Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dilema soluție canalizare - ...

IDA TV devine Sens TV

Bradut furat.

Fetita 3 ani adoarme tarziu
 In Romania inflația este de ...

numarare mail yahoo

ambreiajul nou prinde tot mai sus

Spații mari in Word
 Impozite și contribuții...

Cum isi poate face acte o persoan...

La multi ani @Yoda!

La multi ani @karax!
 La multi ani @OvidiuNS!

Valabilitate asigurare mașin...

Legare lampa exterioara lipsa imp...

Gard intre vecini

Tablete cu Windows 8 - X86

- - - - -
  • Please log in to reply
806 replies to this topic

_-_

_-_

- Magister Ludi -

• Grup: Moderators
@dan_slack
Nu are rost sa generalizezi. Eu utilizez Windows 8 pe Desktop-PC (pe care utilizam anterior Ubuntu), pe Laptop (pentru care detineam licenta Windows 7) si pe doua Tablete. Nu m-am plans niciodata din cauza interfetei. Dimpotriva o consider superioara fata de cea a oricarui alt sistem de operare si am avut/ testat destule timp de peste 20 de ani. Cine nu este suficient de indemanatic ca sa opereze in cadrul interfetei lui Windows 8.x poarta singur vina. Utilizez Windows 8 inca dinainte de lansarea oficiala si doar de cateva ori am deschis din greseala Charms-ul sau Aplicatiile recente ceea ce mi-a "rapit" o secunda din timp.
Singura dificultate pe care am intalnit-o este la Windows 8.1 in cazul caruia trebuie sa mentii apasata la baza inferioara a ecranului imaginea redusa a unei aplicatii Metro pentru a o inchide definitiv asa ca, personal, nu ma mai complic sa le inchid in felul acesta. Pe laptop cand utilizez touchpad-ul accesez aplicatiile recente si inchid aplicatiile cu click dreapta si Close. Daca se aduna prea multe aplicatii in standby care consuma din RAM le inchid din Task Manager. Probabil ca in viitor vor exista aplicatii 3rd party care sa usureze aceste actiuni, sa dezactiveze butonul Windows de pe tastatura s.a.m.d. Deja exista aplicatii pentru asocierea meniului Start unui buton Start, pentru Gadget-uri pe desktop etc.

Hansolo

Hansolo

Senior Member

• Grup: Senior Members

View Postdan_slack, on 02 ianuarie 2014 - 21:01, said:

Dai sa misti mouse-ul (cu touchpad) in stanga, hopa! iti apare Charms bar. Posted Image
Vrei sa muti cursorul la dreapta, iti apare o lista cu aplicatii in stanga...Posted Image
Atingi din greseala vreun colt al ecranului, brusc se intampla ceva ce te scoate din minti.
Si tot asa...
WTF? Charms bar e in dreapta, nu in stanga, chestia cu mouse-ul si lista de aplicatii iar n-am gasit-o iar daca folosesti mouse-ul nu inteleg cum atingi un colt al ecranului. Discutam de interfata moderna sau cea clasica?
Eu unul sunt clar adeptul mouse/tastatura, din punctul asta de vedere nu m-a interesat nici o tableta. Insa din ce am butonat la T100 interfata mi s-a parut usor de invatat, singura chestie ca in modul desktop lipseste butonul Start.
Prevad ca in scurt timp Ipad-urile o sa fie macelarite de noile tablete Win 8.1+Cherry Trail, doar fanboys Apple vor mai cumpara o tableta care e mai scumpa si ofera mai putine facilitati decat una Win 8.1.

eliz

eliz

Member

• Grup: Members

View Postdan_slack, on 02 ianuarie 2014 - 21:01, said:

Dai sa misti mouse-ul (cu touchpad) in stanga, hopa! iti apare Charms bar. Imagine publicată
Vrei sa muti cursorul la dreapta, iti apare o lista cu aplicatii in stanga...Imagine publicată
se poate dezactiva in Win 8.1 charms pt mouse. ori Win 8.1 e f diferit de Win 8.0, ori habar n-ai sa iti folosesti sistemul de operare de tot scri atatea critici care nu sunt adevarate.
in oricare caz, discutiile despre Win 8.0 deja sunt expirate cata vreme exista un update gratuit, ori trebuie sa te pui tu la punct sa sti sa iti folosesti sistemul de operare.

aveti cumva idee daca functioneaza Miracast pe T100 ?
http://playtech.ro/2013/asus-miracast-dongle-un-gadget-necesar-pentru-posesorii-de-tablete-si-televizoare/
http://windows.micro...screen-miracast
teoretic ar trebui sa functioneze

@edit: am gasit un video pe youtube [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/y1w7LtHR1wU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by eliz, 06 January 2014 - 12:47.

iladi

iladi

Guru Member

Eu am incercat miracast de pe surface pro2 pe un Panasonic viera 50vt60 si nu am reusit.
Dar din cauza plasmei, nu a tabletei. Am vazut, insa pe net, ca la tv-urile Samsung e (mai)bine implementat WPS.
Concret: aparatele se vad, surface cere un WPS PIN, iar in meniul plasmei nu ai de unde sa-l iei. Pe youtube am vazut un clip in care in momentul in care surface-ul a cerut pinul, acesta a aparut pe ecranul samsungului si dispozitivele s-au conectat fara probleme.
Daca nu ai acasa megasmart tv cu miracast implementat, o solutie de la netgear va functiona fara probleme. (Push2TV Wireless Display Adapter (PTV3000))

wirespot

wirespot

Senior Member

View PostHansolo, on 06 ianuarie 2014 - 08:28, said:

Prevad ca in scurt timp Ipad-urile o sa fie macelarite de noile tablete Win 8.1+Cherry Trail, doar fanboys Apple vor mai cumpara o tableta care e mai scumpa si ofera mai putine facilitati decat una Win 8.1.

Sau oamenii care vor tabletă, nu laptop. Ştiu, ştiu, astea cu W8 sunt şi ele tablete... la care posesorii adaugă tastatură, mouse şi alte periferice. [Caz în care nu mi-e foarte clar de ce n-ai lua direct laptop.]

Însă unii oameni vor doar tabletă şi degetul din dotare, punct. Nu îi atrage capabilitatea lui W8 de-a rula soft de desktop sau de-a folosi periferice, pentru că nu asta îşi doresc. Ştiu, greu de crezut că există asemenea oameni, dar asta e situaţia. :P

Deci eu cred că vor rămâne nişe distincte. Evident că W8 va atrage şi utilizatori actuali de "tablete pur şi simplu", dar nu pe toţi, vor rămâne destui în ambele "tabere".

_-_

_-_

- Magister Ludi -

La un laptop nu poti desprinde tastatura si touchpad-ul ca sa nu le cari dupa tine cand pleci de acasa.
De asemenea, majoritatea laptop-urilor nu au touchscreen si diversi senzori utilizati in anumite aplicatii, deci nu beneficiezi cu adevarat de interfata Metro a lui Windows 8.x si nici de anumite aplicatii destinate utilizarii pe tablete.

Edited by _-_, 06 January 2014 - 14:32.

dan_slack

dan_slack

Senior Member

Revin cu impresii (critici) la Win 8...

Cred ca m-ati inteles gresit, nu critic de dragul de a critica, eu chiar folosesc (vrand-nevrand) un latop cu Win 8.1, l-am customizat (cat e posibil), ma straduiesc sa (ma) invat cu el... sunt deschis la nou,
totusi cateva lucruri sunt prea de tot in acest SO.

Si ca dovada - inca una!, aproape toata echipa MSFT care a pastorit noul SO a fost decimata, si cred ca nici plecarea lui Balmer nu e straina de acest fiasco: Windows 8/8.1
Parerea mea!

Dar decat sa ne certam, mai bine un cantec vesel sa cantam Posted Image
De exemplu 'cantecul' inchiderii unei aplicatii in Win 7 fata de opt.
In 7 dai click pe X din coltul ferestrei aplicatiei, in 8 apuci aplicatia de bara de sus, o tragi in jos pana la margine... si uneori astepti cateva secunde (8.1) alteori ii dai drumul, si atunci se inchide.
CUm se cheama asta, daca nu o tampenie?!
Ah, mai poti porini TaskManage Posted Image  unde din cateva click-uri gasesti aplicatia cu pricina (daca stii cum se cheama executabilul, dar asta e alta discutie) si o opresti cu butonul STOP!

Eu, unul, ma astept ca pe masura ce softul devine mai evoluat sa ne usureze munca, click-urile etc., nu sa le faca mai complicate... de dragul 'evolutiei'.
Eu nu asa inteleg evolutia!... dar poate sunt demodat Posted Image

wirespot

wirespot

Senior Member

Dar este mai simplu. În sistemele de operare "clasice" desktop practic userul trebuia să facă el management manual la resurse, având grijă să închidă şi deschidă aplicaţii doar cât îi permitea sistemul.

Sistemele de operare moderne, consacrate de device-urile mobile, au ele grijă de tot. Userul dă drumul la orice aplicaţie vrea şi sistemul ştie el dacă trebuie închise. Dacă trebuie închise are grijă să le salveze starea în care se aflau... iar dacă nu trebuie închise când ai iar nevoie de ele se deschid instant.

Din păcate implementările iniţiale proaste şi/sau resursele hardware reduse au insuflat userilor paranoia că sistemul ăsta automat nu funcţionează... şi atunci insistă să aibă ei X pe care să dea click, crezând că ştiu mai bine ca sistemul de operare.

Edited by wirespot, 06 January 2014 - 14:53.

_-_

_-_

- Magister Ludi -

View Postdan_slack, on 06 ianuarie 2014 - 14:41, said:

Revin cu impresii (critici) la Win 8...

Cred ca m-ati inteles gresit, nu critic de dragul de a critica, eu chiar folosesc (vrand-nevrand) un latop cu Win 8.1, l-am customizat (cat e posibil), ma straduiesc sa (ma) invat cu el... sunt deschis la nou,
totusi cateva lucruri sunt prea de tot in acest SO.

Si ca dovada - inca una!, aproape toata echipa MSFT care a pastorit noul SO a fost decimata, si cred ca nici plecarea lui Balmer nu e straina de acest fiasco: Windows 8/8.1
Parerea mea!

Dar decat sa ne certam, mai bine un cantec vesel sa cantam Posted Image
De exemplu 'cantecul' inchiderii unei aplicatii in Win 7 fata de opt.
In 7 dai click pe X din coltul ferestrei aplicatiei, in 8 apuci aplicatia de bara de sus, o tragi in jos pana la margine... si uneori astepti cateva secunde (8.1) alteori ii dai drumul, si atunci se inchide.
CUm se cheama asta, daca nu o tampenie?!
Ah, mai poti porini TaskManage Posted Image  unde din cateva click-uri gasesti aplicatia cu pricina (daca stii cum se cheama executabilul, dar asta e alta discutie) si o opresti cu butonul STOP!

Eu, unul, ma astept ca pe masura ce softul devine mai evoluat sa ne usureze munca, click-urile etc., nu sa le faca mai complicate... de dragul 'evolutiei'.
Eu nu asa inteleg evolutia!... dar poate sunt demodat Posted Image

Aici este topic despre tablete, nu despre laptopuri. Pe tableta este mai usor sa inchizi o aplicatie prin swipe decat sa nimeresti butonasul close. Pe laptop exista mai multe metode pentru a inchide o aplicatie: a) tragi cu mouse-ul (nimeni nu te obliga sa o faci lent); b ) accesezi bara de aplicatii recente si dai click dreapta pe numele aplicatiei, apoi alegi close; c) utilizezi combinatia de taste Alt+F4; d) setezi o comanda rapida pentru mouse (de exemplu: apasarea simultana a ambelor butoane de la mouse).

Pe deasupra, bara aia cu butoanele maximize, minimize, close ocupa in mod inutil din spatiul ecranului. Cu toate acestea nimeni nu te impiedica sa utilizezi numai aplicatii desktop si ferestre traditionale... Nimic nu te impiedica sa utilizezi Windows 8 la fel ca Windows 7...

Restul mesajului nu poate fi considerat nici macar 'critica', ci doar impresii total subiective (ca sa ma exprim cat mai fin posibil)...

Edited by _-_, 06 January 2014 - 15:04.

iladi

iladi

Guru Member

Revin cu impresii, după aproape o lună de utilizare.

- baterie decentă, nu la nivel ipad, dar decent, de când vin acasă sera și până noaptea târziu, liniștit. Oricum are un încărcător barosan și se încarcă foarte repede, chiar mai repede decât ipadul.
- ecran bun ca unghiuri largi de vizibilitate. Totuși cred că mai au de lucru la drivere video. Observ un ușor banding în zonele întunecate la filme.
- viteză mult mai bună decât orice tabletă am văzut până acum. Photoshop Elements merge fără probleme iarcstylusul e o plăcere în utilizare.
- spațiu de stocare cât china (am varianta de 128 g). Plus că are USB full și SD card.
- cu aplicațiile desktop evident că nu sunt probleme, dar la capitolul aplicații metro ar mai încape unele. Asta din perspectiva că cele metro sunt mai ușor de folosit cu touch.
- construcție bună și cu materiale de calitate. Nu flambează, nu scârțâie. Nu am zgârieturi.
- nu am acut probleme de încălzire. Singura dată când am auzit ventilatorul a fost în timpul unui disk cleanup.
- singurul lucru "mai" negativ este greutatea. Probabil că următoarele iterații vor avea procesoare mai eficiente și greutatea va mai scădea.

Edited by iladi, 09 January 2014 - 19:16.

Extinct

Extinct

Senior Member

Se pare ca Asus mai pregateste o tableta de succes pe langa tabletele Nexus:
http://goo.gl/hcUVe3
http://goo.gl/UZSHIU

_-_

_-_

- Magister Ludi -

A mai fost amintit acest model la topicul despre tablete Windows 8 de 8 inch: http://forum.softped...8#entry14307256
Si la topicul despre Asus VivoTab: http://forum.softped...0#entry14390424

Extinct

Extinct

Senior Member

Probabil nu erau suficiente topicuri de tablete x86.

_-_

_-_

- Magister Ludi -

Sunt probleme diferite:
- tabletele Windows 8.x de 8 inch au devenit posibile abia dupa ce Microsoft au modificat specificatiile obligatorii pentru producatori in ceea ce priveste rezolutia minima; deocamdata sunt doar cateva astfel de tablete (ma asteptam sa fi observat topicul);
- modelul la care te-ai referit este o versiune de Asus VivoTab pentru care exista un topic dedicat (nefiind interesat de seria VivoTab probabil ca de aceea nu ai observat topicul).
Acesta este un topic general despre tablete x86 la care este in regula ca ai amintit si de acest model de tableta. Eu ti-am atras atentia, deoarece la topicele anterioare s-a postat un link chiar catre site-ul Microsoft unde informatiile oferite despre aceasta tableta sunt mai credibile, iar la celalalt sunt mentionate articole in limba romana despre aceasta tableta.
Probabil tu ai luat-o ca pe un repros. Nici vorba de asa ceva. M-am gandit doar ca poate te intereseaza si ce s-a postat la celelalte doua topicuri (un mesaj este al meu, celalalt apartine altui utilizator).

awss

awss

Member

Este trecut deja pe lista de cumparaturi. Daca nu apar alte modele mai tentante intre timp, asta o sa fie alesul Posted Image

Asus Transformer Book Duet TD300 - Hands On - CES 2014

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/u1MDvF6LBKQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by awss, 10 January 2014 - 19:22.

MD

MD

Senior Member

Pt lap e ok 13.3"  o tableta de 13,3" insa nu mi-se pare deloc comod de folosit.
N-am inteles de ce Android-ul e doar un 4.2 dar sa zicem ca se rezolva cu un update.

Edited by MD, 10 January 2014 - 21:13.

eliz

eliz

Member

View Postdan_slack, on 06 ianuarie 2014 - 14:41, said:

In 7 dai click pe X din coltul ferestrei aplicatiei, in 8 apuci aplicatia de bara de sus, o tragi in jos pana la margine... si uneori astepti cateva secunde
Dan, cum ti-au zis si colegii mai sus problema ta e ca incerci sa folosesti o interfata optimizata pt touchscreen ca sa faci chestiile care le faceai tu in desktop. La lucrul cu mouse e mai eficient desktopul si nu interfata Metro. Eu sunt foarte multumit ca s-au gandit sa faca o interfata duala in loc sa faca doua sisteme de operare diferite intre care milioanele de aplicatii din trecut sa nu fie intercompatibile. Si momentan Microsoft sunt singurii care au facut asta (desi mai lucreaza si altii).

Folosesc Windows 8.1 la servici, am trecut direct de la windows 7, ca s-a ma obisnuiesc cu el o luna inainte sa cumpar Asus T100. Dupa 3 luni mi-am dat seama ca nu am pentru ce sa mai reinstalez inapoi Windows 7, pt ca pot lucra la fel in Windows 8.1, chiar daca la inceput mi se parea mai dubios.
- l-am facut sa booteze direct in interfata desktop fara sa mai intre in Metro (il poti lasa sa intri in metro cu tasta winkey, sau o poti dezactiva si pe aia)
- am dezactivat charms pentru mouse in interfata desktop (mai apare doar dreapta jos dar acolo oricum ajung f rar cu mouseul)
- mi-am instalat butonul de start menu cu toate programele (cu programul Classic Shell)
- mi-am pus Quicklauch inapoi cum eram obisnuit din Windows Xp

Iar acasa folosesc Windows 8.1 pe tableta touchscreen in interfata metro, m-am obisnuit cu ea si sunt multumit ca am pe o tableta atat aplicatii touch cat si cele vechi cu care stiam sa lucrez. Daca imi trebuie de exemplu un client de torrente stiu ca exista unul de calitate, nu pierd vremea prin Appstoruri sa caut si sa ma trezesc ca sunt si simple si mai cer si bani pe ele. Sa ma trezesc pe un sistem de operare gen Android sau iOS ca trebuie sa ma uit la reclame din cauza ca browserele lor nu suporta extensii, sau sa rulez un film si sa vad ca nu exista modalitate sa aplic sharpness pe el, etc, etc
Nu mi-as fi luat niciodata o tableta cu windows rt/android/ios pt ca pur si n-as avea ce face cu ea, iar pt superportabilitate si chestii urgente am deja un smartphone tot timpul la mine. Eu nu dau doi bani pe marketsharurile care le-ai scris, daca scula imi da ce am eu nevoie eu tot pe aia cu market share mic as lua-o.

Edited by eliz, 16 January 2014 - 22:39.

yetiro

yetiro

Active Member

Sunt detinatorul unui ASUS VIVOTAB 810 si al unui WindowsPhone Nokia Lumia 800.
Ocazional, la nevoie, in lipsa altor posibiliatati, ma conectez cu "tableta" la internet utilizand telefonul ca hotspot (am pe el internet 3G de la Orange).
Azi am avut nevoie sa ma conectez prin hotspot si am dat de urmatoarea problema: tableta se conecteaza prin wireless la telefon, dar nu obtine si legatura la internet (conexiunea wireless este declarata "limited" si marcata cu un triunghi galben).
Am verificat telefonul si avea internet. Am conectat alt laptop (cu WIN XP) la hotspot si am avut legatura la internet. In concluzie, telefonul ar iesi din discutie.
Am restartat tableta (nu o facusem de mult), fara succes. Am sters (netsh wlan delete profile name) si am refacut conexiunea wireles cu telefonul, tot fara succes. Altceva nu mai stiu ce sa-i fac.
Ultima data cand am folosit tableta cu hotspot de pe telefon a fost anul trecut prin Noiembrie. In Decembrie i-am facut upgrade le WIN 8.1. Ar putea avea problema legatura cu W8.1?

Edited by yetiro, 25 January 2014 - 00:27.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate