Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Xero Phaser 3010 , Xerox Phaser 3040

- - - - -
  • Please log in to reply
78 replies to this topic

#19
XrainX

XrainX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,469
  • Înscris: 28.09.2011

View PostXrainX, on 23 februarie 2013 - 12:56, said:

am fost la incarcat cu cartusul original al imprimantei la o firma arhicunoscuta s-a bagat chipset mic de 1500 si toner putin. Mi s-a spus ca nu poate baga chipset mare ca nu intra mai mult toner in cartus. Eu voi verifica chestia asta pentru ca eu am o banuiala ca firmele astea de incarcat cartuse au grija doar sa treci cat mai des pe la ei. Mai des, mai multi bani pentru ei.
Cartusul incarcat de firma Producton pentru aproximativ 70 lei a tinut cam 500 de pagini. Pai daca ma costa atat, de ce am mai cumparat imprimanta laser? Ies mult mai ieftin pe cerneala.
Eu stiam ca aproximativ 1500 pagini ar trebui sa tina cartusul mic. Hai, nu 1500, dar macar 1200, sau 1000 chiar, dar nu 500.

Asadar banuielile mele s-au adeverit: trebuie sa te duci cat mai des pe la ei si nu cred ca doar firma Producton procedeaza asa ci foarte multe. Se bazeaza pe naivitatea si nepriceperea bietilor clienti. Si va dati seama in cazul firmelor ce japca se face acolo, ca nu tin romanii la banii firmei asa cum tin la banii personali.
Imi imaginez doar raspunsul unei asemenea firme la intrebarea mea: "domnule client (fraier), capacitatea unui cartus este data de procentul de acoperire al paginii... bla... bla si alte prosteli". Da, bre, dar de la 1500 la 500 e cale prea lunga pentru procentul ala de care zici tu.

Imi pare rau ca nu am cantarit cartusul gol inainte sa il duc la ei si imediat dupa aceea, ca sa vad si eu cat toner baga in el. Ca nici nu imi vine sa cred ca au niste chipuri speciale care duc doar 500 de pagini ci ma astept sa fie din cele standard de 1500. Nu voi avea ocazia sa testez cat toner baga firma Producton intr-un cartus pentru ca nu voi mai incarca niciodata la ei. Mai ales ca mi-am luat cea mai desteapta imprimanta de pe piata dpdv al incarcarii si ma voi descurca singur si chiar mult mai rapid comparativ cu timpul pierdut cu dusul cartusului si revenitul cu luatul dupa cateva ore. Sa mai pun si benzina la socoteala?
V-am mai zis, cu banii dati lui Producton pentru incarcarea unui cartus, care iata, m-a tinut 500 de pagini, mi-am luat un cartus mare nou nout + cele 6 chipuri. Chipuri pot lua oricand din China in cazul in care voi decide sa raman cu Phaser dupa acestea se vor termina.

Posted Image Deschide ochii si nu te mai lasa furat. Posted Image

Edited by XrainX, 27 March 2013 - 13:59.


#20
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,614
  • Înscris: 07.02.2003
Cartusele mici in general sunt de 1000 pagini (cele demo 700) cele mari de 2300 cu 5% acoperire asta, conform iso (vezi pe site). Daca pui un grafic simplut, o sigla si text treci legjer de 10% acoperire, daca pui si o poza pe acolo ajungi la 30-40% usor Posted Image Vezi ca sunt niste norme dupa care se calculeaza alea... oricum faza cu acoperirea e valabila si la cerneala deci si alea se duc instant daca pui material mai mult pe pagina iar foaia se moleseste de la atata cerneala scuipata. Cat despre laser (led mai exact la Phaser ca nu are laser) tehnologia este din start superioara cernelii orice ai face... nu conteaza pret sau altele, pana si faptul ca hartia suge cerneala si lasa pori pe margini o descalicfica de la aplicatii de precizie, ca sa mai glumim vorba aia, cu led/laser poti sa scrii si pe cablaje imprimate... folosind ca fuzer un fier de calcat si o folie speciala... cu cerneala ciu ciu Posted Image Poti sa scrii si pe pereti... daca chiar doresti, pe orice se poate fuziona toner.
Parerea mea este ca incarcarea s-a facut cu material insuficient daca te-a tinut doar atata si ai tiparit documente standard 5% acoperire.

#21
XrainX

XrainX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,469
  • Înscris: 28.09.2011
Nu s-a tiparit nici macar o poza. Doar documente.
Da, ala demo a tinut aproape 700 de pagini, cat ai zis tu, deci ce a umplut Producton a tiparit mai putin decat unul demo deoarece imprimanta tipareste aproape un singur tip de document, deci acoperirea practic nu variaza.
Asadar la producton teapa srl calculul meu precendent se modifica astfel:

Quote

Pentru alea 15000 de pagini daca ar fi doar sa upmlu cartusul m-ar costa 650 lei fata de 170.
devine acum:
Pentru alea 15000 de pagini daca ar fi doar sa upmlu cartusul m-ar costa 1950 lei fata de 170 (adica de 11 ori mai scump decat metoda mea de umplere)
Adica de 3 ori mai mult decat am calculat eu prima data, crezand ca daca un chip mic pentru un cartus mic este de 1500 pagini, se si pot tipari 1500 pagini. Dar de unde? De fapt tiparesti doar 500 daca umpli la firme gen Producton japca. Daca mai punem deplasarea la centrul lor de presarat cu toner cartusele, chiar si fara timpul pierdut, sarim bine de 2000 lei.

Mai departe, conform calculului meu anterior,

Quote

Daca ar fi sa cumpar cartuse compatibile m-ar costa cam 950 lei fata de 170.
incarcand cartusul la firme teapa Producton style iesi de 2 ori mai scump decat daca ti-ai cumpara cartuse noi compatibile

Si mai departe,

Quote

Daca ar fi sa cumpar cartuse originale m-ar costa vreo 2200 lei fata de 170.
aproape la fel de scump daca ti-ai cumpara cartuse originale.

Asadar, daca nu ai tupeul sa iti iei singur din China ce iti trebuie, ce sens are sa te duci la firme care umplu cartuse? Mai ales in cazul Xerox Phaser in care umplerea cartusului e o joaca? Si daca nu vrei nici macar sa iti umpli cartusul, cumparand cartuse compatibile din Romania iesi la jumatate de pret cat te-ar costa umplutul la firmele de aburit cartusele.

Edited by XrainX, 27 March 2013 - 17:52.


#22
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,614
  • Înscris: 07.02.2003
Da... eu merg pe originale ca nu tiparesc mult si asta demo luat in decembrie odata cu imprimanta abia i-a scazut o unitate la estimatorul de toner si a scos max 100 materiale pana acum inclusiv cateva grafice monocrome simplute cu sigle facute in Corel cu care am facut o fata de ceas pt. fiul meu... prevad ca o sa ma tina in ritmul asta pana in iarna urmatoare cand il schimb cu cel de 1000 original.
Daca insa cele incarcate ajung prin capacitatea lor la acelasi pret pai asta nu e bine deloc, e o teapa... ma asteptam sa fie cu cel putin 50% mai ieftine ca originalele ca sa merite inclusiv riscul posibil sa se duca mai depede ceva in imprimanta daca nu e tonerul la fel de inginerizat ca originalul.
Data viitoare sa-i spui tipului sa toarne mai mult in borcanasul de plastic ca are loc, nu da pe afara Posted Image

#23
lasersmart

lasersmart

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 29.11.2006
Cateva observatii:
1.Phaser 3010/3040 are sistem xerografic bicomponent. (toner+dev) Voi umpleti cu toner monocomponent de Samsung. In curand veti ramane fara developer.
2. Cilindrul nu tine nici macar 10000 de copii. Chiar daca l-ai avea, trebuie demontata toata imprimanta pentru a fi schimbat.
3.Exista o corelare inter gradul de umplere si consum. Consumul se da la 5% gard de umplere. (pagina cu font normal la 2 randuri). Pagina de ziar are 25% (medie). La 25% numarul de pagini e de 5 ori mai mic (adica in loc de 2000 , 400).
4. Firmele de refill cumpara toner la 10kg-100kg, und pretul poate sa ajunga la 1-1.5$/100gr. In xeroxul asta intra 60gr. restul e manopera, chip, tva,profit. Chiar credeti ca mai trage cineva la cantar in conditiile astea? Nu mai denigrati firmele, mai bine reevaluati-va printurile.
5.Si nu mai huliti firmele -ele dau salarii, locuri de munca, platesc taxe. Cine vrea moca, nu are decat sa-si faca singur. Poate sa-si repare si masina, sa-si zugraveasca casa, sa-si coase singur pantalonii, sa-si pingeleasca pantofii.
In rest, succese!

Edited by lasersmart, 13 April 2013 - 20:10.


#24
XrainX

XrainX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,469
  • Înscris: 28.09.2011
1. Nu ma pricep la faza cu developerul, dar tu vrei sa imi spui ca astia umplu cartusul de Phaser si cu acel developer? Eu credeam ca un cartus se umple doar cu toner.
2. Poate imi arati o poza cu imprimanta demontata si acel cilindru, ca sunt curios. (Vezi poate e buna vreo poza chiar de pe pagina precedenta.)
3. Recomand Phaser doar ca sa nu fii la mana firmelor.
E treaba fiecaruia cum isi face afacerea, dar aproape 70 de lei pentru un asemenea cartus simplu de umplut nu e decat japca. Norocul lor e ca majoritatea clientilor nu se pricep. Salariile alea de care zici tu pot fi platite si daca iei pretul corect pentru un asemenea cartus simplu de umplut. Cu cat se vor prinde mai multi de prosteala cu atatia vor renunta mai multi, asa ca tot firma de umplere va pierde la un moment dat. Dar acel moment e prea indepartat ca sa isi faca griji pentru ziua de maine asa ca ard si ei pe cine pot.

Edited by XrainX, 13 April 2013 - 23:40.


#25
XrainX

XrainX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,469
  • Înscris: 28.09.2011
Ce am mai descoperit intre timp:
1. Cartusul original al imprimantei (este cel mic) umplut la firma de umplut cartuse:
- a tiparit cam 500 de pagini
- mai avea 12 grame de toner in el

Attached File  Xerox Phaser 3010 remaining toner.jpg   293.83K   36 downloads


2. Despre cartusul original (cel mic):
- cantareste 50 grame gol fara chip si fara clapeta de inchidere a rezervorului de toner
- desi este considerat cartus mic, au intrat in el 90 grame toner
- i-am pus chip mare, de 2200 pagini
- plin, cu toate accesoriile, adica chipul si clapeta trebuie sa cantareasca 124 grame

Attached File  Xerox Phaser 3010 full cartridge.jpg   265.63K   29 downloads

Asadar le puteti spune celor care va umplu cartusul ca sa vi-l cantareasca la ridicare si sa va arate ca are 124 grame. Sper sa nu va puna plumb in el doar ca sa va mai arda cu ceva toner.

Deocamdata cartusul chinezesc inca merge si a trecut de 500 de pagini. Sa vedem cate pagini vor duce acest cartus chinezesc despre care vanzatorul a spus ca este cel de capacitate mare, 2200 pagini.
La ora actuala am ca rezerva originalul reumplut de mine, cu chipul pus tot de mine. Nu este chiar simplu de scos chipul din locasul sau, uitati-va la clipul din primul post. Chiar daca se rupe usor vreo margine a suportului de chip nu e problema ca exista toleranta mare si chiar daca nu sta perfect fix nu sunt probleme. Chipul e in partea de sus si sta acolo sprijinit chiar si doar datorita gravitatiei. La ala chinezesc cand am facut teste de schimbare a chipului i-am fracturat o margine a suportului de chip dar merge fara nicio problema. Am impresia ca chinezii au lipit foarte putin suportul de cartus, comparativ cu cel original care nu este lipit.

Edited by XrainX, 24 April 2013 - 12:24.


#26
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,614
  • Înscris: 07.02.2003

View PostXrainX, on 24 aprilie 2013 - 12:20, said:

Asadar le puteti spune celor care va umplu cartusul ca sa vi-l cantareasca la ridicare si sa va arate ca are 124 grame. Sper sa nu va puna plumb in el doar ca sa va mai arda cu ceva toner.
Bune informatii, sa vedem firmele care tepuiesc Posted Image Eu sunt pe originalul mic dar nu am trecut de 150 pagini inca si am doar un patratel la nivel in soft, am facut si cateva pagini cu umplere 90% Posted Image Odata am vrut sa-i dau un job din Photoshop cs6 asa complex ca imprimanta nu-l putea face, i-am trimis un 600 A4 cu multe detalii, a stat s-a gandit si nu a facut nimic. I-am redus numarul de tonuri de gri si atunci abia a luat-o, cred ca ii depasea memoria.

#27
XrainX

XrainX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,469
  • Înscris: 28.09.2011
Da, recunosc, sunt malefic.

Acum legat de cantarit, sperietura nu e mare daca esti clientul aceluiasi centru de umplut ci doar daca pleci la altii.
Explicatie: ei iti umplu cartusul corect, dar iti pun chip mic si o sa ti-o serveasca pe aia cu acoperirea in cazul in care vezi ca te-a tinut prea putin. Deci daca imprimanta iti spune ca ai cartusul gol dar el inca mai are toner, sa zicem alea 15 grame, "reumplutorul" va trebui sa iti completeze doar cu 65 in loc de 90gr., asadar interesul lui este sa iti ramana toner in cartus daca revii cu umplerea tot la el, deoarece iti va pune mai putin toner. Deja la 6 cartuse umplute 100% corect isi poate face si angajatul o spaga deoarece va iesi bine la inventar,

Ca sa fie corecti si sa aiba clienti de Phaser ar trebui ca o reumplere sa fie cam 20 lei cu tot cu chip, mai ales in conditiile in care ce fac ei te duce doar 500 de pagini. Lumea nu isi ia laser ca sa umple la fel de des ca un cartus pe cerneala, ca altfel ar ramane la mult mai simpla seringa si ieftina cerneala.

#28
lasersmart

lasersmart

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 29.11.2006
10kg (1 sac) toner=100EURO
1kg toner=10EURO
100gr=1EURO
15gr=0.15EURO
adica =0.7RON (nu am pus TVA-ul ca e al statului, deci nu intra la spaga)
Iti dai seama ce aberatii spui ?

#29
XrainX

XrainX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,469
  • Înscris: 28.09.2011
Tu ai facut calculul la toner. E bun si asta ca aflam cat ii costa tonerul. Deci ne baga intr-un cartus cam de 60 de centi adica aproximativ 3 lei. Ii mai costa si chipul 1.5 dolari, adica 5 lei si uite cum bagi 8 lei si scoti 65. Bineinteles ca in diferenta de la 8 lei la 65 intra manopera, salarii, chirii impozite, etc. E normal ca sa existe un adaos comercial, un profit dar in functie de complexitatea lucrarii. Insa jenant este faptul ca se cer atatia bani pentru a umple cel mai simplu cartus din lume, cred. Repet, daca ar fi fost un cartus complex si greu de umplut nu mai ziceam nimic de suma asta, dar de ce sa le dau atatia bani cand pot sa rezolv singur problema?

Eu am facut calculul la operatiune, nu la pretul prafului..

Si ca sa revin ontopic, cartusul chinezesc montat acum vreo 3 saptamani a ajuns la jumatate. Cu cartusele umplute de ei ma tineau maxim o luna.
In perioada asta s-a aprins o data becul rosu, semn ca ceva nu era in ordine. Am repornit imprimanta si si-a vazut de treaba. Ma speriasem initial ca s-ar fi consumat tonerul, ceea ce ar fi insemnat si sa vin aici sa imi pun cenusa in cap. Sau toner, ca sa fiu si mai ontopic.

Edited by XrainX, 14 May 2013 - 22:55.


#30
techs

techs

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 19.10.2006

View PostXrainX, on 05 martie 2013 - 20:14, said:

Tonerul (1 buc) si chipurile (6 bucati) au sosit din China:

Attachment XeroX Phaser 3010 toner cartrige China.jpg



Salut !

Am cumparat si eu   o imprimanta Pharser 3040 ,  asa cum ai specificat in posturile tale , costurile de refil la noi sunt destul de mari comparativ cu varianta  componentelor aduse din China.
Deoarece ai deja experienta in comanda  direct de la furnizor , as vrea sa stiu daca ai putea sa te implici  intr-o noua comanda , as vrea si eu un  cartus complet si cateva cipuri si toner .
Este posibil sa mai fie si altii interesati  si sa organizam un group buy ,ca sa fie o comanda mai mare.
Sunt deacord sa achit  si costurile suplimentare  pentru timpul pierdut si  efortul depus .

Multumesc !

#31
XrainX

XrainX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,469
  • Înscris: 28.09.2011
In primul rand nu stiu de ce in mintea multora mai exista notiunea de "group buy" in cazuri din acestea de cumparaturi marunte. Eu nu vad niciun avantaj la asa ceva mai ales in ceea ce priveste vama. Daca primesti un cartus ai mari sanse sa scapi fara vama deoarece valoarea e prea mica pentru a ocupa timpul vamesului sa iti ia 3 lei. Dar daca vamesul vede 10 tonere normal ca e interesat sa ia vama. Al doilea aspect, mai putin important, este ca pana organizezi un group buy dureaza, la un moment dat unii se sucesc iar daca unii sunt din alta localitate mai platesc si transportul curierului care costa cam cat costa transportul din China pana in orasul de resedinta al celui ce comanda.

Sfatul meu este sa ai un cont in banca, un card Visa si sa inveti sa cumperi singur. Pe viitor poate vei dori si altceva si pentru oamenii care au rabdare, cumparaturile din China sunt profitabile si placute. Doar ca trebuie putin fler sa stii sa alegi magazinul, sa ai contact cu el. Eu nu cumpar fara sa contactez chinezul. Ii zic de la inceput ce vreau, sa verifice, etc. Eu cred ca ei sunt mai atenti cu oamenii care ii contacteaza.

#32
techs

techs

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 19.10.2006
Este posibil sa ai dreptate  referitor la dezavantajele unui group buy , o sa incer sa mi le cumpar eu.

Referitor la  greutati , am tiparit 90 de pagini cu cartusul original , nu pot aprecia ce incarcatura au avut paginile (au fost  doar cu text , fara imagini ) ,apoi  am cantarit cartusul si are 64g (complet).
Daca spui ca fara clapeta si cip are 50g inseamana sa mai am putin toner in el , imi pare rau ca nu l-am cantarit  si inainte de a folosi imprimanta.

#33
XrainX

XrainX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,469
  • Înscris: 28.09.2011
Ai undeva in meniul imprimantei sau in print settings cand tiparesti o pagina o imagine care iti estimeaza cam cat toner mai ai.

Cand vei goli si tu cartusul de tot sa nu uiti sa il cantaresti gol cat are.

Desi ai tiparit doar 90 de pagini eu cred ca totusi ar trebui sa te duca pana la 250-300. Ar fi prea de tot sa nu atingi 200.

Si vezi ca prin meniul imprimantei e ceva care iti "agita" cartusul inainte de umplere si dupa umplere, in imprimanta.

Edited by XrainX, 18 May 2013 - 22:54.


#34
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,614
  • Înscris: 07.02.2003
Vedeti ca daca este primul cartus folosit (imprimanta noua) din el se mai umple si tavita aia din interior unde sunt rolele si e disponibil mai putin pentru print, de la al doilea cartus se pot face calcule mai exacte caci ramane in imprimanta o cantitate de toner minima. Am tras si eu 90 pagini de cand o am, vreo 5 cu umplere 95%, s-a dus o singura unitate la estimatorul de toner. Cred ca sunt undeva pe la 15% consumat.

#35
techs

techs

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 19.10.2006
Am cautat pe net si la firma Xerox este o aplicatie CenterWare care zice ca iti monitorizeaza inclusiv nivelul de toner , am descarcat-o (are 240Mb Posted Image )dar nu vrea sa  se instaleaza fara niste programe auxiliare asa ca am renuntat la ea .
Am gasit in meniul imprimantei , inainte de a-i da imprimare , o rubrica unde arata nivelul de toner si din 10  gradatii imi arata doar  una goala.

Acum chiar sunt curios  cat ma tine acest cartus , o sa dureze  ceva timp pana o sa aflu pentru ca in general nu imprim prea mult , azi am avut mai mult de lucru ce ea.

Edited by techs, 18 May 2013 - 23:26.


#36
fcliverpool

fcliverpool

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 23.06.2013
Buna ziua. Doresc sa achizitionez o imprimanta laser Xerox 3010. Am ales acest model deoarece mi se pare foarte usor refill-ul. Pe un cartus nou scrie ca poti imprima 2200 pagini. Eu doresc sa printez carti ce contin foarte multe poze deci e posibil ca un cartus sa ma tina 400-500 pagini, nu 2200.Eu il pot reumple dar fara sa mai pun cip???(adica daca imprim 400 pagini si se termina,rezulta 2200-400=1800, deci mai pot face inca 3 refill-uri pana sa ajung la 2200??? Multumesc

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate