Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Independenta financiara, pensiona...

Upgrade / inlocuire PC

Cablu cu inel magnetic

Setari temperatura centrala termica
 Anomalie electrica/Interferenta

ZVON: Mihai Bendeac a semnat cu P...

Prea multi bani bagați in ma...

Usa garaj Nice Spin se deschide p...
 Recomandare TV 2500-3000 lei

Sala de sport pentru baschet?

HP Pavilion 14-ec1008nq Ryzen 5 5...

Mai am nevoie de antivirus?
 Viata de noapte Asia

Cum pot vedea inregistrarile facu...

Distribuția si vanzarea presei pe...

Traseu electric din perete peste ...
 

Cronometru

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
g2gg

g2gg

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 10.03.2007
Buna. Aveti cumva idee de o functie care imi face diferenta dintre doua timere sau daca se poate sa scad dintr-un timer o valoare ?
Vreau sa fac un cronometru cu mai multi timpi intermediari si o valoare curenta care continua sa numere. Cand apas pe un buton "start" sa inceapa sa numere, cand apas pe stop se salveaza prima valoare ca timp intermediar. Apoi cum ar trebui sa  fac diferenta dintre timpul actual si timpul intermediar 1 ca sa aflu al doilea timp intermediar?

#2
msmihai

msmihai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,259
  • Înscris: 02.09.2006
Iei frumos documentatia clasei de tip timer pe care o folosesti si cauti metoda care iti permite sa alterezi valoarea timpului scurs.

#3
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,797
  • Înscris: 10.08.2005

View Postg2gg, on 17 decembrie 2012 - 15:41, said:

Buna. Aveti cumva idee de o functie care imi face diferenta dintre doua timere sau daca se poate sa scad dintr-un timer o valoare ?
Vreau sa fac un cronometru cu mai multi timpi intermediari si o valoare curenta care continua sa numere. Cand apas pe un buton "start" sa inceapa sa numere, cand apas pe stop se salveaza prima valoare ca timp intermediar. Apoi cum ar trebui sa  fac diferenta dintre timpul actual si timpul intermediar 1 ca sa aflu al doilea timp intermediar?
nu poti face diferenta intre doua obiecte
poti folosi variabile de tip integer pentru a numara secundele

#4
horohoro

horohoro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 11.02.2010
'

View PostMarianG, on 18 decembrie 2012 - 21:58, said:

nu poti face diferenta intre doua obiecte
poti folosi variabile de tip integer pentru a numara secundele

'Te folosesti de ea ca sa obtii timpul scurs in unitati sau laso asa (poti redimensionezi matricea in functie de cate timere 'intentionezi sa folosesti sau laso asa)

Private IntervalTimer(999999999) As Double

'Functia va cronometra si returna in acelasi timp timpul scurs in unitati cat timp timerul este aprins sa nu ia foc (o 'adaugi in timer)
'parametrii: tmrStatut = 0-reinitializeaza variabila care corespunde timerului cu indexul specificat in tmrIndex
'		   = 1-incepe cronometrarea pentru timerul 'tmrObiect' cu indexul specificat in parametrul 'tmrIndex'

Private Function CronometreazaTimer(tmrStatut As Integer, tmrIndex As Integer, Optional tmrObiect As Timer)
If tmrStatut Then
If tmrObiect Then IntervalTimer(tmrIndex) = IntervalTimer(tmrIndex) + 1: CronometreazaTimer = IntervalTimer(tmrIndex)
Else
IntervalTimer(tmrIndex) = 0
End If
End Function



Edited by horohoro, 19 December 2012 - 06:39.


#5
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,797
  • Înscris: 10.08.2005
uite aici o chestie
[attachment=1095546:Softpedia_PoC.7z]

#6
g2gg

g2gg

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 10.03.2007

View PostMarianG, on 19 decembrie 2012 - 16:59, said:

uite aici o chestie
Attachment Softpedia_PoC.7z

Da ceva de genul,  cu observatia ca nu asa functioneaza un cronometru.  La a doua salvarea care o faci trebuie sa afisezi diferenta dintre timpul actual si primul timp intermediar nu sa salveze mereu timpul actual deoarece ai nevoie de timpul unui tur sa zic asa. De asta as avea  nevoie sa operez cu timere pentru a face o diferenta intre  valoare actuala care inca cronometreaza si valoarea intermediara salvata . Iar ca buton vreau sa folosesc unul singur. La prima apasare sa porneasca cronometrul, la a doua apasare sa se salveze primul timp, apoi al doilea ... tot asa iar la ultima apasare kill si la timerul principal.

Edited by g2gg, 20 December 2012 - 10:32.


#7
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,797
  • Înscris: 10.08.2005
Proof of Concept
si tot ce vrei tu sa faci se poate face cu un singur Timer

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate