, said:

undeva la 6-7000 de euro
Din punctul meu de vedere ai doua variante.
1.Renunta si mai strange.
2.Cauta niste investitori carora sa le explici ca este in interesul lor sa investeasca si explica-le de ce. Vor reactiona cu entuziasm numai la gandul castigului personal.

Si vreau sa te mai ceva,o curiozitate personala, la ce suma se ridica aceasta piata?

Edited by 667, 03 January 2013 - 21:51.


#10
calinvadean

calinvadean

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 28.09.2012
667..
daca renunt renunt cu totul ca la ce vremuri se arata nu prea mai ii loc de stransPosted Image Posted Image
o fabricuta cu capacitatea de 2-3 tone pe zi costa 3200 plus transportul din Germania. spatiul si materia prima o am...punerea in functiune si hartogaraiele mai costa 1000 bune si zic eu, cu putin noroc imi raman si ceva bani de pet-uri. nu vad la ce ar mai trebui si alti investitori.
sincer nu stiu cam ce bani se invart in aceasta piata a sucurilor naturale, dar cred ca este cu siguranta in crestere. acuma ii la moda da mananci sau sa bei ceva natural sau eco,

#11
667

667

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,214
  • Înscris: 04.02.2012

 calinvadean, on 03 ianuarie 2013 - 22:18, said:

667..
daca renunt renunt cu totul ca la ce vremuri se arata nu prea mai ii loc de stransPosted Image Posted Image
o fabricuta cu capacitatea de 2-3 tone pe zi costa 3200 plus transportul din Germania. spatiul si materia prima o am...punerea in functiune si hartogaraiele mai costa 1000 bune si zic eu, cu putin noroc imi raman si ceva bani de pet-uri. nu vad la ce ar mai trebui si alti investitori.
sincer nu stiu cam ce bani se invart in aceasta piata a sucurilor naturale, dar cred ca este cu siguranta in crestere. acuma ii la moda da mananci sau sa bei ceva natural sau eco,

Ok, unde iti vinzi marfa? Cum ii faci pe oameni sa cumpere? Ai pus pe hartie costurile de productie si distributie?
Cat te costa sa umpli un pet?

Edited by 667, 03 January 2013 - 22:27.


#12
calinvadean

calinvadean

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 28.09.2012
concurenta cu MD si cu alte firme mari nu o sa am ca nu-i cazul. personal nu as-i vrea sa fac contract cu nici un supermarket si nici nu o sa pot pentru ca nu am cantitate in primul rand....dar as putea sa vand in fata la unul (ex in mall) cum vand aia portocale stoarse pe loc eu de ce nu as-i putea?
toate firmele care produc suc 100% natural de mere in cazul asta, produc suc din merele tale...duci merele si ei iti dau a doua zi sucul obtinut din ele. pretul de manopera este undeva la 1.75 lei/l asta in cazul in care il vrei in pet de 2 l, daca vrei in recipient mai mare pretul scade. aici este inclus in pret recipientul si manopera. deci banuiesc ca pretul manoperei efective plus toate cheltuelile pentru 1 l de suc este undeva la max 50 de bani. mai vine materia prima...cam 40% rezulta suc.

#13
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004
Eu propun ca din merele alea sa fabrici alcool. Tehnologia e mult mai ieftina, si nu te poti plange de lipsa de clienti.
Pot sa spun cu mana pe inima ca nu pot sa numesc nici macar o singura persoana care se omoara dupa sucul de mere.
In ce priveste pe-aia care consuma alcool, pot sa-ti enumar cateva zeci.

Edited by cspot, 03 January 2013 - 23:19.


#14
calinvadean

calinvadean

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 28.09.2012
foarte tare comparatia!!!Posted Image Posted Image Posted Image
dar pot sa-ti spun cu mana pe inima ca tuica ii foarte buna cand ii gratis pe bani nu mai ii la fel...stiu ca in fiecare an produc cel putin 1000l de tuica de mere si sufar grozav din cauza lipsei de clientela. tehnologia nu-i mai ieftina ca la suc in schimb ii mult mai greu de facut

#15
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,796
  • Înscris: 13.07.2011
1. Eu sunt fan al sucului de mere proaspat facut.
2. In Austria sucul de mere este incredibil de respectat si iubit, astfel ca dupa recolta de mere, taranii isi creeaza propriul suc de mere dupa care il vand prin vecini.
3. Nu stiu daca Austria are mai multe mere ca romanii, in schimb toti tarani si oamenii care detin o livada nu ii cunosc sa incerce un business.
4. Cei cu sucul de portocale de la mall este alta problema. Fresh-ul de portocala este o fitza in Romania, dar nici acolo nu se omoara nimeni.

#16
Airbag

Airbag

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,630
  • Înscris: 10.05.2005

 calinvadean, on 03 ianuarie 2013 - 20:30, said:

ma gandesc serios sa pornesc o mica afacere cu o minifabricuta de sucuri naturale, in special suc de mere. am colaborat cu cineva care are asa ceva si pare destul de profitabila, daca cunoaste cineva mai multe detalii... sau ce parere aveti?

Eu am lucrat la o firma care produce utilaje pentru fabricarea sucului de mere.Sucul era si pasteurizat asa ca avea termen de garantie mare(cred ca in jur de 6 luni).Era ambalat intr-o punga de plastic de unica folosinta prevazut cu un robinet.Dupa golire se arunca.Nu avea consistenta apei era un pic mai gros.Patronul producea el insusi suc si-l vindea la restaurantele din statiuni mai mult dar si la alte restaurante.Un pret nu pot sa-ti dau dar sigur e mult peste 3000 de euro.
Daca te intereseaza pot sa intreb daca mai produce asa ceva si sa-ti dau un pret.

#17
calinvadean

calinvadean

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 28.09.2012
mi-ar fi de mare ajutor o asemenea informatie.
eu ma gandeam la ambalatul in pet deoarece stiu cu siguranta ca o masina de ambalat in pungi costa destul le mult. ambalatul in pet nu necesta nici o masina in plus, doar o persoana care sa faca operatia. dezavantajul mare la ambalatul in pet este pretul pet-ului

#18
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,796
  • Înscris: 13.07.2011

 calinvadean, on 04 ianuarie 2013 - 12:48, said:

mi-ar fi de mare ajutor o asemenea informatie.
eu ma gandeam la ambalatul in pet deoarece stiu cu siguranta ca o masina de ambalat in pungi costa destul le mult. ambalatul in pet nu necesta nici o masina in plus, doar o persoana care sa faca operatia. dezavantajul mare la ambalatul in pet este pretul pet-ului

Gandeste pe o durata mai lunga, petul este ieftin la inceput dar cu timpul sa cumperi sticle pet nu cred ca iti convine. Ambalarea la punga se face automat, economisesti un salariu si cam 70% pretul de pe un pet. Banuiesc 100 de pungi pentru astfel de bauturi costa cat 20 de peturi.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate