Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
DermaRoller ce este ?

Evaluare Laptop Ultraportabil Len...

Articole limba Germana

Cum se imparte legal o mostenire ...
 Avem sanse sa avem energie electr...

Radio Bucur 1

Creare site gen OLX / Autovit

Imagini gratuit sau contra cost i...
 Fisuri beton de egalizare

Reincepe mineritul in UE

Playlist melodii radio - unde?

P0335 senzor arbore cotit - senzo...
 Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...

Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...
 

Tablete cu Windows 8 - X86

- - - - -
  • Please log in to reply
806 replies to this topic

#757
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Postcalinescu26, on 15 decembrie 2014 - 18:01, said:

dpi prea mic, ooof.
Exact cu asta am o mare problemă. N-ar face nimeni un ecran cu un DPI măcar la nivelul lui SG Note 3. Zici că frige valoarea aia (386). Oare chiar nu e posibil, tehnic? Atunci cum naiba de unele Macbook-uri au un DPI atât de bun (cele cu ecran Retina, de care amintea moderatorul), încât ţi-e mai mare dragul să te uiţi la ecran indiferent de aplicaţia afişată?

Cu ocazia asta îi mulţumesc moderatorului pentru "divagaţie" (numită de răutăcioşi offtopic), pentru mine a fost utilă. Însă n-am cum să-i urmez recomandarea (bună, dealtfel) cu acel hibrid Lenovo, deoarece bugetul e mic, coane Fănică, mult prea mic.
Oricum, dacă nu se sfârşeşte lumea pe 31 decembrie (ceea ce înseamnă că zilele sunt încă în afara sacului), poate voi găsi ceva potrivit.

Edited by PSC, 15 December 2014 - 21:07.


#758
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Windows este conceput pentru rezolutii mici, dar ceva progrese au facut si Microsoft in Windows 8.1 Update 1 care permite setari DPI custom. Singura problema este ca la scalari DPI mai mari de 125% multe aplicatii vor avea de suferit (va aparea o harababura in ferestrele aplicatiilor: butoane suprapuse sau invizibile, labeluri incomplete, optiuni din care se vad doar fragmente sau in care literele sunt incomplete etc). Iar cea mai mare vina aici nu o poarta atat Microsoft cat developerii aplicatiilor care nu tin cont de faptul ca unii useri folosesc rezolutii un pic mai mari. Chiar si in Store am intalnit aplicatii moderne in care desi nu apar astfel de probleme, in schimb scrisul este atat de mic, incat trebuie sa te uiti cu lupa ca sa vezi ceva...

Apple, in schimb, au experienta cu display-uri de rezolutie mare, iar developerii de aplicatii optimizeaza aplicatiile si pentru rezolutii mari. In schimb, unele aplicatii clasice Windows ar trebui rescrise in cea mai mare parte pentru a putea fi afisate corect pe rezolutii mari. Iar aceasta nu este usor de facut.

#759
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
@PSC
Legat de tastatura: eu am optat pentru una fizica la tableta (coverul tastaturii joaca si rol de stand): http://www.microsoft...mobile-keyboard
Totusi o folosesc destul de rar. M-am obisnuit cu cea virtuala.
Si mai interesanta mi se pare aceasta ca tastatura: http://www.logitech....e-keyboard-k480
(Ambele se gasesc inclusiv in magazinele noastre.)

Pe tableta, desi am acces la tastatura virtuala completa, nu o folosesc aproape niciodata, deoarece este mult mai usor de tastat rapid pe tastatura redusa. Pentru inlocuirea tastelor lipsa exista in general alternative.

Deci, daca nu ai bani pentru un MacBook sau Ultrabook si doresti portabilitate, atunci tableta ar fi singura varianta. Poti opta pentru una cu dock de tastatura sau pentru una fara tastatura fizica ramanand sa achizitionezi tu una pe BlueTooth separat impreuna cu un mouse portabil BlueTooth si tehnologie laser ca sa functioneze pe orice suprafata. Util ar fi sa aiba si port microHDMI pentru a o putea conecta la TV sau proiector si neaparat sa suporte Wireless Display (Intel WiDi) - majoritatea suporta. Eu folosesc tableta Toshiba Encore inclusiv ca sa proiectez filme .mkv de pe N.A.S. pe video proiector (printr-un adaptor Miracast) pentru ca ruleaza fara lag si este mult mai comod. Am observat ca erai interesat de Toshiba Encore 2. Daca este vorba de cea cu ecran de 7" si/ sau 1GB RAM si/ sau SSD (eMMC) de 16 GB, atunci ti-as sugera sa stai departe de ea. Acea tableta este pentru masochisti. Nu ar trebui sa existe ceva. Trebuie sa aiba minim 2 GB RAM si SSD de minim 32 GB (preferabil cel putin 64 GB) si sa nu fie in niciun caz cu o rezolutie mai mica de 1024x768.

Este in promotie la eMAG tableta Allview WI7 de 7" cu 1GB RAM, eMMC de 16GB si rezolutie 1024x600. Chiar daca este o tableta cu Windows 8.1 la doar 300 RON mie mi se par bani aruncati...

#760
FATH3R

FATH3R

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 87
  • Înscris: 29.08.2008

View Postdsorinn, on 30 noiembrie 2014 - 01:03, said:

Eu am Lenovo Miix 2 de 8" si cu cablu OTG citeste HDD-ul extern. Download-ul prin torente sau alte metode, este identic cu cel de pe PC/laptop.

Cat esti de multumit de ea? Oscilez intre Miix si LG G-Pad 8.0 (V490)..

#761
dsorinn

dsorinn

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,286
  • Înscris: 14.11.2012
Sunt foarte multumit de ea. Acuma am reusit sa ii rezolv si problema touch-ului, care nu mai raspundea din cand in cand, si momentan este perfecta. Nu se blocheaza, are hdd suficient si cei 2gb de ram sunt suficienti pt mine.

#762
FATH3R

FATH3R

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 87
  • Înscris: 29.08.2008
Cum ai rezolvat problema de touch?

#763
billyboy

billyboy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,425
  • Înscris: 08.04.2005

View Post_-_, on 15 decembrie 2014 - 21:39, said:

@PSC
Legat de tastatura: eu am optat pentru una fizica la tableta (coverul tastaturii joaca si rol de stand): http://www.microsoft...mobile-keyboard
Totusi o folosesc destul de rar. M-am obisnuit cu cea virtuala.
Si mai interesanta mi se pare aceasta ca tastatura: http://www.logitech....e-keyboard-k480
(Ambele se gasesc inclusiv in magazinele noastre.)

Atentie totusi la greutatea tastaturii Logitech, am pus mana pe ea si e grea, are 820 g in comparatie cu cea Microsoft de 230 g. Mi se pare ca dispare portabilitatea, daca totusi cantareste aproape 1 kg.

#764
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Serios? Uite ca asta n-am observat. Chiar ma batea gandul sa cumpar si eu una, mai ales ca are un pret bun la eMag...

#765
billyboy

billyboy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,425
  • Înscris: 08.04.2005
Am vazut ca se gasesc pe la magazinele noastre si Toshiba Encore 2 WT10-A-102, pe la 1300 RON. A vazut-o cineva?

#766
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Se gaseste la Altex, dar are diagonala de 10" si SSD (eMMC) de 32 GB: http://www.altex.ro/...2gb-windows-8-1
In schimb, la rezolutie nativa 1280x800 se vor vedea bine fonturile/ controalele in interfata Desktop.
Se pare ca are si autonomie foarte buna pe baterie: http://www.toshiba.c...e-2-wt10-a-102/
Pentru amatorii de tablete de 10" este chiar interesanta.

Dau la ea cadou si tableta Allview (cea care costa 300 RON la eMAG)...

Edited by _-_, 16 December 2014 - 12:22.


#767
billyboy

billyboy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,425
  • Înscris: 08.04.2005
Vad ca e si la eMag, cu cadou Tableta Toshiba WT7-C-100. Not bad. :)

#768
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Pai nu apare si cadoul in pagina ofertei de la eMag...

Daca adaugi produsul in cos, atunci apare, intr-adevar: Attached File  Toshiba Encore cu cadou.JPG   86.86K   33 downloads
Este mai buna oferta. Te alegi si cu o tableta portabila de calitate mai buna decat cea din oferta Altex la acelasi pret...

Dar, din pacate, Toshiba WT7-C-100 are aceleasi neajunsuri: rezolutie 1024x600, 1GB RAM, eMMC de 16 GB.

#769
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Au corectat. Acum apare cadoul şi la prezentarea tabletei, fără să o bagi în coş. Chiar acum, când scriu, privesc pagina web.
Mă bate gândul să bat un drum până la emag; îmi face şi mie cu ochiul Toshiba Encore 2 WT10-A-102 de la Altex, mai ales că are ecran de 10", cu toate că literele mici ar putea fi blurate datorită DPI-ului deficitar al ecranului (cel constructiv). Preţul e tentant, în principiu.

Edited by PSC, 16 December 2014 - 17:39.


#770
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Pe rezolutia nativa de 1280x800 la 10" cred ca poti ramane in 100% (cel mult 125%) si se va vedea bine (probabil la fel de clar ca pe un notebook de 15" cu rezolutia standard: 1366x768).

Deoarece acum este oferita impreuna cu un cadou (ceea ce inseamna ca pretul real este mai mic), nu este exclus ca ceva mai tarziu sa fie oferita fara cadou si la pret mai mic (dupa perioada de rigoare in care ii lasa pretul marit).

#771
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Am comis o greşeală pe care n-o mai pot remedia, în postarea mea; e vorba de emag, nu de Altex.
Deci, tableta care mi-a făcut cu ochiul se află la emag, nu la Altex. N-am mai putut edita.

#772
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Eu nici nu vazusem partea cu Altex. La mine se 'tradusese' automat in 'eMag', deci cel putin mie imi era clar ca era vorba despre cea de la eMAG :D

#773
elmacount

elmacount

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 341
  • Înscris: 19.07.2011
Bună seara la toată lumea, am o mica problema, mi am cumpărat o tableta prestigio visconte 3 cu Windows 8.1. Am făcut o actualizare la Windows și am constatat ca nu mai am memorie din cei 16 GB decât 500 de mega vream sa va întreb dacă aplicațiile de pe Windows nu se pot instala pe card tinind cont ca am și un card de 16 GB. Si daca se pot instala cum fac asta ca nu am reușit pana acum sa ma descurc. Multumesc anticipat

#774
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Eu am spus intotdeauna ca 16 GB sunt insuficienti...
In primul rand intra in File Explorer si acceseaza pe rand proprietatile pentru Documents, Music, Pictures si Videos, apoi de la tabul Location muta-le pe cardul de memorie.
In al doilea rand, long tap pe disk-ul de system (C:), tap pe Properties, alegi 'Disk Cleanup' de pe tab-ul General si ulterior mai alegi 'Cleanup system files'. Va dura mult curatarea sau comprimarea fisierelor, dar te vei alege cu mai mult spatiu disponibil (mai mult decat este evaluat initial).
Dupa aceasta vei putea, eventual, opta pentru comprimarea drive-ului (compress).
Inainte de cleanup ai putea incerca sa mai si dezinstalezi provizoriu din aplicatiile mai putin utilizate ca sa existe spatiu pentru manevre. Unele aplicatii le vei putea reinstala mai tarziu pe cardul de memorie, dar nu pe toate (deoarece unele nu permit instalarea pe card extern).

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate