![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Iluminare artificiala
Last Updated: Feb 15 2022 17:16, Started by
coroibogdan
, Jan 02 2013 19:43
·
0

Posted 02 January 2013 - 19:43

Salutare,
Vreau sa aflu parerile voastre despre iluminatul artificial pentru flori.Care ar fi cea mai buna alegere pentru un spatiu de 20 m2.Am nevoie de 20.000 lucsi chiar 25.000. Becuri cu sulf sau neoane...care consuma cel mai putin,care emana mai multa caldura,care este cel mai economic dpdv al consumului si costului economic.Poate ma ajutati si cu sfaturi sau producatori de lampi. Multumesc anticipat. |
Posted 02 January 2013 - 19:49

bogdane, ce fel de flori sunt si ce dimensiuni au ? Spatiul de 20 mp este pentru crestere, e pentru expunere / florarie ? Cat timp pe zi ai nevoie de 25,000 de lucsi ?
|
Posted 02 January 2013 - 19:57

Salutare, Vreau sa aflu parerile voastre despre iluminatul artificial pentru flori.Care ar fi cea mai buna alegere pentru un spatiu de 20 m2.Am nevoie de 20.000 lucsi chiar 25.000. Becuri cu sulf sau neoane...care consuma cel mai putin,care emana mai multa caldura,care este cel mai economic dpdv al consumului si costului economic.Poate ma ajutati si cu sfaturi sau producatori de lampi. Multumesc anticipat. cat????? damn Edited by nevena, 02 January 2013 - 19:59. |
Posted 02 January 2013 - 20:18

Iti dai seama ca la suprafata aia "florile" sunt exact din alea care se fumeaza
|
Posted 02 January 2013 - 20:42

Bogdane, vezi ce scrii că ăștia-s lupi bătrâni, trecuți prin multe.
Vino cu ceva precizări să se înțeleagă clar faptul că ai cunoștință că nu-i Cluju' nici în Colorado și nici în Washington... |
Posted 02 January 2013 - 21:07

ehh...nu sunt chiar flori care se fumeaza....este vorba de muscate....vreau sa vad daca in perioada de transplantare din faza de rasad in pahar de 8x8 unde ar trebuii sa le tin o luna si as putea folosii un spatiu tip garaj in care pot controla usor si IEFTIN temperatura dar am nevoie de un minim de 8 ore de lumina artificiala,nu ar fi mai ieftin decat sa le tin in sera incalzita cu centrala pe lemne
|
Posted 02 January 2013 - 21:07

Eu am vazut intr-un film, unde niste man faceau exact ceea ce ne gandim noi, ca iluminau cu o lampa cu halogen! Lumina este extrem de puternica si emana si caldura!
PS: Sa ne anunti cand iti sparge DIICOT-ul sau BCCO-ul usa de la boxa! Edited by gabi096, 02 January 2013 - 21:07. |
Posted 02 January 2013 - 21:09

Salutare, Vreau sa aflu parerile voastre despre iluminatul artificial pentru flori.Care ar fi cea mai buna alegere pentru un spatiu de 20 m2.Am nevoie de 20.000 lucsi chiar 25.000. Becuri cu sulf sau neoane...care consuma cel mai putin,care emana mai multa caldura,care este cel mai economic dpdv al consumului si costului economic.Poate ma ajutati si cu sfaturi sau producatori de lampi. Multumesc anticipat. Becurile cu vapori de sodiu sunt cam singurele care pot sustine eficient procesul de fotosinteza. Dau o lumina de culoare galbena, aproximativ 570 nm, care e cea mai buna pentru plante. Sunt tone de studii care arata preferinta plantelor pentru culoarea galbena. Cele cu neon, mercur sau cu incandescenta nu sunt nici pe sfert cat cele cu sodiu care chiar pot suplini lipsa luminii naturale pe intreaga perioada de vegetatie. Becurile astea, daca nu sunt chinezarii, dau aproximativ 120-125 lucsi/w. Ce balarii vrei sa cultivi? |
|
Posted 02 January 2013 - 21:14

pfff....trebuia sa zic de la inceput...detin cateva sere de flori...de 2 ani la incalzesc cu centrala pe lemne dar manaca la lemne de nu ii adevarat...plus ca trebuie realimentata tot la 5 sau 6 ore....cateodata sunt diferente de peste 5-8 sau chiar 10 grade de la o ora la alta,lemnele sunt verzi...stiu ca trebuie sa aibe minim un an decand sunt taiate ca sa se usuce...stiu ca era buna o centrala mai mare dar toate astea adunate trec de cateva zeci de mii de ron si atunci poate m-as salva o luna asa,in loc sa incalzesc sera 4 luni incalzesc 3 si credetima este o economie...
Edited by coroibogdan, 02 January 2013 - 21:14. |
Posted 02 January 2013 - 21:18

...Ce balarii vrei sa cultivi? Mușcate zice, ne-am liniștit acu' [ http://1.1.1.5/bmi/forum.softpedia.com//public/style_emoticons/default/wink.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Cam arde la buzunar prețul, și este făra balast; nu se pot folosi și cele de iluminat stradal fără balonul cu luminofor ? |
Posted 02 January 2013 - 21:21

bogdane, cu muscatele pleci de la samanta sau din butasi ? La ce ghivece le vinzi, cate bucati, cand si cu cat ?
|
Posted 02 January 2013 - 21:24

@jumborom :muscatele din butasi...pretul am sa ti-l zic dupa ce aflu daca pot sa rezolv cumva cu iluminatul
![]() Edited by coroibogdan, 02 January 2013 - 21:24. |
Posted 02 January 2013 - 21:32

Muşcate zice, ne-am liniştit acu' [ http://1.1.1.5/bmi/forum.softpedia.com//public/style_emoticons/default/wink.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Cam arde la buzunar preţul, şi este făra balast; nu se pot folosi şi cele de iluminat stradal fără balonul cu luminofor ? Pai, astea sunt cele folosite la iluminatul stradal si care dau o lumina galben-laptoasa. Nu, nu sunt scumpe, sunt chiar ieftine daca ne gandim ca da 88.000 de lucsi, consuma doar 600 de vati si tin multe mii de ore. Cu 2 becuri din astea asiguri iluminatul intr-o camera de 12-15 m2, fara ferestre si incalzita cu un calorifer. |
|
Posted 02 January 2013 - 21:44

Pai, astea sunt cele folosite la iluminatul stradal si care dau o lumina galben-laptoasa. Nu, nu sunt scumpe, sunt chiar ieftine daca ne gandim ca da 88.000 de lucsi, consuma doar 600 de vati si tin multe mii de ore. Cu 2 becuri din astea asiguri iluminatul intr-o camera de 12-15 m2, fara ferestre si incalzita cu un calorifer. Cam la ce distanta trebuie sa fie deasupra plantelor?,cu cat creste inaltimea scade suprafata iluminata.... din cate am vazut la aceste becuri mai am nevoie de ceva echipament... |
Posted 02 January 2013 - 21:51

Prezint un experiment de laborator care vrea sa arate influenta compozitiei spectrale a luminii asupra intensitatii fotosintezei.
S-au folosit doar culorile spectrului ROGVAIV. Ce s-a constatat, cititi in primele 2 randuri ale pozei atasate. Nu ati vazut niciodata solare rosii( ma refer la culoarea foliei)? Attached Files |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users