Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 

ANDROID,mutare aplicatii pe cardul SD?!?!

- - - - -
  • Please log in to reply
42 replies to this topic

#19
Al3csutzul

Al3csutzul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,833
  • Înscris: 19.07.2006
cum am zis,nu ma asteptam la atat cretinism din partea ANDROID ca sistem de operare , si nu ma asteptam ca tot spatiul meu disponibil sa fie aia 150 mb.

EU NU IMI CUMPAR TELEFON DUPA POSIBILITATEA DE ROOTARE,modificare kernel and shit, orice ati spune pentru mine asta e o mare mare idiotenie si in plus ati citit ce warning au metodele astea de rootare?

Warning!!!
You can brick your Phone!!
In some cases the Phone loses IMEI and Connection to SIM and is broken!!
If you do this, you do it at your own risk!

acuma ca l-am cumparat  asta e, un fel de  teapa...dar urmatorul telefon nu cred ca va mai fi android decat daca are o memorie interna peste 8 gb,adica..aaaa TOP-END-urile producatorilor, si lumea tipa la apple ca nu stiu ce metode au aia de jecmanire !

Pentru mine faptul ca am messenger,mail si wassap & viber sa pot tine legatura cu cei din afara tarii e perfect,dar pentru ceva mai mult,trebuie alt telefon! :)

#20
claghi

claghi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 22.04.2004

 hahahahaha, on 04 ianuarie 2013 - 11:25, said:

Care problema? Root sau mutare aplicatii?
da, ambele
pe de alta parte telefonul Defy Mini cumparat de mine (nou, deblocat si cu garantie, nu stiu daca am voie sa spun de la ce firma l-am achizitionat) are instalate o serie de aplicatii ale operatorului francez SFR (aplicatii instalate direct pe telefon care nu pot fi nici mutate nici dezinstalate), acestea consumand si ele din spatiul si asa infim.
in concluzie am liberi aproximativ 20 mega pe telefon

#21
Al3csutzul

Al3csutzul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,833
  • Înscris: 19.07.2006
:))welcome to android world! da-ti seama ca eu initial voiam sa cumpar un telefon mai scump ca asta dar cu o memorie de 75 mb libera :)) nu stiu  ce faceam atunci...!

actualul macar are ~200 mb , doamne..parca nici acuma nu-mi vine sa cred!

#22
tzotzolyno

tzotzolyno

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,056
  • Înscris: 12.01.2007
Mno, și în cazul tău era de preferat să mai pui un ban și să ceri sfatul. Primul meu android acum 3 ani a fost un Defy și costase 1100 lei dar meritați: spațiu măricel pt aplicații (peste 1 GB). Dacă nu ești genul care schimbă telefoane ca pe șosete și vrea ca telefonul luat să mai fie încă practic după 1-2 ani de utilizare, merită investit un pic mai mult.

#23
antinVidia

antinVidia

    - I'm deranged -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,302
  • Înscris: 14.02.2007
Multe aplicatii ofera ele optiunea Move to SD, fara Root. De exemplu : Opera, ColorNote, Shazam, Barcode Scanner etc. Jocurile la fel se pot muta majoritatea pe card.
Aplicatiile de tip widget, aplicatiile de sistem (Gmail, Play Store etc.), contorii de date, tastaturile, aplicatiile de tip launcher, nu se pot muta si nici nu este recomandat sa le muti pentru ca nu vor mai functiona corect.

Si eu sunt posesor de Motorola Defy Mini XT320. 120MB memorie interna si nu exista nicio metoda de root pentru acest model, care se fi confirmat ca merge.
Am mutat tot ce am putut muta pe card; am dezinstalat update-urile la Twitter si Facebook pentru ca nu folosesc; cand caut un program aleg din cele care ocupa foarte putin (<1MB); jocuri nu am deloc (nu ma pasioneaza) si uite asa ma descurc cu in jur de 35MB ramasi.

#24
Al3csutzul

Al3csutzul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,833
  • Înscris: 19.07.2006
da..pai iti dai seama cred ca asa facem toti,dar e enervant pentru ca desi le mut pe card, 1/3 din marimea aplicatiei ramane pe telefon

#25
titilev

titilev

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 725
  • Înscris: 09.05.2010
Domnilor acel ''warning'' care sta scris in capul tuturor metodelor de root-are este doar pt cei care nu reusesc sa faca root-area corecta
adica metodele de root-are sunt 99.99% sigure daca metoda de root este facuta corect
deci:alegeti metoda adecvata telefonului d-voastra cititi si rascititi pina va intra bine de tot metoda de root in cap si abia apoi va apucati de treaba
inafara  de asta fiecare metoda de root are si metoda de revenire sunt metode de backup adica de revenire la setarile initiale ale telefonului si nu se va observa nimic in telefon in caz de reparatie in garantie
o metoda buna pt eliberarea memoriei este prezentata aici http://www.videotuto...telefon-android
dar va dau un sfat :urmariti cu atentie tutorialul si mai ales cu rabdare(este destul de lung)pt ca este prezentat in cel mai mic detaliu
eu cred ca veti reusi
succes

ps.inca un link https://rstforums.co...-cu-android.rst

Edited by titilev, 25 February 2013 - 13:48.


#26
NFS01

NFS01

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,411
  • Înscris: 16.03.2011
Chestia cu pierderea garantiei mi se pare o tampenie,practic se cauta orce scuZa pt a nu repara produsul,atat cat prob se datoreaza din cauza producatorului repara-l

#27
misu183

misu183

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,954
  • Înscris: 21.12.2008
Nu cred ca cei Google au vreo vina pt ca producatorii de telefoane fac hardware-uri cu posibilitati reduse.
E un mod de a scadea pretul.
Cu toata productia facuta in China, Tailanda etc. eu consider ca telefoanele sunt inca prea scumpe.
Sunt telefoane si cu memorie interna mai mult decit suficienta dar automat sari cu banul.
De ex Samsung Galaxy S2 scrie la internal memory "16/32 Gb  storage".
Si acum daca "rasfoiesti" pe net sare de 1300.
Distractia costa.
Pe de alta parte cred ca este vreun motiv astfel incit Androidul sa nu permita alegerea locului unde sa intalezi o aplicatie.
Un softist de meserie ne-ar putea lumina in acest sens.

#28
Allahu

Allahu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,401
  • Înscris: 30.07.2008
si eu am tot Motorola Mini Defy, ce ziceti, ca am luat teapa ? am dat 5 milioane pe el
bine, melodiile si,pozele incap foarte bine pe SD card


 claghi, on 05 ianuarie 2013 - 13:03, said:

pe de alta parte telefonul Defy Mini cumparat de mine (nou, deblocat si cu garantie, nu stiu daca am voie sa spun de la ce firma l-am achizitionat) are instalate o serie de aplicatii ale operatorului francez SFR (aplicatii instalate direct pe telefon care nu pot fi nici mutate nici dezinstalate), acestea consumand si ele din spatiul si asa infim.
am si eu. mizeriile alea de la SFR


#29
Ciubex

Ciubex

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,883
  • Înscris: 03.02.2005
"mizeriile alea" vin din cauza ca telefonul e branduit. Are un firmware customizat pentru un operator, in cazul vostru SFR. Daca telefonul este deblocat oficial, adica aveti bootloader-ul deblocat: "Unlocked boot loader" ar trebui sa aveti posibilitatea sa va instalati pe telefon firmware-ul original de la Motorola.
Asa am patit eu cu un Sony Xperia Miro (are memoria interna disponibila de 2GB).
L-am luat la liber de la Vodafone, dar mi l-au dat blocat si debranduit. L-am trimis apoi la ei in service sa mi-l deblocheze si sa mi-l debranduiasca.
L-am primit inapoi deblocat si debranduit.
In general branduirea asta nu e limitata doar la aplicatii preinstalate, dar mai apar si niste configuratii standard care sunt 'rescrise' la orice reset general. Poate si unele modificari de drivere, daca e un branding mai serios. Aici e durerea mai mare, cand se ajunge cu modificari pana in sistemul de operare al telefonului.

Revenind la mutatul aplicatiilor pe SD.

Aplicatiile, in general toate cele care sunt instalate ulterior pe telefon, nu din cele preinstalate, pot fi mutate pe card. Insa cum ati scris si voi, cache-ul aplicatiilor va fi scris tot intern, in /data asa ca la un moment dat se poate ajunge ca memoria sa fie consumat din cauza cache-ului.
Exista aplicatii care muta inclusiv cache-ul pe card, dar astea necesita drepturi de administrator, adica de root. Practic root-area android-ului e o simpla copiere in fisierele sistemului de operare a unui program ce-ti permite sa rulezi comenzi / aplicatii cu drepturi de administrator (in linux = root).
Asadar, e o operatiune simpla, dar care permite omului sa varzuiasca sistemul sau daca-l mananca, omul poate chiar sa arda procesorul prin over-clocking si din cauza asta se invoca pierderea garantiei.
Insa cum spunea si Al3csutzul, e penibil sa dezvolti un sistem smart, insa ramanand ca utilizatorul sa inceapa sa devina expert in diverse operatiuni echivalente cu a unui administrator de sistem pentru a se folosi de sistem.

#30
ady000

ady000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 496
  • Înscris: 30.10.2009
salut stiu ca e vechi thread-ul am si eu o sugestie aceasta fiind adt* (android debbug tool) sau android sdk cum io zice are un program numit adb se gaseste in folderul sdk/platform-tools.In primul rand trebuie sa iti partitionezi cardul cu o partitie ext3 ca sa iti faci root descarci androot asta daca nu esti un user avansat ,faci root o sa iti apara in meniu o aplicatie numita superuser.Dupa asta din google play cauti rom manager instalezi, in aplicatie ai optiunea de partitionat cardul si poti sa flash-uiesti si un recovery manager chiar trebuie descarcat daca nu ma insel pentru a partitiona din aplicatie flash clockwork recovery prima optiune  de sus .Dupa partitionare descarci aplicatia dorita o copii in  platform-tools care se gaseste in adt/sdk  cu o denumire usoara sa zicem  ca ai cleaner master v.1.4.6 redenumesti cleaner ca sa nu ai mult de scris in urmatoarele comenzi.sa nu uit folderul adt se copie in radacina la c:\ (windows)
Din CMD
se dau urmatoarele comenzi (se va lucra cu change directory (CD):c:\users\nume utilizator\
c:\users\nume utilizator\>cd..
c:\users\cd..
c:\cd adt
c:\adt>cd sdk
c:\adt\sdk>cd platform-tools>
C:\adt\sdk\platform-tools>adb devices (sa vedem daca dispozitivul este conectat ,va aparea un scris cu daemon....started
list of devices attached un sir de numere si litere urmat de device inseamna ca e bine.

C:\adt\sdk\platform-tools>adb install -s numele aplicatiei(exemplul dat de mine fiind cleaner).apk daca sa efectuat operatia cu succes dupa putin timp va aparea o linie de cod "succes"
operatia se face cu telefonul conectat si din meniu activat debbuging mode si driverul instalat trebuie sa apara in device manager (windows) ca android phone
aplicatiile se vor instala direct pe card pentru ca sa dat comanda "-s" daca dati adb install cleaner.apk aplicatia se va instala in memoria telefonului
*adt (folderul) l-am redenumit pentru a usura comenzile din cmd  el se numeste "adt-bundle-windows-x86-20130219"

link:

http://developer.and.../sdk/index.html
nu stiu daca am fost inteles de incepatori si eu la inceput am inteles mai greu :)
Daca am omis sau gresit ceva rog cunoscatorii sa ma corecteze

Edited by ady000, 25 March 2013 - 09:24.


#31
mikebike72

mikebike72

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 23.02.2013
@Al3xutzul eu am incercat metoda care ai scris-o la inceput si functioneaza, am putut muta 95% din aplicatii pe card. Singurele exceptii: yahoo mess- care nu a vrut sa se mute si antivirusul care l-am lasat eu anume in memorie ca sa ruleze mai rapid. In rest se muta toate, fara root, fara riscuri.

#32
edri

edri

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,691
  • Înscris: 26.02.2008
Se considera 2 telefoane avand 4GB memoria interna. Pentru unul dintre ele ramane 1GB  pentru utilizator, pentru celalalt utilizatorul are la dispozitie 3GB.
Pe care dintre cele doua telefoane se pot instala mai multe aplicatii?
Pentru Android 4.0 sau 4.1Se pot muta aplicatii si pe External SDcard? In Android 2.3, pana acum am gasit doar optiunea sa mut unele aplicatii intre  "Phone Internal Storage" si "SDcard", de fapt tot memoria interna a telefonului. Posted Image

Edited by edri, 16 April 2013 - 10:28.


#33
Ciubex

Ciubex

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,883
  • Înscris: 03.02.2005

Quote

Pentru Android 4.0 sau 4.1Se pot muta aplicatii si pe External SDcard?
Teoretic orice alta aplicatie care se instaleaza de catre utilizator pot sa fie instalate sau mutate pe card, fara root si fara alte batai de cap.
De ce teoretic, pentru ca pe langa apk-ul oricarei aplicatii, dupa instalare apar si alte fisiere in memoria telefonului, sa le spunem fisiere cu setarile si cache-ul lor (cam cum e la browserele de navigare pe Internet).
Partea proasta e ca aceste aplicatii isi fac, aceste fisiere doar in memoria telefonului.
Insa daca sunt mutate aplicatiile cu Link2SD atunci si cache-ul acestora se muta pe card. Aceasta e diferenta dintre:
- install oficial pe card.
- mutare cu root si link2sd pe card.

Mai sunt unele aplicatii care se instaleaza doar in memoria interna a telefonului, aplicatii care sunt considerate: aplicatii de sistem. Nu-mi vine in minte acum o asemenea aplicatie.

#34
wirespot

wirespot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,654
  • Înscris: 23.09.2002
Poate ar trebui menţionat şi că aplicaţiile instalate/mutate pe card sunt mai expuse, pentru că pe card nu ai aceleaşi protecţii de securitate ca în memoria internă. Practic orice aplicaţie se poate uita la fişierele oricărei alteia (pe card).

#35
Ciubex

Ciubex

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,883
  • Înscris: 03.02.2005
Daca cardul este formatat folosind formatul FAT32, da, se poate accesa orice fisier de orice aplicatie, daca se foloseste ext2... ext4 atunci se pot seta drepturi de access.

#36
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,688
  • Înscris: 21.08.2008
Tot despre SDcard am si eu niste intrebari. De o vreme incerc mai multe versiuni de Android pe un aparat care vine cu WM6.5 si se pare ca am tras lozul castigator. Ao observat ca Android ruleaza cu fisierele puse in radacina cardului fara sa fie nimic altceva acolo sau sa fie pus intr-un fisier. Am incercat sa pun pe acelasi card formatat atat un foledr care sa contina fisierele WM cat si un folder in care sa fie fisierele Android si sa pornesc haret de acolo dar nu vrea.
Ca atare cred ca va trebui sa folosesc doua carduri, unul cu WM si altul cu Android.
E posibil sa functioneze ambele SO de pe acelasi card sau Android necesita un card "curat"? In acest caz cum se poate imparti cardul pentru a extinde memoria RAM? (parca asa spuneau unii pe net).

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate